Οδηγός για τη σύνταξη βιογραφικού διαχειριστή

Η δουλειά του διαχειριστή μπορεί να ακούγεται ως κάτι αρκετά γενικό, αλλα είναι ένα επάγγελμα που κανείς συναντά από τους αρχαίους χρόνους, το οποίο έχει εξελιχθεί με πολύ ενδιαφέρον τρόπο στη σημερινή εποχή.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Είναι πάντα γεμάτο προβλήματα προς επίλυση, προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία σχεδόν οποιασδήποτε διαδικασίας, σχεδόν σε οποιονδήποτε τύπου, εργασιακό χώρο.

Θέλει πείσμα και αρκετές ικανότητες. Το να βρεις την πρώτη, ή την επόμενή σου δουλειά στον τομέα της διαχείρισης, μπορεί να γίνει πιο εύκολο με ένα σωστά στημένο βιογραφικό σημείωμα διαχειριστή. Για να έχεις τη δυνατότητα να πετύχεις  συνέντευξη με την εταιρεία που θέλεις, μπορείς να δεχθείς τη βοήθειά μας ώστε να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των επαγγελματικών σου στόχων.

Ένα επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα είναι αυτό που χρειάζεσαι σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως του που ψάχνεις και σε τι ακριβώς έχεις εμπειρία διαχείρισης. Με αυτό και με καλή κατανόηση του τι μπορείς να είναι ο διαχειριστής στη σημερινή αγορά, και τι μπορεί να κάνει επαγγελματικά, θα σου δώσουν μια καλή οπτική για το πως να προχωρήσεις. Ακολουθεί ένας οδηγός για τη σύνταξη βιογραφικού διαχειριστή, που θα βρεις χρήσιμο.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος διαχειριστή

Γεώργιος Παπαδόπουλος
Διαχειριστής ανακαινίσεων και έργων κατασκευής
Αγίου Ιωάννου Προκοπίου 32, 12233, Αθήνα
Τηλ: 6979999999
gpapado@gmail.com
LinkedIn.com/gpapado

Διαχειριστής έργων ανακαίνισης κατοικιών και επαγγελματικών χώρων/γραφείων. Επικοινωνιακός, ευγενικός, με γρήγορη προσαρμογή στην κάθε κατάσταση και σε πλήρη συνεννόηση με τα εκάστωτε συνεργεία και το συντονιστή-μηχανικό του έργου. Στρατηγική προσέγγισης στόχων και χρονοδιαγράμματος για μέγιστη αποτελεσματικότητα και άμεση παράδοση εργασιών.

Εργασιακή εμπειρία

  • BLS-Studio (2016-2019)
  • KLBMKK Architecture firm (2019-2022)

Σπουδές/Εκπαίδευση
ΤΕΙ Δομικών Έργων (Πάτρα)- 2011-2015
Γλώσσες

  • Ελληνικά – Μητρική
  • Αγγλικά – C2

Δεξιότητες

  • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
  • Άριστη διαχείριση χρόνου
  • Εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες
  • Εξοικείωση με νέα τεχνολογικά μέσα, λογισμικά, προϊόντα και υλικά
  • Πάθος για την διαχείριση και βελτιστοποίηση κάθε διαδιακασίας

Hobby και ενδιαφέροντα

  • Μουσική: 8 χρόνια κιθάρα με σχεδόν καθημερινή μελέτη και ζωντανές εμφανίσεις
  • Εθελοντισμός: Μια φορά τη βδομάδα για σίτιση αστέγων στο κοινοτικό κέντρο δήμου Αγίου Κωσνταντίνου
  • Αθλητισμός: Τακτικές προπονήσεις σε γυμναστήριο και τρέξιμο αντοχής από το 2011, μέχρι και σήμερα
Το παραπάνω, είναι απλά ένα βασικό πρότυπο βιογραφικού που μπορεί να χρησιμοποιήσεις με όποιο τρόπο και σε όποια παραλλαγή θέλεις, ως βάση για το νέο και ανανεωμένο βιογραφικό σου σημείωμα. Φυσικά, μπορείς και να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με τα δείγματα- πρότυπα που παρέχουμε. Γράψτε το βιογραφικό για διαχειριστή, τώρα.

