Ιατρική βοηθός βιογραφικό: Πως να παρουσιάσετε τον εαυτό σας και να αναδείξετε τα δυνατά σας σημεία!

Το επάγγελμα ενός ιατρικού βοηθού έχει ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων που μπορεί να απασχολήσουν τον εργαζόμενο. Αυτό ως καλό μπορούμε να το θεωρήσουμε, φυσικά, αφού υπάρχει εντυπωσιακή προοπτική για έναν φιλόδοξο ιατρικό βοηθό που θέλει να απασχοληθεί στο χώρο της ιατρικής και παραϊατρικής.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5.0 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Μια ιατρική βοηθός βιογραφικό πρέπει να έχει αρκετά προσεγμένο και κυρίως να ταυτίζεται με τις απαιτήσεις που έχει η εκάστοτε θέση εργασίας. Σε ότι αφορά τις γνώσεις και τις ικανότητες που πρέπει να έχει ένας βοηθός, υπάρχουν στοιχεία κοινά και απαραίτητα για κάθε ιατρικό κλάδο🧑‍⚕️. Παράλληλα, ιδιαίτερα στοιχεία για συγκεκριμένους τομείς μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε.

 Ένας βοηθός ιατρικής μπορεί να απασχοληθεί σε πληθώρα κλάδων  και να συνεργαστεί με γιατρούς κάθε είδους. Η εκπαίδευση, αλλά και η εμπειρία ενός υποψηφίου θα παίξουν σημαντικό ρόλο κατά την τελική απόφαση των επικρατέστερων που θα περάσουν από συνέντευξη. Προετοιμάστε το βιογραφικό σας, ώστε να βρεθείτε ανάμεσα στα φαβορί για τη θέση που προσδοκάτε!

Ιατρική βοηθός βιογραφικό

Παράδειγμα Βιογραφικού για Ιατρικό Βοηθό

Βασιλική Μήτσου
Εμμ. Ησυχάκη, Ρέθυμνο, 74143
Τηλ: 6999999999
Email: vasmitsou@example.com
LinkedIn.com/vasilikimitsou

Έχω αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις χάρη στις σπουδές μου, αλλά και στην εμπειρία μου σε ενα ιατρικό γραφείο με πολλή δουλειά και πίεση. Μπορώ να ανταποκριθώ σε απαιτητικό περιβάλλον εργασίας, με τον οργανωτικό και επικοινωνιακό μου χαρακτήρα να είναι τα πιο πολύτιμα στοιχεία μου.

Εργασιακή εμπειρία
2020-23
Ιατρικός βοηθός στο γραφείο του Δρ. Μενέλαου Κυριακίδη, Ογκολόγου
Ρόλος & Αρμοδιότητες:

  • Γραμματειακή υποστήριξη
  • Διαχείριση ιατρικών μηχανημάτων
  • Διατήρηση και παρακολούθηση αρχείων ασθενών
  • Συνταγογράφηση

Σπουδές

  • University of Warsaw 2018-20

Γλώσσες

  • Ελληνικά – Μητρική
  • Αγγλικά –  Εξαιρετικά (C1)

Δεξιότητες

💡 Μελέτη της αμερικανικής υπηρεσίας του BLS προέβλεψε ότι η ανάγκη για ιατρικούς βοηθούς θα αυξηθεί κατά 19% μέχρι το 2029!

Μισθολόγιο και Απολαβές για έναν Ιατρικό Βοηθό

Από τη στιγμή που οι απολαβές των ιατρών είναι αρκετά υψηλές, είναι λογικό οι περισσότεροι ιατρικοί βοηθοί να έχουν ικανοποιητικούς μισθούς. Η εμπειρία έχει μεγάλη σημασία για τον μισθό που θα έχει ένας βοηθός ιατρικής και αποτυπώνεται στο μισθολόγιο, είτε πρόκειται για εργασία σε ένα ιδιωτικό γραφείο ή κλινική, είτε για διορισμό δημόσιου νοσοκομείου.

