Πτυχιούχος Βοηθός Διδασκόντων βιογραφικό: Επειδή πρέπει να ξεχωρίσετε για να προσληφθείτε!

Η θέση ενός βοηθού καθηγητή ΔΕΠ σε κάποιο πανεπιστήμιο έχει πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πρόκειται για μία θέση που για πολλούς είναι η συνέχεια των σπουδών τους μετά τη σχολή, αφού έχει παράλληλα εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στην Ελλάδα, πέρα από τη διδασκαλία, ένας καθηγητής χρειάζεται βοήθεια σε αρκετά ζητήματα σχετικά με το τμήμα. Ο βοηθός διδασκόντων είναι ο αρμόδιος για συνδρομή σε πολλές περιπτώσεις.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Για να καταφέρετε να πάρετε μία τέτοια θέση, από απόφοιτος σε ένα τμήμα να γίνετε συνεργάτης επαγγελματικής φύσεως στη σχολή, πρέπει να έχετε ένα προσεγμένο βιογραφικό.

Μέσα από το βιογραφικό θα αναδειχθεί η γνώση της επιστήμης που έχετε και αφορά το συγκεκριμένο τμήμα, πιθανή εμπειρία σας στο ερευνητικό κομμάτι ή σχετικές μελέτες, αλλά και δεξιότητες.

Για να γίνουν όλα κατανοητά, ο καθηγητής👨‍🏫που θα διαβάσει το βιογραφικό σας πρέπει να έχει μπροστά του ένα συνοπτικό και κατατοπιστικό έντυπο. Έτσι, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στην οργάνωση και την προετοιμασία του βιογραφικού σας, ώστε να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε και να γίνετε κι εσείς μέλος σε αυτή τη νέα βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Πτυχιούχος Βοηθός Διδασκόντων βιογραφικό

Μισθολόγιο και Απολαβές για έναν Βοηθό Διδασκόντων 

Το επάγγελμα ενός βοηθού δασκάλου σπάνια αποτελεί μόνιμη εργασία. Συνήθως πρόκειται για μία συνεργασία που θα κρατήσεις μερικούς μήνες ή και κάποια χρόνια. Έτσι, οι μισθοί προσαρμόζονται ανάλογα με το πανεπιστήμιο, αλλά κυρίως το γενικό ρόλο που θα έχει ο βοηθός στη σχολή, αν ασχολείται με τη διδασκαλία, αν κάνει και άλλες εργασίες, μελέτες ή έρευνα στο τμήμα ή αν συμμετέχει σε κάποια σεμινάρια. Παράλληλα, οι ώρες εργασίες παίζουν και εκείνες σημαντικό ρόλο στο μισθολογικό αποτύπωμα.

Γενικότερα, οι αμοιβές μπορούν να κυμαίνονται από τα 400-500€ για κάποιον βοηθό που έχει λίγες ώρες εργασίας την εβδομάδα. Συνήθως, σε συνθήκες full-time, οι αμοιβές είναι περίπου στα 900€🪙 το μήνα, όμως αυξάνονται αρκετά σε περιπτώσεις που  υπάρχει υποτροφία από κάποιο ίδρυμα ή αν υπάρχουν συγκεκριμένα ερευνητικά προγράμματα  που χρηματοδοτούν επιπλέον τα πανεπιστήμια.

💡Η μεγάλη πλειοψηφία των βοηθών καθηγητών στην Ελλάδα είναι κάτω των 35 ετών.

Τα καθήκοντα ενός Βοηθού Διδασκόντων

Με την ιδιότητα του βοηθού διδασκόντων να έχει αρκετά γενική φύση, έγκειται στην κάθε θέση εργασίας και το είδος των αρμοδιοτήτων που θα προκύψουν για τον κάθε εργαζόμενο. Σημαντικό ρόλο παίζει το ίδιο το πανεπιστήμιο ή ιδιωτική σχολή που θα κληθείτε να εργαστείτε, αλλά και ο καθηγητής, με τον οποίο θα έχετε πιο στενή συνεργασία. Γενικότερα, οι αρμοδιότητες που συχνά συναντάμε στον συγκεκριμένο χώρο είναι οι εξής:

Βοήθεια σχετικά με τη μαθησιακή διαδικασία

Οι απαιτήσεις σε ένα μάθημα πανεπιστημιακής φύσεως είναι πολύ μεγάλες, με τους καθηγητές συχνά να μην έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να πραγματοποιήσουν την απαιτούμενη προετοιμασία. Σε αυτή την περίπτωση, ο βοηθός καθηγητή εργάζεται είτε κατά μόνας, είτε συνεργατικά με  τον καθηγητή, ώστε να προετοιμάσει το πλάνο του εκάστοτε μαθήματος. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε κατά τον γενικό προγραμματισμό στην αρχή της χρονιάς ή του εξαμήνου, είτε κατά περίπτωση σε κάθε μάθημα.

Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που οι βοηθοί καθηγητή καλούνται  να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι την παράδοση του μαθήματος  λόγω κωλύματος του καθηγητή. Έτσι, πρέπει να είναι “ετοιμοπόλεμοι” και να έχουν στενή επαφή με το ίδιο το αντικείμενο. Είναι μία αρκετά υπεύθυνη εργασία, που είναι σίγουρα πολύτιμη για το βιογραφικό σας, αλλά και την ακαδημαϊκή σας καριέρα.

Επιστημονική έρευνα

Η έρευνα είναι ένα από τα βασικά σημεία της παρουσίας σε ένα πανεπιστήμιο, ειδικά στην Ελλάδα. Οι καθηγητές προσπαθούν να εντάσσουν τους μαθητές, αλλά και τους βοηθούς τους σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να προοδεύσει η εκάστοτε επιστήμη που υπηρετούν. Ένα μεγάλο κομμάτι της έρευνας καταλήγει σε επιστημονικές εργασίες, στις οποίες αναγνωρίζεται διεθνώς το όνομα του πανεπιστημίου, του καθηγητή, αλλά και των φοιτητών που συνέβαλαν στο έργο.

Η έρευνα περιλαμβάνει τη συλλογή και ανάλυση στατιστικών στοιχείων, τη διεξαγωγή πειραμάτων, την αναζήτηση βιβλιογραφίας και σύγκριση δεδομένων, αλλά και πολλά ακόμα.

Υποστήριξη σε σπουδαστές

Ένα μεγάλο κομμάτι της απασχόλησης ενός βοηθού καθηγητή είναι η επικοινωνία με τους σπουδαστές. Πολλά είναι τα μαθήματα που οι φοιτητές θα αναλάβουν την εκπόνηση κάποιας εργασίας, είτε στο πιο απλό πλαίσιο μίας εργασίας εξαμήνου,  είτε στο πιο επιστημονικό και εξεζητημένο επίπεδο μίας πτυχιακής εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του καθηγητή είναι να  καθοδηγεί τους σπουδαστές  και να τους βοηθά, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό το έργο αναλαμβάνει συχνά ο βοηθός του, κατευθύνοντας τους σπουδαστές σε σχέση με θεματικές, εμπόδια που ίσως προκύψουν στην έρευνά τους ή πρακτικά ζητήματα.

Συχνά, επίσης, το πανεπιστήμιο στελεχώνει μικρές ή μεγάλες ομάδες φοιτητών με στόχο διάφορα ερευνητικά προγράμματα και έργα, με τους βοηθούς διδασκόντων να αναλαμβάνουν την οργάνωση και την καθοδόγηση των σπουδαστών.

