Βιογραφικό σημείωμα Φαρμακοποιού | Συμβουλές, παραδείγματα & πρότυπα

Το επάγγελμα του φαρμακοποιού μπορεί να έχει εξελιχθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες και να μην είναι το ίδιο με παλαιότερα, αλλά το γεγονός αυτό δεν το εμποδίζει από το να είναι ελκυστικό για πολύ κόσμο, ενώ γνωρίζει πάντα συνεχή ανάπτυξη.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5.0 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Είναι γεμάτο προκλήσεις και προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση, καθώς ο φαρμακοποιός είναι αυτός που παρέχει τη θεραπεία ή το φάρμακο που θα βελτιώσει την κατάσταση του ασθενή.

Το να βρεις την πρώτη, ή την επόμενή σου δουλειά στον κλάδο, μπορεί να γίνει πιο εύκολο με ένα σωστά στημένο βιογραφικό σημείωμα φαρμακοποιού. Σκοπός είναι να έχεις τη δυνατότητα να κανονίσεις συνέντευξη με το φαρμακείο, την εταιρεία ή την κλινική που επιθυμείς, αλλά για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται ένα καλό βιογραφικό, καθώς αναμφίβολα αποτελεί το βασικό σου εργαλείο.

Ένα επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα είναι αυτό που χρειάζεσαι, λοιπόν, για να μπορούμε να μιλήσουμε για αναζήτηση εργασίας. Με αυτό και με καλή κατανόηση του ποιός είναι ο ρόλος του φαρμακοποιού στη σημερινή αγορά εργασίας, και τι επιλογές έχει για την επαγγελματική του σταδιοδρομία, θα σου δώσουν μια καλή εικόνα για το πως να κινηθείς .

Τέλος, καθώς κάθε επάγγελμα υπάρχει για το βιοπορισμό μιας μερίδας του πληθυσμού, μπορείς να βρεις κάποια στοιχεία για τις απολαβές του επαγγέλματος, ως εργαζόμενος φυσικά, εδώ.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος Φαρμακοποιού

Άννα Μαρία Παπαδοπούλου
Φαρμακοποιός
Ταξιάρχου Αγγελή 32, 12123, Αθήνα
Τηλ: 6971234569
ampapad@gmail.com
LinkedIn.com/ampapad

Νέα βοηθός φαρμακοποιού/φαρμακοποιός, απόφοιτος τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου της Craiova με άριστα, και με μεγάλο πάθος για το αντικείμενο.

Εργασιακή εμπειρία

Φαρμακείο Αννίνου Ο.Ε – Πρακτική άσκηση (2021-2022)
Βοηθός φαρμακοποιού για εκτέλεση και έλεγχο εγκυρότητας συνταγών, διαχείριση αποθήκης και παραγγελίες από προμηθευτές. Εξυπηρέτηση κοινού και σχεδόν καθημερινή επαφή με το πελατολόγιο του φαρμακείου.

Σπουδές/Εκπαίδευση
University of Medicine and Pharmacy – Craiova, Romania (2016-2021)
Γλώσσες

  • Ελληνικά – Μητρική
  • Αγγλικά – C2
  • Ρουμάνικα – C2

Δεξιότητες

  • Υψηλό επικοινωνιακό επίπεδο
  • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
  • Άριστη διαχείριση χρόνου
  • Γνώση φαρμάκων και συνταγογράφησης
  • Πάθος για το αντικείμενο

Hobby και ενδιαφέροντα

  • Εθελοντισμός: Η κουζίνα της μαμάς, κέντρο σίτισης αστέγων, Χολαργός, Αθήνα.
  • Μουσική: Σπουδές στο κλασικό πιάνο και ζωντανές εμφανίσεις απο το 2013 μέχρι και σήμερα.
  • Αθλητισμός: Τακτικές προπονήσεις σε γυμναστήριο και τρέξιμο αντοχής από το 2012, μέχρι και σήμερα
Το παραπάνω βιογραφικό που μόλις διάβασες είναι απλά ένα βασικό πρότυπο-σκελετός που μπορεί να λειτουργήσει ως η βάση σου, και να σου δώσει το έναυσμα να δημιουργήσεις το δικό σου, αλλά μπορείς να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου και με τα δείγματα βιογραφικών που παρέχουμε.  Ακολουθούν ενδιαφέροντα κεφάλαια που θα σε βοηθήσουν.

