Δημιουργήστε ένα επιτυχημένο βιογραφικό υπαλλήλου λογιστηρίου εύκολα και γρήγορα

Πλέον για να μπορέσει να συσταθεί μια επιτυχημένη επιχείρηση σε οποιοδήποτε κλάδο χρειάζεται την στήριξη των λογιστικών πρακτικών. Ο λογιστής είναι πολύ σημαντικός καθώς αναλαμβάνει την ενημέρωση και την εκπλήρωση των οικονομικών οφειλών μιας επιχείρησης.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5.0 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Για να μπορέσετε να κερδίσετε μια θέση εργασίας ως λογιστής εκτός από πολύ καλή γνώση οικονομικών, επιμέλεια και οργανωτικότητα θα πρέπει να διαθέτετε και ένα αξιόλογο βιογραφικό που θα μπορέσει να τραβήξει το ενδιαφέρον των εργοδοτών.

Για να μπορέσετε να τραβήξετε το ενδιαφέρον θα πρέπει να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας στα νέα δεδομένα της εποχής. Θα πρέπει δηλαδή να ενσωματώσετε όλες τις απαραίτητες ενότητες όπως για παράδειγμα προϋπηρεσία, εκπαίδευση και τις δεξιότητες σας έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό.

Υπάλληλος λογιστηρίου βιογραφικό

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε όλα αυτά που θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα επιτυχημένο και αξιόλογο βιογραφικό υπαλλήλου λογιστηρίου αλλά και τις παγίδες που θα πρέπει να αποφύγετε κατά την διάρκεια της συγγραφής του. Επιπλέον θα αναφέρουμε και αρκετές σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συντάξετε το βιογραφικό σας.

Η επιτυχία του βιογραφικού κρύβεται στην περίληψη

Αν θέλετε το βιογραφικό σας να κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή δώστε σημασία στην συγγραφή της περίληψης. Να θυμάστε ότι η  περίληψη είναι ο καθρέφτης του βιογραφικού σας και η πρώτη ενότητα με την οποία θα έρθει σε επαφή ο υπεύθυνος πρόσληψης.

Η περίληψη είναι καλό να τοποθετηθεί στην κορυφή του βιογραφικού σας και θα πρέπει ουσιαστικά να αναφέρει τα πιο σημαντικά στοιχεία από όλες τις ενότητες.

Αν δεν έχετε σκοπό να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή ενότητα με το προφίλ σας καλό θα ήταν να το ενσωματώσετε στην περίληψη. Οι περισσότεροι υποψήφιοι λογιστές εξάλλου τείνουν να ενσωματώνουν το προφίλ και τα στοιχεία επικοινωνίας στην περίληψη του βιογραφικού  τους έτσι ώστε να είναι πιο οργανωμένο και συνοπτικό το βιογραφικό.

Ξεκινήστε λοιπόν να αναφέρετε κάποια στοιχεία επικοινωνίας όπως το email και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Στην συνέχεια μπορείτε να πείτε λίγα λόγια για εσάς όπως για παράδειγμα την ηλικία σας και τους επαγγελματικούς σας στόχους.

Έπειτα προσθέστε στην περίληψη σας τα σημαντικότερα στοιχεία από τις ενότητες προϋπηρεσία, εκπαίδευση αλλά και μερικές ικανότητες και δεξιότητες σας. Μπορείτε ουσιαστικά να αναφέρεται μόνο σημαντικά στοιχεία από όλα τα σημεία του βιογραφικού.

Οι πληροφορίες που θα προστεθούν στην περίληψη θα πρέπει να είναι συνοπτικές καθώς θα περιγράφονται πιο αναλυτικά στις παρακάτω ενότητες ενός βιογραφικού.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις μεγάλες και αναλυτικές περιλήψεις καθώς κουράζουν τους υπεύθυνους πρόσληψης και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το βιογραφικό σας να απορριφθεί. Η περίληψη βιογραφικού ενός υποψήφιου υπαλλήλου λογιστηρίου θα πρέπει να μην υπερβαίνει τις 300 λέξεις.

Προϋπηρεσία: Αναλύστε με λεπτομέρεια την εργασιακή σας εμπειρία σε ανάλογες θέσεις

Υπάλληλος λογιστηρίου βιογραφικό

Όπως σίγουρα γνωρίζετε η εργασιακή εμπειρία είναι ένα μεγάλο προσόν που αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες για μια θέση εργασίας ως υπάλληλος λογιστηρίου. Πολλές φορές είναι και το στοιχείο του βιογραφικού που ενδιαφέρει περισσότερο τους εργοδότες.