Χρηστικά ζητήματα

Το ελληνικά πανεπιστήμια είναι ζωντανοί οργανισμοί με πλήθος αναγκών και απαιτήσεων. Με τα προγράμματα να αλλάζουν και τις συνθήκες να ποικίλουν, ο ρόλος ενός βοηθού καθηγητή είναι σημαντικός σε πολλές στιγμές κατά την καθημερινότητα. Μπορείτε να χρειαστεί να τελέσει χρέη γραμματέα για τον καθηγητή ή τη σχολή, αλλά και να τακτοποιήσει την αίθουσα διδασκαλίας ή το αμφιθέατρο πριν και μετά το μάθημα. Επίσης, αρκετές είναι οι περιπτώσεις που οι βοηθοί των καθηγητών αναλαμβάνουν τη διόρθωση εργασιών ή τη συγγραφή συστατικών επιστολών για τους σπουδαστές.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για έναν ρόλο που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των πανεπιστημίων. Μόνο τυχαίο δεν είναι που οι περισσότεροι άνθρωποι που ακολούθησαν ακαδημαϊκή καριέρα έχουν περάσει από τον συγκεκριμένο ρόλο κάποια στιγμή στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Πως να φτιάξετε ένα βιογραφικό σημείωμα για Βοηθό Διδασκόντων Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το επάγγελμα του βοηθού διδασκόντων περιλαμβάνει, καλώς ή κακώς, αρκετή γραμματειακή εργασία, αλλά και γνώση Η/Υ. Αυτό θα πρέπει να φανεί μέσα από το βιογραφικό σας, παρουσιάζοντας ένα περιποιημένο έγγραφο📜 με ξεκάθαρα τα στοιχεία που θέλετε να επισημάνετε.

Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στην προσεγμένη επεξεργασία και προετοιμασία, αλλά και την οργάνωση του βιογραφικού σας. Ενδεχομένως ακόμα και ο πρόεδρος του τμήματος να πρέπει να το εξετάσει, οπότε είναι σημαντικό να αναδείξετε το κύρος σας και τις ικανότητές σας για να προσληφθείτε.

Σχεδιασμός

Σχεδιάζοντας το βιογραφικό σας, πρώτο σας μέλημα πρέπει να είναι η απλότητα και οι ξεκάθαρες πληροφορίες. Χρησιμοποιήστε απλές και δημοφιλείς γραμματοσειρές, όπως Arial, Verdana, Times New Roman και Georgia, ώστε τα γράμματα να είναι οικεία και η ανάγνωση εύκολη.

Ακόμα, αποφύγετε το συμπυκνωμένο κείμενο, σε όποιο σημείο του βιογραφικού και αν σκέφτεστε να το βάλετε. Είναι πολύ καλύτερο να οργανώσετε τα στοιχεία του βιογραφικού σε κατηγορίες, αλλά και να χρησιμοποιήσετε λίστες και bullet points. Έτσι, εύκολα θα μπορεί κανείς να αναζητήσει τα θέματα που τον ενδιαφέρουν στο βιογραφικό σας και να ανατρέξει σε αυτά στη συνέχεια.

Μορφή και Δομή

Ετοιμάζοντας τη μορφή και τη δομή του βιογραφικού μέσα από πρότυπα, είναι αρκετά εύκολο να καταλήξετε σε προσεγμένη εμφάνιση και αποτύπωση των πληροφοριών.

Γενικότερα, στόχος είναι να παρουσιάσετε τα στοιχεία, προωθώντας τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, πρώτα θα βάλετε τη σχολή που έχετε τελειώσει κι έπειτα επιπλέον στοιχεία, όπως μεταπτυχιακές σπουδές, σεμινάρια, άρθρα και μελέτες που έχετε γράψει, όπως και το λοιπό ακαδημαϊκό σας έργο.

Επίσης, αφήστε κενά μεταξύ του κειμένου, ώστε να είναι “καθαρή” η παρουσίαση των στοιχείων.

Πτυχιούχος Βοηθός Διδασκόντων βιογραφικό

Όνομα και Στοιχεία Επικοινωνίας

Ψηλά ή αριστερά στο βιογραφικό σας πρέπει να αναφέρονται τα βασικά στοιχεία σας. Έτσι, όποιος διαβάζει το βιογραφικό θα έχει κάποια βασικά στοιχεία για εσάς, αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να έρθει σε επαφή μαζί σας.