βιογραφικό σημείωμα φαρμακοποιού

Πως να γράψεις το βιογραφικό σημείωμα Φαρμακοποιού

Η επαγγελματική σου σταδιοδρομία και πορεία σε αυτό τον ιδιαίτερο κλάδο, προαπαιτεί ένα καλό βιογραφικό ως ένα από τα ισχυρότερά σου όπλα, ως το κύριο μέσον. Μέσω του βιογραφικού μπορείς να κάνεις όλη την διαφορά και να περάσεις στον πρώτο, ή στον επόμενο, κύκλο συνεντεύξεων μιας εταιρείας, ή να ξεχωρίσεις σε σχέση με άλλους υποψήφιους.

Δώσε μια καλή και επαγγελματική εικόνα στο μελλοντικό σου εργοδότη ή recruiter, κάνοντας μια καλή πρώτη εντύπωση μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα, ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να βρεις εργασία. Δώσε έμφαση στα δυνατά σου σημεία, στις δεξιότητές σου, και τις σπουδές και την εμπειρία σου, και θα δεις σύντομα αποτελέσματα.

Ο στόχος σου είναι να δείξεις, μέσα σε μια ή δυο σελίδες, ότι είσαι ο/η κατάλληλος/η για τη δουλειά, ότι έχεις την κατάρτιση και την εμπειρία να ανταπεξέλθεις. Αν πάλι δεν έχεις ακριβώς αυτά που απαιτούνται, δείξει ότι έχεις το χαρακτήρα και την προσωπικότητα να μάθεις και να φτάσεις στο επιθυμητό, για τον εργοδότη, επίπεδο.

Παρακάτω, παραθέτουμε κάποιους συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει το βιογραφικό σου σημείωμα:

  • Ιδανικά, πρέπει να αναδεικνύει την προσωπικότητά σου και να σε κάνει να ξεχωρίζεις
  • Η επαφή σου με το αντικείμενο και η σχετική σου εμπειρία πρέπει να είναι ξεκάθαρες στο βιογραφικό. Μπορείς να παρουσιάσεις την εργασιακή σου εμπειρία με χρονολογική σειρά ή με σειρά σχετικότητας ως προς τη θέση που διεκδικείς
  • Να δείχνει γιατί αξίζεις τη συγκεκριμένη θέση, λακωνικά και περιεκτικά
  • Πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις ακριβείς απαιτήσεις της εκάστοτε θέσης

Η διάταξη

Είναι σημαντικό το βιογραφικό σου να είναι απλό, αλλά όχι απλοϊκό. Με γράμματα μεγέθους 10-12pt και γραμματοσειρές όπως Times New Roman, Georgia, Calibri, Cambria, και Arial, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα καθώς είναι πιο κλασικές και γνώριμες στο μάτι, δεν χρειάζονται πειραματισμοί σε αυτό το κομμάτι. Δυο γραμματοσειρές είναι αρκετές, καθώς και δυο γραμματοσειρές αρκούν, μια για τους τίτλους, και μια για ό,τι ακολουθεί αυτούς.

Κάποιες βασικές κατευθυντήριες για τη διάταξη:

  • Η επιλογή διάταξης σε σειρές ή/και στήλες, συνήθως λειτουργεί. Κάθε μέρος να καταλαμβάνει έκταση ανάλογη της σχετικότητάς του με τη θέση που διεκδικείς ή την εταιρεία για την οποία επιθυμείς να εργαστείς.
  • Να είναι σαφής η παρουσίαση όλων των πληροφοριών του βιογραφικού σου
  • Οι υποπεριοχές του να είναι ξεκάθαρες και η καθεμιά με τον τίτλο της. Για παράδειγμα, τα εξωεπαγγελματικά σου ενδιαφέροντα δεν έχουν θέση στο κομμάτι που αφορά την εργασιακή εμπειρία σου

Η μορφή και η δομή

Η κατάλληλη δομή και οργάνωση στο βιογραφικό σου μπορεί να δείξει πολλά για σένα, την προσωπικότητά σου και τον επαγγελματισμό σου. Είτε συνειδητά είτε όχι, η σαφής και καλά οργανωμένη δομή, δείχνει ότι είσαι μεθοδικός/η, οργανωμένος/η, άρα μάλλον θα είσαι και αξιόπιστος/η.