Αν λοιπόν διαθέτετε εμπειρία ως λογιστής σε μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις θα πρέπει να το συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας αλλά και να αναφερθείτε με λεπτομέρεια στις αρμοδιότητες που σας είχαν δοθεί.

Αν για παράδειγμα είχατε αναλάβει την παροχή λογιστικής και γραμματειακής υποστήριξης στο λογιστικό τμήμα ή ήσασταν υπεύθυνος για την προετοιμασία και τήρηση λογιστικών εγγράφων και αρχείων ή οποιαδήποτε άλλη αρμοδιότητα θα πρέπει να αναφερθεί.

Επιπλέον καλό θα ήταν να κάνετε αναφορά τόσο στο όνομα της επιχείρησης που δουλεύατε όσο και στο όνομα του πρώην εργοδότη σας. Στην περίπτωση που μιλάμε για μια μεγάλη και δημοφιλής επιχείρηση η αναφορά σας σε αυτή θα αποτελέσει σίγουρα παράγοντα που θα ενισχύσει τις πιθανότητες να προσληφθείτε στην νέα σας δουλειά.

Αν δεν έχετε εργαστεί σε ανάλογη δουλειά και ξεκινάτε τώρα την επαγγελματική σας καριέρα ως λογιστής μπορείτε να αναφερθείτε απλά στις βασικές γνώσεις που έχετε αποκτήσει μέσα από την πρακτική σας άσκηση.

Γενικότερα μπορείτε να αναφέρετε όλες τις σημαντικές πληροφορίες που σχετίζονται με τα ακαδημαϊκά και προσωπικά σας έργα αποδεικνύοντας έτσι το πάθος και την θέληση σας να εργαστείτε και να αποκτήσετε άριστη γνώση λογιστικής.

Κάντε αναλυτική αναφορά στις δεξιότητες – Ικανότητες που κατέχετε

Μετά από την επαγγελματική εμπειρία το σημαντικότερο που κοιτούν συνήθως οι εργοδότες είναι οι δεξιότητες και οι γνώσεις που κατέχετε σχετικά με το επάγγελμα του λογιστή. Οι δεξιότητες δείχνουν το επίπεδο επαγγελματικής εμπειρίας και βοηθούν τους υπεύθυνους πρόσληψης να σας κατατάξουν και να σας δώσουν τις κατάλληλες αρμοδιότητες.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις δεξιότητες που μπορείτε να ενσωματώσετε στο βιογραφικό σας:

  • Άριστη γνώση μαθηματικών και οικονομικών
  • Γνώσεις έκδοσης τιμολογίων
  • Καταχώρηση αποδείξεων Εισπράξεων – Πληρωμών
  • Γνώσεις excel και προγράμματα ms office
  • Οργανωτικότητα και Υπευθυνότητα
  • Γνώσεις σχετικά με την νομοθεσία στην λογιστική

Δημιουργήστε μια παράγραφο που θα αναφέρεται στην εκπαίδευση και την κατάρτιση σας

Είναι πολύ σημαντικό στο βιογραφικό σας να προσθέσετε και οτιδήποτε έχει σχέση με την εκπαίδευση σας τόσο στο επαγγελματικό και καθαρά λογιστικό πεδίο όσο και στο γενικό πεδίο.

Για παράδειγμα αν κατέχετε κάποιο πανεπιστημιακό πτυχίο είτε στον λογιστικό κλάδο είτε σε κάποιον άλλο ενσωματώστε το στο βιογραφικό σας και επιπλέον αναφέρετε τον τίτλο σπουδών σας αλλά και τις ημερομηνίες έναρξης και αποφοίτησης από το πανεπιστήμιο.

Στην συνέχεια αν έχετε κάνει κάποια σεμινάρια λογιστικής ή έχετε συμμετάσχει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και έχετε κερδίσει υψηλή θέση μπορείτε να τα αναφέρεται στο βιογραφικό σας στην ενότητα της εκπαίδευσης σαν επιπλέον προσόντα.

Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό ένας λογιστής να γνωρίζει καλά την αγγλική γλώσσα οπότε αν έχετε κάποιο πτυχίο στα αγγλικά ή σε κάποια άλλη γλώσσα μπορείτε επίσης να το συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας.