Έτσι, οι νέοι ιατρικοί βοηθοί ξεκινούν από σχετικά χαμηλή κλίμακα αμοιβών, με μισθούς να κινούνται λίγο πάνω από τον βασικό, έως τα 850€-900€💰. Όσο περισσότερη εμπειρία έχουν, τόσο μεγαλύτερες και οι πιθανότητες για μεγαλύτερους μισθούς που μπορούν να φτάσουν και τα 1.500€. Όπως είναι λογικό, η μεγαλύτερη εμπειρία συνεπάγεται και πιο υπεύθυνες θέσεις και συμμετοχή σε απαιτητικές δραστηριότητες.

Όπως είναι λογικό,  οι αμοιβές είναι αρκετά υψηλότερες στον ιδιωτικό τομέα . Ένας ιατρικός βοηθός που εργάζεται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου έχει δικαίωμα σε δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αλλά και αδείας, ενώ αξιόλογη εκπαίδευση και εμπειρία μπορούν να σας κάνουν να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε άλλους υποψηφίους και να είστε ανταγωνιστικοί στον κλάδο σας.

Πως να φτιάξετε ένα βιογραφικό σημείωμα για Ιατρικούς Βοηθούς

Το βιογραφικό είναι απολύτως απαραίτητο για έναν ιατρικό βοηθό, αφού ο εργοδότης θέλει να είναι πλήρως ενήμερος για τις δεξιότητες και τις δυνατότητές του. Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως καίρια θέση, όπου δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη, επιπολαιότητα και ανευθυνότητα. Αυτό είναι και το στοιχείο που πρέπει να επιδιώξετε κατά τη διαμόρφωση του βιογραφικού σας. Αναδείξτε τον επαγγελματισμό σας και τις γνώσεις σας. Πρέπει να έχετε ένα προφίλ υπεύθυνου και αξιόπιστου εργαζομένου, αλλά και ανθρώπου για τη συγκεκριμένη θέση.

Παράλληλα, καλό είναι να είστε αρκετά λιτοί και λακωνικοί στο βιογραφικό, χωρίς υπερβολές και μεγάλα κείμενα. Το μόνο που θα καταφέρετε, αν πλατυάσετε, θα είναι να κουράσετε τον αναγνώστη, κάτι που θα ρίξει την αξία του βιογραφικού σας.

Ιατρική βοηθός βιογραφικό

Σχεδιασμός

Η απλότητα είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα κατά τη δημιουργία του βιογραφικού σας. Δεν είναι ο σκοπός σας να εντυπωσιάσετε μέσα από το στυλ του βιογραφικού, αλλά μέσα από το περιεχόμενο. Αυτό μπορεί κανείς να το αναδείξει επιλέγοντας απλό και κομψό σχεδιασμό:

  • Χρησιμοποιήστε απλές και συνήθεις γραμματοσειρές, όπως είναι οι Arial, Times New Roman, Verdana κλπ. Αποφύγετε εξεζητημένες επιλογές που θα κάνουν δύσκολη τη ζωή του αναγνώστη και θα κουράσουν τα μάτια του.
  • Αξιοποιήστε τα bullet points για να παρουσιάσετε συνοπτικά τις πληροφορίες που επιθυμείτε. Τα κενά δεν είναι απαραίτητα αρνητικό στοιχείο, αφού ένα συμπυκνωμένο βιογραφικό μπορεί να κάνει την ανάγνωσή του πιο δύσκολη.
  • Βάλτε διακριτούς τίτλους με μεγαλύτερα γράμματα. Με τον τρόπο αυτό οι αναγνώστες εύκολα θα μπορούν να περιηγηθούν στο βιογραφικό σας και να εστιάσουν/ανατρέξουν στα σημεία που τους ενδιαφέρουν περισσότερο.

Μορφή και Δομή

Η μορφή του βιογραφικού σας πρέπει να εξυπηρετεί την εύκολη και γρήγορη ανάγνωση. Εφαρμόστε σύστημα με τίτλους και υπότιτλους, κάτι που σας βοηθά να κατηγοριοποιήσετε με πρακτικό τρόπο τις πληροφορίες σας. Έτσι, ο εργοδότης θα μπορεί άμεσα να αναζητήσει και να βρει τα δεδομένα που ψάχνει.

