Παιδαγωγός βιογραφικό: Πως να ξεχωρίσει το βιογραφικό σας και να κλείσετε συνέντευξη!

Το επάγγελμα του παιδαγωγού έχει αρκετά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Από μόνο του το γεγονός της συνεχούς επαφής με παιδιά είναι μία πρόκληση, με τους υποψήφιους εργοδότες να ζητούν υπαλλήλους που μπορούν να ανταποκριθούν. 

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Πρόκειται για ένα ρόλο μεγάλης σημασίας και ευθύνης. Έτσι, ένα προσεγμένο βιογραφικό είναι απαραίτητο για να ξεχωρίσετε με το προφίλ σας και να πάρετε τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει.

Μισθολόγιο και Απολαβές για έναν Παιδαγωγό

Ένας παιδαγωγός μπορεί να εργάζεται σε επαγγέλματα διαφόρων τύπων. Από δάσκαλος 🧑‍🏫 σε ένα σχολείο, μέχρι θέσεις που δεν περιλαμβάνουν εκπαίδευση, αλλά δημιουργική απασχόληση παιδιών. Κατά συνέπεια, δεν είναι εύκολο να ορίσουμε με συγκεκριμένο τρόπο τα γενικά μισθολόγια και τις απολαβές των παιδαγωγών στις διάφορες θέσεις εργασίας. Πάντως, οι παιδαγωγοί, κατά τα πρώτα τους βήματα, γενικά αμείβονται με ποσά λίγο μεγαλύτερα από τον βασικό μισθό, στα 800€ με 900€, όπως και κάποιος δάσκαλος, καθηγητής γυμνασίου, φιλόλογος κλπ.

Ωστόσο, αρκετά υψηλότερες μπορούν να είναι οι αμοιβές που έχει ένας ειδικός παιδαγωγός, ένα άτομο που απασχολείται στην παράλληλη στήριξη και έχει γνώσεις και εμπειρία στην ειδική αγωγή. Οι παιδαγωγοί που εργάζονται σε χώρους με παιδιά που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν αρκετά καλύτερες αμοιβές, πάνω από 1.000€.

Η εμπειρία και η παραμονή χρόνων σε ένα επάγγελμα, όπως είναι λογικό, αυξάνουν και τη μισθολογική επιβράβευση ενός εργαζομένου.

💡Αναμένεται μεγάλη αύξηση στη ζήτηση για παιδαγωγούς στο δημόσιο τα επόμενα χρόνια, αφού την τελευταία δεκαετία έγιναν ελάχιστες προσλήψεις και πολλοί παιδαγωγοί είναι σε διαδικασία συνταξιοδότησης.

Παιδαγωγός βιογραφικό

Πως να φτιάξετε ένα βιογραφικό σημείωμα για Παιδαγωγό

Η παρουσίαση και η οργάνωση του βιογραφικού σας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας για μία συνέντευξη και στην τελική πρόσληψη.

Καλώς ή κακώς, πρόκειται για το έγγραφο που εκπροσωπεί το εργασιακό σας προφίλ. Δεν αρκεί το περιεχόμενο. Πρέπει να είναι προσεγμένη και η παρουσίασή του για να έχετε πιθανότητες να πάρετε τη θέση.

Έτσι, στόχος είναι να παρουσιάσετε ένα ευανάγνωστο έντυπο, το οποίο θα κάνει εύκολα κατανοητά τα χαρακτηριστικά σας στον αναγνώστη.

Σχεδιασμός

Ένας κομψός σχεδιασμός μπορεί να βοηθήσει το βιογραφικό σας να ξεχωρίσει και την υποψηφιότητά σας να πάρει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Ο σκοπός, βέβαια, δεν είναι να αναδειχθείτε μέσα από το βιογραφικό, αλλά με τις δεξιότητές και τα λοιπά χαρακτηριστικά σας.

Για να το κάνετε αυτό, αποφύγετε τις υπερβολές, αφού μπορεί να σας γυρίσουν μπούμερανγκ. Προτιμήστε απλές γραμματοσειρές (Verdana, Arial) και γράμματα μετρίου μεγέθους για μια αρμονική και ευανάγνωστη παρουσίαση.