βιογραφικο διαχειριστής

Πως να γράψεις το βιογραφικό σημείωμα διαχειριστή

Εφόσον έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις, ή να συνεχίσεις την καριέρα σου ως διαχειριστής, σε οποιουδήποτε είδους κλάδο, ένα καλό και ορθά γραμμένο βιογραφικό είναι ο καλύτερός σου φίλος, μόνο αν το κάνεις σωστά όμως.

Ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα με έμφαση στα δυνατά σου σημεία, μπορεί να σου δώσει μια πολύ καλή αρχή στα πρώτα σου βήματα προς τη δουλειά που θες να αποκτήσεις. Αν επικεντρωθείς στις δεξιότητές σου και στη μέχρι τώρα εμπειρία σου, μπορείς να παρουσιάσεις μια εξαιρετική εικόνα και να ελκύσεις πολλές πιθανές εταιρείες.

Αν δώσεις την κατάλληλη εικόνα στον, πιθανά, μελλοντικό σου εργοδότη, κάνοντας καλή πρώτη εντύπωση μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα, οι πιθανότητές σου αυξάνονται. Δείξε, σε μια ή δυο σελίδες, ότι είσαι καταρτισμένος/η, και ο κατάλληλος/η για τη συγκεκριμένη θέση στη συγκεκριμένη εταιρεία, και τα πράγματα θα απλοποιηθούν αρκετά.

Η αγορά εργασίας είναι ανοιχτή και το αντικείμενο ευρύ και με αμέτρητες εφαρμογές.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να είσαι άτομο που κατανοεί τους στόχους της εταιρείας ή του Project και μπορείς να πετύχεις τους στόχους αυτούς ατομικά, και ως μέλος μια ευρύτερης ομάδας.

Παραθέτουμε κάποιες ιδέες και προτάσεις όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνει το βιογραφικό σου σημείωμα:

  • Πρέπει να κάνει την προσωπικότητά σου να λάμπει, με τρόπο που μόνο εσύ ξέρεις
  • Να κάνει σαφή τη μέχρι τώρα επαφή σου με το αντικείμενο. Παρουσίασε την εργασιακή σου εμπειρία με αντίστροφη χρονολογική σειρά και δείξε την επαφή σου με το αντικείμενο
  • Να πείθει ότι είσαι ο/η ιδανικός/η υποψήφιος/α για τη θέση
  • Να παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους αξίζεις τη συγκεκριμένη θέση, σύντομα και λακωνικά

Διάταξη

Η διάταξη του βιογραφικού σημειώματος παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς δρα ταυτόχρονα και ως μικρό δείγμα της ικανότητάς σου στη διαχείριση, της πληροφορίας στην προκειμένη. Ο  εργοδότης ή recruiter δε θέλει να μάθει για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου, πριν καταλάβει αν ταιριάζεις στο ρόλο. Θα ξοδέψει παραμόνο λίγα δευτερόλεπτα, ή λεπτά στην καλύτερη περίπτωση, για να ασχοληθεί με το βιογραφικό σου και είναι σημαντικό να κάνεις την εντύπωση που πρέπει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Κάποιες γενικές κατευθυντήριες και συμβουλές για τη διάταξή του:

  • Να έχει σαφείς και ξεκάθαρες υποπεριοχές οι οποίες να αφορούν αποκλειστικά σε ένα μέρος, π.χ στην Εργασιακή σου εμπειρία. Δεν έχουν θέση τα λοιπά σου χόμπι εδώ
  • Διάταξη σε σειρές ή στήλες, αναλόγως του περιεχομένου και της εκάστωτε θέσης που διεκδικείς ως υποψήφιος
  • Δώσε έμφαση στα συγκεκριμένα κριτήρια που έχει θέσει η αγγελία της εταιρείας για τη συγκεκριμένη θέση και βασίσου στις σχετικές λέξεις-κλειδιά

Μορφή και δομή

Η κατάλληλη δομή καθώς και ιεραρχία στο βιογραφικό σου, μπορούν να δώσουν στον υποψήφιο εργοδότη σου μια πολύ καλή εικόνα και, ταυτόχρονα, να πουν πολλά για εσένα, ακόμη και για το χαρακτήρα σου. Η προσωπικότητά σου παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στον τομέα της διαχείρισης, ανεξαρτήτως του τι διαχειρίζεσαι στη δουλειά σου.