Μπορείτε να αναφέρετε τα στοιχεία σας με τον εξής τρόπο:

Όνομα: Πέτρος Καμπάνταης
Επάγγελμα: Απόφοιτος Τμήματος Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ – Πανεπιστήμιο Αθηνών
Οδός Κατοικίας: Ράλλη 54, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα, 4366
Τηλ: +306999999999
Email: petroskaba@example.com
Social Media: linkedin.com/petroskabadais

Να βάλω φωτογραφία στο βιογραφικό μου;

Από τη στιγμή που πρόκειται για ένα ρόλο βοηθού, που δεν περιλαμβάνει επαφή με πελάτες ή οποιοδήποτε εμποριο, δύσκολα κάποιος να θεωρήσει απαραίτητο κάποιο στοιχείο εξωτερικής εμφάνισης για να δώσει τη δουλειά. Γι’ αυτό άλλωστε,  δεν ζητούν και φωτογραφίες στις αγγελίες για σχετικές θέσεις  εργασίας. Έτσι, δεν χρειάζεται να επισυνάψετε μια.

Περιγράψτε την Εργασιακή Εμπειρία

Η θέση ενός βοηθού καθηγητή στις περισσότερες περιπτώσεις απευθύνεται σε φοιτητές που έχουν αποφοιτήσει και είναι σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ή κάνουν διδακτορικό στο πανεπιστήμιο. Έτσι, είναι σχετικά απίθανο να ζητηθεί εμπειρία κατά το βιογραφικό. Έτσι, μπορείτε να αναφέρετε εμπειρία από την ακαδημαϊκή σας καριέρα, κάποια σχετική πρακτική που έχετε κάνει ή εργασία παράλληλα με τις σπουδές.

Αν και δεν είναι απαραίτητη, η εμπειρία που είναι σχετική με το έργο και το αντικείμενο του καθηγητή στο τμήμα μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά να ενταχθείτε κι εσείς στο πρόγραμμα.

Ένα παράδειγμα εμπειρίας σε βιογραφικό μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ιδιαίτερα μαθήματα σε προπτυχιακούς φοιτητές για το τμήμα “Μηχανικών Υπολογιστών” 2021-2023
Ρόλος και αρμοδιότητες:
  • Σχεδιασμός μαθήματος
  • Ανάλυση ασκήσεων και ύλης
  • Αναλυτική παρουσίαση και εστίαση σε προβλήματα
📌 Συμβουλή: Μπορείτε στο βιογραφικό σας να επισυνάψετε και συνδέσμους με εργασίες ή το portfolio σας, ώστε να έχει πιο πλήρη εικόνα ο καθηγητής.

Πτυχιούχος Βοηθός Διδασκόντων βιογραφικό

Εκπαίδευση: Πως να Συμπληρώσετε το Βιογραφικό σας ως Βοηθός Διδασκόντων 

Από τη στιγμή που ο ίδιος ο ρόλος σχετίζεται με το εκπαιδευτικό αντικείμενο μιας σχολής, είναι βασικό να έχετε σχετικές σπουδές. Αποτελεί βασικό κριτήριο, ώστε να επιλεγείτε για τη θέση στο σχετικό τμήμα του πανεπιστημίου. Ιδανικά, θα πρέπει να είστε απόφοιτος του συγκεκριμένου προγράμματος σπουδών, ώστε να έχετε εικόνα από τα μαθήματα και να μπορείτε να έχετε γνώση και άμεσο ρόλο στο εκπαιδευτικό αντικείμενο.

Μπορείτε να παρουσιάσετε την εκπαίδευσή σας με τον εξής τρόπο:

  • Τμήμα Φιλολογίας | Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
    2015-2020
  • Σεμινάριο “Λατινική Γλώσσα” από το Πανεπιστήμιο Αθηνών
    2019

Οι Καλύτερες Δεξιότητες που Έχει Ένας Βοηθός Διδασκόντων Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο ρόλος ενός βοηθού καθηγητή είναι αρκετά χρήσιμος για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για την ομαλή ροή των μαθημάτων και του τμήματος. Άσχετα από το αντικείμενο, καλό είναι να έχετε κάποιες πρακτικές γνώσεις που θα βοηθήσουν τον καθηγητή στα μαθήματα, αλλά και στο ερευνητικό κομμάτι:

  • Γνώσεις Υπολογιστών και γραμματειακών εφαρμογών
  • Γνώση λειτουργίας πανεπιστημίου
  • Εξοικείωση με τα μαθήματα της σχολής
  • Σπουδές επί της διδασκόμενης επιστήμης
  • Γνώσεις παρουσίασης
  • Ερευνητικές ικανότητες

Βεβαίως, πνευματικά χαρίσματα μπορούν να σας δώσουν ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη θέση που σας ενδιαφέρει.