Προσπαθήστε να αποφύγετε το συμπυκνωμένο κείμενο, έχοντας κενά και χρησιμοποιώντας λίστες στις πληροφορίες σας.

Μορφή και Δομή

Η απλότητα είναι η λέξη κλειδί για τη μορφή και τη δομή ενός βιογραφικού. Δεν χρειάζονται πολύπλοκες μορφοποιήσεις. Απλή κατηγοριοποίηση των χαρακτηριστικών σας αρκεί για να είναι ευπαρουσίαστες οι πληροφορίες. Καλό είναι να τα παρουσιάσετε με βάση τη σημασία του καθενός και να μην εστιάσετε απαραίτητα σε χρονολογική παρουσίαση.

Όνομα και Στοιχεία Επικοινωνίας

Μερικά προσωπικά σας στοιχεία είναι απαραίτητα, κυρίως για πρακτικούς λόγους. Ο τόπος διαμονής σας έχει σημασία, ενώ τα στοιχεία επικοινωνίας σας είναι σημαντικά, ώστε να μπορεί ο εργοδότης να έρθει σε επαφή μαζί σας.

Μπορείτε να παραθέσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες ως εξής::

Σωστό
Όνομα: Ελεονώρα Παντελή
Επάγγελμα: Παιδαγωγός
Οδός Κατοικίας: Σωκράτους 4, Βόλος, 43462
Τηλ: +306999999999
Email: eleonora1988@example.com
Social Media: linkedin.com/eleonorapanteli

Να βάλω φωτογραφία στο βιογραφικό μου;

Ο παιδαγωγός είναι ένα πρόσωπο που πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και να δείχνει υπεύθυνο. Γι’ αυτό και μόνο το λόγο ίσως είναι πιθανό οι εργοδότες να επιθυμούν να έχουν κάποια φωτογραφία του υποψηφίου πριν τη συνέντευξη. Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάτι υποχρεωτικό. Αν, πάντως, επιθυμείτε να συμπεριλάβετε μία φωτογραφία 📸 στο βιογραφικό σας, κάντε προσεκτική επιλογή για μία απλή εικόνα που αναδεικνύει το επαγγελματικό και σοβαρό σας προφίλ.

Περιγράψτε την Εργασιακή Εμπειρία

Η εργασιακή εμπειρία είναι βασικό στοιχείο για να κερδίσετε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη ενός εργοδότη. Πρόκειται για το πρώτο πράγμα που κοιτούν τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού κατά τις σχετικές προσλήψεις. Αν έχετε εργαστεί σε μία θέση εργασίας μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού με κύρος, τότε αυτόματα θα κερδίσετε αρκετούς πόντους.

Αναδείξτε το προφίλ και την εμπειρία σας αναφέροντας τη θέση εργασίας, το χρονικό διάστημα που απασχοληθήκατε, αλλά και το ρόλο που είχατε στη δουλειά.

Δείτε ένα σχετικό παράδειγμα παρακάτω:

Ειδική παιδαγωγός στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας “Ορίζοντας” | 2011-2019
Ρόλος και αρμοδιότητες:
 • Υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες
 • Οργάνωση εκδρομών
 • Οργάνωση εκδηλώσεων για μαθητές ειδικής αγωγής

Αν δεν έχετε εμπειρία

Σε περίπτωση που έχετε εμπειρία ως παιδαγωγός, καλό είναι να προσπαθήσετε να αναδείξετε δραστηριότητες ή άλλες θέσεις που είχατε και είναι σχετικές με το επάγγελμα. Ότι έχει να κάνει με παιδιά μπορεί να είναι χρήσιμο από baby-sitting μέχρι εργασία σε παιδότοπους ως φοιτητές.