Η μορφή που μπορεί να έχει το βιογραφικό σημειώμα διαχειριστή μπορεί να ακολουθήσει ή να εμπνευστεί απο τις παρακάτω αρχές και συμβουλές:

  • Τα στοιχεία σου να βρίσκονται πάνω πάνω, ώστε να μπορεί ο εργοδότης ή recruiter να σε καλέσει απευθείας σε ένα τηλέφωνο ή να επικοινωνήσει μέσω email, άμεσα
  • Καλό θα ήταν να ακολουθούν με αυτή τη σειρά, η εκπαίδευση, η εργασιακή σου εμπειρία, και οι λοιπές γνώσεις, δεξιότητες, και χόμπι σου
  • Μια σαφής και καθαρή κατηγοριοποίηση των ικανοτήτων, χόμπι, εμπειρίας, κλπ
  • Στοιχεία χαρακτήρα και προσωπικότητας, ο τρόπος γραφής δίνει στοιχεία για τον τρόπο ομιλίας και διαχείρισης καταστάσεων και ανθρώπων

βιογραφικο διαχειριστής

Πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας

Τα στοιχεία επικοινωνίας πρέπει να βρίσκονται σε περίοπτη θέση, και πρώτα πρώτα στο βιογραφικό σου σημείωμα, χωρίς όμως να αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης του αναγνώστη. Απλά πρέπει να βρίσκονται στην κατάλληλη θέση για εύκολη πρόσβαση χωρίς να χάσει δευτερόλεπτο αυτός που τα αναζητεί.

Θέλουμε να τονίσουμε εδώ ότι η εμπειρία και οι ικανότητές σου είναι αυτές που θέλεις να τραβήξουν την προσοχή του αναγνώστη, πάνω απ’ όλα. Κάθε τι που θα είναι στο βιογραφικό σου, είναι ύψιστης σημασίας παρ’ όλα αυτά. Με αυτή τη λογική μπορείς να ξεχωρίσεις σε σχέση με άλλους υποψήφιους.

Φρόντισε να βρεις έναν ελκυστικό επαγγελματικό τίτλο που να σε περιγράφει επιτυχώς και να σε κάνει ελκυστικό για κάθε εργοδότη στην αγορά εργασίας. Εν τέλει, προωθείς και πουλάς τον εαυτό σου στην προκειμένη. Όσοι περισσότεροι σε θέλουν, τόσο αυξάνεται η αξία σου στην αγορά εργασίας.

Φρόντισε να βάλεις τίτλο εργασίας, διεύθυνση και κάποιο σύνδεσμο για το επαγγελματικό σου προφίλ (π.χ LinkedIn κ.ά.). Αν κρατήσεις την πληροφορία λιτή, περιεκτική, και σαφή, μπορείς να πετύχεις το σκοπό σου. Αν δε συμπεριλάβεις αυτά τα στοιχεία, το βιογραφικό σου πολύ πιθανόν να θεωρηθεί άκυρο και εν τέλει, άχρηστο.

Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο βασικά συσταστικά αυτού του κομματιού του βιογραφικού σου σημειώματος:

  • Το πλήρες σου ονοματεπώνυμο
  • Ένας καλά στημένο επαγγελματικός τίτλος
  • Επαγγελματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • Αριθμός προσωπικού τηλεφώνου
  • Προφίλ σε πλατφόρμα επαγγελματιών, π.χ LinkedIn
Σημείωση: Ο παραλήπτης πρέπει πρώτα να δει τον τίτλο σου και το πλήρες σου ονοματεπώνυμο. Από εκεί κι έπειτα, η σειρά των λοιπών στοιχείων σου έχει να κάνει με τον τρόπο επικοινωνίας που εσύ θεωρείς καταλληλότερο/προτιμότερο και σε βολεύει καλύτερα. Αν θεωρείς π.χ ότι ο τόνος της φωνής σου είναι asset για τη δουλειά, βάλε το τηλέφωνό σου πρώτο.
Σημείωση:  Φρόντισε το βιογραφικό σου σημείωμα να είναι πάντα πλήρως ενημερωμένο. Σε περίπτωση που αλλάξεις ή σταματήσεις να χρησιμοποιείς κάποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να την ανανεώσεις στο βιογραφικό σου σημείωμα, ώστε να μπορεί κάποιος να σε βρει ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα που θεωρούμε καλό-κατάλληλο, και ένα ακόμη που δε θεωρούμε κατάλληλο, ως βάση για το πως θα συνθέσεις το δικό σου, για να μπορείς να έχεις μια καλύτερη εικόνα του για τι πράγμα μιλάμε.