Η μορφή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το βιογραφικό σημείωμα φαρμακοποιού μπορεί να βασιστεί στα παρακάτω:

  • Εμφάνισε τα στοιχεία σου σε περίοπτη θέση, ίσως πάνω πάνω, ώστε να μπορεί ο εργοδότης ή recruiter να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου ή να επισκεφθεί τη σελίδα σου σε κάποια πλατφόρμα για επαγγελματίες (π.χ LinkedIn), και να μάθει περισσότερα για σένα
  • Τα στοιχεία αυτά καλό θα ήταν να ακολουθούνται από την εκπαίδευση και την εμπειρία σου στον κλάδο
  • Να κάνεις καθαρή κατηγοριοποίηση ικανοτήτων, χόμπι, εμπειρίας, κλπ
  • Να δείξεις στοιχεία του χαρακτήρα σου μέσα από χόμπι και ενδιαφέροντα, τον, τρόπο γραφής σου και ό,τι άλλο χρειάζεται για να αναδείξεις τις ικανότητές σου

βιογραφικό σημείωμα φαρμακοποιού

Πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα στοιχεία επικοινωνίας και οι βασικές σου πληροφορίες πρέπει να μπορεί να τις βρει εύκολα ο παραλήπτης, αλλά προσοχή στο να μην τραβούν την προσοχή του παραλήπτη μακριά από το υπόλοιπο βιογραφικό και την κρίσιμη πληροφορία που περιέχει αυτό. Η εμπειρία, οι σπουδές  και οι δεξιότητες σου είναι τα στοιχεία στα οποία θες να επικεντρωθεί κανείς.

Ένας ελκυστικός επαγγελματικός τίτλος είναι πάντα χρήσιμος και καλό θα ήταν να σε περιγράφει με 2-3 λέξεις μόνο. Αυτό που θέλεις είναι να προωθήσεις τον εαυτό σου και να πείσεις ότι είσαι κατάλληλος/η για τη θέση. Αν δεν καταφέρεις να πετύχεις ακριβώς αυτό, τουλάχιστον θέσε ως στόχο να ξεχωρίσεις από τους πολλούς.

Αν από το βιογραφικό σου απουσιάζουν αυτά τα βασικά στοιχεία, τότε είναι πρακτικά άχρηστο. Αν ο αναγνώστης δε μπορεί να βρει τον αριθμό του τηλεφώνου, ή τη διεύθυνση email σου, για να σε καλέσει για συνέντευξη, ή αν δε μπορεί να καταλάβει σε τι έχεις εμπειρία, δε θα ασχοληθεί περαιτέρω, καθώς ο χρόνος που μπορεί να αφιερώσει σε κάθε βιογραφικό είναι περιορισμένος.

Ακολουθεί μια σύντομα λίστα από βασικά συστατικά που πρέπει να περιέχει έχει το βιογραφικό σημείωμα φαρμακοποιού:

  • Πλήρες ονοματεπώνυμο εργαζομένου
  • Επαγγελματικός τίτλος
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
  • Προσωπικός αριθμός τηλεφώνου
  • Προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επαγγελματικής φύσεως (π.χ LinkedIn)
Σημείωση: Ο τίτλος πρέπει να είναι πρώτος από τα στοιχεία αυτά, καλό θα ήταν να τον ακολουθούν τα στοιχεία σου. Βέβαια ο τίτλος δεν είναι τόσο κρίσιμος στο συγκεκριμένο επάγγελμα όσο θα ήταν π.χ για έναν πωλητή ή ελεύθερο επαγγελματία. Η σειρά των υπόλοιπων στοιχείων μπορεί να έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς να επικοινωνήσει ο παραλήπτης μαζί σου.
Σημείωση:  Κάτι πολύ σημαντικό που πολλοί αγνοούν, είναι το γεγονός ότι το βιογραφικό σου σημείωμα πρέπει να είναι πάντα πλήρως ενημερωμένο. Αν έχεις αλλάξει αριθμό τηλεφώνου ή email, κανείς δε θα αφιερώσει χρόνο να σε αναζητήσει αλλιώς, απλά θα χάνεις ευκαιρίες χωρίς να ξέρεις το λόγο.