Κατά την οργάνωση των πληροφοριών, καλό είναι να ορίσετε μία κατάταξη με βάση την αξία σε εμπειρία που είχε η κάθε θέση εργασίας σας στο παρελθόν. Αποφύγετε να βάλετε άσχετες πληροφορίες, επαγγέλματα και σπουδές σε πρώτη γραμμή, εστιάστε, όμως, σε εκείνα που αναμένετε να είναι πιο σημαντικά για τον εργοδότη.

Παράλληλα, είναι βασικό να παραμείνετε πιστοί στις κατηγορίες που έχετε ορίσει και να μην συγχέετε τις δεξιότητες με την εμπειρία και την εκπαίδευση.

Όνομα και Στοιχεία Επικοινωνίας

Οι προσωπικές πληροφορίες είναι φυσικά απαραίτητα για να παρουσιάσετε ένα πλήρες και κατατοπιστικό βιογραφικό. Η συγκεκριμένη ενότητα δεν μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε, μπορεί όμως να λειτουργήσει αρνητικά και εις βάρος σας, σε περίπτωση που δεν είναι προσεγμένη και ξεκάθαρη.

Ο στόχος των βασικών στοιχείων είναι ξεκάθαρος. Δίνουν στον εργοδότη τη δυνατότητα για μία πρώτη γνωριμία και οικειότητα, όμως και τη δυνατότητα επικοινωνίας για το ενδεχόμενο της συνέντευξης.

Δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες, αλλά βασικά στοιχεία, όπως είναι το ονοματεπώνυμό σας, η διεύθυνση και κάποια στοιχεία επικοινωνίας. Επίσης, μπορείτε να επισυνάψετε και κάποιο κοινωνικό δίκτυο.

Ορίστε ένα παράδειγμα απλής και προσεγμένης έναρξης βιογραφικού:

Σωστό - Συνίσταται
Όνομα: Μαρίνα Κυριακού
Επάγγελμα: Ιατρική Βοηθός
Οδός Κατοικίας: Πειραιώς 32, Σέρρες, 49233
Τηλ: +306999999999
Email: marinakyr@example.com
Social Media: facebook.com/marinakyriakou

Σε περίπτωση που δεν έχετε αναφέρει όλες τις σημαντικές πληροφορίες, θα υπάρχουν κενά ή και ενδεχόμενες δυσκολίες για τον εργοδότη. Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για την περίπτωσή σας, είναι απαραίτητο να μπορεί εύκολα κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας.

Λάθος - Δε συνίσταται
Μαρίνα Κυριακού
Πειραιώς 32, Σέρρες, 49233
marinakyr@example.com

Να βάλω φωτογραφία στο βιογραφικό μου;

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε ότι έχει να κάνει με το αν πρέπει να συμπεριλάβετε μία φωτογραφία 📷στο βιογραφικό σας. Στην Ελλάδα αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να προσθέτουν μία φωτογραφία τους στην κορυφή του βιογραφικού. Ωστόσο, αυτό είναι προτιμότερο να το κάνετε στις πιο μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις, όπου επιζητούνται φιλικά πρόσωπα, που δημιουργούν θετικές προϋποθέσεις για το εργασιακό περιβάλλον.

Πάντως, αν αποφασίσετε να συμπεριλάβετε μία φωτογραφία, επιλέξτε μία επαγγελματική εικόνα με σοβαρό και υπεύθυνο προφίλ.

Ιατρική βοηθός βιογραφικό

Περιγράψτε την Εργασιακή Εμπειρία

Ένα βιογραφικό μπορεί να πει πολλά για τις ικανότητες και την αξιοπιστία που έχει ένας βοηθός ιατρικής. Το κομμάτι της εμπειρίας αποτελεί χωρίς αμφιβολία τη σημαντικότερη ενότητα, καθώς από εκεί θα προκύψουν οι πιο αξιόλογοι υποψήφιοι για τη θέση εργασίας.

Προσθέστε στο βιογραφικό σας τις θέσεις εργασίας που είχατε στο παρελθόν και  σχετίζονται με το εν λόγω επάγγελμα . Αναδείξτε το ρόλο που είχατε σε κάθε δουλειά, ώστε ο εργοδότης να μπορεί να διακρίνει τα στοιχεία και τις δεξιότητες που έχετε αποδείξει ότι διαθέτετε.

