Πως να δημιουργήσεις ένα εξαιρετικό βιογραφικό οικοδέσποινας εστιατορίου για το 2023

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για θέσεις εργασίας ως οικοδέσποινα σε εστιατόριο. Θα πρέπει όμως να πούμε ότι αυτού του είδους η δουλειά χαρακτηρίζεται από  υψηλό ανταγωνισμό καθώς για να επικρατήσει κάποιος και να καταφέρει να διεκδικήσει μια θέση ως οικοδέσποινα εστιατορίου χρειάζεται να διαθέτει ένα άριστο βιογραφικό.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5.0 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Πως όμως θα καταφέρετε να δημιουργήσετε το κατάλληλο βιογραφικό που θα τραβήξει το ενδιαφέρον των υπευθύνων προσλήψεων έτσι ώστε να διεκδικήσετε την θέση ως οικοδεσπότης;

Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι σε ένα βιογραφικό οικοδέσποινας θα πρέπει να παρουσιάσετε όλες τις δεξιότητες σας πάνω στην φιλοξενία. Αυτό όμως βέβαια δεν αρκεί καθώς θα χρειαστεί μια μεγαλύτερη έρευνα έτσι ώστε να να γνωρίζετε όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται.

Οικοδέσποινα εστιατορίου βιογραφικό

Μην ανησυχείτε καθόλου όμως διότι κάναμε εμείς την έρευνα για εσάς!

Εξετάσαμε λοιπόν μια σειρά από βιογραφικά για το συγκεκριμένο επάγγελμα έτσι ώστε να κατανοήσουμε τι ακριβώς ζητούν ως προσόντα οι υπεύθυνοι προσλήψεων.

Στην συνέχεια του άρθρου θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά από παραδείγματα για ένα βιογραφικό οικοδεσπότη εστιατορίου. Επιπλέον θα αναφέρουμε και άλλες σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συντάξετε ένα εξαιρετικό βιογραφικό που σίγουρα θα ενθουσιάσει.

Το πιο σημαντικό προσόν είναι η εργασιακή εμπειρία

Οικοδέσποινα εστιατορίου βιογραφικό

Ας ξεκινήσουμε κάνοντας αναφορά στο πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για την δημιουργία ενός βιογραφικού που καθορίζει πολλές φορές το αν θα προσληφθείτε.

Το προσόν αυτό είναι βέβαια η προϋπηρεσία στην φιλοξενία. Η γνώση δηλαδή της δημιουργίας καλής σχέσης με τους πελάτες αλλά και η ικανότητα να δίνετε σωστές πληροφορίες είναι ένα από τα σημαντικότερα προσόντα που θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρετε στο βιογραφικό σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο υπεύθυνος πρόσληψης διαβάζει το βιογραφικό σας για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Με λίγα λόγια τα πιο σημαντικά προσόντα όπως η προϋπηρεσία είναι απαραίτητη και θα πρέπει να τοποθετείτε ψηλά στο βιογραφικό έτσι ώστε ο υπεύθυνος να την βλέπει πρώτη.

Να θυμάστε ότι οι υπεύθυνοι προσλήψεων προτιμούν περισσότερο άτομα με εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας ή έστω να διαθέτουν τις βασικές γνώσεις ενός οικοδεσπότη εστιατορίου.

Αν δεν διαθέτετε καμία γνώση πάνω στον τομέα της φιλοξενίας και των εστιατορίων καλό θα ήταν να το αναφέρετε και να δηλώσετε επίσης ότι φιλοδοξείτε να αποκτήσετε γνώσεις μέσα από την εκπαίδευση που σας δοθεί.

 Χρήσιμο παράδειγμα εργασιακής εμπειρίας

Η εργασιακή εμπειρία θεωρείται το απαραίτητο στοιχείο έτσι ώστε να μπορέσετε να φέρετε σε πέρας τα καθήκοντα σας. Καθώς αποκτάτε εμπειρία και η καριέρα σας ώς οικοδεσπότης εστιατορίου αναπτύσσεται το βιογραφικό σας θα γίνεται ακόμα πιο δυναμικό.

Εφόσον υπάρχει εργασιακή εμπειρία σε ανάλογο πόστο μπορείτε να ζητήσετε από τον προηγούμενο εργοδότη σας μια συστατική επιστολή που θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη.

