ΤΟ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ PROJECT MANAGER

Το Project Management είναι κάτι το οποί σχετικά πρόσφατα απέκτησε υπόσταση στη μακρά ιστορία της ανθρώπινης εργασίας. Μπορεί ανέκαθεν να υπήρχε κάποιος διαχειριστής σε οποιοδήποτε οργανωμένο περιβάλλον εργασίας το οποίο βασίζεται στον επιμερισμό των εργασιών και των ευθυνών ώστε να επιτευχθεί ένας κοινός στόχος και να ολοκληρωθεί ένα Project, ένας Project Manager. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι το επάγγελμα του διαχειριστή έργου, στα ελληνικά, εν έτει 2023, είναι το ίδιο πλέον.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Η υλοποίηση ενός έργου και η επίτευξη στόχων αποκτά πλέον άλλη έννοια στην εποχή της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, και οι στόχοι είναι πλέον διαφορετικοί. Υπάρχει λογισμικό το οποίο εμπλέκεται στην όλη διαδικασία και υπάρχει τέτοια ποικιλία που καθιστά κάθε έργο διαφορετικό. Είναι μια συγκεκριμένου τύπου θέση εργασίας με μεγάλη ποικιλία και εναλλαγές στο πρόγραμμα, και διαχείριση κάθε είδους προγράμματος, χρονοδιαγράμματος, καθώς και ανθρώπινου δυναμικού.

Το να βρεις την πρώτη, ή την επόμενή σου δουλειά στον τομέα της διαχείρισης, και πιο συγκεκριμένα ως Project Manager, Θέλει πείσμα και αρκετές ικανότητες, διαφορετικού είδους. Μπορεί να γίνει πιο εύκολο με ένα σωστά στημένο βιογραφικό σημείωμα Project manager. Πέτυχε τώρα τη  συνέντευξη με την εταιρεία που θέλεις, και με τη βοήθειά μας, θα φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των επαγγελματικών σου στόχων.

Ένα επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα είναι αυτό που σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι, ασχέτως του είδους διαχείρισης έργου στα οποίο διαθέτεις εμπειρία, αν έχεις κάποια. Με αυτό και με καλή κατανόηση του τι είναι Project Management και Project Manager στη σημερινή αγορά, και τι μπορεί να κάνει επαγγελματικά, θα δούμε ποιες είναι οι επιλογές και οι ικανότητες που θα πρέπει να διαθέτει ένας/μια υποψήφιος/α.

Project Manager βιογραφικό

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος διαχειριστή έργου

Ιωάννης Παπαδόπουλος
Διαχειριστής έργων κατασκευής και ανακαινίσεων
Αγίου Ιωάννου Προκοπίου 12, 12433, Αθήνα
Τηλ: 6979988999
gpapado@example.com
LinkedIn.com/gpapado

Διαχειριστής-Project Manager έργων ανακαίνισης κατοικιών και επαγγελματικών χώρων/γραφείων. Επικοινωνιακός, ευγενικός, με υψήλες ικανότητες στην επικοινωνία με συνεργεία, μηχανικούς, προμηθευτές και εργάτες. Επιτυχημένα αποτελέσματα υλοποίησης, στρατηγική προσέγγισης στόχων και τήρηση χρονοδιαγράμματος για μέγιστη αποτελεσματικότητα και άμεση παράδοση εργασιών.

Εργασιακή εμπειρία

 • SDL-Studio (2016-2019)
 • Αρχιτεκτονικό γραφείο KLMKlad (2019-2023)

Σπουδές/Εκπαίδευση
ΤΕΙ Δομικών Έργων (Πάτρα)- 2011-2015

Γλώσσες

 • Ελληνικά – Μητρική
 • Αγγλικά – C2
 • Γαλλικά – C2

Δεξιότητες

 • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
 • Άριστη διαχείριση χρόνου και τήρηση χρονοδιαγράμματος
 • Εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες
 • Εξοικείωση με νέα τεχνολογικά μέσα, λογισμικά, προϊόντα και υλικά
 • Πάθος για την διαχείριση και βελτιστοποίηση κάθε διαδικασίας