📌 Συμβουλή: Αν δεν τα πηγαίνετε καλά με τα παιδιά ή δεν σας αρέσει το επάγγελμα, καλύτερα να το αφήσετε όσο είναι νωρίς. Καλύτερα και για εσάς, αλλά και για τα παιδιά…

Παιδαγωγός βιογραφικό

Εκπαίδευση: Πως να Συμπληρώσετε το Βιογραφικό σας ως Ειδικός Παιδαγωγός

Αρκετές είναι οι σχολές από τις οποίες μπορεί να προκύψει ένας παιδαγωγός👩🏻‍🏫. Η πιο κλασική επιλογή είναι εκείνη του παιδαγωγικού τμήματος, το οποίο βρίσκουμε σε αρκετά πανεπιστήμια της χώρας. Βεβαίως, αντίστοιχες ειδικότητες συναντάμε και σε παιδαγωγικές σχολές στον ιδιωτικό τομέα της εκπαίδευσης.

Όπως είναι πολλοί οι τομείς σπουδών σε επίπεδο πανεπιστημίου 🎓 ή σε κάποιο ιδιωτικό πρόγραμμα, υπάρχουν και αρκετές διέξοδοι για εξειδίκευση σε διάφορους σχετικούς τομείς. Μπορείτε να αποκτήσετε ειδίκευση στην παιδική ψυχολογία, στην παράλληλη στήριξη, αλλά και γενικότερα να γίνετε ειδικός παιδαγωγός για μαθητές ειδικής αγωγής που έχουν μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία κλπ.

Μπορείτε να κάνετε αναφορά των σπουδών σας ως εξής:

 • Τμήμα  Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης – Πανεπιστήμιο Κρήτης
  2010-2014
 • Σεμινάριο “Ειδική αγωγή και αντιμετώπιση μαθητικών δυσκολιών” – Αθηνών
  2013

Οι Καλύτερες Δεξιότητες που Έχει Ένας Παιδαγωγός

Η θέση ενός παιδαγωγού απαιτεί αρκετές δεξιότητες, ώστε να είναι αποτελεσματική στην εργασία της. Πρόκειται κυρίως για πνευματικές αρετές, οι οποίες, βεβαίως, πρέπει να συνοδεύονται και από τη σχετική εκπαίδευση. Έτσι, κατά την περίοδο των σπουδών σας θα πρέπει να έχετε αποκτήσει τις εξής δεξιότητες:

 • Αξιολόγηση μαθητών
 • Παράλληλη στήριξη
 • Ειδική αγωγή για μαθητές με δυσλεξία ή μαθησιακές διαταραχές
 • Γνώσεις παιδικής ψυχολογίας
 • Γνώση υπολογιστών
 • Διαχείριση χρόνου
 • Διοργάνωση εκδηλώσεων
 • Διαχείριση προγράμματος και χρόνου

Οι πνευματικές αρετές είναι εκείνες που μπορούν να σας αναδείξουν και να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στο χώρο εργασία σας. Μπορείτε να αναφέρετε μερικά από τα εξής στο βιογραφικό σας:

 • Οργανωτικότητα
 • Επικοινωνία με παιδιά
 • Διαχείριση κρίσεων
 • Κατανόηση παιδικής συμπεριφοράς
 • Δημιουργικότητα
 • Ευγένεια
 • Επαγγελματισμός
 • Τυπικότητα
💡 Ένα σεμινάριο ειδικής αγωγής μπορεί να αυξήσει πολύ τις πιθανότητές σας στην εύρεση εργασίας, ακόμα και αν δεν υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες στο συγκεκριμένο σχολικό ίδρυμα.

Συνοψίζοντας ως Παιδαγωγός: Η Κάρτα Παρουσίασης του βιογραφικού σας 

Παιδαγωγός βιογραφικό

Η κάρτα παρουσίασης είναι καλό να υπάρχει σε ένα βιογραφικό. Μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω στο προφίλ σας και να ισχυροποιήσει τη θέση σας απέναντι σε κάποιον άλλο υποψήφιο. Γράψτε με ευγένεια και επαγγελματισμό, χωρίς προχειρότητα και πολύ προσωπικές αναφορές.