Παρακάτω θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα που μπορεί να θεωρηθεί και ως συστατική επιστολή από την προηγούμενη δουλειά σε ανάλογη θέση. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συστατικές επιστολές συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην δημιουργία ενός εξαιρετικού και αξιόπιστου βιογραφικού.

Ακολουθεί το παράδειγμα:

  • Η υποψήφια διατήρησε τον χώρο του καταστήματος οργανωμένο και αρκετά καθαρό έτσι ώστε οι πελάτες να μείνουν ικανοποιημένοι.
  • Παρείχε μια πολύ καλή εξυπηρέτηση στους πελάτες του εστιατορίου.
  • Διέθετε εξαιρετικές ικανότητες επικοινωνίας και απαντούσε με ακρίβεια σε όλες τις ερωτήσεις των πελατών.
  • Ξεπέρασε τις προσδοκίες των πελατών καθώς είχε μια πολύ θετική παρουσία
  • Μπορούσε να αναλάβει την διαχείριση του εστιατορίου χωρίς καμία δυσκολία.

Το παραπάνω παράδειγμα θεωρείται ιδανικό καθώς αναφέρει χρήσιμες λεπτομέρειες απαραίτητες για ένα καλό βιογραφικό. Επιπλέον χρησιμοποιεί δυναμικές λέξεις που κάνουν τους υπεύθυνους πρόσληψης να σταθούν περισσότερο στο βιογραφικό σας.

Προσπαθήστε στο βιογραφικό σας να αναφέρετε όλα τα επιτεύγματα που είναι σχετικά με το επάγγελμα και να είστε όσο γίνεται πιο συγκεκριμένοι.

Πως να γράψετε μια εξαιρετική περίληψη για το βιογραφικό σας

Από τα πρώτα σημεία που θα κοιτάξει ο υπεύθυνος πρόσληψης στο βιογραφικό σας είναι η μικρή περίληψη που θα πρέπει να έχετε τοποθετήσει στην αρχή.

Τι όμως θα πρέπει να αναφέρεται στην περίληψη αυτή;

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρετε μερικά στοιχεία σχετικά με την θέση εργασίας που είχατε πριν αλλά και να περιγράψετε πόσο κοντά ήταν αυτή η θέση σε σχέση με την θέση οικοδέσποινας εστιατορίου. Θυμηθείτε ότι η περίληψη για να μπορεί να τοποθετηθεί στο βιογραφικό θα πρέπει να διαθέτει την αρμόζουσα φρασεολογία.

Σε δεύτερο χρόνο αφού επιλέξετε τις κατάλληλες λέξεις και φράσεις για να περιγράψετε την εργασιακή σας εμπειρία αλλά και άλλα σημαντικά προσόντα σας όπως η εκπαίδευση και τα πτυχία που κατέχετε μην ξεχάσετε και την ανθρώπινη πινελιά στην περίληψη σας.

Θα μπορούσατε για παράδειγμα να αναφέρετε το πόσο σας γεμίζει να πληροφορείτε τους άλλους και να τους εξυπηρετείτε σωστά. Επιπλέον μπορείτε να αναφέρεται ότι είστε ένας πολύ φιλόξενος άνθρωπος χαρακτηριστικό απαραίτητο για μια οικοδέσποινα εστιατορίου.

Όλα αυτά θα πρέπει να τα αναφέρετε συνοπτικά έτσι ώστε να μην βγει η περίληψη πολύ μεγάλη. Να θυμάστε ότι οι μεγάλες περιλήψεις δεν αρέσουν στους υπεύθυνους προσλήψεων.

Ποιες είναι οι δεξιότητες που θα πρέπει να διαθέτει ένα  εντυπωσιακό βιογραφικό ενός οικοδεσπότη εστιατορίου

Οικοδέσποινα εστιατορίου βιογραφικό

Παρακάτω θα αναφέρουμε 7 σημαντικές δεξιότητες που ταιριάζουν σε έναν επαγγελματία οικοδεσπότη εστιατορίου.

  • Καλή διαχείριση του χρόνου
  • Διαχείριση κρατήσεων
  • Απομνημόνευση του μενού καταστήματος
  • Εξυπηρέτηση των πελατών
  • Διατήρηση της καλής υγιεινής του καταστήματος
  • Οργανωτικότητα στις παραγγελίες
  • Συντήρηση και οργάνωση της τραπεζαρίας

Μπορείτε να προσθέστε μερικές από τις παραπάνω δεξιότητες σε πολλά μέρη του βιογραφικού σας. Για παράδειγμα έχετε την δυνατότητα να ενσωματώσετε τις δεξιότητες αυτές στην ενότητα της εργασιακής εμπειρίας ή ακόμα και στην ενότητα της περίληψης.