Hobby και ενδιαφέροντα

 • Μουσική: 5 χρόνια κιθάρα καθημερινής μελέτης και παρακολούθησης σεμιναρίων
 • Εθελοντισμός: Μια φορά τη βδομάδα για σίτιση αστέγων στο κοινοτικό κέντρο δήμου Αγίου Παύλου
 • Αθλητισμός: Τακτικές προπονήσεις σε γυμναστήριο και τρέξιμο αντοχής από το 2011, crossfit και yoga σε εβδομαδιαία βάση

Project Manager βιογραφικό

Επιπλέον πληροφορίες για την αγορά εργασίας στο Project Management

Σύμφωνα με το Average Salary Survey το οποίο είναι επικαιροποιημένο ο μέσος μισθός για Project Manager στην Ελλάδα ανέρχεται στα €48,820 EUR ετησίως. Όλα τα δεδομένα βασίζονται σε 13 έρευνες μισθών.

Με βάση την εκπαίδευση και τις σπουδές του καθενός και τα διαφορετικά επίπεδα εργασιακής εμπειρίας, το εισόδημα φυσικά παρουσιάζει διακυμάνσεις, ανάλογα και με το είδος του Project, την εταιρεία που θα απασχολήσει την υποψήφιο, ή και το σχήμα εργασίας (μισθωτή εργασία ή εξωτερική συνεργασία – independent contractor). Μπορεί κάποιος να βρεις επιπλέον στοιχεία και εδώ.

Πως να χτίσεις το βιογραφικό σου σημείωμα ως Project manager

Εφόσον έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις, ή να συνεχίσεις την καριέρα σου ως διαχειριστής έργων, σε οποιουδήποτε είδους κλάδο, το ορθά γραμμένο βιογραφικό είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος στην αποστολή σου να βρεις εργασία.

Με κατάλληλη εικόνα στον μελλοντικό εργοδότη ή συνεργάτη, κάνοντας καλή πρώτη εντύπωση μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα, κάνεις ιδανική αρχή. Δείξε, με μια μόνο σελίδα πληροφορίας ότι είσαι καταρτισμένος/η, και ο κατάλληλος/η για τη συγκεκριμένη θέση στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Η αγορά εργασίας είναι ανοιχτή και το αντικείμενο ευρύ και με αμέτρητες εφαρμογές, η ποικιλία είναι σύμμαχός σου. Αν κατανοείς τους στόχους της εταιρείας ή του Project αμέσως και μπορείς να πετύχεις τους στόχους αυτούς ατομικά, και ως μέλος μια ευρύτερης ομάδας, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

 • Πρέπει να κάνει την προσωπικότητά σου να ξεχωρίζει, το είδος της εργασίας σου βασίζεται πολύ στη συμπεριφορά και το χαρακτήρα
 • Να κάνει σαφή τη μέχρι τώρα επαφή σου με το αντικείμενο. Παρουσίασε τι έργα έχεις υλοποιήσει και με τι έχεις ασχοληθεί
 • Να παρουσιάζει τους λόγους και να πείθει ότι είσαι ο/η ιδανικός/η υποψήφιος/α για τη θέση και για την υλοποίηση του Project και των στόχων που έχουν τεθεί, σύντομα και λακωνικά

Διάταξη

Η διάταξη του βιογραφικού σημειώματος παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς δρα ταυτόχρονα και ως μικρό δείγμα της ικανότητάς σου στη διαχείριση, της πληροφορίας στην προκειμένη. Ο εργοδότης ή recruiter δε θέλει να μάθει για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου, πριν καταλάβει αν ταιριάζεις στο θέση. Θα ξοδέψει λίγα δευτερόλεπτα, ή λεπτά στην καλύτερη περίπτωση, για να ασχοληθεί με το βιογραφικό σου και είναι σημαντικό να κάνεις την εντύπωση που πρέπει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Κάποιες γενικές κατευθυντήριες και συμβουλές για τη διάταξή του:

 • Να έχει σαφείς και ξεκάθαρες υποπεριοχές οι οποίες να αφορούν αποκλειστικά σε ένα μέρος, π.χ. στην Εργασιακή σου εμπειρία. Δεν έχουν θέση τα λοιπά σου χόμπι εδώ
 • Διάταξη σε σειρές ή στήλες, αναλόγως του περιεχομένου και της εκάστοτε θέσης που διεκδικείς ως υποψήφιος
 • Δώσε έμφαση στα συγκεκριμένα κριτήρια που έχει θέσει η αγγελία της εταιρείας για τη συγκεκριμένη θέση και βασίσου στις σχετικές λέξεις-κλειδιά

Μορφή και δομή

Η προσωπικότητά σου παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στον τομέα της διαχείρισης, ανεξαρτήτως του τι διαχειρίζεσαι στη δουλειά σου. Η κατάλληλη δομή καθώς και ιεραρχία στο βιογραφικό σου, μπορούν να δώσουν στον υποψήφιο εργοδότη σου μια πολύ καλή εικόνα και, ταυτόχρονα, να πουν πολλά για εσένα, ακόμη και για το χαρακτήρα σου.

Η μορφή που μπορεί να έχει το βιογραφικό σημείωμα διαχειριστή μπορεί να βασιστεί στα παρακάτω:

 • Τοποθέτησε τα στοιχεία σου πάνω πάνω, ώστε να μπορεί ο εργοδότης ή recruiter να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου
 • Καλό θα ήταν να ακολουθούν η εκπαίδευση, η εργασιακή σου εμπειρία, και οι λοιπές γνώσεις, δεξιότητες, και χόμπι σου, ιδανικά με αυτήν ακριβώς τη σειρά
 • Μια σαφής και καθαρή κατηγοριοποίηση των ικανοτήτων, χόμπι, εμπειρίας, κλπ
 • Στοιχεία χαρακτήρα και προσωπικότητας, ο τρόπος γραφής δίνει στοιχεία για τον τρόπο ομιλίας και διαχείρισης καταστάσεων και ανθρώπων

Project Manager βιογραφικό

Πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας

Τα στοιχεία επικοινωνίας πρέπει να βρίσκονται σε περίοπτη θέση, συνήθως πάνω πάνω, χωρίς όμως να αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης του αναγνώστη. Φρόντισε να βρίσκονται κατάλληλη θέση για εύκολο εντοπισμό από τον παραλήπτη.

Κάθε τι που θα είναι στο βιογραφικό σου, πρέπει να υπηρετεί έναν σκοπό. Φρόντισε να βρεις έναν ελκυστικό επαγγελματικό τίτλο που να σε περιγράφει επιτυχώς και να σε κάνει ελκυστικό/η για κάθε εργοδότη ή πιθανό συνεργάτη.

Ο τίτλο εργασίας, η διεύθυνση και κάποιος σύνδεσμος για το επαγγελματικό σου προφίλ (π.χ LinkedIn κ.ά.), είναι απαραίτητα. Αν κρατήσεις την πληροφορία περιεκτική, σαφή, και λιτή, θα πετύχεις το σκοπό σου. Η σωστή πληροφορία μεταφράζεται σε επιτυχία.

Κάποια βασικά συστατικά αυτού του κομματιού του βιογραφικού σου σημειώματος:

 • Το πλήρες σου ονοματεπώνυμο
 • Ένας καλά στημένο επαγγελματικός τίτλος
 • Επαγγελματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Αριθμός προσωπικού τηλεφώνου
 • Προφίλ σε πλατφόρμα επαγγελματιών, π.χ. LinkedIn
📌Σημείωση: Ο παραλήπτης πρέπει πρώτα να δει τον τίτλο και το πλήρες σου ονοματεπώνυμο. Από εκεί κι έπειτα, η σειρά των λοιπών στοιχείων σου έχει να κάνει με τον τρόπο επικοινωνίας που εσύ θεωρείς καταλληλότερο/προτιμότερο και σε βολεύει καλύτερα.
📌Σημείωση:  Φρόντισε το βιογραφικό σου σημείωμα να είναι πάντα πλήρως ενημερωμένο. Σε περίπτωση που αλλάξεις email ή αριθμό τηλεφώνου, ενημέρωσέ το άμεσα.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα που θεωρούμε κατάλληλο και ένα που θεωρούμε ακατάλληλο για το βιογραφικό σου:

