Πως να δημιουργήσεις ένα επαγγελματικό βιογραφικό βοηθού κτηνιάτρου

Ο βοηθός κτηνιάτρου είναι ο επαγγελματίας βοηθός του κτηνίατρου που αναλαμβάνει την θεραπεία και την παρακολούθηση των ζώων. Υπάρχουν αρκετοί βοηθοί κτηνιάτρου που επιδιώκουν να εργαστούν σε μεγάλες κλινικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  Για να καταφέρει όμως κάποιος βοηθός κτηνιάτρου να προσληφθεί σε μια τόσο σημαντική θέση θα πρέπει να διαθέτει το κατάλληλο βιογραφικό που θα εντυπωσιάσει τους εργοδότες του.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5.0 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Το βιογραφικό ενός βοηθού κτηνιάτρου θα πρέπει να περιέχει μέσα όλες της σημαντικές πληροφορίες για την εκπαίδευση του, την επαγγελματική του εμπειρία αλλά και τις ειδικές γνώσεις και δεξιότητες που κατέχει. 

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει ένα βιογραφικό βοηθού κτηνιάτρου έτσι ώστε να μπορέσει να ξεχωρίσει και να τραβήξει την προσοχή των υπευθύνων πρόσληψης. Πάμε να δούμε!

Δημιουργήστε μια σύντομη περίληψη για το βιογραφικό σας

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Ένα βιογραφικό βοηθού κτηνιάτρου θα πρέπει να διαθέτει μια σύντομη και απλή περίληψη στην κορυφή του βιογραφικού σημειώματος. Η περίληψη βοηθάει τον εργοδότη σας να καταλάβει κάποιες σημαντικές πληροφορίες για εσάς χωρίς να χρειαστεί να διαβάσει όλο το βιογραφικό αναλυτικά από την αρχή.

Η περίληψη θα πρέπει να αναφέρει αρχικά λίγα στοιχεία για εσάς όπως για παράδειγμα τους επαγγελματικούς σας στόχους και τα στοιχεία επικοινωνίας σας όπως το τηλέφωνο και το email σας. Να θυμάστε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας θα πρέπει να είναι σωστά και πραγματικά έτσι ώστε ο εργοδότης να μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί σας στην περίπτωση που επιλεχθείτε για την θέση.

Η περίληψη θα πρέπει επίσης να αναφέρει συνοπτικά και λίγα λόγια για κάθε ενότητα που έχετε επιλέξει να προσθέσετε στο βιογραφικό. Μπορείτε για παράδειγμα να αναφέρετε λίγα στοιχεία για την εμπειρία σας, για τις σπουδές σας αλλά και για το επίπεδο των δεξιοτήτων σας.

Κάντε αναφορά στην εργασιακή εμπειρία που είχατε μέχρι τώρα σε ανάλογες θέσεις

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτει ένα βοηθός κτηνίατρου βιογραφικό είναι η εργασιακή εμπειρία. Η εργασιακή εμπειρία είναι μεγάλης σημασίας καθώς μπορεί να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες επιτυχίας για την θέση εργασίας που θέλετε να διεκδικήσετε. 

Μπορείτε χαρακτηριστικά να αναφέρετε στην ενότητα της εργασιακής εμπειρίας το όνομα της εταιρείας ή του οργανισμού που δουλεύατε πιο πριν αλλά και το όνομα του πρώην εργοδότη σας. Με αυτόν τον τρόπο κάνετε το βιογραφικό σας περισσότερο ρεαλιστικό. Επιπλέον μπορείτε να μιλήσετε για το πόστο σας και γενικότερα για τα καθήκοντα σας στην προηγούμενη θέση εργασίας.

Για παράδειγμα μπορείτε να πείτε ότι έχετε μεγάλη εμπειρία στην φροντίδα των ζώων συντροφιάς ή των μικρών ζώων και έχετε αναλάβει παλαιότερα και την βοήθεια στην νοσηλεία των ζώων. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει πάντα να λέτε την αλήθεια για την εμπειρία σας και να αποφεύγετε να αναφέρετε μη πραγματικά στοιχεία σχετικά με αυτή.

Αναφερθείτε σε μερικές από τις πιο σημαντικές δεξιότητες σας

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Μετά την εργασιακή εμπειρία η επόμενη ενότητα που θα πρέπει να ενσωματώσετε στο βιογραφικό βοηθός κτηνιάτρου είναι η ενότητα των γενικών και ειδικών επαγγελματικών δεξιοτήτων σας.