Ακόμα καλύτερο θα ήταν να αναφέρετε και κάποιες δεξιότητες που να σχετίζονται με την τεχνολογία καθώς πλέον θεωρείται ένα χρήσιμο εργαλείο για το επάγγελμα. Μια σημαντική συμβουλή σε αυτό το σημείο θα ήταν να μην χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις παραπάνω δεξιότητες αν όντως δεν τις κατέχετε διότι μπορεί να βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση κατά την διάρκεια της εργασίας σας.

Σωστή ταξινόμηση των ενοτήτων του βιογραφικού σας

Οικοδέσποινα εστιατορίου βιογραφικό

Για να μπορέσει ένα βιογραφικό να τραβήξει την προσοχή των υπευθύνων προσλήψεων θα πρέπει να είναι σωστά οργανωμένο και ταξινομημένο. Ένα βιογραφικό οικοδέσποινας εστιατορίου θα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 6 ενότητες αν και τις περισσότερες φορές διαθέτει παραπάνω από 6 ενότητες.

Ενδεικτικό παράδειγμα ταξινόμησης των ενοτήτων

  • Το πρώτο που θα πρέπει να υπάρχει στο βιογραφικό σας είναι η περίληψη του βιογραφικού.
  • Στην συνέχεια σειρά έχει η αναφορά στην εργασιακή εμπειρίας σας.

Στην συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε τις εξής ενότητες:

  • Επαγγελματικά προσόντα
  • Δεξιότητες
  • Επαγγελματικοί στόχοι
  • Πιστοποιήσεις (πτυχία και διπλώματα)
  • Ξένες γλώσσες

Αν θέλετε ένα ελκυστικό βιογραφικό οργανώστε το σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα.

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να προσθέσετε στο τέλος του βιογραφικού σας τα στοιχεία επικοινωνίας έτσι ώστε να μπορούν να σας καλέσουν οι υπεύθυνοι. Αν θέλετε να προσθέσετε παραπάνω ενότητες φροντίστε αυτές να είναι σχετικές με το επάγγελμα του οικοδεσπότη εστιατορίου.

Επιλέξτε την κατάλληλη μορφή για το βιογραφικό σας

Οικοδέσποινα εστιατορίου βιογραφικό

Οι παρακάτω τρείς μορφές έχουν δημιουργηθεί από επαγγελματίες στον τομέα των βιογραφικών και θεωρούνται οι κατάλληλες μορφές για ένα βιογραφικό οικοδέσποινας εστιατορίου.

Επιλέξτε την μορφή που θεωρείτε εσείς ότι σας ταιριάζει καλύτερα

Λειτουργική μορφή

Στην λειτουργική μορφή θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στις δεξιότητες που θα αναφέρετε. Με λίγα λόγια θα πρέπει να τις αναλύσετε αρκετά και να αναφέρετε όλα τα προσόντα σας που είναι χρήσιμα για την θέση ως οικοδέσποινα εστιατορίου.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η λειτουργική μορφή απευθύνεται κυρίως σε άτομα που δεν έχουν προϋπηρεσία στην φιλοξενία εστιατορίων και ξεκινάνε από την αρχή την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στην μορφή αυτή φιλοδοξείτε να εξελιχθείτε μέσα από την εκπαίδευση που θα σας δοθεί.

Μορφή μέτριας εμπειρίας (Συνδυαστική)

Η χρήση της συνδυαστικής μορφής προϋποθέτει αρκετή εμπειρία ή τουλάχιστον την ελάχιστη προϋπηρεσία στον τομέα της φιλοξενίας εστιατορίου. Μπορείτε δηλαδή να ακολουθήσετε στο βιογραφικό σας την συνδυαστική μορφή εφόσον έχετε εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα ως οικοδεσπότης.

Στην συνδυαστική μορφή θα πρέπει να κάνετε αναφορά τόσο στις δεξιότητες και τα προσόντα σας όσο και στην εργασιακή σας εμπειρία. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη μορφή βιογραφικού θεωρείται κατάλληλη για άτομα τα οποία επιθυμούν να κάνουν καριέρα ως οικοδεσπότες εστιατορίου.

