Ηλεκτρολόγος μηχανικός βιογραφικό: Διαμορφώστε το βιογραφικό που θα σας εξασφαλίσει ότι θα πάρετε τη θέση!

Το επάγγελμα του μηχανολόγου ηλεκτρολόγου στις μέρες μας είναι ευρύ και πολύπλευρο με πολλούς πιθανούς τομείς εξειδίκευσης. Ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός μπορεί να εργαστεί στον τομέα της κατασκευής, της ενέργειας🔋, της ναυτιλίας και της παραγωγής. Αυτό το επάγγελμα μπαίνει σε μεγάλες κλίμακες στο δημόσιο τομέα. 

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5.0 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Επιπλέον, στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων που με τα οποία μπορούν να απασχοληθούν στο ξεκίνημα της καριέρας τους μέχρι να καταλήξουν στο αντικείμενο που τους αρέσει περισσότερο. Πρόκειται για ένα επάγγελμα με υψηλή ζήτηση που όμως συνεπάγεται και εξαιρετικά υψηλό ανταγωνισμό. Ένας ηλεκτρολόγος μηχανολόγος θα πρέπει να συνδυάζει πολλά προσόντα όπως δημιουργική σκέψη, γνώσεις και άνεση στον χειρισμό σχεδιαστικών προγραμμάτων.

Η κατανόηση των στοιχείων που χρειάζεται να αναφερθούν σε ένα βιογραφικό ηλεκτρολόγου μηχανικού μπορεί να σας βοηθήσει να κλείσετε μια συνέντευξη ή να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας πρόσληψης. Το βιογραφικό σας, λοιπόν, θα πρέπει να είναι οργανωμένο, κατατοπιστικό και με ουσιαστικές πληροφορίες που να αναδεικνύουν τα προσόντα σας, τις γνώσεις σας αλλά και την εμπειρία ή τα επιτεύγματα σας στον κλάδο. Το βιογραφικό σας είναι στην ουσία η πρώτη σας γνωριμία με τον εργοδότη, γι’ αυτό φροντίστε να κερδίσετε τις εντυπώσεις!

Ηλεκτρολόγος μηχανικός βιογραφικό

Μισθολόγιο και Απολαβές για έναν Ηλεκτρολόγο Μηχανικό

Οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί μπορούν να βρουν απασχόληση σε διάφορους κλάδους και οι προοπτικές εργασίας στον τομέα είναι πολλές. Στα πρώτα χρόνια μετά την αποφοίτηση από τη σχολή, συνήθως ένας  ηλεκτρολόγος μηχανικός θα πρέπει να καταφέρει να εργαστεί σε δίπλα σε συναδέλφους ώστε να αποκτήσει εμπειρίες.  Είναι ένα επάγγελμα το οποίο έχει πιθανότητες μονιμότητας, ιδιαίτερα σε εξειδικευμένους τομείς, όπως για παράδειγμα τον σχεδιασμό και κατασκευή επαγγελματικών ηλεκτρικών συσκευών. Στο επάγγελμα αυτό συνήθως δεν υπάρχει πλήρης αντιστοιχία ωρών και απολαβών καθώς κάθε έργο μπορεί να απαιτήσει διαφορετικών αριθμό ωρών.

Γενικότερα, οι αμοιβές μπορούν να κυμαίνονται από τα 800€ για κάποιον που θα δουλέψει σε ένα μικρό γραφείο. Οι αμοιβές ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού μπορεί να ανέβουν ακόμα και στα 1500€ το μήνα, ανάλογα με τον φόρτο εργασίας και τα έργα που έχει αναλάβει το γραφείο στο οποίο απασχολείται.

Πως να δημιουργήσετε το καλύτερο βιογραφικό σημείωμα για Μηχανολόγο Ηλεκτρολόγο

Ερευνήσαμε πολλές θέσεις εργασίας ηλεκτρολόγων μηχανικών👨‍💻 για να δούμε τι αναζητούν οι εργοδότες. Το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου μηχανικού περιλαμβάνει γνώσεις υπολογιστών (Windows, Word, Excel, Powerpoint), σχεδιαστικών προγραμμάτων όπως το autoCAD που χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες και πιο εξειδικευμένων προγραμμάτων ανάλογα με τον τομέα απασχόλησης. Οι γνώσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές για την θέση εργασίας που διεκδικείτε, άρα θα πρέπει  να φαίνονται ξεκάθαρα στο βιογραφικό  σας.

Η δημιουργία ενός καλού βιογραφικού ηλεκτρολόγου μηχανικού θα είναι καθοριστική για τη μελλοντική σας καριέρα. Φροντίστε λοιπόν να αφιερώσετε χρόνο στο διαμορφώσετε το βιογραφικό σας σωστά ώστε να αναδεικνύει με ευανάγνωστο τρόπο τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία που έχετε σε κάθε τομέα.