Παραθέστε την εργασιακή σας εμπειρία με τον εξής τρόπο:

1. Ιατρικός βοηθός στο ιδιωτικό γραφείο του Δρ. Παναγιώτη Κατσάνου, Δερματολόγου
Ρόλος και αρμοδιότητες:
  • Γραμματειακή υποστήριξη
  • Κλινική βοήθεια κατά τη διάρκεια επεμβάσεων
  • Συνταγογράφηση σε ασθενείς

2. Ιατρικός βοηθός στο ιδιωτικό γραφείο της Δρ. Ελευθερίας Ιωάννου, Καρδιολόγου
Ρόλος και αρμοδιότητες:

  • Γραμματειακή υποστήριξη
  • Διαχείριση ιατρικού αρχείου ασθενών
  • Χρήση και συντήρηση ιατρικών μηχανημάτων

Αν δεν έχετε εμπειρία από τη θέση

Με την εμπειρία να είναι βασικό στοιχείο για έναν ιατρικό βοηθό, η είσοδος στην αγορά εργασίας δεν είναι εύκολη για άπειρους επαγγελματίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα ξεκινήσετε από λιγότερο υπεύθυνες θέσεις με χαμηλότερους μισθούς. Στόχος σας μέσω του βιογραφικού είναι να αναδείξετε τις ικανότητές σας, ώστε να κερδίσετε το ενδιαφέρον του εργοδότη και να δει την προοπτική σας.

Μπορείτε να αναφέρετε στοιχεία για την πρακτική άσκηση που σίγουρα θα κάνατε κατά την εκπαίδευσή σας. Επίσης, μη διστάσετε να αναφέρετε ακόμα και άλλες δουλειές που κάνατε, εκτός της ιατρικής, προσπαθώντας να εστιάσετε στον υπεύθυνο ρόλο και την αξιοπιστία που δείξατε εκεί. Συναφείς δουλειές όπως σε φαρμακείο ή κτηνιατρείο μπορούν να βοηθήσουν.

📌Η πρακτική μπορεί να σας φανεί χρήσιμη αν δεν έχετε εμπειρία, αναφέροντας αναλυτικά το ρόλο που είχατε και τις δεξιότητες που αποκτήσατε.

Εκπαίδευση: Πως να Συμπληρώσετε το Βιογραφικό σας ως Ιατρικός Βοηθός

Η μεγάλη πλειοψηφία από ιατρικούς βοηθούς στην Ελλάδα προέρχεται από ΙΕΚ, ο τίτλος και το πρόγραμμα σπουδών των οποίων μπορούν να εστιάσουν σε αρκετά παραϊατρικά επαγγέλματα. Βεβαίως, μία ιατρική βοηθός μπορεί να έχει σπουδές και στο πανεπιστήμιο🏫, καθώς υπάρχουν πολλές σχολές ιατρικής στην Ελλάδα, στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Κάθε τμήμα σπουδών έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Το εκάστοτε πτυχίο μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά ως ιατρική βοηθός στο συγκεκριμένο αντικείμενο, είτε σε θέσεις κλινικής, είτε σε κάποιο ιατρείο, ακόμα και σε ένα νοσοκομείο. Οι κλάδοι της υγείας είναι πάρα πολλοί και μία αξιόλογη σχολή μπορεί να σας ανοίξει αρκετούς δρόμους με την ολοκλήρωση των σπουδών σας.

Αν και η επαγγελματική εμπειρία είναι το στοιχείο που χρειάζεται και μπορεί να κάνει τη διαφορά, οι σπουδές είναι και εκείνες απαραίτητες. Παραθέστε τις σπουδές σας με τον εξής τρόπο στο βιογραφικό σας:

  • Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων – ΙΕΚ ΕΨΙΛΟΝ
    2010-2012
  • Σεμινάριο “Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία” – Πανεπιστήμιο Αθηνών
    2014

Ιατρική βοηθός βιογραφικό

Οι Καλύτερες Δεξιότητες που Έχει Ένας Ιατρικός Βοηθός

Ο ρόλος του ιατρικού βοηθού είναι πολυεπίπεδος. Οι απαιτήσεις μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τη θέση εργασίας. Πρόκειται για ένα επάγγελμα, στο οποίο κάθε δεξιότητα μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για μία θέση εργασίας.