Αν λοιπόν επιλέξετε την συγκεκριμένη μορφή θα πρέπει να αναφέρεται και την μέχρι τώρα καριέρα σας αλλά και την καριέρα που θέλετε να κάνετε στο μέλλον στον τομέα των εστιατορίων. Με λίγα λόγια θα πρέπει να δώσετε σημασία στους επαγγελματικούς σας στόχους.

Μορφή ανώτερης εμπειρίας

Τέλος έχουμε την μορφή ανώτερης εμπειρίας που συνήθως χρησιμοποιείται από τα άτομα που έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο των τουριστικών επαγγελμάτων και της φιλοξενίας.

Τα άτομα που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη μορφή έχουν πάντα τις περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης καθώς μπορούν να απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις των πελατών και να επιλύουν σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι αυτής της μορφής έχουν πάνω από 15 χρόνια εργασιακή εμπειρία και συνήθως έχουν κάποιο σχετικό πτυχίο όπως για παράδειγμα πτυχίο στην διοίκηση φιλοξενίας.

Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε μια αξιομνημόνευτη προσωπική επιστολή

Οικοδέσποινα εστιατορίου βιογραφικό

Για να καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό βιογραφικό δεν θα πρέπει να παραλείψετε μια προσωπική επιστολή. Αρχικά να πούμε ότι οι υπεύθυνοι πρόσληψης βλέπουν χιλιάδες βιογραφικά μέσα σε μια μέρα και αυτό σημαίνει ότι για να καταφέρει να ξεχωρίσει το δικό σας θα πρέπει να είναι αξιομνημόνευτο.

Πως όμως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αξιομνημόνευτο βιογραφικό; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι δημιουργώντας μια αξιομνημόνευτη προσωπική επιστολή!

Μέσα στην προσωπική επιστολή θα πρέπει να παρουσιάσετε τον ενθουσιασμό σας για την θέση εργασίας. Θα πρέπει να δείξετε την προσωπικότητα σας και να περιγράψετε τον εαυτό σας.

Μπορείτε για παράδειγμα να αναφέρετε τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί στην θέση της οικοδέσποινας εστιατορίου. Μια τέτοια επιστολή μπορεί να περιέχει απλές εκφράσεις και απλό λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται και στην καθημερινότητα σας.

Αν δεν είστε σίγουροι τι ακριβώς θα πρέπει να αναφέρεται μέσα στην προσωπική σας επιστολή μπορείτε να αναζητήσετε ιδέες στο διαδίκτυο και να εμπνευστείτε.

Μερικές σημαντικές συμβουλές για ένα ποιοτικό βιογραφικό

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δουλειά του οικοδεσπότη εστιατορίου είναι εξαιρετικά απαιτητική. Αυτό σημαίνει ότι το βιογραφικό χρειάζεται κάποιες σημαντικές προσθήκες που θα το κάνουν να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα βιογραφικά.

Κάντε αναφορά στον τρόπο

Πολλές φορές στα βιογραφικά αναφερόμαστε στο τι είναι αυτό που κάνουμε, το σημαντικό όμως και αυτό που τραβάει την προσοχή των υπευθύνων προσλήψεων είναι το πως το κάνουμε. Θα πρέπει δηλαδή να είμαστε πιο συγκεκριμένοι σε αυτά που λέμε και να τα περιγράφουμε με λεπτομέρεια.

Ιδιαίτερα στην θέση του οικοδεσπότη εστιατορίου η αναφορά στον τρόπο διεκπεραίωσης της εργασίας είναι πολύ σημαντικός για το βιογραφικό.

Κάνε αναφορά στις δεξιότητες της δουλειάς

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε αναφορά και στις δεξιότητες που είναι σχετικές με την θέση εργασίας. Για παράδειγμα αν έχετε κάποια γνώση σχετική με την οργάνωση επιχειρήσεων η με την εξυπηρέτηση πελατών μπορείτε να την αναφέρετε καθώς σχετίζονται άμεσα με την θέση του οικοδεσπότη εστιατορίου.

Με το να αναφέρεται δεξιότητες που σχετίζονται με την θέση εργασίας σας κάνει να φαίνεστε πιο αξιόπιστος και πιο ειδικός συνεργάτης.