Σχεδιασμός

Τα βιογραφικά Ηλεκτρολόγων Μηχανικών βοηθούν τους υπεύθυνους προσλήψεων και τους πιθανούς εργοδότες να μάθουν περισσότερα για εσάς και να καθορίσουν αν θα ταιριάζατε για την εταιρεία τους.

Πρώτα απ’ όλα, επιλέξτε μια καλή μορφή βιογραφικού που θα δίνει όλες τις πληροφορίες για εσάς με ξεκάθαρο τρόπο. Προτιμήστε να διαμορφώσετε το βιογραφικό σας μέσα από πρότυπα που εξασφαλίζουν μια προσεγμένη εμφάνιση.

Επίσης, ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα και εύκολη ανάγνωση θα σας προσφέρει και η χρήση των πιο γνωστών γραμματοσειρών όπως Arial, Georgia, Times New Roman.

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε bullet points, ειδικά σε σημεία που θέλετε να αναφέρετε περισσότερες πληροφορίες. Τα bullet points διευκολύνουν την ανάγνωση και κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο. Για τους ίδιους λόγους, χρησιμοποιήστε κενά και αποφύγετε τα μεγάλα κείμενα με συμπυκνωμένες πληροφορίες.

Τέλος, τοποθετήστε ευδιάκριτους τίτλους στα σωστά σημεία ώστε να μπορεί κάποιος να τα βρει εύκολα ξανά, χωρίς να χρειαστεί να διαβάσει και πάλι όλο το βιογραφικό σας.

Μορφή και Δομή

Η μορφή και η δομή του βιογραφικού σας είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο που θα πρέπει να προσέξετε πολύ. Η μορφοποίηση μπορεί να περιλαμβάνει τη γραμματοσειρά, το μέγεθος γραμματοσειράς, το μέγεθος των περιθωρίων σας και το διάστημα μεταξύ των τμημάτων σας. Ένα απλό, κατανοητό και προσεγμένο σε μορφή βιογραφικό δείχνει ότι είστε  άνθρωπος που προσέχει τις λεπτομέρειες και ταυτόχρονα διαθέτει πρακτικό μυαλό .

Προσπαθήστε, λοιπόν, μέσα από την κατάλληλη μορφή να βάλετε προτεραιότητες στα στοιχεία που θα παρουσιάσετε.

Ηλεκτρολόγος μηχανικός βιογραφικό

Χρησιμοποιήστε μεγαλύτερες γραμματοσειρές και Bold ώστε τα στοιχεία αυτά να ξεχωρίσουν και να κάνετε το βιογραφικό σας να φαίνεται πιο ενδιαφέρον. Εδώ θα πρέπει να ξεκινήσετε με την σχολή από την οποία αποφοιτήσατε και μετά να παρουσιάσετε το αντικείμενο της πτυχιακής σας εργασίας, τις μεταπτυχιακές σας σπουδές και σεμινάρια στα οποία μπορεί να έχετε λάβει μέρος. Επιπλέον, μπορείτε να αναφερθείτε σε διάφορα έργα στα οποία συμμετείχατε, μελέτες και άλλα στοιχεία που μπορεί να παρουσιάζουν ενδιαφέρον ανάλογα με τον τομέα που αφορά τη θέση εργασίας.

💡Η σχολή των ηλεκτρολόγων μηχανικών είναι αρκετά δύσκολη, με το 40% να αφήνει τις σχετικές σχολές στις ΗΠΑ από τον πρώτο κιόλας χρόνο.

Όνομα και Στοιχεία Επικοινωνίας

Το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα μέρος που μπορεί εύκολα να τα βρει ένας εργοδότης. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητές σας να τα προσέξουν και να επικοινωνήσουν μαζί σας. Βάλτε λοιπόν στην κορυφή του βιογραφικού σας τις πιο σημαντικές σας πληροφορίες, όπως το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση κατοικίας σας και τη διεύθυνση email σας. Δείτε παρακάτω ένα παράδειγμα:

Όνομα: Ιωάννης Ηλιόπουλος
Επάγγελμα: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Οδός Κατοικίας: Ανακρέοντος 42, Ζωγράφου, Αθήνα, 15772
Τηλ: +306988888888
Email: Johniliop@example.com
Social Media: linkedin.com/johniliopoulos

Να βάλω φωτογραφία στο βιογραφικό μου;

Δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε μια φωτογραφία στο βιογραφικό για μια θέση ηλεκτρολόγου μηχανικού. Η φωτογραφία στο βιογραφικό όμως το κάνει να δείχνει πιο ολοκληρωμένο και προσεγμένο.