Παρακάτω μπορείς να βρεις ένα παράδειγμα που θεωρούμε κατάλληλο, καθώς και ένα ακόμη που δε θα προτείναμε γι’ αυτό το μέρος του βιογραφικού σου.

Καλό παράδειγμα - Προτεινόμενο
Άννα Μαρία Παπαδοπούλου
Βοηθός φαρμακοποιού
ampapad@gmail.com
LinkedIn.com/ampapad
Ταξιάρχου Αγγελή 32, 12123, Αθήνα
Τηλ: 6971234569
Κακό παράδειγμα - Μη προτεινόμενο
Άννα Μαρία Παπαδοπούλου
Απόφοιτη φαρμακευτικής
Τηλ: 6971234569
12123, Αθήνα
Αν πάλι δεν έχεις εργασιακή εμπειρία, δεν είσαι μόνος/η. Διάλεξε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο θα στήσεις το βιογραφικό σου και θα βρεις εργασία. Σιγουρέψου ότι ακολουθείς τις συμβουλές που θα βρεις εδώ και εξοπλίσου με υπομονή. Χρειάζεται τύχη, τόλμη και ικανότητα για να βρεις την πρώτη σου δουλειά, αλλά η προσωπικότητα και οι σπουδές σου είναι σημαντικές.

Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις τις σπουδές σου

Η συνολική σου εκπαίδευση, οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο, καθώς και η πρακτική σου άσκηση, έχουν μεγάλη σημασία στα μάτια του παραλήπτη του βιογραφικού σου, ιδίως αν δεν έχεις δουλέψει υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης σε κάποια εταιρεία ή φαρμακείο, στο παρελθόν.

Ό,τι δεξιότητες έχεις αποκτήσει στην μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο, καλό θα ήταν να τις συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου σημείωμα. Μπορεί να έχεις παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες, ό,τι βάλεις στο σημείωμά σου μπορεί να βοηθήσει και να σε κάνει να ξεχωρίσεις απο τους υπόλοιπους υποψηφίους για τη συγκεκριμένη θέση.

Ακολουθεί ένα πολύ βασικό και ενδεικτικό παράδειγμα που ίσως σε βοηθήσει στην επιγραμματική παρουσίαση των σπουδών σου:

Υπόδειγμα
Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Φαρμακευτικής
Πάτρα 2015-2020

βιογραφικό σημείωμα φαρμακοποιού

Δεξιότητες στο βιογραφικό σημείωμα Φαρμακοποιού

Ο στόχος σου σίγουρα είναι να προσληφθείς άμεσα και να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς στην επαγγελματική σου ζωή. Αυτό μπορείς να το πετύχεις μόνο αν κάνεις ακαριαία θετική εντύπωση στον εργοδότη ή recruiter που θα λάβει το βιογραφικό σου σημείωμα.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να διαθέτεις ένα σύνολο τεχνικών γνώσεων, αλλά και ήπιων δεξιοτήτων για το επάγγελμα. Αν θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να λάβει χώρα μια συνέντευξη ή συνάντηση με την κλινική ή εταιρεία, και να έχεις την ευκαιρία να πείσεις ότι είσαι ο/η εργαζόμενος/η που αναζητεί, πρέπει να συμπεριλάβεις τουλάχιστον κάποιες από αυτές σου τις ικανότητες στο βιογραφικό σου σημείωμα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα δεξιοτήτων και ικανοτήτων που καλό θα ήταν να διαθέτεις ως φαρμακοποιός:

Τεχνικές δεξιότητες:

  • Χειρισμός Ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • Ms Word, Excel, Pharmacon, CLOUDON κλπ
  • Διαχείριση αποθήκης
  • Δυνατότητα ελέγχου συνταγών
  • Γνώσεις φαρμάκων και εναλλακτικών θεραπειών

Ήπιες δεξιότητες:

  • Κριτική σκέψη
  • Οργανωτική ικανότητα
  • Δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων
  • Διαχείριση ανθρώπινου παράγοντα (κόσμος που ασθενεί)
  • Δυνατότητα λήψης αποφάσεων
  • Διαχείριση πελατολογίου
  • Ομαδικό πνεύμα

Συνιστούμε να επιλέξεις 5 με 7 δεξιότητες για το βιογραφικό φαρμακοποιού,, τόσο τεχνικές όσο και ήπιες (soft skills), και να μην αναλωθείς σε περισσότερες.  Επίλεξέ τες προσεκτικά και προσάρμοσε τη λίστα σου ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε θέσης που διεκδικείς. Αν δείξεις παραπάνω, ίσως κινήσεις υποψίες ότι δεν είσαι ειλικρινής, κάτι που πρέπει να αποφύγεις.

Η επαγγελματική περίληψη

Μια πολύ καλή πρώτη εικόνα η οποία να προκύπτει από το βιογραφικό, είναι απαραίτητη. Πρέπει να μπορείς να δώσεις μια καλή πρώτη εντύπωση χωρίς να είσαι παρών/ούσα, και αυτό είναι το στοίχημα του βιογραφικού. Αν θέλεις να έχεις καλές πιθανότητες να κληθείς για συνέντευξη πρέπει να το χειριστείς σωστά και να κάνεις τον παραλήπτη να θέλει να σε γνωρίσει.

Πρέπει να δώσεις σύντομα μια περιγραφή του επαγγελματικού σου εαυτού με κάποιον τρόπο με τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά που αφορούν στη συγκεκριμένη θέση, καθώς η πρώτη σου αλληλεπίδραση με τον παραλήπτη γίνεται μέσω του εκπροσώπου σου, ο οποίος δεν είναι άλλος από το βιογραφικό σημείωμα.

Ακολουθούν δύο παραδείγματα, ενός προς μίμηση και ένα προς αποφυγή.

Προτεινόμενο
Νέα βοηθός φαρμακοποιού με μονοετή πρακτική άσκηση και διετή εργασιακή εμπειρία σε φαρμακείο. Ανάγνωση και εγκυρότητα ιατρικών συνταγών, γνώση φαρμάκων και εναλλακτικών, διαχείριση αποθήκης, αγάπη για την εξυπηρέτηση του κοινού. Καλή γνώση CLOUDON.
Μη προτεινόμενο
Αφοσιωμένη φαρμακοποιός με εμπειρία σε φαρμακείο και γνώση στα φάρμακα.

Η δομή πρέπει να επικεντρώνεται στην εμπειρία σου που έχει σχέση με τα προαπαιτούμενα, αν την έχεις. Αν δε τα έχεις μη διστάσεις να στείλεις την αίτησή σου, απλά δώσε έμφαση στις σπουδές και σε όποια εργασιακή εμπειρία έχεις στον κλάδο.

Σημείωση: Οι γενικότητες και η ασάφεια δεν έχουν θέση εδώ, καθώς το μη προτεινόμενο είναι φτωχό και σχετικά ανειλικρινές. Είναι σημαντικό να αποσαφηνίσεις σε τι έχεις πείρα σε έναν τόσο ευρύ κλάδο. Το προτεινόμενο παρουσιάζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε τρεις μόνο γραμμές.
Σημείωση: Αν δεν έχει εμπειρία, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να στείλεις το βιογραφικό σου. Η αρχή μπορεί να μοιάζει δύσκολη, αλλά σίγουρα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και να δοκιμάσεις, μέχρι να ανταμειφθείς. Πρέπει να προχωράς και να κοιτάς μπροστά, σίγουρα θα σου ανοιχτεί κάποια πόρτα που ίσως δεν περίμενες. Κάνε την έρευνά σου και μη σταματάς να στέλνεις.