Βιογραφικό χωρίς λάθη και υπερβολές

Μια πολύ σημαντική συμβουλή είναι να αποφεύγετε τα ορθογραφικά και τα συντακτικά λάθη καθώς αυτά χαλάνε την συνολική εικόνα του βιογραφικού σας. Ένα βιογραφικό που διαθέτει πολλά γραμματικά λάθη σύμφωνα με έρευνες έχει περισσότερες πιθανότητες να απορριφθεί από ένα βιογραφικό που δεν έχει.

Για να αποφεύγετε τέτοιου είδους λάθη θα πρέπει να διαβάσετε αρκετές φορές το βιογραφικό σας πριν το παραδώσετε στους υπεύθυνους πρόσληψης. Χρήσιμο επίσης θα ήταν να χρησιμοποιήσετε και ένα σύστημα ορθογραφικού ελέγχου έτσι ώστε να είστε απόλυτα σίγουροι για το περιεχόμενο του βιογραφικού σας.

Κάντε χρήση των στρατηγικών

Ένας δείκτης αξιοπιστίας για τους υπεύθυνους προσλήψεων είναι φυσικά οι στρατηγικές που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για να προσελκύσετε τους πελάτες. Είναι σημαντικό να αναφέρετε στο βιογραφικό σας όλες τις τακτικές φιλοξενίας που γνωρίζετε.

Κάποιες από τις στρατηγικές που μπορείτε να αναφέρετε είναι για παράδειγμα οι προσφορές και η μείωση των τιμών του φαγητού αλλά και πολλά δώρα με την συλλογή πόντων.

Ποια ρήματα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται

Για να μπορείτε να περιγράψετε την εμπειρία σας αλλά και γενικότερα το βιογραφικό σας θα πρέπει να κάνετε χρήση κάποιον ρημάτων.

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια ρήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο βιογραφικό σας.

Συνεργάστηκε, Συντονισμένη, Ενισχυμένη, Δημιουργούνται, Χαιρετίστηκε, παρακολούθηση

Διοργάνωσε, Επίβλεψη, Αποτραπεί, Παράγεται, Προγραμματισμένος, Υποστηρίζεται

Εκπαιδευμένος, Κατάταξη.

Οι πιστοποιήσεις αυξάνουν την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του βιογραφικού σας

Οικοδέσποινα εστιατορίου βιογραφικό

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που αυξάνει σε σημαντικό βαθμό την επίδοση του βιογραφικού σας είναι οι πιστοποιήσεις. Η εκπαίδευση πάνω στο επάγγελμα του οικοδεσπότη εστιατορίου σας δίνει πολλές δυνατότητες και σας βοηθάει να κάνετε τα πρώτα σας βήματα σε ένα εστιατόριο.

Αν λοιπόν έχετε παρακολουθήσει κάποια μαθήματα που να σχετίζονται με τουριστικά επαγγέλματα θα πρέπει οπωσδήποτε να το συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας. Η θέση της οικοδέσποινας εστιατορίου δεν απαιτεί κάποια συγκεκριμένα προσόντα πάντα όμως οι γνώσεις που σχετίζονται με το αντικείμενο είναι ένα προσόν που βοηθάει στην πρόσληψη σας.

Υπάρχουν αρκετά σεμινάρια που μπορείτε να παρακολουθήσετε για να ενισχύσετε το βιογραφικό σας πριν κάνετε την αίτηση σας. Αυτά τα σεμινάρια μπορεί να έχουν σχέση με την διοίκηση επιχειρήσεων ή ακόμα και με τον ασφαλή χειρισμό τροφίμων.

Στο πεδίο της εκπαίδευσης λοιπόν θα προσθέσετε το πτυχίο σας ή την πιστοποίηση σας και θα βάλετε επίσης και τα μαθήματα της σχολής σας που φαίνεται να είναι πιο κοντά στο αντικείμενο της οικοδέσποινας εστιατορίου.

Κάνε χρήση της στρατηγικής ονόματος για να αυξήσετε τις πιθανότητες πρόσληψης

Οικοδέσποινα εστιατορίου βιογραφικό

Μια στρατηγική που φαίνεται σύμφωνα με έρευνες να μπορεί να αυξήσει κατά 20% τις πιθανότητες πρόσληψης είναι η στρατηγική ονόματος.

Τι είναι όμως η στρατηγική ονόματος και τι ακριβώς κάνει;

Η στρατηγική ονόματος χρησιμοποιείται συνήθως από ανθρώπους που έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας. Ουσιαστικά είναι η αναφορά των ονομάτων των προηγούμενων εστιατορίων που έχετε δουλέψει.