Γενικές δεξιότητες

Στις γενικές δεξιότητες μπορείτε να συμπεριλάβετε τις εξής:

  • Υπευθυνότητα
  • Οργανωτικότητα
  • Επαγγελματισμός
  • Προσαρμοστικότητα 
  • Ευελιξία
  • Γραμματειακή υποστήριξη

Ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες

 Στις ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες μπορείτε να συμπεριλάβετε τις εξής:

  • Γνώση κτηνιατρικών εργαλείων
  • Εμπειρία στις κτηνιατρικές κλινικές
  • Γνώσεις στο εμπορικό κομμάτι φαρμακείο
  • Εμπειρία στα κτηνιατρικά εργαστήρια

Να θυμάστε ότι πρέπει όντως να κατέχετε τις δεξιότητες που έχετε προσθέσει στο βιογραφικό σας καθώς είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς σας και θα πρέπει να είστε απόλυτα ειλικρινής.

Εκπαίδευση: Η αξία της επαγγελματικής κατάρτισης ενός βοηθού κτηνιάτρου

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Μετά την ενότητα των δεξιοτήτων ακολουθεί η ενότητα της εκπαίδευσης πάνω στο επάγγελμα του βοηθού κτηνιάτρου. Όπως καταλαβαίνετε για να μπορέσετε να εργαστείτε ως βοηθός κτηνιάτρου θα πρέπει να διαθέτετε μια πολύ ειδική εκπαίδευση πάνω στον τομέα της υγείας των ζώων.

Αρχικά μπορείτε να αναφέρετε το πτυχίο σας όπου υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι πτυχίο κτηνιατρικής είτε από Πανεπιστήμιο ή από κάποιο άλλο νόμιμο και αναγνωρισμένο  ινστιτούτο εκπαίδευσης όπως για παράδειγμα τα ιεκ. Το πτυχίο κτηνιατρικής σας δίνει αρκετές πιθανότητες να επιλεχθείτε για την θέση του βοηθού και επιπλέον σας δίνει την ευκαιρία να εξελιχθείτε σε επαγγελματία κτηνίατρο στο μέλλον εφόσον αποκτήσετε την απαραίτητη εμπειρία.

Βέβαια το πτυχίο δεν αρκεί από μόνο του για να μπορέσει να εντυπωσιάσει θα πρέπει επίσης να προσθέσετε και κάποια επιπλέον στοιχεία. Για παράδειγμα η συμμετοχή σε προγράμματα με θέμα την παθολογία, σεμινάρια με έμφαση στα pet αλλά και συμμετοχή σε προγράμματα ειδικότητας πάνω στο αντικείμενο της κτηνιατρικής.

Δημιουργήστε μια επιπλέον ενότητα για τα προσόντα σας

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Επειδή δεν μπορούν να περιγραφούν όλα τα προσόντα σας στις παραπάνω ενότητες μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιπλέον ενότητα που θα περιγράφεται αναλυτικά τα προσόντα σας και όλες σας οι γνώσεις. 

Σε αυτή την ενότητα των πρόσθετων προσόντων και ικανοτήτων μπορείτε να συμπεριλάβετε επιπλέον πιστοποιήσεις σας πάνω στον τομέα της φροντίδας των ζώων. Μπορείτε επίσης να να αναφέρετε την συμμετοχή σας σε εργαστηριακές εργασίες στις διάφορες κτηνιατρικές ειδικότητες και ότι άλλο πιστεύετε ότι αποτελεί επιπλέον προσόν σας.

Περιγράψτε τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι σας

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Για να επιτρέψετε στους εργοδότες σας να σας γνωρίζουν καλύτερα θα πρέπει να δημιουργήσετε μια ενότητα στο βιογραφικό σας που να περιγράφει τα ενδιαφέροντα σας. Στο βιογραφικό σας εκτός από τα καθημερινά ενδιαφέροντα σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε και ενδιαφέροντα που να σχετίζονται με το επάγγελμα του βοηθού κτηνιάτρου.

Μπορείτε για παράδειγμα να αναφέρετε ότι στηρίζετε τα φιλοζωικά σωματεία με την παρουσία σας και τα προμηθεύεται με καθαρό φαγητό και νερό για τα αδέσποτα ζώα. Μπορείτε επίσης να πείτε ότι συμμετέχετε σε διασώσεις ζώων που έχουν εγκλωβιστεί αλλά και οποιαδήποτε άλλη εθελοντική πράξη έχετε κάνει.

4 αποτελεσματικές συμβουλές για ένα εξαιρετικό βιογραφικό βοηθού κτηνιάτρου

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 5 σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το τέλειο βιογραφικό βοηθού κτηνιάτρου.

Δημιουργήστε μια σωστή δομή

Είναι πολύ σημαντικό το βιογραφικό βοηθού κτηνιάτρου να έχει μια σωστή δομή που να το αναδεικνύει στα μάτια των υπευθύνων πρόσληψης. Θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες τις σημαντικές ενότητες.

Για παράδειγμα να ξεκινάει με μια ολοκληρωμένη περίληψη στην συνέχεια να περιγράφει την εργασιακή εμπειρία μετά τις δεξιότητες και τέλος την εκπαίδευση. Έπειτα από τις 4 αυτές ενότητες μπορούν να προστεθούν και μερικές ακόμα όπως τα ενδιαφέροντα του υποψηφίου βοηθού κτηνιάτρου αλλά και τα πρόσθετα προσόντα.

