Δημιουργήστε ένα άρτιο βιογραφικό δασκάλου ιδιωτικού τομέα εύκολα και γρήγορα

Ένας δάσκαλος ιδιωτικού τομέα έχει αναλάβει την εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία. Η βασική διαφορά με τον συνηθισμένο δάσκαλό του δημοσίου είναι ότι ο δάσκαλος ιδιωτικού τομέα αμείβεται από το ίδιο το σχολείο για τις υπηρεσίες του.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5.0 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί με πολλές γνώσεις που επιδιώκουν να κατακτήσουν μια θέση ως δάσκαλοι ιδιωτικού τομέα. Οι λόγοι που προτιμούν τον ιδιωτικό τομέα είναι πολλοί ένας από αυτούς είναι προφανώς οι υψηλότερες χρηματικές απολαβές που προέρχονται κατευθείαν από το σχολείο το οποίο λειτουργεί σαν μια επιχείρηση.

Παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι μόνο λίγοι από αυτούς καταφέρνουν να διεκδικήσουν μια θέση σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Αυτό συμβαίνει καθώς οι περισσότεροι δεν διαθέτουν ένα άρτιο και ολοκληρωμένο βιογραφικό με αποτέλεσμα να μην εντυπωσιάζουν τους εργοδότες τους και να χάνουν εν τέλει την θέση εργασίας.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε εκτός από το περιεχόμενο που θα πρέπει να διαθέτει ένα άρθρο δασκάλου ιδιωτικού τομέα και στην δομή που θα πρέπει να ακολουθεί αλλά και σε μερικές πολύ σπουδαίες συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες.

Δάσκαλος ιδιωτικού τομέα βιογραφικό

Δημιουργήστε ένα σύντομο προφίλ που να περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές πληροφορίες

Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να διαμορφώσετε ένα καλά ολοκληρωμένο προφίλ. Αρχικά το προφίλ σας θα πρέπει να διαθέτει κάποια στοιχεία επικοινωνίας όπως για παράδειγμα τον αριθμό τηλεφώνου σας, το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο αλλά και την διεύθυνση κατοικίας σας.

Να θυμάστε πάντα ότι τα στοιχεία επικοινωνία θα πρέπει να είναι πραγματικά έτσι ώστε να μπορείτε να ειδοποιηθείτε στην περίπτωση που επιλεχθείτε για την θέση εργασίας. Στην συνέχεια μπορείτε να αναφέρετε λίγα πράγματα για τον εαυτό σας.

Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να αναφέρετε δύο λόγια για τις δεξιότητες σας ή την εκπαιδευτική σας κατάσταση. Για παράδειγμα ότι έχετε πτυχίο εκπαιδευτικού ή ότι διαθέτετε άριστες ικανότητες επικοινωνίας. Προσέξτε όμως να μην μπείτε στην διαδικασία ανάλυσης καθώς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις ενότητες θα παρουσιαστούν στην συνέχεια στο βιογραφικό σας σημείωμα.

Αν θέλετε μπορείτε μέσα στην ενότητα αυτή του προσωπικού σας προφίλ να προσθέσετε και μια μικρή περίληψη των πέντε γραμμών όπου θα αναφέρετε κάποιες σημαντικές πληροφορίες από το σύνολο των ενοτήτων του δάσκαλος ιδιωτικού τομέα βιογραφικό.

Παρουσιάστε με λεπτομέρεια την εργασιακή σας εμπειρία

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να παρουσιάσετε την εργασιακή σας εμπειρία και να προσπαθήσετε να πείσετε τους εργοδότες σας για τις γνώσεις σας. Η εργασιακή εμπειρία έχει αρκετά σημαντικό ρόλο παρόλα αυτά δεν καθορίζει αν θα πάρετε ή όχι την θέση εργασίας του δασκάλου ιδιωτικού τομέα.