Έχει αποδειχθεί ότι οι υπεύθυνοι προσλήψεων προτιμούν τα άτομα που αναφέρουν στα βιογραφικά τους ονόματα από τα εστιατόρια που δούλεψαν στο παρελθόν. Για να το κάνετε ακόμα πιο δελεαστικό δώστε και περιγραφές εκτός από ονόματα των εστιατορίων που έχετε δουλέψει.

Οι περιγραφές των εστιατορίων ή ακόμα και η περιγραφή της θέσης στην οποία είχατε εργαστεί στο προηγούμενο εστιατόριο σας δίνει σίγουρα ένα προβάδισμα έναντι των άλλων βιογραφικών καθώς σας προσθέτει μεγάλη εμπειρία και γνώση.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις μια αναφορά στον ρόλο σου

Εσείς μπορεί να είστε σίγουροι για τον ρόλο της οικοδέσποινας εστιατορίου όμως οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα ήθελαν σίγουρα μια περιγραφή του ρόλου και των καθηκόντων που πιστεύετε ότι θα αναλάβετε έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Κάτω από την μικρή περίληψη του βιογραφικού ή σε οποιοδήποτε σημείο του βιογραφικού πιστεύετε ότι ταιριάζει μπορείτε να προσθέσετε μερικά λόγια για τον ρόλο εργασίας σας.

Συγκεκριμένα μπορείτε να πείτε:

Ο ρόλος ενός οικοδεσπότη εστιατορίου περιλαμβάνει την καλή εξυπηρέτηση του πελάτη και την προσπάθεια να νιώσει ευχάριστα και ζεστά μέσα στον χώρο του εστιατορίου. Επιπλέον θα πρέπει να οδηγεί τα άτομα στο τραπέζι που έχουν κλείσει και να συζητά μαζί τους διάφορα πράγματα με σκοπό να τους κάνει να νιώσουν άνετα.

Θα πρέπει επίσης να απαντά σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την παράδοση του εστιατορίου αλλά και ερωτήσεις σχετικά με το φαγητό.

Ένα καλό βιογραφικό θα πρέπει να διαθέτει και μια εξαιρετική μορφολογία

Οικοδέσποινα εστιατορίου βιογραφικό

Για να μπορέσετε να τραβήξετε την προσοχή των υπευθύνων προσλήψεων θα πρέπει το βιογραφικό σας να διαθέτει μια πολύ καλή μορφοποίηση. Αν ένα βιογραφικό έχει σωστή μορφοποίηση τότε αυτομάτως γίνεται πιο ελκυστικό και αυξάνει τις πιθανότητες πρόσληψης.

Αρχικά τα προσωπικά σας στοιχεία όπως το όνομα και το email σας θα πρέπει να έχουν μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς και να είναι αρκετά ευανάγνωστα. Στην συνέχεια ο τίτλος της θέσης εργασίας θα πρέπει να έχει πιο μικρό μέγεθος αλλά και πάλι να διαβάζεται με ευκολία.

Μία ακόμα σημαντική κίνηση που θα πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε το διαδικτυακό προφίλ εργασίας σας στο βιογραφικό. Μέσα από αυτό οι υπεύθυνοι θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν περισσότερες λεπτομέρειες για εσάς.

Μια ακόμα σημαντική συμβουλή θα ήταν να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό email έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση. Στην συνέχεια τοποθετήστε το νέο σας email στο βιογραφικό σας με μικρά γράμματα.

Η κάθε ενότητα του βιογραφικού σας θα πρέπει να ξεχωρίζει από το περιεχόμενο για αυτό καλό θα ήταν να γράφετε τις ενότητες με μεγάλα μαύρα γράμματα. Το περιεχόμενο των ενοτήτων θα πρέπει να έχει μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς και τα γράμματα να μην είναι έντονα.

Βαρετό βιογραφικό: Τι θα πρέπει να αποφύγετε

Οικοδέσποινα εστιατορίου βιογραφικό

Διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω πληροφορίες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη που γίνονται σε ένα βιογραφικό. Με την βοήθεια αυτών των συμβουλών θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα νικηφόρο βιογραφικό για την θέση της οικοδέσποινας εστιατορίου.