Καλό παράδειγμα - Προτενόμενο
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Διαχειριστής έργων κατασκευής, μικρής και μεγάλης κλίμακας
Aγία Παρασκευή, Αθήνα
Τηλ: 6979988999
gpapado@example.com
LinkedIn.com/gpapado
Κακό παράδειγμα - Μη προτεινόμενο
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Project manager
Τηλ: 6979988999
11255, Αθήνα
LinkedIn.com/papadopaidi13

Project Manager βιογραφικό

Η εργασιακή εμπειρία στο βιογραφικό του project manager

Ένα σημαντικό μέρος για την επόμενη θέση εργασίας που θα διεκδικήσεις ή για το επόμενο Project το οποίο θα αναλάβεις, είναι η εργασιακή σου εμπειρία. Σε αυτό το μέρος του βιογραφικού σου σημειώματος σου δίδεται η ευκαιρία να παρουσίασεις πολύ σύντομα και περιεκτικά την πείρα σου στο Project management, καθώς και σε τι είδους Projects έχεις εμπειρία.

Μπορείς να ξεκινήσεις τη λίστα σου από κάποιο Project το οποίο έχεις αναλάβεις και τρέχεις αυτή τη στιγμή, ή μιλώντας για την τωρινή σου θέση στην εταιρεία που εργάζεσαι, και να συνεχίσεις με προηγούμενες χρονολογικά συνεργασίες.

Μη διαστάσεις να χρησιμοποιήσεις Bullets για να δηλώσεις ακριβώς τι έκανες σε κάθε Project, τι ευθύνες είχες αναλάβει, καθώς και νούμερα ή στατιστικά στοιχεία που θα δείξουν στον μελλοντικό σου εργοδότη ή συνεργάτη, τι ακριβώς σημαίνει να διαχειρίζεσαι ένα έργο.

Ακολουθούν δυο παραδείγματα επαγγελματικής εμπειρίας στο βιογραφικό, ένα για entry-level εργασία και ένα για πιο έμπειρο Project manager:

Mitrousis Design & Construction
Project Manager – Πρακτική άσκηση
Νοε 2022 – Ιαν 2023
 • Γνωριμία με υλικά κατασκευής, ποσότητες, παραγγελίες, Business.
 • Επαφή με Αρχιτέκτονες και Interior Designers διαφορετικών επιπέδων και με διαφορετικού τύπου ρόλο στο Project
 • Συντονισμός και συνεννόηση με συνεργεία και προμηθευτές, τήρηση χρονοδιαγράμματος
Αρχιτεκτονικό γραφείο ELLKMK
Junior Project Manager
Φεβ 2022 – Ιουλ 2023
 • Χρονοδιάγραμμα και οργανόγραμμα εργασιών σε ανακαινίσεις και κατασκευή νέας οικοδομής
 • Συνεργασία με κατασκευαστές και διαφόρων ειδών συνεργεία πολλαπλών ειδικοτήτων
 • Διοίκηση έργων, side projects, Plan
 • Συναντήσεις με μετόχους και πελάτες, επικοινωνία
Αν πάλι δεν έχεις εργασιακή εμπειρία, μπορεί να συναντήσεις ορισμένες δυσκολίες, αλλά όλα θα πάνε καλά. Οφείλουμε να σου θυμίσουμε ότι δεν είσαι ο μόνος/η. Δώσε έμφαση στην προσωπικότητά σου, την όποια εκπαίδευσή σου καθώς και στις όποιες ικανότητες διαθέτεις, και σύντομα  θα κάνεις την αρχή σου.

Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις τις σπουδές σου

Οι σπουδές σου ίσως έχουν μεγάλη σημασία στα μάτια του παραλήπτη του βιογραφικού σου σημειώματος, πολλές φορές είναι κρίσιμες. Αν έχεις παρακολουθήσει ημερίδες ή σεμινάρια για την κατάρτισή σου ως διαχειριστής έργων, μην τα παραλείψεις, ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης.

Σε περίπτωση που έχεις αφιερώσει το χρόνο και τους πόρους για να αποκτήσεις κάποιον τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών σχετικό με τη θέση που επιθυμείς, μην παραλείψεις να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου.

Οι δεξιότητες που έχεις αποκτήσει από το σύνολο της εκπαίδευσής και των σπουδών σου ως τώρα, σε ορίζουν ως επαγγελματία και πιθανόν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις από άλλους υποψήφιους  που διεκδικούν μια θέση εργασίας.

Παράδειγμα

Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών – Πανεπιστήμιο Πατρών (2016-2022)
Έμφαση στο κομμάτι του Interior Design και στο κομμάτι του ΝΟΚ και της κοστολόγησης έργων, μέσα από μαθήματα επιλογής και σειρά σεμιναρίων.

Συνήθεις δεξιότητες για έναν Professional Project manager

Πρέπει να μπορείς να δείξεις μέσα από το βιογραφικό σου, πόσο καλός project manager είσαι και να δώσεις στον παραλήπτη να καταλάβει ότι είσαι ο/η ιδανικός/ή για τη δουλειά. Αν ο παραλήπτης του βιογραφικό καταλάβει ότι είσαι η συνταγή της επιτυχίας υλοποίησης του Project, καθώς και ο ιδανικός υποψήφιος για τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού, τότε οι πιθανότητες πρόσληψης αυξάνονται κατακόρυφα.

Ο σκοπός είναι να κάνεις ακαριαία θετική εντύπωση στον παραλήπτη του βιογραφικού σου σημειώματος. Οι κοινωνικές, τεχνικές, οργανωτικές, και άλλες, γνώσεις σου, είναι επιθυμητές, ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητές σου για άμεση πρόσληψη. Ακολουθεί σύντομα λίστα με τα πιο σημαντικά skills.

Soft & Hard skills

 • Άριστη γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας
 • Κριτική και αναλυτική σκέψη
 • Διαχείριση ανθρώπινων πόρων
 • Ανοικτό μυαλό σε νέες μεθόδους προσέγγισης οργάνωσης
 • Διαχείριση χρόνου και δημιουργία χρονοδιαγράμματος
 • Ομαδικό πνεύμα και δυνατότητες συνεργασίας
 • Εξαιρετική επικοινωνιακή ικανότητα
 • Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων
 • Προσαρμοστικότητα
 • Οικονομικός προγραμματισμός
 • Risk management & assessment
 • Tεχνικές γνώσεις – γνώση software

Project Manager βιογραφικό

Επαγγελματική περίληψη: H παρουσίαση του βιογραφικού σου σημειώματος σε μορφή κάρτας

Ο στόχος είναι να πείσεις τον hiring manager ότι είσαι ο άνθρωπος που θα φέρει αποτελέσματα και επιτυχία σε οποιοδήποτε Project ή έργο. Η περίληψη του βιογραφικού σου είναι το απόσταγμα του σημειώματος, μια παράγραφος η οποία θα ορίσει το αν θα διαβαστεί το υπόλοιπο βιογραφικό, ή όχι.

Σωστό παράδειγμα
Senior Project manager με 5ετη εμπειρία ως team leader και επιβλέπων στα κατασκευαστικά έργα ανέγερσης και να ανακαίνισης κτιρίων διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων, με άμεσα κέρδη και 100% ποσοστό επιτυχίας.
📌Σημείωση: Αναφέρει έτη, ρόλο, είδος εταιρείας και Project, και νούμερα.
Λανθασμένο παράδειγμα
Project Management σε οικοδομές με πολύ καλά αποτελέσματα και ικανοποίηση από τους πελάτες και τους εκάστοτε επενδυτές. Εμπειρία σε μικρές οικοδομές και κάποιες ανακαινίσεις διαμερισμάτων.
📌Σημείωση: Είναι πρόχειρο, γενικόλογο, αδιάφορο, με σοβαρές παραλείψεις στην εργασιακή εμπειρία, ενώ το παραπάνω τα καλύπτει όλα.