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρετε το όνομα του σχολείου που δουλεύατε πιο πριν αλλά και το όνομα του υπεύθυνου διευθυντή. Στην συνέχεια θα πρέπει να κάνετε και μια αναλυτική αναφορά στις αρμοδιότητες που είχατε στο προηγούμενο σχολείο έτσι ώστε να δώσετε περισσότερο ρεαλιστικότητα στο βιογραφικό σας.

Για παράδειγμα μπορείτε να πείτε ότι στην προηγούμενη σας δουλειά είχατε ασχοληθεί με την δημόσια εκπαίδευση ή τα ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά του δημοτικού. Μπορείτε επίσης να πείτε ότι στην προηγούμενη σας δουλειά κάνατε γλώσσα ως βασικό μάθημα ή ότι είχατε αναλάβει την διδασκαλία των ξένων γλωσσών.

Ότι και να αναφέρετε σχετικά με την εργασιακή σας εμπειρία και τις πρώην αρμοδιότητες σας θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια έτσι ώστε να μπορέσετε και εσείς να ανταπεξέλθετε στα καθήκοντα σας και να είστε εντάξει απέναντι στους προϊσταμένους σας. 

Αν δεν διαθέτετε εργασιακή εμπειρία ως δάσκαλος μην απογοητεύεστε καθώς πολλές φορές τα ιδιωτικά σχολεία ψάχνουν νέους δασκάλους χωρίς προϋπηρεσία. Το μόνο που έχετε να κάνετε έτσι ώστε να πείσετε το τμήμα πρόσληψης να σας επιλέξει είναι να τονίσετε την αγάπη σας για την εκπαίδευση και την διδασκαλία.

Μερικές δεξιότητες που δεν θα πρέπει να λείπουν από το βιογραφικό ενός δασκάλου ιδιωτικού τομέα

Οι παρακάτω γενικές και ειδικές δεξιότητες δεν θα πρέπει να λείπουν σε καμία περίπτωση από το βιογραφικό ενός δασκάλου ιδιωτικού τομέα. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές!

Ειδικές δεξιότητες

Οι ειδικές δεξιότητες είναι ουσιαστικά γνώσεις και ικανότητες που χρειάζεται να έχει κάθε επαγγελματίας εκπαιδευτικός έτσι ώστε να μπορέσει να διδάξει με επιτυχία.

  • Γνώσεις ξένων γλωσσών
  • Μεταδοτικότητα 
  • Γνώσεις μαθηματικών 
  • Άριστη χρήση της γλώσσας
  • Εκπαιδευτικές ικανότητες
  • Γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • Εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στην διδασκαλία

Γενικές δεξιότητες

Εκτός από ειδικές δεξιότητες ένας επαγγελματίας δάσκαλος ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να διαθέτει και κάποιες γενικές ικανότητες και χαρακτηριστικά που θα τον βοηθήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

  • Ήρεμο και υπομονετικό χαρακτήρα
  • Καλή διαχείριση του χρόνου
  • Εύκολη προσαρμογή σε ένα νέο περιβάλλον
  • Οργανωτικότητα
  • Υπευθυνότητα 
  • Δημιουργικότητα
  • Επαγγελματισμός

Συμπεριλαμβάνοντας κάποιες από τις παραπάνω ενότητες στο βιογραφικό σας μπορεί να αυξήσετε τις πιθανότητες πρόσληψης καθώς οι εργοδότες ψάχνουν υποψήφιους με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Φτιάξτε μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ενότητα που να τραβάει το ενδιαφέρον

Δάσκαλος ιδιωτικού τομέα βιογραφικό

Σε ένα βιογραφικό εκπαιδευτικού η σημαντικότερη ενότητα είναι αυτή της εκπαιδευτικής κατάρτισης. Ένας δάσκαλος που θέλει να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να έχει περάσει από την κατάλληλη εκπαίδευση έτσι ώστε να έχει τις γνώσεις που χρειάζεται. 

