Πως να δημιουργήσετε ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό ελεγκτή αποθεμάτων με απλά βήματα

Το επάγγελμα του ελεγκτή αποθεμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα στον τομέα της εστίασης καθώς ασχολείται με τον εφοδιασμό μεγάλων επιχειρήσεων και καταστημάτων. 

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5.0 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι ένας επαγγελματίας ελεγκτής αποθεμάτων αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους προμηθευτές και στις επιχειρήσεις και επιπλέον ορίζει τα επίπεδα των προσφορών στα προϊόντα και στις υπηρεσίες.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στην ζήτηση επαγγελμάτων που ασχολούνται με τον έλεγχο των αποθεμάτων. Αυτό ίσως οφείλεται στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων αλλά και στον υψηλό ανταγωνισμό.

Ελεγκτής Αποθεμάτων βιογραφικό

Όπως και να ΄χει για να μπορέσετε να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας και να εργαστείτε ως ελεγκτής αποθεμάτων χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό βιογραφικό που θα κάνει την διαφορά.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε διεξοδικά για το τι πρέπει να περιέχει ένα βιογραφικό ελεγκτή αποθεμάτων αλλά και τι επιπλέον θα πρέπει να προσθέσετε μέσα στο βιογραφικό σας για να το κάνετε ακόμα πιο ελκυστικό.

Φτιάξτε μια ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική περίληψη επαγγέλματος

Το πρώτο που θα πρέπει να περιέχει το ελεγκτής αποθεμάτων βιογραφικό είναι μια σύντομη επαγγελματική περίληψη. Πιο συγκεκριμένα αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποια προσωπικά στοιχεία όπως αριθμό τηλεφώνου, το όνομα σας και λίγα λόγια για τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες.

Μπορείτε επίσης να αναφέρετε μερικές από τις δεξιότητες σας στην διοίκηση αλλά και μερικές γνώσεις που κατέχετε και πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να σας βοήθησαν στην εξέλιξη της καριέρα σας.

Να θυμάστε ότι οι πληροφορίες που θα καταχωρήσετε στην περίληψη του βιογραφικού θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα έτσι ώστε οι υπεύθυνοι προσλήψεων να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας αν και εφόσον επιλεχθείτε για την θέση.

Κάντε αναφορά στην επαγγελματική σας εμπειρία σε ανάλογη θέση

Ένα πολύ σημαντικό προσόν που θα πρέπει να περιλαμβάνει το βιογραφικό σας είναι η αναφορά στην εμπειρία που είχατε σε ανάλογη θέση. Αν λοιπόν κατέχετε γνώσεις σχετικές με το επάγγελμα από προηγούμενη θέση ως ελεγκτής θα πρέπει να το αναφέρεται στην ενότητα “επαγγελματική εμπειρία”.

Πιο αναλυτικά θα πρέπει να αναφερθείτε στα χρόνια εμπειρίας σας και όχι να κάνετε μια απλή αναφορά σε αυτή. Να θυμάστε ότι τα νούμερα κάνουν το βιογραφικό σας περισσότερο ανταγωνιστικό και πειστικό και αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες πρόσληψης.

Για να μπορέσετε να πείσετε πιο εύκολα τις εταιρείες να σας προσλάβουν μην παραλείψετε να κάνετε αναφορά στον τίτλο της προηγούμενης εργασίας σας, στο όνομα του εργοδότη αλλά και στο όνομα της ίδιας της επιχείρησης.

Επιπλέον καλό θα ήταν να αναφέρετε και το χρονικό διάστημα που εργαστήκατε εκεί αλλά και το πόστο και τα καθήκοντα που είχατε αναλάβει.

Ελεγκτής Αποθεμάτων βιογραφικό

Αν τώρα δεν κατέχετε καμία σχετική εμπειρία με το αντικείμενο του ελεγκτή αποθεμάτων και ξεκινάτε τώρα την επαγγελματική σας καριέρα στο χώρο μην ανησυχείτε υπάρχουν και για εσάς πολλές πιθανότητες να προσληφθείτε και χωρίς προϋπηρεσία.