Αναφερθείτε στους πιο σημαντικούς επαγγελματικούς σας στόχους και στα μεγαλύτερα επιτεύγματα σας

Υπάλληλος λογιστηρίου βιογραφικό

Για να εντυπωσιάσετε ακόμα περισσότερο τους εργοδότες σας δημιουργήστε μια ενότητα και περιγράψτε αναλυτικά τους επαγγελματικούς σας στόχους, τις φιλοδοξίες και τα επιτεύγματα σας. Με το να αναφέρετε τις επιτυχίες σας και τους στόχους σας δημιουργείται αμέσως μια θετική εντύπωση στους υπεύθυνους  που αυτό συνεπάγεται με μεγαλύτερη πιθανότητα πρόσληψης.

Μιλώντας για επιτεύγματα μπορείτε να μιλήσετε για προηγούμενες δουλειές που έχετε κάνει σαν λογιστής, μπορείτε επίσης να αναφέρετε και την οικονομική εξέλιξη σας μέσα στα χρόνια αλλά και την πελατεία σας.

Να θυμάστε ότι ένας καλός λογιστής μπορεί να αποκτήσει μεγάλη πελατεία μακροχρόνια η οποία να τον ακολουθεί στις δουλειές του, αυτό είναι ένα επιπλέον προσόν που μπορεί να εκτιμηθεί δεόντως.

Στην συνέχεια μπορείτε να μιλήσετε για το τι φιλοδοξείτε να καταφέρετε μέσα από την θέση εργασίας, τι είναι αυτό που σας συναρπάζει στην δουλειά του λογιστή αλλά και αν έχετε βλέψεις να εξελιχθείτε διοικητικά και να αναλάβετε μια μεγάλη λογιστική ομάδα σαν προϊστάμενος.

Μιλήστε στους υπεύθυνους πρόσληψης για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα σας

Για να κερδίσετε μια θέση εργασίας σαν λογιστής θα πρέπει οι υπεύθυνοι πρόσληψης να σας εμπιστευτούν και για να σας εμπιστευτούν θα πρέπει πρώτα να σας γνωρίσουν. Μέσα από την αναφορά τον χόμπι σας και γενικότερα των ενδιαφερόντων σας οι εργοδότες  μαθαίνουν την προσωπικότητα σας και δημιουργούν μια εικόνα για εσάς.

Αρχικά με την αναφορά των ενδιαφερόντων σας ξεχωρίζετε από τους υπόλοιπους υποψηφίους λογιστές και γενικότερα εξατομικεύεται το βιογραφικό σας.

Επιπλέον μιλώντας για τα ενδιαφέροντα σας τονίζεται κάποιες προσωπικές δεξιότητες πέρα από το επάγγελμα του λογιστή γεγονός που κάνει το βιογραφικό σας ακόμα πιο ενδιαφέρον στα μάτια των εργοδοτών.

Μπορείτε για παράδειγμα να πείτε ότι στον ελεύθερο χρόνο σας ασχολείσαι με τον εθελοντισμό, με την φωτογράφιση ή με τα social media. Αν διαθέτετε ενδιαφέροντα που βρίσκονται κοντά στο αντικείμενο της επιχείρησης που θέλετε να εργαστείτε καλό είναι να τα αναφέρετε πρώτα έτσι ώστε να δείξετε στους εργοδότες ότι συνδέεστε με την επιχείρηση.

Έτσι λοιπόν η ενότητα των χόμπι – ενδιαφερόντων θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στο βιογραφικό σας. Αν θέλετε μπορείτε να την ενσωματώσετε στην ενότητα της περίληψης ή διαφορετικά να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή ενότητα για τα ενδιαφέροντα σας.

Η σημαντικότητα της μορφοποίησης, του σχεδιασμού, και των λέξεων κλειδιών

Φτάνοντας στο τέλος της συγγραφής του υπάλληλος λογιστηρίου βιογραφικό θα πρέπει να επιμεληθείτε και κάποια στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αισθητική του. Ο σχεδιασμός η μορφοποίηση και οι προσθήκη λέξεων κλειδιών είναι μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία.

Αρχικά μιλώντας για μορφοποίηση θα πρέπει οι ενότητες του βιογραφικού σας να ξεχωρίζουν από το περιεχόμενο. Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε αλλάζοντας χρώμα και αυξάνοντας το μέγεθος της γραμματοσειράς. Το μέγεθος της γραμματοσειράς του περιεχομένου θα πρέπει να είναι σαφώς μικρότερο και χωρίς προσθήκη χρώματος.

Οι παράγραφοι του περιεχομένου των ενοτήτων θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τις 4 γραμμές και να έχουν αρκετό περιθώρια μεταξύ τους.