Δώστε βάση στην εργασιακή εμπειρία 

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό στο βιογραφικό σας είναι η εργασιακή εμπειρία που καθορίζει πολλές φορές αν θα προσληφθείτε στην θέση που επιθυμείτε. Ακόμα και να μην διαθέτετε εργασιακή εμπειρία δίπλα σε κάποιον επαγγελματία κτηνίατρο μην παραλείψετε να αναφέρετε την πρακτική σας μετά το πτυχίο καθώς προσμετράται σαν επαγγελματική εμπειρία. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και εθελοντική εργασία αν έχετε κάνει καθώς θεωρείται επίσης από τους εργοδότες ως εργασιακή εμπειρία.

Μην λέτε ψέματα 

Μια παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί επαγγελματίες βοηθοί κτηνιάτρου είναι η προσθήκη μη πραγματικών στοιχείων με σκοπό για να αυξήσουν την αξία του βιογραφικού τους. Να είστε απόλυτα ειλικρινής απέναντι στους εργοδότες σας και να μην παρουσιάζετε δεξιότητες και προϋπηρεσία που δεν κατέχετε. Η αλήθεια θα αποδειχθεί πολύ σύντομα και αν  καταφέρετε να πάρετε την θέση εργασίας σίγουρα θα έρθετε σε αμηχανία αν δεν ξέρετε να εκτελέσετε σωστά τα καθήκοντα σας σωστά.

Παρουσιάστε τον εαυτό σας όσο καλύτερα μπορείτε

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως το βιογραφικό είναι ο καθρέφτη σας που αντανακλά τις γνώσεις, τα ενδιαφέροντα, τις δεξιότητες, και τα προσόντα σας προσπαθήστε να τον παρουσιάσετε όσο καλύτερα γίνεται. 

Τι κάνει ένα βιογραφικό βοηθού κτηνιάτρου αποτελεσματικό;

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Για να είναι αποτελεσματικό ένα βιογραφικό βοηθού κτηνιάτρου θα πρέπει να διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά όπως:

  • Να είναι συνοπτικό χωρίς να είναι ελλιπής
  • Να αναφέρει πραγματικές πληροφορίες 
  • Να είναι το πολύ 2 σελίδες 
  • Να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της θέσης εργασίας

Εφαρμόστε τα 4 παραπάνω χαρακτηριστικά στο βιογραφικό σας για να μπορέσετε να ξεχωρίσετε και να κερδίσετε την θέση εργασίας.

 Κάντε έναν τελικό έλεγχο

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Η σημαντικότερη διαδικασία που θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε τελειώνοντας την συγγραφή του βιογραφικού σας είναι ο τελικός έλεγχος. Πολλά βιογραφικά βοηθού κτηνιάτρου παρουσιάζουν πολλά λάθη σε συντακτικό και ορθογραφικό επίπεδο με αποτέλεσμα να απορρίπτονται.

Για να μπορέσετε να αποφύγετε τα συντακτικά και ορθογραφικά λάθη θα πρέπει να εκτελέσετε τον τελικό έλεγχο. Διαβάζοντας ξανά και ξανά το βιογραφικό σας μπορείτε να εντοπίσετε όλα τα συντακτικά και σημασιολογικά λάθη και να τα διορθώσετε πριν κάνετε αποστολή το βιογραφικό σας.

Κάνε την σωστή επιλογή και φτιάξε το βιογραφικό όπως το ονειρευόσουν

Βοηθός Κτηνίατρου βιογραφικό

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό και μοναδικό βιογραφικό όπως ακριβώς το ονειρευόσασταν επισκεφθείτε το βιογραφικό.com. Στην ιστοσελίδα του βιογραφικού.com θα βρείτε πολλά πρότυπα και παραδείγματα για να κατασκευάσετε μόνοι σας το τέλειο βιογραφικό βοηθού κτηνιάτρου.

Βάζοντας τα δικά σας κριτήρια η ιστοσελίδα θα σας παρουσιάσει αμέσως τα αποτελέσματα που ζητήσατε. Το βιογραφικό.com αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια όλων των υποψηφίων καθώς δίνει συγκεκριμένα βήματα στον επισκέπτη που θα πρέπει να ακολουθήσει έτσι ώστε να φτιάξει το βιογραφικό του.  

Σύμφωνα με τους χρήστες μερικά από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες παρόμοιες πλατφόρμες είναι η ευελιξία και η βολικότητα που προσφέρει, η εύκολη εξατομίκευση και το επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε τον δικό σας λογαριασμό για να λαμβάνετε όλες τις ειδοποιήσεις για τα νέα πρότυπα βιογραφικών αλλά και για τις νέες ιδέες.

Похожие статьи