  • Οργανωτικότητα
  • Δημιουργικότητα
  • Τυπικότητα
  • Κριτική σκέψη
  • Τήρηση χρονοδιαγραμμάτων και προθεσμιών
  • Ευελιξία
  • Επικοινωνιακός χαρακτήρας
💡Το 17.4% των φοιτητών διδακτορικού απασχολείται ως βοηθός διδακτικού ή ερευνητικού προσωπικού.

Πτυχιούχος Βοηθός Διδασκόντων βιογραφικό

Συνοψίζοντας ως Βοηθός Διδασκόντων: Η Περίληψη του βιογραφικού σας 

Κατά τη συμπλήρωση του βιογραφικού σας, μπορείτε να έχετε και μία περίληψη του προφίλ σας. Πρόκειται για ένα μικρό κείμενο που θα συνοψίσει τα χαρακτηριστικά σας. Είναι η ιδανική ευκαιρία για να  αναδείξετε τα δυνατά σας στοιχεία  και να ξεχωρίσετε ανάμεσα στους άλλους υποψηφίους.

Λειτουργήστε ως εξής, πχ για μία θέση βοηθού καθηγητή σε αντικείμενο σχετικά με επιστήμη υπολογιστών🖳:

Σωστό
Οι σπουδές μου στον προγραμματισμό με έχουν βοηθήσει να αναπτύξω της σχέση μου με τους υπολογιστές σε νέο επίπεδο. Η ευκαιρία εργασίας στο Πανεπιστήμιο θα με βοηθήσει να επενδύσω στην έρευνα, αφού έχω καταφέρει να μάθω εξαιρετικά τις γλώσσες προγραμματισμού C++ και Python. Έχω φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο και γνωρίζω όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
Λάθος
Είμαι πολύ καλός στους υπολογιστές και θα ήθελα να δουλέψω ως βοηθός για λίγο καιρό για να μαζέψω εμπειρία και να βρω μια καλύτερη δουλειά στο αντικείμενο.

Επιπλέον Πληροφορίες για Βοηθούς Διδασκόντων 

Η θέση του βοηθού καθηγητή αναζητά υποψήφιους με δεξιότητες που μπορούν να αναβαθμίσουν το έργο της σχολής και βεβαίως να ενισχύσουν το έργο του καθηγητή με τις γνώσεις τους. Ανάλογα με το τμήμα, βεβαίως, οι ανάγκες σε δεξιότητες μπορούν να διαφέρουν. Ωστόσο, μερικές ενδεικτικές είναι οι εξής:

Εκπαιδευτική επάρκεια

Η δυνατότητα διδασκαλίας δεν αρκεί να είναι ταλέντο για ένα βοηθό καθηγητή. Υπάρχουν πολλά σεμινάρια που μπορούν να πιστοποιήσουν αυτή την ικανότητα και να αναδείξουν το γεγονός, ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε στις αυστηρές απαιτήσεις της διδακτικής διαδικασίας.

Γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών

Όλα, πλέον, περνάνε από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Από πρακτικά ζητήματα στην καθημερινότητα, μέχρι την απαιτούμενη έρευνα, είναι σημαντικό να μπορείτε να χειριστείτε με ευκολία τα απαιτούμενα προγράμματα. Κάθε πανεπιστημιακή σχολή, βέβαια, έχει τις δικές της απαιτήσεις σε γνώσεις προγραμμάτων, όμως η γενική χρήση Η/Υ, αλλά και του Microsoft Office, είναι βασικά στοιχεία.

Ξένες Γλώσσες

Οι ξένες γλώσσες είναι χρήσιμες με πολλούς και διάφορους τρόπους, από την επικοινωνία με ξενόγλωσσους φοιτητές ή ξένα πανεπιστήμια🎓, μέχρι την έρευνα σε ιστοσελίδες που δεν έχουν ελληνικά ή και αγγλικά.