βιογραφικό σημείωμα φαρμακοποιού

Πρόσθετες ενότητες για ένα βιογραφικό σημείωμα Φαρμακοποιού

Πέρα από επαγγελματίας και εργαζόμενος, είσαι άνθρωπος με ενδιαφέροντα καθώς και εξωεπαγγελματικές δραστηριότητες. Έχεις τις δικές του ασχολίες και ενδιαφέροντα, χόμπι και αγάπες στη ζωή. Καλό είναι να διαθέτεις χόμπι και ενδιαφέροντα εκτός επαγγέλματος τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δείξεις και κάποιες παραπάνω πληροφορίες στο βιογραφικό.

Ξένες Γλώσσες

Αν έχεις μελετήσει ξένες γλώσσες μπορείς να τις αναφέρεις επιγραμματικά, ως τυπικό, ή μη, προσόν. Λογικά οι γνώσεις σου στα Αγγλικά θα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, καθώς η διδασκαλία τους ξεκινά από μικρή ηλικία στο σχολείο στην Ελλάδα.

Η γλωσσομάθεια όμως παίζει πάντα ρόλο, οπότε κάθε γλώσσα μπορεί να φανεί χρήσιμη και τέτοιου είδους δείχνει και έναν άνθρωπο με εγγενή περιέργεια και όρεξη για μάθηση. Τέλος, το φαρμακείο, η κλινική ή η εταιρεία για την οποία θα εργαστείς, εξυπηρετεί κόσμο και συνεργάζεται με πολλούς πελάτες, σίγουρα κάποιοι από αυτούς δε θα γνωρίζουν ελληνικά.

  • Αγγλικά (IELTS)
  • Ισπανικά (SIELE)
  • Γαλλικά (C1)

Γνώση Η/Υ και πιστοποιήσεις

Εάν έχεις κάποια τέτοια πιστοποίηση, πτυχίο ECDL, ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό, από λογιστικά μέχρι Microsoft Suite, και φαρμακευτικά λογισμικά (π.χ Cloudon), αξίζει να τα συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου σημείωμα, καθώς όλο το σύστημα και οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά πλέον, ενώ και η συνταγογράφηση γίνεται ηλεκτρονικά.

Στην εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογικής εξέλιξης, τέτοια προσόντα είναι απαραίτητα τις περισσότερες φορές.

Τα hobby και τα ενδιαφέροντά σου

Καλό θα είναι να μπορείς να δείξεις άλλες πτυχές της προσωπικότητάς σου, επιγραμματικά και χωρίς ανάλυση, καθώς το βιογραφικό σημείωμα δεν είναι το μέρος να αναλύσεις τα χόμπι και τα διάφορα ενδιαφέροντά σου εκτός επαγγέλματος.

Μπορείς να αναφέρεις επιγραμματικά κάποιες από τις ασχολίες σου εκτός εργασίας. Ακολουθούν ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα που μπορεί να σε αφορούν ή να σου δώσουν μια ιδέα του τι μπορείς να συμπεριλάβεις στο αυτό το μέρος του βιογραφικού σημειώματος για φαρμακοποιούς:

  • Πολεμικές τέχνες (δείχνει πειθαρχία και αντοχές)
  • Ταξίδια – roadtrips (δείχνει αγάπη για τον κόσμο και ανοιχτο μυαλό)
  • Φωτογραφία (δείχνει ότι θέλεις να δεις τον κόσμο από άλλο πρίσμα)
  • Διάβασμα – συγγραφή κειμένων (δείχνει αγάπη για τη γνώση και ενεργή φαντασία)
  • Συλλογές (φιλοτελισμός, νομίσματα κλπ)
  • Αθλητισμός (δείχνει πειθαρχία, αγάπη για το σώμα και την καλή υγεία)
  • Αναρρίχηση (δείχνει ότι μπορείς να συγκεντρωθείς και να συντονίσεις σώμα και πνεύμα)
Σημείωση: Προτείνουμε να μη δώσεις έκταση στο μέρος αυτό του βιογραφικού σου, αρκεί να δείξεις μια άλλη πτυχή σου. Το τι κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο δείχνει πράγματα για την προσωπικότητά σου. Ανάφερέ τα λιτά και επιγραμματικά. Π.χ το να μαζεύεις κούκλες στον ελεύθερό σου χρόνο δε δίνει την ίδια εντύπωση με το να συμμετέχεις σε αγώνες αντοχής.