Μην προσπαθείτε να στριμώξετε πολλές πληροφορίες στο βιογραφικό

Ένα συχνό λάθος είναι οι υποψήφιοι οικοδεσπότες εστιατορίου να γεμίζουν το βιογραφικό τους με υπερβολικές πληροφορίες σχετικά με την εργασιακή τους εμπειρία και με δεξιότητες που πολλές φορές δεν κατέχουν καν.

Προσπαθήστε λοιπόν να αντιμετωπίζετε το βιογραφικό σας σαν ένα εργαλείο μάρκετινγκ και να επισημαίνετε κάθε φορά μόνο τις δεξιότητες και τα επιτεύγματα που είναι απαραίτητα για την θέση ενός οικοδεσπότη εστιατορίου.

Η ικανότητα δημιουργίας ενός βιογραφικού που περιέχει τις απαραίτητες μόνο πληροφορίες είναι μια στρατηγική προσαρμογής που θα πρέπει να ακολουθεί κάθε υποψήφιος οικοδεσπότης εστιατορίου. Ένα προσαρμοσμένο και συνοπτικό βιογραφικό βοηθά αυτόν που το διαβάζει να καταλάβει αν ο υποψήφιος είναι κατάλληλος για την θέση.

Αποφύγετε τα στοιχεία σχεδίασης

Μην κάνετε χρήση περίπλοκων μοτίβων και σχεδίων όπως είναι για παράδειγμα οι πίνακες, πλαίσια κειμένου, εικόνες, γραφήματα, βίντεο, λογότυπα, εικονίδια και περίεργες γραμματοσειρές. Να θυμάστε πάντα ότι δεν κάνετε μια παρουσίαση εργασίας αλλά μια αίτηση για δουλειά σε ένα εστιατόριο αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε όσο γίνεται πιο προσεκτικοί και σύντομοι.

Σύμφωνα με έρευνες τα στοιχεία σχεδίασης δεν τραβούν την προσοχή με θετικό τρόπο και συχνά θεωρούνται από τους υπεύθυνους προσλήψεων φλύαρα και βαρετά.

Μην ξεχνάτε να αναφέρετε λέξεις κλειδιά

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρετε λέξεις κλειδιά μέσα στο βιογραφικό σας. Πως όμως θα βρείτε τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά που να σχετίζονται με την θέση εργασίας;

Η πηγή για λέξεις κλειδιά είναι φυσικά η περιγραφή της θέσης εργασίας δείτε λοιπόν ποιες λέξεις χρησιμοποιούνται πιο συχνά στην περιγραφή εργασίας και βάλτε αυτές τις λέξεις και στο βιογραφικό σας.

Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά το βιογραφικό σας θα ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα .Επιπλέον θα βρίσκεται πιο ψηλά στην λίστα βιογραφικών αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες πρόσληψης.

Οι αριθμοι αυξάνουν την αποδοτικότητα

Οι αριθμοί, τα γεγονότα και οι κουκίδες καθιστούν το βιογραφικό σας πιο αξιόπιστο και πιο ρεαλιστικό στα μάτια των υπευθύνων πρόσληψης. Κάντε αναφορά στην ποσότητα των επιτευγμάτων σας όπως για παράδειγμα σε τι ποσοστό πιστεύετε ότι θα πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους.

Οι αριθμοί επιτρέπουν στους υπεύθυνους πρόσληψης να απεικονίσουν το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε επαγγελματικά και να καταλάβουν αν είστε κατάλληλοι για την θέση αυτή.

Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο αρχείου για ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό

Οικοδέσποινα εστιατορίου βιογραφικό

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για ένα εξαιρετικό βιογραφικό είναι η επιλογή του κατάλληλου αρχείου. Για να είναι το βιογραφικό σας αρκετά ανταγωνιστικό θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί σε ένα από τους γνωστούς τύπους αρχείων.

Οι περισσότεροι εργοδότες προτιμούν τα βιογραφικά σε αρχεία Word της Microsoft ή διαφορετικά σε αρχεία PDF. Στα περισσότερα μέρη του κόσμου προτιμούν βέβαια τα αρχεία word καθώς δίνουν στον χρήστη περισσότερες επιλογές.

Ένα σημαντικό βέβαια πλεονέκτημα που εξασφαλίζουν τα αρχεία Pdf είναι ότι η μορφοποίηση του εγγράφου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξει κατά την διάρκεια της αποθήκευσης. Από την άλλη όμως το σημαντικό πλεονέκτημα των αρχείων word είναι ότι μπορούν να διαβαστούν από όλα τα υπολογιστικά συστήματα με ευκολία ενώ τα PDF υπάρχει το ενδεχόμενο να απορριφθεί αυτόματα.