Σημαντικές και απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας βοηθός ιατρικής είναι:

  • Γνώση ιατρικής ορολογίας
  • Κλινικές διαδικασίες (μέτρηση πίεσης/σακχάρου/θερμοκρασίας, ενέσεις, συλλογή δειγμάτων κλπ)
  • Διαχείριση ιατρικού εξοπλισμού
  • Φαρμακευτικές γνώσεις
  • Γνώσεις ανατομίας 🩻
  • Κλινικές δεξιότητες και γνώσεις
  • Τεχνολογικές γνώσεις
  • Γνώσεις Νοσηλευτικής

Πέρα από τις στείρες γνώσεις επαγγελματικής φύσεως, υπάρχουν πνευματικά στοιχεία που επηρεάζουν σημαντικά την απόδοση και την επίδοση ενός ιατρικού βοηθού. Αυτές οι δεξιότητες είναι, μεταξύ άλλων, και οι εξής:

  • Επικοινωνιακός χαρακτήρας
  • Ευγένεια
  • Ψυχραιμία
  • Προσοχή στη λεπτομέρεια
  • Υπευθυνότητα
  • Ανταπόκριση υπό πίεση
  • Διαχείριση κρίσεων
💡Οι προσλήψεις είναι πολύ πιο γρήγορες κι εύκολες στα δημόσια νοσοκομεία για τους ιατρικούς βοηθούς σε σχέση με τους γιατρούς.

Συνοψίζοντας σαν Επαγγελματίας Ιατρικός Βοηθός: Η Κάρτα Παρουσίασης του βιογραφικού σας 

Πέρα από μία απλή παρουσίαση των ικανοτήτων και των δυνατών στοιχείων σας στο βιογραφικό, υπάρχει και η κάρτα παρουσίασης ως ένας επιπλέον τρόπος να ισχυροποιήσετε την υποψηφιότητά σας για τη θέση. Πρόκειται για το μικρό κείμενο που συνοδεύει το βιογραφικό και το οποίο πρέπει να επισημαίνει ότι έχετε να προσφέρετε στη θέση εργασίας που διεκδικείτε.

Παρατίθενται μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Σωστό
Οι ιατρικές μου γνώσεις με έχουν βοηθήσει αρκετά στο επάγγελμα της ιατρικής βοηθού, καθώς μπορώ να ανταποκριθώ σε κάθε απαιτούμενη διαδικασία. Μπορώ να χτίσω εξαιρετική επικοινωνία με κάθε είδους ασθενείς, ενώ έχω εκπαιδευτεί να διαχειρίζομαι ακόμα και τις πιο κρίσιμες ιατρικές καταστάσεις.
Λάθος
Μπορώ και κάνω ενέσεις και ξέρω να παίρνω αίμα για εξετάσεις. Προτιμώ να δουλεύω σε κάποιο μικρό ιατρείο κοντά στο κέντρο των Αθηνών, αφού στη μεγάλη κλινική που ήμουν δεν ήταν καλή η κατάσταση.

Επιπλέον Πληροφορίες για Ιατρικούς Βοηθούς

Μπορεί η ιατρική να είναι η ουσία του συγκεκριμένου επαγγέλματος, όμως οι απαραίτητες δεξιότητες δεν αφορούν μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι. Πρέπει να μπορείτε  να ανταποκριθείτε σε πολλών ειδών απαιτήσεις , με τη φύση της εργασίας να απαιτεί γνώσεις διαφόρων διαδικασιών, είτε εργάζεστε σε κάποιο νοσοκομείο, είτε σε κάποιο πολύ εξειδικευμένο τμήμα ιατρείου ή κλινικής.

Γνώσεις τεχνολογίας

Χρόνο με το χρόνο η ιατρική και οι διαδικασίες της εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία. Είναι σημαντικό να έχετε βασικές τεχνολογικές γνώσεις για να διαχειριστείτε παλιές και νέες ιατρικές συσκευές, όπως και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές🖥️.