Καλό παράδειγμα - Προτενόμενο
Γιώργος Παπαδόπουλος
Διαχειριστής έργων κατασκευής, μικρής και μεγάλης κλίμακας
Αγίου Ιωάννου Προκοπίου 32, 12233, Αθήνα
Τηλ: 6979999999
gpapado@gmail.com
LinkedIn.com/gpapado
Κακό παράδειγμα - Μη προτεινομενο
Τζόρτζ Παπαδόπουλος
Τηλ: 6979999999
12233, Αθήνα
LinkedIn.com/papadopaidi13
Αν πάλι δεν έχεις εργασιακή εμπειρία, μην ανησυχείς καθόλου. Οφείλουμε να σου θυμίσουμε ότι δεν είσαι ο μόνος/η. Χρειάζεται τύχη, τόλμη και ικανότητα για να βρεις την πρώτη σου δουλειά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αργήσει να έρθει ή ότι δεν πρέπει να το προσπαθήσεις. Δώσε έμφαση στην προσωπικότητά σου, τις σπουδές σου, και τις όποιες ικανότητες έχεις, και θα βρεις κάτι σύντομα  να κάνεις την αρχή σου.

βιογραφικο διαχειριστής

Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις τις σπουδές σου

Οι σπουδές σου μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία στα μάτια του παραλήπτη του βιογραφικού σου σημειώματος. Αν έχεις παρακολουθήσει σεμινάρια ή ημερίδες για την κατάρτισή σου ως διαχειριστής, θα ήταν κρίμα να τα παραλείψεις. Αν πάλι είσαι απόφοιτος Πανεπιστημίου, και ιδίως αν οι σπουδές σου βοηθούν στο επάγγελμα, δώσε έμφαση.

Αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης. Σε περίπτωση που έχεις αφιερώσει το χρόνο και τους πόρους για να αποκτήσεις κάποιον τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών σε κάτι σχετικό με τη θέση που θες, μην ξεχάσεις να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου.

Οι δεξιότητες που έχεις αποκτήσει από το σύνολο της εκπαίδευσής σου και των σπουδών σου ως τώρα, είναι ύψιστης σημασίας, και μπορεί να σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους υποψήφιους  που διεκδικούν τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Ακολουθεί ένα βασικό υπόδειγμα που ίσως σε βοηθήσει να δημιουργήσεις αυτό το μέρος του βιογραφικού σου:

Σωστό - Συνίσταται
Υπόδειγμα
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών – Πανεπιστήμιο Πατρών (2010-2016)
Έμφαση στο κομμάτι του Interior Design και στο κομμάτι του ΝΟΚ και της κοστολόγησης έργων, μέσα απο μαθήματα επιλογής και σειρά σεμιναρίων.

Προώθησε τις ικανότητές σου στη διαχείριση μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα

Πρέπει να μπορείς να δείξεις μέσα από το βιογραφικό σου, πόσο καλός διαχειριστής είσαι. Μια πιθανή ακαριαία θετική εντύπωση στον εργοδότη ή recruiter, είναι ο βασικός σου στόχος για να κλείσεις τη συνέντευξη, άρα και τη δουλειά, που επιθυμείς.  Οι τεχνικές, οργανωτικές, κοινωνικές, και άλλες, γνώσεις σου, είναι επιθυμητές, ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να προσληφθείς εν τέλει.