📌 Συμβουλή: Συστάσεις από έναν άλλο καθηγητή της σχολής μπορεί να λειτουργήσουν καταλυτικά για να προσληφθείτε στη θέση που σας ενδιαφέρει.

Βοηθός Διδασκόντων και Διδακτορικό

Μεγάλο μέρος των βοηθών καθηγητών που συναντάμε στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι στη διαδικασία απόκτησης ενός διδακτορικού τίτλου. Το συγκεκριμένο πτυχίο είναι το εφαλτήριο για το ξεκίνημα μιας ακαδημαϊκής καριέρας στο εκάστοτε αντικείμενο. Πρόκειται για τον  κορυφαίο βαθμό εκπαίδευσης που μπορεί να αποκτήσει κάποιος στην Ελλάδα , έπειτα από το πτυχίο ΑΕΙ και το μεταπτυχιακό δίπλωμα. Βεβαίως, είναι δυνατόν κάποιος να προχωρήσει σε διδακτορικό χωρίς μεταπτυχιακό, όχι όμως χωρίς ένα βασικό πτυχίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η μέση διάρκεια ενός διδακτορικού είναι τα τέσσερα χρόνια, με το ελάχιστο δυνατό να είναι στα τρία έτη, ενώ πολλοί χρειάζονται πέντε χρόνια για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Η θέση του βοηθού καθηγητή  αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για τους σπουδαστές διδακτορικών, ώστε να γνωρίσουν όλα τα στοιχεία της ακαδημαϊκής καριέρας και του επαγγέλματος που τους ενδιαφέρει. Πέρα από το ίδιο το επιστημονικό τους έργο ως υποψήφιοι διδάκτορες, οι σπουδαστές μπορούν να αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες, από τη διδασκαλία, μέχρι την έρευνα και τις ικανότητες διοίκησης.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει, ότι ένας βοηθός καθηγητή είναι αποκλειστικά κάποιος σπουδαστής διδακτορικού. Συχνά γίνονται προσλήψεις ανεξάρτητου διοικητικού προσωπικού,  με τους εργαζόμενους να αναλαμβάνουν τη θέση του βοηθού διδασκόντων. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση οι αρμοδιότητες είναι περισσότερο εκτελεστικές και δεν υπάρχει τόσο έντονη παρέμβαση στο ζήτημα της επιστημονικής έρευνας. Η απασχόληση αφορά περισσότερο πρακτικά και διοικητικά ζητήματα της καθημερινότητας.

Σύνοψη: Γράφοντας το Ιδανικό Βιογραφικό για Ένα Βοηθός Διδασκόντων

Ένας βοηθός καθηγητή πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε ποικίλες απαιτήσεις και περιστάσεις. Αυτό πρέπει να μπορείτε να το περάσετε μέσα από το βιογραφικό σας, επικοινωνώντας όλα όσα είστε ικανοί να κάνετε.

Προσπαθήστε να παρουσιάσετε ένα απλό βιογραφικό, χωρίς πολύ κείμενο και περίπλοκη επεξεργασία. Ο στόχος σας, άλλωστε, είναι απλά να παραθέσετε την εκπαίδευση και τις δεξιότητές σας με στόχο, σε πρώτη φάση, να κληθείτε για συνέντευξη.

Παράλληλα, είναι βασικό να αναδείξετε την υπευθυνότητά και την οργανωτικότητά σας, στοιχεία που είναι ζητούμενα σε μία πανεπιστημιακή σχολή και μπορούν να σας θέσουν φαβορί για τη θέση.

Συμπληρώστε το Βιογραφικό σας με μια Συνοδευτική Επιστολή

Είναι πιθανό να ζητηθεί κάποια συνοδευτική επιστολή από τον καθηγητή που θα σας επιλέξει. Μπορείτε να βρείτε αρκετές επιλογές σε επιστολές αυτού του είδους στα πρότυπα για συνοδευτικές επιστολές της σελίδας μας, ώστε να παρουσιάσετε ένα προσεγμένο κείμενο που θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στη συνοδευτική αποστολή έχετε μία ευκαιρία να ενισχύσετε την υποψηφιότητά σας έναντι των άλλων υποψηφίων. Με αυτήν μπορείτε να επικοινωνήσετε σε πιο προσωπικό ύφος με τους αρμόδιους που αναλαμβάνουν την επιλογή, σε αντίθεση με την κάπως ψυχρή παρουσίαση των πληροφοριών και των δεξιοτήτων σας στο βιογραφικό.