Η επιλογή που προτιμούν περισσότερο οι υποψήφιοι οικοδεσπότες εστιατορίου είναι να δημιουργήσουν το βιογραφικό με word και σε PDF και να στέλνουν και τα 2 αρχεία στην αίτηση.

Πριν κάνετε την υποβολή ξεκινήστε μια τελευταία διόρθωση

Είναι πολύ σημαντικό το βιογραφικό που θα στείλετε για την θέση του οικοδεσπότη εστιατορίου να μην έχει λάθη και ελλείψεις για αυτό απαιτείται πριν σταλθεί να διορθωθεί καλά.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμα και ένα μικρό λάθος στην ορθογραφία ή η απουσία κάποιας ενότητας θα μπορούσε να σημαίνει ξεκάθαρη απόρριψη. Οι εργοδότες δεν θα σπαταλήσουν πολύ χρόνο στην επιλογή και θα επιλέξουν αυτό το βιογραφικό που θα είναι αψεγάδιαστο σε κάθε τομέα.

Εσεις θα πρέπει πριν κάνετε την υποβολή να ελέγξετε την ορθογραφία, τα σημεία στίξης και την γραμματική. Επιπλέον ελέγξετε πολύ καλά την μορφοποίηση του βιογραφικού όπως για παράδειγμα την γραμματοσειρά και το διάστημα μεταξύ προτάσεων και λέξεων.

Κάντε τον εργοδότη να ενδιαφερθεί

Θα πρέπει να θυμάστε ότι οι εργοδότες δεν θέλουν να δουν μια λίστα γεμάτη με την εργασιακή σας εμπειρία και τις δεξιότητες σας. Αυτό που θέλουν είναι παραδείγματα των επιτευγμάτων σας.

Για να κάνετε τον εργοδότη σας να ενδιαφερθεί και να δώσει προσοχή στο βιογραφικό σας θα πρέπει να του περιγράψετε παραδείγματα από προηγούμενες δουλειές σας στην θέση του οικοδεσπότη εστιατορίου.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η περιγραφή των επιτευγμάτων σας έχουν περισσότερη αξία για τον υπεύθυνο πρόσληψης από το να αναφέρετε απλά ότι έχετε πολλά χρόνια εμπειρίας στα εστιατόρια.

Δημιουργήστε ένα επιτυχημένο βιογραφικό εύκολα και γρήγορα

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο βιογραφικό σημείωμα για μια θέση οικοδέσποινας εστιατορίου επισκεφθείτε το βιογραφικό.com

Στο βιογραφικό θα μπορέσετε να δημιουργήσεις το κατάλληλο βιογραφικό σημείωμα για την θέση που αναζητάτε μέσα σε λίγα λεπτά. Η ιστοσελίδα του βιογραφικού σας δίνει πολλά παραδείγματα και πρότυπα από τα οποία μπορείτε να εμπνευστείτε για το βιογραφικό σας.

Η βάση δεδομένων της εταιρείας κάνει συνεχώς έλεγχο των κριτηρίων σας έτσι ώστε να σας παρουσιάσει τα αποτελέσματα που ταιριάζουν στην δική σας περίπτωση.

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσα χρόνια εμπειρίας χρειάζεται για ένα καλό βιογραφικό οικοδέσποινας εστιατορίου;

Γενικά σε τέοιτες θέσεις εργασίας χρειάζεται όση περισσότερη εμπειρία και προϋπηρεσία μπορείτε να διαθέσετε. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Ιδανικά, όμως, οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα ήθελαν να δουν πάνω από 3 χρόνια εμπερίας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να υποβάλλετε βιογραφικό αν δεν έχετε αυτά τα έτη εμπειρίας.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές δεξιότητες για οικοδέσποινα εστιατορίου βιογραφικό;

Οι 7 πιο σημαντικές δεξιότητες για μια οικοδέσποινα εστιατορίου είναι οι εξής: Καλή διαχείριση του χρόνου, Διαχείριση κρατήσεων, Απομνημόνευση του μενού καταστήματος, Εξυπηρέτηση των πελατών, Διατήρηση της καλής υγιεινής του καταστήματος, Οργανωτικότητα στις παραγγελίες και Συντήρηση και οργάνωση της τραπεζαρίας.

Похожие статьи