Προσπαθήστε να πείσετε τους εργοδότες μέσα από το βιογραφικό σας ότι μαθαίνετε γρήγορα και ότι με μια τυπική εκπαίδευση μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις δυσκολίες της εργασίας.

Η προϋπηρεσία στην συγκεκριμένη θέση είναι ένα πολύτιμο προσόν αλλά δεν είναι αυτό που θα καθορίσει την τελική απόφαση των υπευθύνων προσλήψεων. Να θυμάστε ότι όλα κρίνονται από το βιογραφικό σας.

Περιγράψτε με σαφήνεια και ειλικρίνεια τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας

Ακόμα μια απαραίτητη ενότητα για το βιογραφικό σας είναι η ενότητα των δεξιοτήτων σας. Κάντε αναφορά λοιπόν σε μερικές πληροφορίες που αφορούν τις γνώσεις σας σε σχέση με το επάγγελμα του ελεγκτή αποθεμάτων. Για να εμπνευστείτε μπορείτε να δείτε κάποιες σχετικές αγγελίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε και μια σειρά από δεξιότητες που μπορεί κάποιος να συμπεριλάβει στο βιογραφικό του.

  • Οργάνωση αποθήκης ανεφοδιασμού
  • Άριστη εξυπηρέτηση πελατών
  • Επικοινωνιακές δεξιότητες
  • Διευθέτηση των προμηθειών
  • Διαχείριση των αρχείων απογραφής
  • Διοικητικές δεξιότητες
  • Διαχείριση του προϋπολογισμού και των βάσεων δεδομένων

Οι παραπάνω δεξιότητες είναι μερικές από τις σημαντικότερες που θα πρέπει να διαθέτει ένας επαγγελματίας ελεγκτής αποθεμάτων. Αν δεν διαθέτετε κάποιες από τις παραπάνω δεξιότητες καλό θα ήταν να μην τις συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας καθώς ο υπεύθυνος  θα καταλάβει αμέσως ότι δεν γνωρίζετε καλά τις αρμοδιότητές σας.

Εκπαίδευση και κατάρτιση: Δημιουργήστε μια ελκυστική περιγραφή της εκπαίδευσης σας

Η επόμενη ενότητα που θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο βιογραφικό σας είναι η ενότητα της εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση και η κατάρτιση σε κάποιο ΙΕΚ ή πανεπιστημιακό τμήμα δίνουν αμέσως μια πιο θετική εντύπωση στους υπεύθυνους πρόσληψης.

Για παράδειγμα μπορείτε να αναφέρετε τον τίτλο του πτυχίου σας και του μεταπτυχιακού σας διπλώματος εάν έχετε. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε και ορισμένες από τις πιστοποιήσεις σας και τα διπλώματα σας. Όσα περισσότερα πτυχία έχετε στην διάθεση σας τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να κατακτήσετε μια θέση ελεγκτή αποθεμάτων.

Αν διαθέτετε λοιπόν πτυχία και πιστοποιήσεις να αναφέρετε εκτός από τον τίτλο και την αναλυτική βαθμολογία πτυχίου αλλά και τις ημερομηνία αποφοίτησης σας. Όλα τα διπλώματα θα πρέπει να διαθέτουν τον τίτλο έτσι ώστε οι εργοδότες σας να γνωρίζουν με ακρίβεια την εκπαιδευτική σας πορεία.

Θα πρέπει να γνωρίζετε βέβαια ότι αν κατέχετε κάποιο πτυχίο σχετικό με το επάγγελμα του ελεγκτή αποθεμάτων οι πιθανότητες πρόσληψης σας αυξάνονται κατακόρυφα.

Δώστε μεγάλη σημασία στην μορφολογία του βιογραφικού σας

Ένα βιογραφικό για να μπορεί να σταθεί και να εντυπωσιάσει κάθε εργοδότη θα πρέπει να διαθέτει κάποια απαραίτητα στοιχεία που σχετίζονται με την μορφολογία του.

Για παράδειγμα οι τίτλοι κάθε ενότητας θα πρέπει να είναι εμφανώς διαφορετικοί από το περιεχόμενο της ενότητας. Διαφορετικοί ως προς το μέγεθος της γραμματοσειράς και το χρώμα της έτσι ώστε οι εργοδότες να μπορούν να καταλάβουν που αρχίζει μια ενότητα και που ξεκινάει μια άλλη ενότητα.