Μερικά παραδείγματα παρατίθενται παρακάτω:

Σωστό
Οι σπουδές μου και η εμπειρία μου με έχουν βοηθήσει να έχω μία εξαιρετική σχέση και διαχείριση με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μπορώ να εργαστώ ως παιδαγωγός, αλλά και ως δάσκαλος, προσφέροντας στα παιδιά ενδιαφέρον μάθημα, χτίζοντας μία ιδιαίτερη και παραγωγική σχέση μεταξύ τους.
Λάθος
Τα πάω αρκετά καλά με τα παιδιά, επειδή έχω κι εγώ δύο παιδάκια. Με βολεύει αρκετά το ωράριο του σχολείου σας και ξέρω καλά τα μαθήματα που πρέπει να τους διδάξω.

Επιπλέον Πληροφορίες για Παιδαγωγούς

Όπως και στα περισσότερα επαγγέλματα, οι απλές δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών δεν είναι αρκετές. Υπάρχουν επιπλέον ικανότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε την απόδοσή σας. Αυτό, βεβαίως, θα το εκτιμήσει αρκετά και ο εργοδότης.

Γνώσεις καλλιτεχνικών

Τα καλλιτεχνικά🖌️ σημαίνουν πολλά για τα νέα παιδιά. Ένας παιδαγωγός μπορεί να χτίσει μία εξαιρετική σχέση με τα παιδιά, αν μοιραστεί μαζί τους την αγάπη και τις γνώσεις στα καλλιτεχνικά.

Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες

Η ειδική αγωγή είναι πολύ βοηθητική, ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ή αναπτυξιακές διαταραχές. Σημαίνει, ότι έχετε γνώσεις παιδικής ψυχολογίας και μπορείτε να καταλάβετε την ψυχολογία ενός παιδιού, της κοινωνικής του υγείας, αλλά και να βοηθήσετε το παιδί με ειδικό τρόπο στη διαδικασία μάθησης.

Ξένες Γλώσσες

Σε αρκετές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να αναλάβετε μαθητές από άλλες χώρες, μικρούς ή μεγαλύτερους. Οι γνώσεις ξένων γλωσσών είναι πολύ  πιθανό να σας αναβαθμίσουν σε bilingual καθηγητή, κάτι που αποτυπώνεται και στο μισθό σας.

📌 Συμβουλή: Η καλή σχέση με τα παιδιά κατά τον πρώτο καιρό είναι που θα σας κάνει το επάγγελμα του παιδαγωγού πολύ πιο εύκολο το υπόλοιπο διάστημα.

Σύνοψη: Γράφοντας το Ιδανικό Βιογραφικό για Έναν Παιδαγωγό

Με το επάγγελμα του παιδαγωγού να πρόκειται για θέση σημαντικής ευθύνης, είναι απαραίτητο να δώσετε την εικόνα ενός υπεύθυνου επαγγελματία μέσα από το βιογραφικό σας.

Παραθέστε με απλό και κατανοητό τρόπο την εμπειρία, τις σπουδές και τις δεξιότητές σας, χωρίς υπερβολές, αλλά με σαφήνεια.

Συμπληρώστε το Βιογραφικό σας με μια Συνοδευτική Επιστολή

Αν χρειάζεται μία συνοδευτική επιστολή στο βιογραφικό, πιθανότατα θα αναφέρεται στην εκάστοτε αγγελία. Μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη γκάμα από πρότυπα για συνοδευτικές επιστολές στη σελίδα μας, ώστε να καταφέρετε να εντυπωσιάσετε και να γίνετε φαβορί για τη θέση!

Συχνές Ερωτήσεις

Να βάλω είμαι γονέας στο βιογραφικό μου ως παιδαγωγός;

Η οικογενειακή κατάσταση δεν είναι απαραίτητη σε ένα βιογραφικό. Ωστόσο, αν είστε γονέας, ίσως κάποιοι εργοδότες θεωρήσουν, ότι έχετε περισσότερη εμπειρία σε ότι έχει να κάνει με παιδιά.

Πρέπει να γράψω όλη την εμπειρία από θέσεις εργασίας στο βιογραφικό μου;

Όχι, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αναφέρετε θέσεις εργασίας σχετικές με αυτήν που κάνετε την αίτηση ή τουλάχιστον το ευρύτερο αντικείμενό της, δηλαδή τα παιδιά.

Похожие статьи