Ο σχεδιασμός αναφέρεται στα διαχωριστικά που θα πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα από τις ενότητες έτσι ώστε να φαίνεται το βιογραφικό υπαλλήλου λογιστηρίου πιο οργανωμένο. Ένα βιογραφικό λογιστή θα πρέπει να διαθέτει και τον κατάλληλο χρωματισμό έτσι ώστε να κάνει μια θετική πρώτη εντύπωση.

Αν αναρωτιέστε που κολλάει το χρώμα στο βιογραφικό, σας ενημερώνουμε ότι το χρώμα είναι μέρος του σχεδιασμού και ανεβάζει πολύ το επίπεδο της αισθητικής.

Τέλος οι λέξεις κλειδιά αποτελούν σημαντικό στοιχείο καθώς ανεβάζουν το βιογραφικό στις ιστοσελίδες των θέσεων εργασίας. Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία λέξεων κλειδιών τόσο στο διαδίκτυο όσο και στις αγγελίες των θέσεων εργασίας σε εφημερίδες και περιοδικά.

Συμβουλές στην πράξη: Τι θα πρέπει να προσέξετε σε ένα βιογραφικό υπαλλήλου λογιστηρίου

Υπάλληλος λογιστηρίου βιογραφικό

Για να θεωρηθεί το βιογραφικό υπαλλήλου λογιστηρίου σας αξιόπιστο και αξιόλογο θα πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές. Η τήρηση αυτών των προδιαγραφών θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους υποψηφίους λογιστές και να καταφέρετε τον στόχο σας που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της θέσης εργασίας.

  • Το βιογραφικό θα πρέπει να είναι σύντομο και περιεκτικό έτσι ώστε να μην γίνεται βαρετό, ιδανικά ένα βιογραφικό θα πρέπει να έχει έκταση 1 με 2 σελίδες. Γνωρίζοντας ότι οι εργοδότες έχουν περιορισμένο χρόνο και ότι αφιερώνουν ελάχιστα δευτερόλεπτα για να ελέγξουν τα βιογραφικό των υποψηφίων λογιστών ένα σύντομο και περιεκτικό βιογραφικό είναι αυτό που ψάχνουν. Προτιμήστε λοιπόν να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό με μέγεθος 1 ή 2 σελίδων Α4 και να καταγράψετε μόνο τις σημαντικές πληροφορίες.
  • Μια σημαντική κίνηση που θα σας διαφοροποιήσει από τους περισσότερους εργαζόμενους είναι η προσθήκη μιας φωτογραφίας σας. Οι περισσότεροι υποψήφιοι λογιστές δεν συμπεριλαμβάνουν φωτογραφία στο βιογραφικό τους νομίζοντας ότι δεν είναι σημαντική, όμως αντίθετα φαίνεται ότι οι υποψήφιοι πρόσληψης εκτιμούν ιδιαίτερα αυτή την προσθήκη.
  • Δώστε περισσότερη βάση στα σημαντικά σημεία του βιογραφικού σας όπως για παράδειγμα στις δεξιότητες την επαγγελματική εμπειρία αλλά και στην καταγραφή των πτυχίων και των διπλωμάτων σας. Οι ενότητες που προαναφέρθηκαν είναι εκείνες που εστιάζουν περισσότερο οι εργοδότες στα βιογραφικά των υπαλλήλων λογιστηρίου. Δώστε επίσης μεγάλη σημασία στα στοιχεία επικοινωνίας, στην σωστή συγγραφή της περίληψης αλλά και στα χόμπι που κάνετε καθώς έτσι δίνετε την ευκαιρία στους υπεύθυνους να σας μάθουν καλύτερα.
  • Προσπαθήστε να ενσωματώσετε αριθμούς και σύμβολα στο βιογραφικό υπαλλήλου λογιστηρίου. Οι αριθμοί και τα σύμβολα διαφοροποιούν το βιογραφικό σας από τα υπόλοιπα και προσδίδουν μια μεγαλύτερη αξιοπιστία. Επιπλέον ένα ακόμα χαρακτηριστικό των αριθμών είναι ότι τραβούν την προσοχή. Μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε αριθμούς στην ενότητα των δεξιοτήτων σας.
  • Το βιογραφικό σας θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από οργανωτικότητα και σωστή δομή έτσι ώστε να ικανοποιήσει τους υπεύθυνους πρόσληψης. Ιδανικά θα πρέπει να ξεκινάτε γράφοντας την περίληψη όπου θα συμπεριλαμβάνει και το προφίλ (στοιχεία επικοινωνία κλπ) και στην συνέχεια να ξεκινάτε από την σημαντικότερη ενότητα και να καταλήγετε στην λιγότερο σημαντική.
  • Είναι πολύ σημαντικό το βιογραφικό σας να παρουσιάζει πραγματικά στοιχεία τόσο στοιχεία επικοινωνίας όσο και δεξιότητες που όντως κατέχετε αλλά και πραγματική εμπειρία. Με λίγα λόγια να είστε ειλικρινείς σε όσα γράφετε καθώς η έλλειψη γνώσης μπορεί να εντοπιστεί πολύ εύκολα από έμπειρους εργοδότες.