Περιγράψτε την Εργασιακή Εμπειρία

Η εμπειρία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο επάγγελμα του ηλεκτρολόγου μηχανικού. Πρέπει λοιπόν στο βιογραφικό σας να απαριθμήσετε με σωστό και ευανάγνωστο τρόπο τις προηγούμενες εργασιακές σας εμπειρίες. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε πληροφορίες που μπορεί να βρει ο εργοδότης σχετικές, όπως ο τίτλος της θέσης εργασίας σας, το όνομα της εταιρείας ή του οργανισμού, οι ημερομηνίες που εργαστήκατε για τη συγκεκριμένη εταιρεία και μια λίστα με τα καθήκοντα που εκτελέσατε ενώ βρισκόσασταν σε αυτή τη θέση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πληροφορίες από την περιγραφή της θέσης εργασίας για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιες λέξεις θα χρησιμοποιήσετε όταν περιγράφετε τα καθήκοντά σας σε προηγούμενες θέσεις εργασίας.

Επίσης, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια λίστα με τα προηγούμενα εργασιακά σας καθήκοντα για να τα συμπεριλάβετε αργότερα σε μια λίστα με κουκίδες κάτω από την ενότητα εργασιακής εμπειρίας στο βιογραφικό σας.

Πάρτε ιδέες για την εργασιακή εμπειρία από το παρακάτω παράδειγμα:

Ηλεκτρολόγος μηχανικός στην ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΟΕ
Ρόλος και αρμοδιότητες:
  • Σχεδιασμός, δοκιμή και επικύρωση οπτικοακουστικών συστημάτων για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.
  • Συντονισμός προετοιμασίας και υλοποίηση σχεδίων σε διάφορους χώρους εργασίας.
  • Καθοδήγηση και εκπαίδευση του προσωπικού.
  • Παροχή τεχνικής βοήθεια στους τομείς της βελτιστοποίησης απόδοσης υλικού και εντοπισμού σφαλμάτων.
📌Η εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς στον χώρο της μηχανικής μπορεί να σας προσφέρει αρκετά μεγαλύτερες αμοιβές..

Ηλεκτρολόγος μηχανικός βιογραφικό

Εκπαίδευση: Πως να Συμπληρώσετε το Βιογραφικό σας ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 

Η εκπαίδευση σας θα πρέπει να περιγράφεται στο βιογραφικό σας απλά, αλλά με έμφαση στα επιτεύγματα που μπορεί να σας έκαναν να ξεχωρίσετε κατά τις σπουδές🎓 σας. Συμπεριλάβετε πληροφορίες όπως το όνομα του πανεπιστημίου, την ημερομηνία αποφοίτησης, τον τύπο του πτυχίου που λάβατε και μια ειδικότητα, εάν υπάρχει. Εάν είστε πρόσφατα απόφοιτος, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε λεπτομέρειες όπως ακαδημαϊκές διακρίσεις ή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα της σχολής σας.

Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να παρουσιάσετε την εκπαίδευση σας:

  • Ανωτάτη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
    2012-2017
  • Σεμινάριο “Γραμμικά Συστήματα” από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
    2017

Οι Καλύτερες Δεξιότητες που Έχει Ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Οι δεξιότητες είναι ένα σημαντικό μέρος της εργασίας ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Το ιδανικό εδώ είναι να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή ενότητα για τις σχετικές δεξιότητες. Ο καλύτερος τρόπος εμφάνισης των δεξιοτήτων σας στο βιογραφικό είναι με μια λίστα με κουκκίδες:

  • Σχεδιασμός κυκλώματος.
  • Εφαρμογή θεωρίας και ανάλυσης γραμμικών συστημάτων.
  • Συλλογή και ανάλυση δεδομένων.
  • Προετοιμασία επιχειρησιακών σχεδίων.
  • Συντήρηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
  • Άμεσες κατασκευαστικές δραστηριότητες και συντήρηση εξοπλισμού.
  • Συνεχής ενημέρωση για αλλαγές σε νομοθετικό πλαίσιο

Επιπλέον, μπορείτε να αναφέρετε κάποια προσωπικά σας χαρακτηριστικά που θεωρείτε ότι σας δίνουν πλεονεκτήματα όπως:

  • Επικοινωνία
  • Οργανωτικότητα
  • Πρωτοβουλία
  • Δημιουργικότητα
  • Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων
  • Κριτική σκέψη
  • Ευελιξία
  • Ομαδικότητα

Συνοψίζοντας για βιογραφικό ηλεκτρολόγου μηχανικού: Η Περίληψη  

Είναι πολύ βοηθητικό για αυτόν που διαβάζει το βιογραφικό σας να υπάρχει μία περίληψη του προφίλ σας. Δημιουργήστε ένα κείμενο που να αναφέρει περιληπτικά τα πιο δυνατά σας χαρακτηριστικά σε σχέση με την θέση που θέλετε να πάρετε.