Γραμματειακές γνώσεις

Η οργάνωση αποτελεί κι αυτή ένα στοιχείο που επιβάλλεται να κατέχουν όσοι ασχολούνται με τα παραϊατρικά επαγγέλματα. Από καταχωρήσεις στοιχείων ασθενών, μέχρι διαχείριση ραντεβού, εξετάσεων κλπ, οι γραμματειακές γνώσεις είναι πολύ χρήσιμες και βοηθούν στη σωστή οργάνωση.

Πρώτες βοήθειες

Ακόμα κι αν δεν είστε ιατρός, είναι σημαντικό ως βοηθός ιατρικής να μπορείτε να συμβάλετε σε έκτακτα περιστατικά. Σε ένα χώρο που πολύ συχνά ανθρώπινες ζωές τίθενται σε κίνδυνο, οι γνώσεις πρώτων βοηθειών εκτιμώνται ιδιαίτερα.

Ξένες Γλώσσες

Οι ξένες γλώσσες είναι χρήσιμες σε κάθε επάγγελμα. Ως βοηθός ιατρικής, θα χρειαστείτε απαραιτήτως γνώσεις αγγλικών, τόσο για επικοινωνία με πελάτες που δεν μιλούν ελληνικά, όσο και επειδή πολλά φάρμακα, προγράμματα υπολογιστή κλπ έχουν πληροφορίες σε ξένες γλώσσες.

Ιατρική βοηθός βιογραφικό

Σύνοψη: Γράφοντας το Ιδανικό Βιογραφικό για Έναν Ιατρικό Βοηθό

Γενικότερα, είναι ξεκάθαρο ότι ένας βοηθός ιατρικής οφείλει να έχει ένα υπεύθυνο και σοβαρό χαρακτήρα και ρόλο, κάτι που πρέπει να αποτυπώσει και στο βιογραφικό του. Για ένα επιτυχημένο βιογραφικό μην παραλείψετε να:

  • εστιάσετε στην εμπειρία σας σε παρόμοια επαγγέλματα και θέσεις
  • επισημάνετε δεξιότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά
  • διατηρήσετε σοβαρό και επαγγελματικό προφίλ
  • δώσετε βάρος σε δεξιότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά
  • επιλέξετε μία λακωνική και κατατοπιστική μορφή

Συμπληρώστε το Βιογραφικό σας με μια Συνοδευτική Επιστολή

Η συνοδευτική επιστολή δεν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του βιογραφικού. Ωστόσο, αρκετές είναι οι περιπτώσεις που οι εργοδότες προτείνουν στους υποψηφίους να επισυνάψουν μία συνοδευτική επιστολή μαζί με το βιογραφικό τους. Είναι ένας τρόπος πρώτη γνωριμίας και επαφής. Μπορεί ένας υποψήφιος να αναδειχθεί χάρη στο βιογραφικό του και να ενισχύσει το προφίλ του.

Δείτε πρότυπα συνοδευτικών επιστολών για να καταφέρετε να ξεχωρίσετε!

Συχνές Ερωτήσεις

Πρέπει να έχει συστάσεις το βιογραφικό μου;

Οι συστάσεις μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες, ειδικά να προέρχονται από έναν εργοδότη με κύρος και αξιοπιστία. Ωστόσο, καλό είναι να τις επισυνάψετε μόνο αν ζητηθούν από τον εργοδότη.

📌 Δεν χρειάζεται να επισυνάψετε συστάσεις στο βιογραφικό, μπορείτε όμως να αναφέρετε ότι είναι διαθέσιμες σε περίπτωση που χρειαστούν.

Πρέπει να γράψω για όλη την εργασιακή μου εμπειρία στο βιογραφικό;

Από τη στιγμή που έχετε επαγγελματική εμπειρία σε ανάλογη θέση, δεν χρειάζεται να αναφέρετε εργασία σε τομείς εκτός της υγείας, εκτός αν πιστεύετε ότι μπορούν να σας βοηθήσουν στη συγκεκριμένη θέση.

Похожие статьи