Μέσα  από τη συνοδευτική αποστολή μπορείτε να εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας για τη θέση, αλλά και να επικοινωνήσετε τη φιλοδοξία και το πάθος σας για το αντικείμενο. Οι προσωπικές αναφορές είναι καλό να υπάρχουν μόνο σε ότι αφορά το ίδιο το επιστημονικό αντικείμενο, ωστόσο, και  όχι να γίνει προσπάθεια για επίκληση στο συναίσθημα του εργοδότη , ώστε να επιτευχθεί η πρόσληψη. Αυτό στις περισσότερες περιπτώσει έχει το αντίθετο αποτέλεσμα…

Πτυχιούχος Βοηθός Διδασκόντων βιογραφικό

Συστατικές επιστολές για Βοηθούς Διδασκόντων

Πέρα από τις συνοδευτικές επιστολές, και οι συστατικές επιστολές μπορούν να έχουν καίριο ρόλο στην τελική πρόσληψη. Αν προέρχεστε από το πανεπιστήμιο και το τμήμα που κάνετε αίτηση για εργασία, είναι πολύ πιο πιθανό να καταφέρετε να πάρετε τη θέση, αφού ήδη έχετε το πλεονέκτημα, ότι γνωρίζετε πολλά σχετικά με τη λειτουργία και το χαρακτήρα της σχολής.

Οι καθηγητές του ίδιου αντικειμένου έχουν σχέσεις επικοινωνίας ανάμεσα στα πανεπιστήμια στην Ελλάδα,  οπότε ακόμα και αν δεν έχετε σπουδάσει στην εν λόγω σχολή,  η γνώμη ενός συναδέλφου καθηγητή θα είναι αρκετά υποστηρικτική για την υποψηφιότητά σας. 

Ακόμα και αν δεν έχετε πολύ στενές σχέσεις με κάποιον καθηγητή, δεν υπάρχει λόγος δισταγμού, ώστε να ζητήσετε μία συστατική  επιστολή. Από τη στιγμή, μάλιστα, που πρόκειται για συστατική επιστολή που αφορά διδακτορικό ή ακαδημαϊκή απασχόληση, είναι δεδομένο, ότι πρόκειται για ένα φοιτητή τυπικό, με καλή βαθμολογία και δραστηριότητα στα της σχολής.

Οι καθηγητές πανεπιστημίου χαίρονται να βλέπουν τους φοιτητές τους να προοδεύουν και να συνεχίζουν να ασχολούνται με το επιστημονικό αντικείμενο που τους δίδαξαν. Έτσι, οι φοιτητές στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν δυσκολεύονται να πάρουν μία συστατική επιστολή από έναν καθηγητή του τμήματός τους.

Συχνές Ερωτήσεις

Να γράψω για ατομικά project στο βιογραφικό μου ως βοηθός καθηγητή;

Ναι, οι ατομικές εργασίες είναι μέρος της εμπειρίας σας και ο υποψήφιος εργοδότης είναι πολύ πιθανό να τις θεωρήσει χρήσιμες.  Μη διστάσετε να επισυνάψετε συνδέσμους σχετικά με εργασίες που έχετε κάνει στο παρελθόν ή ακόμη και ολόκληρα τα έγγραφα, σε χωριστό έγγραφο, ωστόσο από το βιογραφικό σας.

Είναι απαραίτητη η συνοδευτική επιστολή στο βιογραφικό;

Όχι, επισυνάψτε μία συνοδευτική επιστολή μόνο σε περίπτωση που το αναφέρει η αγγελία για τη θέση εργασίας. Η συνοδευτική επιστολή από έναν άλλο καθηγητή της σχολής μπορεί να βοηθήσει πολύ στην τελική πρόσληψη, αφού θα υπάρξει εμπιστοσύνη στη γνώμη του.

Похожие статьи