Παράδειγμα για μια θέση που έχει σχέση με εγκατάσταση ηλεκτρικού εξοπλισμού:

Σωστό
Κατά την διάρκεια εργασίας μου στην ΛΥΣΕΙΣ ΟΕ εγκατέστησα ηλεκτρικό εξοπλισμό και διασφάλισα μέσω παρακολούθησης ότι λειτουργεί σωστά. Ήμουν υπεύθυνος για την παραγγελία προμηθειών για συντήρηση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Συναντήθηκα με άλλους μηχανικούς και πελάτες και συνεργάστηκα πάνω σε ηλεκτρολογικά έργα.
Λάθος
Θέλω να δουλέψω σε αυτή τη θέση γιατί πιστεύω ότι είμαι κατάλληλος και προσδοκώ στο να αποκτήσω μέσα από αυτήν περισσότερη εμπειρία.
💡Μόλις το 10% των ηλεκτρολόγων μηχανικών είναι γυναίκες.

Ηλεκτρολόγος μηχανικός βιογραφικό

Επιπλέον Πληροφορίες για Μηχανικούς Ηλεκτρολόγους 

Οι εργοδότες αναζητούν υποψηφίους που να έχουν ένα σύνολο δεξιοτήτων. Έτσι προσπαθήστε να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας με δεξιότητες και πληροφορίες όπως:

Γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών

Οι γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών💻 είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για το επάγγελμα των μηχανικών ηλεκτρολόγων. Πέρα από τις βασικές γνώσεις υπολογιστών, εδώ θα πρέπει να συμπεριλάβετε και τις γνώσεις που έχετε σε εξειδικευμένα σχεδιαστικά προγράμματα και εφαρμογές.

Ξένες Γλώσσες

Αν και δεν είναι απαραίτητο προσόν για το συγκεκριμένο επάγγελμα, η γνώση ξένης γλώσσας πάντα θεωρείται ένα πλεονέκτημα. Μπορείτε να ενημερώνεστε για νέες εξελίξεις, αλλά και να έχετε πλήρη εικόνα για τον εξοπλισμό σας, χάρη στη γνώση ξένων γλωσσών.

Σύνοψη: Γράφοντας το Ιδανικό Βιογραφικό Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός είναι ένα επάγγελμα με  μεγάλη ζήτηση σε Ελλάδα και εξωτερικό . Πρόκειται για ένα επάγγελμα με μεγάλες προοπτικές και δυνατό ανταγωνισμό. Φροντίστε λοιπόν να διεκδικήσετε με αξιώσεις την θέση των ονείρων σας, διαμορφώνοντας ένα βιογραφικό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

Επικεντρωθείτε στα προτερήματα σας και την εμπειρία σας ώστε να δημιουργήσετε ένα απλό και έξυπνο βιογραφικό. Αποφύγετε τις αχρείαστες πληροφορίες και εστιάστε στα στοιχεία που αφορούν την θέση που στοχεύετε.

Συμπληρώστε το Βιογραφικό σας με μια Συνοδευτική Επιστολή

Αν η συνοδευτική επιστολή είναι κάτι που ζητείται από την θέση, τότε μπορείτε να διαμορφώσετε την κατάλληλη επιστολή από προηγούμενο εργοδότη σας με βάση τα πρότυπα επιστολών που εξασφαλίζουν το άψογο αποτέλεσμα. Μπορείτε να βρείτε πλήθος από πρότυπα εδώ.

Συχνές Ερωτήσεις

Να γράψω για όλη την εργασιακή μου εμπειρία στο βιογραφικό;

Μπορείτε να αναφέρετε όλες τις προηγούμενες θέσεις εργασίας που είχατε στο βιογραφικό σας. Φροντίστε όμως να τονίσετε περισσότερο τις θέσεις που έχουν σχέση με την θέση για την οποία κάνετε αίτηση τώρα.

📌 Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά σεμινάρια, με τα οποία μπορείτε να αναβαθμίσετε τις γνώσεις σας χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία..

Είναι απαραίτητη η συνοδευτική επιστολή στο βιογραφικό;

Δεν είναι απαραίτητη η συνοδευτική επιστολή στο βιογραφικό. Συμπεριλάβετε την όταν το απαιτεί η αγγελία της θέσης.

Похожие статьи