Προσπαθήστε να ζητήσετε μια συστατική επιστολή από τον πρώην εργοδότη σας

Υπάλληλος λογιστηρίου βιογραφικό

Η συστατική επιστολή είναι ένα έγγραφο που δημιουργείται κυρίως από πρώην εργοδότες για να επισημάνει τις άριστες ικανότητες σας σε ένα αντικείμενο. Πολλές φορές χρησιμοποιείτε από τους υποψήφιους εργαζόμενους σαν ένα επιπλέον προσόν.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν έχετε δουλέψει σαν λογιστής στο παρελθόν και τώρα ψάχνετε μια νέα δουλειά η συστατική επιστολή είναι ένα “όπλο” που σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει να κατακτήσετε την θέση εργασίας των ονείρων σας.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στο πρώην εργοδότη σας και να ζητήσετε μια συστατική επιστολή. Εφόσον είχατε και μια καλή σχέση με τον εργοδότη σας δεν θα αρνηθεί να σας την δώσει.

Η σημασία της σωστής ορθογραφίας και ο απαραίτητος τελικός έλεγχος του βιογραφικού

Το πιο σημαντικό κομμάτι πριν γίνει η αποστολή του βιογραφικού υπαλλήλου λογιστηρίου είναι ο τελικός έλεγχος. Ο τελικός έλεγχος αφορά την διόρθωση των μικρών λεπτομερειών αλλά και των συντακτικών και ορθογραφικών λαθών.

Πολλοί υποψήφιοι επαγγελματίες λογιστές δεν κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο μετά την συγγραφή του βιογραφικού τους με αποτέλεσμα να εντοπίζονται πολλά ορθογραφικά και συντακτικά λάθη και το γεγονός αυτό μειώνει δραματικά τις πιθανότητες διεκδίκησης της θέσης εργασίας.

Ο τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι φυσικά να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος στο τέλος του βιογραφικού.

Δημιούργησε ένα βιογραφικό που θα συναρπάσει

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό που θα συναρπάσει όποιον το διαβάσει τότε θα ήταν μια καλή ιδέα να επισκεφθείτε το βιογραφικό.com. Το βιογραφικό.com είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες που μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το δικό σου ξεχωριστό βιογραφικό υπαλλήλου λογιστηρίου.

Κάποια από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει το βιογραφικό.com είναι μια μεγάλη ποικιλία από παραδείγματα και πρότυπα βιογραφικών υπαλλήλων λογισμικού που μπορούν να σε εμπνεύσουν. Εκτός από αυτά διαθέτει επίσης και μια μεγάλη βάση δεδομένων που μπορεί να σου εμφανίζει πρότυπα βιογραφικών ανάλογα με τα κριτήρια που έχετε βάλει.

Επίσης στο βιογραφικο.com θα δείτε μια μεγάλη γκάμα από δημιουργικά σχέδια που αν αποφασίσετε να τα συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας θα αυξήσετε σίγουρα τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει ένα βιογραφικό για να κάνει καλή εντύπωση;

Κάποια στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν το βιογραφικό σου να κάνει καλή εντύπωση στους εργοδότες είναι η προϋπηρεσία, η συστατική επιστολή και οι απαραίτητες δεξιότητες του επαγγέλματος.

Τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε αποστολή το βιογραφικό σας;

Είναι πολύ σημαντικό πριν γίνει η αποστολή του βιογραφικού να έχει προηγηθεί ένας σοβαρός έλεγχος στην ορθογραφία, στην σύνταξη και την σημασιολογία του.

Ποιες είναι οι 3 σημαντικότερες δεξιότητες που θα πρέπει να αναφερθούν σε ένα βιογραφικό υπαλλήλου λογιστηρίου;

Οι 3 βασικές δεξιότητες που θα πρέπει να διαθέτει ένα βιογραφικό υπαλλήλου λογιστηρίου είναι: Γνώσεις έκδοσης τιμολογίων, Καταχώρηση αποδείξεων Εισπράξεων – Πληρωμών

Γνώσεις excel και προγράμματα ms office.

Похожие статьи