Ακολουθεί μια λίστα απο ορισμένες δεξιότητες που θεωρούμε ότι πρέπει να διαθέτεις ως διαχειριστής και που καλό θα ήταν να μπορέσεις να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου σημείωμα:

  • Άριστη γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας
  • Διάθεση για μάθηση και εκπαίδευση, συνεχής εξέλιξη
  • Κριτική και αναλυτική σκέψη
  • Διαχείριση ανθρώπινων πόρων – αφοπλιστηκές ικανότητες σε διενέξεις
  • Ανοικτό μυαλό σε νέες μεθόδους προσέγγισης οργάνωσης
  • Ικανότητα στην παρουσίαση ιδεών
  • Διαχείριση χρόνου και δημιουργία χρονοδιαγράμματος
  • Υπομονή
  • Ομαδικό πνεύμα και δυνατότητες συνεργασίας
  • Εξαιρετική επικοινωνιακή ικανότητα
  • Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων
  • Προσαρμοστικότητα

Ακόμη και αν η δουλειά σου είναι διαχειριστής – manager σε κατάστημα λιανικής, θα πρέπει να μπορείς να μαθαίνεις τις βασικές προδιαγραφές και να εξηγείς και να διαχειρίζεσαι το προσωπικό και τους πελάτες, και να μπορείς να λύνεις τυχόν διενέξεις και διαφωνίες με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Εφόσον ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καταλυτικός στον τομέα της διαχείρισης οποιασδήποτε ομάδας ή κατάστασης, ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα και ο τρόπος ομιλίας σου, είναι όλα κρίσιμα με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Μπορείς απλά να επιλέξεις 7 με 10 skills που έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδρασή σου με άλλους άνθρωπους, και να βασίσεις αυτό το μέρους του βιογραφικού σου σημειώματος, πάνω τους.

βιογραφικο διαχειριστής

Σημείωση: Φυσικά το βιογραφικό σου πρέπει να είναι μια με δυο σελίδες το πολύ.

Παρ’όλα αυτά, μη διστάσεις να αναδείξεις τον εαυτό σου με κάθε τρόπο μέσα από αυτή τη μια ή τις δύο σελίδες. Αν δε μπορείς να αναδείξεις τον εαυτό σου μέσα απο το βιογραφικό σου σημείωμα, ίσως να αντιμετωπίσεις παραπάνω δυσκολίες. 

Επαγγελματική περίληψη: H παρουσίαση του βιογραφικού σου σημειώματος σε μορφή κάρτας

Η επαγγελματική σου περίληψη ή τίτλος, παίζει ρόλο στον συγκεκριμένο κλάδο. Το να κουβαλάς επαγγελματικές κάρτες μαζί σου και να μπορείς να τις παρέχεις, άμεσα και αυτοπροσώπως, δείχνει πολλά για το πόσο οργανωμένος επαγγελματίας είσαι.

Η κάρτα εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με την περίληψη, με συμπυκνωμένη την πληροφορία σε μερικές γραμμές. Είναι μια πρόκληση να συνοψίσεις όλα όσα έχουμε αναφέρει παραπάνω, ακόμη και σε μια γραμμή, αν αυτό απαιτείται. Για μια ακόμη φορά, η σωστή επιλογή της πληροφορίας μπορεί να είναι κρίσιμη.

Ακολουθεί ένα παράδεγιμα προτεινόμενης κάρτας-περίληψης, και ένα ακόμη σε αντιπαράθεση ως μη προτεινόμενο:

Σωστό - Προτεινόμενο
Γεώργιος Παπαδόπουλος – Διαχειριστής έργων κατασκευής
Τηλ: 6979999999
gpapad@gmail.com
Για την διαχείριση της ανακαίνισης ή την οικοδομής σας με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.
Λανθασμένο - Μην προτεινόμενο
Γεώργιος Παπαδόπουλος
Manager
gpapadoyo@gmail.com
Για κάθε είδους διαχείρισης.

Στο προτεινόμενο παράδειγμα που παραθέτουμε, βλέπεις πως υπάρχει η έννοια της φράσης κλειδί με τη λέξη “βέλτιστο δυνατό τρόπο”, που αν γινόταν θα ήταν με κεφαλαία γράμματα. Δώσε στον πιθανό σου πελάτη, συνεργάτη ή εργοδότη, την εντύπωση ότι είσαι ο κατάλληλος/η για τη διαχείριση του δικού του/της έργου.