Ελεγκτής Αποθεμάτων βιογραφικό

Το μέγεθος του βιογραφικού θα πρέπει να μην ξεπερνά τις 2 σελίδες καθώς αυτό κουράζει τους υπεύθυνους πρόσληψης και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να πάρετε την θέση εργασίας.

Το περιεχόμενο των ενοτήτων θα πρέπει να είναι διαχωρισμένο σε μικρές παραγράφους των 3 με 5 γραμμών για να είναι εύκολη η κατανόηση και η ανάγνωση. Οι μεγάλες παράγραφοι κουράζουν και μειώνουν το ενδιαφέρον των εργοδοτών να διαβάσουν το βιογραφικό σας.

Το πιο σημαντικό σημείο στο τέλος του βιογραφικού είναι ο έλεγχος

Μόλις ολοκληρώσετε την συγγραφή του βιογραφικού σας για την θέση του ελεγκτή αποθεμάτων θα πρέπει να προβείτε αμέσως σε έναν λεπτομερή έλεγχο. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί υποψήφιοι κάνουν αρκετά ορθογραφικά και γραμματικά λάθη που χαλάνε την συνολική εικόνα του βιογραφικού τους.

Ειδικά για το συγκεκριμένο επάγγελμα όπου απαιτεί άριστο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας δεν θα πρέπει να γίνονται τέτοια λάθη. Ο τρόπος για να τα αποφύγετε είναι ο τελικός έλεγχος.

Κάντε χρήση κάποιον σημαντικών λέξεων κλειδιών

Είναι πολύ σημαντικό ένα βιογραφικό να διαθέτει κάποιες σημαντικές λέξεις που θα το προωθήσουν στις λίστες των εργοδοτών. Να θυμάστε ότι οι λέξεις κλειδιά θα πρέπει να σχετίζονται απόλυτα με το αντικείμενο του επαγγέλματος. Τέλος να πούμε ότι μπορείτε να βρείτε πολλές λέξεις κλειδιά στο περιεχόμενο των αγγελιών τόσο από το διαδίκτυο όσο και από τις εφημερίδες.

Δημιουργήστε ένα εξαιρετικό βιογραφικό με ένα κλικ

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό βιογραφικό εύκολα και γρήγορα επισκεφθείτε απλά την ιστοσελίδα του βιογραφικού.com. Εκεί θα ανακαλύψετε μια μεγάλη ποικιλία από πρότυπα βιογραφικών που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το τέλειο βιογραφικό ελεγκτή αποθεμάτων.

Θα πρέπει να πούμε επίσης ότι το βιογραφικό.com δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πελάτες του να δημιουργήσουν τα βιογραφικά τους σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια και να επιλέξουν τις μορφολογίες που επιθυμούν.

Συχνές ερωτήσεις

Που μπορώ να βρω μερικές λέξεις κλειδιά για το βιογραφικό ελεγκτή αποθεμάτων;

Όπως όλοι ξέρουμε οι λέξεις κλειδιά είναι πολύ σημαντικές για ένα βιογραφικό ελεγκτή αποθεμάτων και μπορείτε να τις ανακαλύψετε εύκολα στις περιγραφές των θέσεων εργασίας.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε ένα βιογραφικό ελεγκτή αποθεμάτων που πρέπει να προσέξουμε;

Το σημαντικότερο πράγμα που θα πρέπει να προσέξουμε σε ένα βιογραφικό ελεγκτή αποθεμάτων είναι τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Προσπαθήστε να τα μειώσετε κάνοντας των απαραίτητο τελικό έλεγχο.

Ποιες είναι οι τέσσερίς πιο σημαντικές δεξιότητες που θα πρέπει να κατέχει ένας επαγγελματίας ελεγκτής αποθεμάτων;

Οι τέσσερις πιο σημαντικές δεξιότητες ενός επαγγελματία ελεγκτή αποθεμάτων είναι: Οργάνωση αποθήκης ανεφοδιασμού, Άριστη εξυπηρέτηση πελατών, Επικοινωνιακές δεξιότητες, Διευθέτηση των προμηθειών.

Похожие статьи