Συμβουλές για να βελτιστοποιήσεις το βιογραφικό σημείωμα φαρμακοποιού

Για να έχεις τον ισχυρό σύμμαχο που χρειάζεσαι στην αναζήτηση εργασίας πρέπει να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό που δεν είναι άτακτο και χαοτικό. Η σαφήνεια, η σωστή ιεράρχηση και οργάνωση των περιεχομένων του, έχοντας πάντα υπόψην την εκάστοτε θέση που διεκδικείς και τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί γι’ αυτήν, πρέπει να παρουσιάζουν τον εαυτό σου ως ικανό/ή για τη θέση, και άμεσα διαθέσιμο/η.

Αν θες το βιογραφικό σου να σε βοηθήσει να φτάσεις ψηλά και να πετύχεις τους επαγγελματικούς στόχους που έχεις θέσει, θα πρέπει να σε εκπροσωπεί, κατ’ ελάχιστο, ορθά κατά την απουσία σου. Με βάση αυτή αρχή, μπορείς να λάβεις υπόψη σου τις παρακάτω:

  • Μη βιάζεσαι, πάρε το χρόνο σου να το δομήσεις σωστά, οργανωμένα και με σαφή τρόπο. Αν βιαστείς θα φανεί και δεν είναι κάτι που επιθυμείς να συνειδητοποιήσει ο παραλήπτης
  • Από κάθε αγγελία αναζήτησης εργαζόμενου προκύπτουν λέξεις-κλειδιά που αφορούν τη θέση. Ιδανικά, αν υπάρχουν, θα πρέπει να τις συμπεριλάβεις και να τις χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου
  • Να είσαι ειλικρινής και ανοικτός/ή, δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, εκτός εξαιρέσεων
  • Ο επαγγελματισμός είναι δεδομένος ακόμη κι αν δεν έχεις εμπειρία, το ήθος και η διάθεση πάντα διαδραματίζουν ρόλο. Αν έχεις ο,οτιδήποτε σχετικό να βάλεις στο βιογραφικό σου, να το συμπεριλάβεις

Αναζήτησε τώρα το πρότυπο βιογραφικού που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις για να ξεκινήσεις να φτιάχνεις το σημείωμα φαρμακοποιού που θα σε φέρει, ένα ή και περισσότερα, βήματα πιο κοντά στους στόχους σου.

Γράψε ένα ισχυρό βιογραφικό χωρίς πολύ κόπο

Είναι κρίσιμο να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία και τις ικανότητές  σου, καθώς είναι απαραίτητο, και ίσως άλλοι υποψήφιοι να μην τις διαθέτουν. Αυτά που σε κάνουν καλό/ή, ή ακόμη και εξαιρετικό/ή στη δουλειά σου, είναι τα σημεία στα οποία θες να δώσεις έμφαση στο βιογραφικό σου, και στα οποία θες να κάνεις τον παραλήπτη του να επικεντρωθεί.

Παρακάτω θα βρεις ορισμένες γενικές συμβουλές και οδηγίες οι οποίες μπορούν τώρα να ανεβάσουν το βιογραφικό σου σε άλλο επίπεδο, και λειτουργούν και ως μια περίληψη-κατακλείδα όσων έχουμε πει μέχρι τώρα:

  • Η κατάλληλη δομή και διάταξη του βιογραφικού σου είναι κρίσιμη, ανάλογα με την πείρα σου, τη θέση που διεκδικείς και τα στοιχεία που θα συμπεριλάβεις
  • Χρησιμοποίησε μια χρωματική παλέτα (δυο χρώματα είναι το σύνηθες)
  • “Χτένισε” ήρεμα και υπομονετικά το βιογραφικό σου σημείωμα ώστε να εντοπίσεις τυχόν λάθη, και να τα διορθώσεις, σίγουρα θα υπάρχουν, δεν είναι κακό αρκεί να διορθωθούν
  • Να είσαι εντελώς ειλικρινής, ακόμη κι αν δεν πληρείς τις προϋποθέσεις για την εκάστοτε θέση, πολλές φορές δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία

Μπορούμε να πούμε πολλά ακόμα για το βιογραφικό σημείωμα του φαρμακοποιού, αλλά η παραπάνω λίστα είναι μια μεστή σύνοψη των βασικών σημείων που θέλουν προσοχή, σε συνδυασμό με ό,τι άλλο έχει ειπωθεί κατά σημεία. Ακολουθεί η τελευταία μας ενότητα με τρεις πολύ συχνές και βασικές ερωτήσεις σχετικά με τον κλάδο της φαρμακευτικής.

βιογραφικό σημείωμα φαρμακοποιού

Συχνές ερωτήσεις (FAQ’S)

Τι επαγγελματικές επιλογές έχω ως Φαρμακοποιός?

Με το πτυχίο του φαρμακοποιού ανοίγονται διάφορες πόρτες όσον αφορά στις επιλογές σου για εργασία. Φυσικά δε μπορούμε να αναφερθούμε σε όλες τις επιλογές, αλλά σίγουρα μπορούμε να δώσουμε μια γενική εικόνα και παραδείγματα.

Η πιο κλασική και συνήθως εργασία είναι σε φαρμακείο, είτε ιδιωτικό κατάστημα είτε στο φαρμακείο ενός νοσοκομείου ή κλινικής. Επίσης, υπάρχει η επιλογή εργασίας στον δημόσιο τομέα που είναι λίγο πιο πολύπλοκη, στον ΕΟΦ ή στο Υπουργείο Υγείας. Μια ακόμη επιλογή είναι η ακαδημαΪκή πορεία με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, η έρευνα, ακόμη και ως πυρηνικός/η φαρμακοποιός. Τέλος, μπορείς να γίνεις και ιατρικός επισκέπτης.

Τι ικανότητες χρειάζεται να έχω ως φαρμακοποιός?

Οι βασικές ικανότητες και χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι ως φαρμακοποιός, σε γενικές γραμμές είναι οι εξής:

  • Λήψη, έλεγχος εγκυρότητας και εκτέλεση ιατρικών συνταγών
  • Ηλεκτρονική επεξεργασία συνταγών και επιβεβαίωση της πληρότητας και ακρίβειας όλων των πληροφοριών
  • Επιλογή του κατάλληλου φαρμάκου και της ενδεδειγμένης δοσολογίας για την εκτέλεση συνταγών
  • Εξαιρετικές ικανότητες επικοινωνίας
  • Έφεση στη λεπτομέρεια και παρατηρητικότητα
  • Οργανωτική ικανότητα – διαχείριση αποθήκης

Τι ισχύει για τα επαγγελματικά δικαιώματα του φαρμακοποιού?

Το επάγγελμα του φαρμακοποιού δεν είναι ένα επάγγελμα που κάποιος μπορεί να ξεκινήσει να ασκεί χωρίς τη σχετική άδεια. Αυτό συμβαίνει διότι η ευθύνη είναι μεγάλη. Μετά από 4 χρόνια φοίτησης σε Πανεπιστήμιο και ένα έτος επιτυχούς πρακτικής άσκησης σε φαρμακείο, ιδιωτική κλινική ή νοσοκομείο, το Κ.Ε.Σ.Υ είναι υπεύθυνο να παραχωρήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε κάθε υποψήφιο φαρμακοποιό, ύστερα από σχετικές εξετάσεις.

Βρες εδώ το καλύτερο πρότυπο βιογραφικού σημειώματος Φαρμακοποιού και ξεκίνα να γράφεις, το νέο σου βιογραφικό σημείωμα, το νέο σου συνεργάτη στην εύρεση εργασίας. Κάνε ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των επαγγελματικών σου στόχων, τώρα. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία και να βρεις τη δουλειά που επιθυμείς, άμεσα.

Похожие статьи