Στο δεύτερο παράδειγμα, τα στοιχεία είναι ελλειπή και η φράση κλειδί πολύ απλή και σχετικά αδιάφορη-αντιεπαγγελματική, με μεγάλο βαθμό γενίκευσης και ελάχιστα εώς καθόλου τα στοιχεία επαγγελματισμού. Δείχνει κάποιον ευκαιριακό ημιεπαγγελματία ή και ερασιτέχνη που δεν έχει και πολύ ιδέα του τι κάνει.

Κάνε τον αναγνώστη της περίληψης ή της κάρτας σου να επικεντρωθεί στη σιγουριά που εμπνέεις και στις ικανότητές σου, να δείξεις ότι είσαι αφοσιωμένος επαγγελματίας. Η δομή πρέπει να είναι σαφής και να επικεντρώνεται πρώτα στην ειδικότητά σου και στο σήμα κατατεθέν σου, και ύστερα σε ό,τι άλλο ακολουθεί.

Πρόσθετες ενότητες για το βιογραφικό σημείωμα ενός διαχειριστή

Προσπάθησε μέσα από αυτό το μέρος του βιογραφικό σου, να δείξεις ότι είσαι άνθρωπος συγκεντρωμένος στους στόχους που θέτεις και ότι είσαι ικανός στο κομμάτι της διαχείρισης των ανθρώπων, αλλά και της επικοινωνίας. Αν κάνεις δρόμο αντοχής, για παράδειγμα, αυτό λέει από μόνο του πολλά.

Πέρα από αυτό όμως, χρειάζεται να επιδείξεις και κάποιες γενικότερες ικανότητες που η πλειοψηφία των ανθρώπων κατέχει στη σημερινή εποχή. Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα του τι μπορείς να συμπεριλάβεις στο παρόν τμήμα του βιογραφικού σου σημειώματος.

Γνώση  Η/Υ και πιστοποιήσεις

Εάν έχεις κάποια τέτοια πιστοποίηση στο κάποιο πρόγραμμα ERP, βάσης δεδομένων ή ο,τιδήποτε σχετικό και άσχετο με διαχείριση, ταξινόμηση, και οργάνωση υλικού, πόρων και tasks, μη διστάσεις να το συμπεριλάβεις.

Ξένες Γλώσσες

Αν έχεις μελετήσει ξένες γλώσσες, πάντα μετρά θετικά, ως τυπικό, ή μη, προσόν. Αν η εταιρεία που επιθυμείς να δουλέψεις σχετίζεται με τουρισμό, ή έχει να κάνει με διαχείριση πελατολογίου ή ομάδας, της οποίας δε μιλούν όλα τα μέλη Ελληνικά ή είναι διεθνής, η γνώση επιπλέον γλωσσών μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα ακόμη κι αν δεν πληρείς όλες τις άλλες προϋποθέσεις για τη θέση. Τα Αγγλικά θεωρούνται σχεδόν δεδομένα πλέον, αλλά η πραγματικά καλή γνώση τους στο προφορικό κομμάτι, σπανίζει.

  • Γαλλικά (DELF C1)
  • Αγγλικά (C2)

Τα ενδιαφέροντά σου

Οι εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες μπορούν να δώσουν μια πολύ καλή εικόνα για την προσωπικότητά σου, αλλά και τις φυσικές σου τάσεις. Αν παίζεις μουσική, για παράδειγμα, το ότι μπορεί να παίζεις με άλλους μουσικούς και να είσαι μέρος μιας ομάδας, υποδηλώνει άνεση μπροστά σε κοινό και απουσία φόβου έκθεσης. Αν έχεις συμμετάσχει σε ομιλίες, ως ομιλητής, ασχέτως θεματολογίας, και αυτό μετράει πολύ.

Ακολουθούν κάποια ενδεικτικά παραδείγματα ασχολιών που μπορούν να συνδεθούν άμεσα με το επάγγελμα του πωλητή.

  • Αγοραπωλησίες και ανταλλαγές συλλεκτικών αντικειμένων (συλλογές)
  • Ενασχόληση με έρευνα αγοράς στον ελεύθερο σου χρόνο
  • Συμμετοχή σε ομάδες debate, ομιλητής/τρια
Σημείωση: Το να δείξεις ένα μικρό κομμάτι του εαυτού σου εκτός επαγγέλματος, αλλά ταυτόχρονα να δείξεις συνοπτικά ότι ό,τι κάνεις επαφίεται του επαγγέλματός σου, είναι ιδανικό. Δε θα συμβουλεύαμε να δώσεις έκταση σε αυτό το μέρος του βιογραφικού σου, μια απλή νύξη ή γεύση, αρκεί.