Πιο συγκεκριμένα ξεκινήστε αναφέροντας τον τίτλο του πτυχίου σας το οποίο θα πρέπει να είναι πάνω στην δημοτική εκπαίδευση. Στην συνέχεια αν διαθέτετε κάποιο μεταπτυχιακό πάνω σε παιδαγωγικές επιστήμες θα πρέπει να το αναφέρετε και αυτό καθώς θα προσμετρηθεί σαν ένα επιπλέον προσόν.

Για να είναι η ενότητα της εκπαίδευσης πιο πλούσια μπορείτε να αναφέρετε και τους τίτλους των σεμιναρίων που έχετε παρακολουθήσει σχετικά με την εκπαίδευση. Στην συνέχεια μπορείτε να αναφέρετε και όλα τα πτυχία σας στις ξένες γλώσσες αλλά και πτυχία που έχετε πάνω στην τεχνολογία.

Διαμορφώστε τους επαγγελματικούς σας στόχους και ενσωματώστε τους στο βιογραφικό σας

Είναι πολύ σημαντικό για τους εργοδότες ένας δάσκαλος ιδιωτικού τομέα να διαθέτει επαγγελματικούς στόχους. Οι επαγγελματικοί στόχοι δείχνουν ότι έχετε την διάθεση να εξελιχθείτε επαγγελματικά και ότι αγαπάτε πραγματικά αυτό που κάνετε.

Για παράδειγμα μπορείτε να αναφέρετε στο βιογραφικό σημείωμα ότι μελλοντικά θέλετε να ασχοληθείτε με τα ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Επιπλέον μπορείτε να πείτε ότι σε κάποια χρόνια θέλετε να ανέβετε στην εκπαιδευτική ιεραρχία ως υπεύθυνος καθηγητής ιδιωτικού τομέα και να αναλάβετε την εκπαίδευση παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας.

Ποια είναι η σωστή δομή των ενοτήτων που θα πρέπει να έχει ένα βιογραφικό δασκάλου ιδιωτικού τομέα;

Οι ενότητες μέσα στο βιογραφικό θα πρέπει να ακολουθούν μια ιεραρχική σειρά έτσι ώστε να υπάρχει οργάνωση και συνοχή στο περιεχόμενο. Πιο αναλυτικά παρακάτω παρουσιάζεται η σωστή τοποθέτηση των ενοτήτων μέσα στο βιογραφικό ενός δασκάλου ιδιωτικού τομέα.

  • Εκπαιδευτική κατάρτιση
  • Εργασιακή εμπειρία 
  • Επαγγελματικές και γενικές δεξιότητες
  • Επαγγελματικοί στόχοι

Εκτός από τις παραπάνω ενότητες μπορείτε να προσθέσετε και κάποιες δευτερεύουσας σημασίας ενότητες όπως είναι τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι ή επιπλέον δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία σε μια ξεχωριστή ενότητα που θα την ονομάσετε επεξηγηματική.

Σημαντικές συμβουλές για την αποφυγή λαθών

Δάσκαλος ιδιωτικού τομέα βιογραφικό

Για να μπορέσετε να αποφύγετε ασάφειες και σημαντικά λάθη θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Προσέξτε την ορθογραφία

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η σωστή ορθογραφία συμβάλλει στην δημιουργία ενός ελκυστικού και εντυπωσιακού βιογραφικού. Τα βιογραφικά που διαθέτουν ορθογραφικά ή γραμματικά λάθη συνήθως απορρίπτονται από τα τμήματα πρόσληψης καθώς χαλάνε την συνολική εικόνα του βιογραφικού. Ειδικά για ένα βιογραφικό δασκάλου τα ορθογραφικά λάθη είναι μεγάλη παγίδα και δείχνουν ότι ο υποψήφιος δάσκαλος δεν είναι ο κατάλληλος για την θέση.