Πρόσθετες ενότητες για το βιογραφικό σημείωμα ενός Project manager

Οι πρόσθετες ενότητες έχουν να κάνουν με ικανότητες ή δραστηριότητά σου που δεν έχουν άμεση σχέση με όλες τις θέσεις εργασίας, αλλά με κάποιες από αυτές, ή μπορούν απλά να συμπληρώνουν το επαγγελματικό σου προφίλ.

Γλώσσες

Τα Αγγλικά θεωρούνται σχεδόν δεδομένα πλέον, αν και τα πολύ καλά Αγγλικά σπανίζουν, αλλά επιπλέον ξένες γλώσσες ίσως κάνουν τη διαφορά.

 • Γαλλικά (DELF C1)
 • Αγγλικά (IELTS)
 • Ισπανικά (SIELE)

Λοιπά ενδιαφέροντα

Οι εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες μπορούν να δώσουν μια πολύ καλή εικόνα για την προσωπικότητά σου, και να δημιουργήσουν συνειρμούς για επιπλέον skills πάνω σε πιθανά Projects.

 • Αγοραπωλησίες και ανταλλαγές συλλεκτικών αντικειμένων (ικανότητα διαπραγμάτευσης)
 • Ενασχόληση με έρευνα αγοράς στον ελεύθερο σου χρόνο (ενημέρωση και εγρήγορση)
 • Συμμετοχή σε ομάδες debate, ομιλητής/τρια (επικοινωνιακές ικανότητες)

Σύνοψη: Γράψε το τέλειο βιογραφικό σημείωμα Project Manager

 • Φρόντισε να μην έχει ορθογραφικά λάθη ή ψευδή στοιχεία
 • Γράψε μια συνεκτική και στοχευμένη επαγγελματική περίληψη ώστε να τραβήξεις το ενδιαφέρον
 • Πρέπει να βάλεις τίτλο, επαγγελματική περιγραφή, εργασιακή εμπειρία, εκπαίδευση, δεξιότητες, και επιπλέον στοιχεία για να θεωρείται πλήρες
 • Πρέπει να είναι σαφές και ευανάγνωστο, να είναι μια σελίδα
 • Φρόντισε να ελέγξεις τυχόν ειδικές απαιτήσεις και λέξεις κλειδιά για τα συστήματα ATS

Μπορείς να κάνεις αμέσως την αρχή και να χρησιμοποιήσεις το πρότυπο βιογραφικό σημείωμα που θα βρεις εδώ.

Συχνές ερωτήσεις (F.A.Q’s)

1. Τι επαγγελματικές επιλογές έχω ως διαχειριστής έργου?

Έχεις τη δυνατότητα να βρεις δουλειά σε οποιαδήποτε εταιρεία και σε οποιονδήποτε κλάδο. Η διαχείριση έργου είναι κάτι εξαιρετικά ευρύ και έχεις εφαρμογές, κυριολεκτικά, στα πάντα, από τον κατασκευαστικό τομέα, την οικοδομή, μέχρι χαρτοβιομηχανία, εκτυπώσεις και πολλά άλλα.

2. Χρειάζομαι οπωσδήποτε πτυχίο για να βρω δουλειά?

Αυτό έχει να κάνει με την εκάστοτε εταιρεία στην οποία απευθύνεσαι και τη θέση εργασίας που διεκδικείς. Επί της ουσίας, ένα πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες, με μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία ή την Κοινωνιολογία, θα βοηθούσε πολύ, αλλά σίγουρα δεν είναι απαραίτητο καθώς μετράνε πολύ τα soft skills στον συγκεκριμένο κλάδο.

Похожие статьи