βιογραφικο διαχειριστής

Συμβουλές για να βελτιστοποιήσεις το βιογραφικό σημείωμα διαχειριστή

Ένα άτακτο και χαοτικό βιογραφικό, σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει έναν επαγγελματία του οποίου η δουλειά είναι να διαχειρίζεται και να οργανώνει, ασχέτως του κλάδου που θα επιλέξεις να εφαρμόσεις τις γνώσεις και ικανότητές σου.  Η σαφήνεια, η σωστή ιεράρχηση και οργάνωση των περιεχομένων του, με γνώμονα τη θέση που διεκδικείς, θα σε καταστήσει ιδανικό/η για την εν λόγω θέση.

Πρέπει το βιογραφικό σου να μιλά για εσένα εν απουσία σου, χωρίς να πρέπει να προσθέσεις πολλά και να αφήνεις πολλά στη φαντασία του αναγνώστη. Αν θέλεις, μπορείς να λάβεις υπόψην τα παρακάτω:

  • Η σωστή δομή είναι κάτι στο οποίο δεν πρέπει να κάνεις οικονομία χρόνου, θέλει οργάνωση και σαφήνεια
  • Οι λέξεις κλειδιά σχετικές με την περιγραφή της θέσης, αποτελούν τον κύριο πόλο γύρω απο τον οποίο θα στήσεις το βιογραφικό σου (ίσως πρέπει να χτίσεις διαφορετικά βιογραφικά, για διαφορετικές θέσεις)
  • Να είσαι ειλικρινής και ανοικτός/η, προωθώντας με τρόπο το έργο και τις ικανότητές σου στον κλάδο
  • Να είσαι επαγγελματίας ακόμη κι αν δεν έχεις εμπειρία. Το ήθος, η διάθεση και η προσωπικότητά σου, μετρούν περισσότερο απ’ όσο νομίζεις

Αναζήτησε τώρα ποιο πρότυπο βιογραφικού θα χρησιμοποιήσεις και ξεκίνα να στήνεις το βιογραφικό σου σημείωμα τώρα. Με αυτό τον τρόπο θα φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στη δουλειά των ονείρων σου.

Περίληψη: Γράψε το ιδανικό βιογραφικό διαχειριστή

Όπως θα έχεις κατανοήσει μέχρι στιγμής, το πως θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου και το πως θα δείξεις στην εκάστωτε εταιρεία ή πελάτη, πως θα φέρεις εις πέρας τους στόχους του/της, είναι κρίσιμο. Όπως μπορείς να δεις και το πρότυπο βιογραφικό διαχειριστή, οι επιλογές είναι όλες μπροστά σου, ξεκίνα αμέσως.

Συχνές ερωτήσεις (F.A.Qs)

Τι επαγγελματικές επιλογές έχω ως διαχειριστής?

Μπορείς να βρεις δουλειά σε οποιαδήποτε εταιρεία και σε οποιονδήποτε κλάδο. Η διαχείριση είναι κάτι εξαιρετικά ευρύ και έχεις εφαρμογές, κυριολεκτικά, στα πάντα. Απο εταιρείες διαχείρισης πολυκατοικιών, μέχρι ανθρώπινο δυναμικό και τον τομέα τον κατασκευών/οικοδομής, όλα είναι διαθέσιμα και μπροστά σου.

Χρειάζομαι πτυχίο για να βρω δουλειά ως διαχειριστής/τρια? 

Αυτό έχει να κάνει με την εκάστωτε εταιρεία στην οποία απευθύνεσαι. Επι της ουσίας, καλό θα ήταν ένα πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες, την Ψυχολογία ή την Κοινωνιολογία, αλλά σίγουρα δεν είναι απραίτητο αν έχεις κλίση και ταλέντο, ή καλή εμπερία, σε αυτό.

Βρες εδώ το καλύτερο παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος διαχειριστή και κάνε τη δουλειά που επιθυμείς, δική σου!

Похожие статьи