Μην ξεχνάτε τον τελικό έλεγχο

Η διαδικασία του τελικού ελέγχου θα πρέπει να διεξάγεται κάθε φορά με το τέλος συγγραφής των βιογραφικού. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τόσο ορθογραφικά και γραμματικά λάθη όσο και σημασιολογικά λάθη.

Χρησιμοποιείστε σωστό λεξιλόγιο

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους υπεύθυνους πρόσληψης μπορείτε να κάνετε χρήση σύνθετων λέξεων που θα δώσουν στο βιογραφικό σας έναν επιπλέον επαγγελματισμό. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εξής λέξεις: 

Αναγνωρίζω, εκτιμώ, επιλύω, καταρτίζω, σχεδιάζω, διορθώνω, εκθέτω, αντλώ, επιλαμβάνομαι, κατευθύνω, συλλέγω, συγκρίνω, συνθέτω, συντάσσω, αναθέτω, προνοώ, συντονίζω, αντιπροσωπεύω, παραδίδω, επίπεδο, διακρίσεις, ικανότητα, διδασκαλία.

Εφαρμόστε καλή μορφοποίηση

Η μορφοποίηση έχει μεγάλο ρόλο στην συνολική εικόνα του βιογραφικού. Αρχικά οι ενότητες θα πρέπει να διαθέτουν διαφορετική γραμματοσειρά και μέγεθος αλλά και χρώμα έτσι ώστε να ξεχωρίζουν από το περιεχόμενο. Το περιεχόμενο από την άλλη θα πρέπει να διαθέτει πιο μικρή γραμματοσειρά και να χωρίζεται σε μικρές παραγράφους των 4 με 5 γραμμών. 

Δημιουργήστε το βιογραφικό των ονείρων σας σε 15 λεπτά

Αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα ονειρικό βιογραφικό εύκολα και γρήγορα θα πρέπει να επισκεφθείς το βιογραφικο.com. Εκεί θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από παραδείγματα βιογραφικού δασκάλου ιδιωτικού τομέα που θα σε βοηθήσουν και θα σε εμπνεύσουν να δημιουργήσεις ένα εξαιρετικό βιογραφικό.

Το βιογραφικο.com διαθέτει πολλές δυνατότητες όπως για παράδειγμα την βάση δεδομένων όπου μπορεί να σας εμφάνιση δεκάδες μοντέρνα, επαγγελματικά και δημιουργικά σχέδια και πρότυπα που μπορείτε να ακολουθήσετε. 

Συχνές ερωτήσεις

1. Τι θα πρέπει να προσέξω πριν κάνω αποστολή το βιογραφικό μου;

Πριν προβείτε στην τελική υποβολή του βιογραφικού σας σιγουρευτείτε ότι έχετε κάνει τον τελικό έλεγχο έτσι ώστε να αποφύγετε όλα τα ορθογραφικά, σημασιολογικά αλλά και γραμματικά λάθη. 

2. Ποιες είναι οι λέξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο βιογραφικό δασκάλου ιδιωτικού τομέα;

Μερικές από τις λέξεις που μπορείτε να προσθέσετε στο βιογραφικό σας είναι: Αναγνωρίζω, εκτιμώ, επιλύω, καταρτίζω, σχεδιάζω, διορθώνω, εκθέτω, αντλώ, επιλαμβάνομαι, κατευθύνω, συλλέγω, συγκρίνω, συνθέτω, συντάσσω.

3. Ποια είναι η σημαντικότερη ενότητα στο βιογραφικό ενός δασκάλου ιδιωτικού τομέα;

Η σημαντικότερη ενότητα για ένα βιογραφικό δασκάλου ιδιωτικού τομέα είναι η ενότητα της εκπαίδευσης. Είναι τόσο σημαντική καθώς περιέχει το στοιχείο της γνώσης που είναι η ουσία του επαγγέλματος του δασκάλου.

Похожие статьи