Βοηθός διαχειριστή βιογραφικό: Πως να καταφέρετε να αναδειχθείτε και να κλείσετε συνέντευξη!

Το επάγγελμα που έχει ένας βοηθός διαχειριστή έχει αρκετά διαφορετικά στοιχεία. Είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε αρκετά διαφορετικές απαιτήσεις από τη μία θέση εργασίας στην άλλη. Έτσι, είναι βασικό να έχετε προσαρμόσει και το βιογραφικό σας αναλόγως, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εκάστοτε θέσης. 

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5.0 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Βοηθός διαχειριστή βιογραφικό μπορεί να έχει υποστηρικτικό ρόλο στο διαχειριστή, όμως σε αρκετές περιπτώσεις ο βοηθός μπορεί αναλάβει θέσεις μεγάλης σημασίας και ευθύνης. Έτσι, είναι σημαντικό να αναδείξετε την υπευθυνότητά σας. Μέσα από το βιογραφικό πρέπει να πείσετε τον εργοδότη ότι είστε επαγγελματίες και έχετε τα προσόντα να αναλάβετε ευθύνες.

Παράδειγμα Βιογραφικού για Βοηθό Διαχειριστή

Παντελής Κυριακόπουλος
Μενελάου 3, Πρέβεζα, 54333
Τηλ: 6999999999
Email: pantelkyt@example.com
linkedin.com/panteliskyriakopoylos

Η υπευθυνότητα και η οργανωτικότητα είναι αρετές που με χαρακτηρίζουν. Οι ικανότητές και οι δεξιότητές μου συμπληρώνουν ιδανική τη θέση ενός βοηθού διαχείρισης, αφού μπορώ να ανταποκριθώ σε όποια ανάγκη και αν προκύψει στο χώρο εργασίας, γρήγορα και με ψυχραιμία.

Εργασιακή εμπειρία
Βοηθός διαχειριστή στην εταιρεία χαρτικών “ΧΑΡΤΟΠΛΑΣΤ” | 2010-23
Ρόλος & Αρμοδιότητες:

  • Οργάνωση ταξιδιών
  • Τηλεφωνική υποστήριξη
  • Διαχείριση προγράμματος στελεχών
  • Επίβλεψη εργασιών γραφείου

Σπουδές

  • Διοίκηση επιχειρήσεων – Πανεπιστήμιο Αθηνών | 2010-2014

Γλώσσες

  • Ελληνικά – Μητρική
  • Αγγλικά – Εξαιρετικά
  • Γαλλικά – Πολύ Καλά

Δεξιότητες

  • Γνώσεις Η/Υ
  • Διαχείριση χρόνου
  • Γνώσεις παρουσίασης
  • Γνώσεις λογιστικών
  • Γραμματειακές γνώσεις
  • Επαγγελματισμός
  • Οργανωτικότητα
  • Επικοινωνιακός χαρακτήρας

Μισθολόγιο και Απολαβές για ένα Βοηθό Διαχειριστή

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια ένας βοηθός διαχειριστή θα έχει υψηλές απολαβές και αξιοζήλευτο μισθό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι βοηθοί διαχειριστή λαμβάνουν από τον βασικό μισθό, μέχρι και 800€-900€, ανάλογα με την εταιρεία και τις ευθύνες που έχουν αναλάβει. Ωστόσο, οι θέσεις διοίκησης έχουν μεγάλη αξία. Η διατήρησή σας στο εν λόγω πόστο για μερικά χρόνια σίγουρα θα έχει ως αποτέλεσμα την μισθολογική σας άνοδο πάνω από τα 1.000€, ακόμα και στα 1.500€💰. Όσο πιο καίριος ο ρόλος σας σχετικά με τη λειτουργία της εταιρείας, όλο και μεγαλύτερος είναι συνήθως ο μισθός. Ωστόσο, πολλοί επιλέγουν τη θέση ενός βοηθού διαχειριστή για την προοπτική που υπάρχει στο συγκεκριμένο επάγγελμα.

Οι εργαζόμενοι σε αυτή τη θέση μπορούν να μάθουν πολλά για business στον εκάστοτε τομέα και είτε να ανελιχθούν στο χώρο και στην εταιρεία, είναι να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. Είτε βλέπετε το επάγγελμα ως βήμα για κάτι διαφορετικό, είτε ως μία σταθερή εργασία, υπάρχουν αξιόλογες προοπτικές για καριέρα.

Βεβαίως,  οι θέσεις του βοηθού διαχειριστή γενικά περιορίζονται στον ιδιωτικό τομέα . Σχετικές θέσεις εργασίες υπάρχουν σε κάποιες δημόσιες εταιρείες, όμως το καθεστώς είναι πολύ ιδιαίτερο.

Βοηθός Διαχειριστή βιογραφικό

💡Μετά την πανδημία του covid-19, αρκετές θέσεις βοηθού διαχειριστή έχουν αναβαθμιστεί σε υβριδικούς ή απολύτως remote ρόλους, κάτι που φάνταζε απίθανο πριν γίνει… αναγκαστικό!

Πως να φτιάξετε ένα βιογραφικό σημείωμα για Βοηθό Διαχειριστή

Ετοιμάζοντας το βιογραφικό, είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε να προσφέρετε στον υποψήφιο εργοδότη ένα προσεγμένο και χρηστικό έγγραφο. Είναι βασικό να είναι ευανάγνωστο, αλλά και λιτό, ώστε εύκολα ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να προσεγγίσει τα στοιχεία και τις πληροφορίες σας.

Ειδικά από τη στιγμή που το ίδιο το επάγγελμα του βοηθού διαχειριστή σχετίζεται με την οργάνωση, αλλά και τη χρήση υπολογιστή, οφείλετε να παρουσιάσετε ένα ποιοτικό βιογραφικό.

Σχεδιασμός

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να κάνετε εξεζητημένη επεξεργασία κατά το σχεδιασμό του βιογραφικού σας. Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να πείσετε ότι αξίζετε μέσα από την εμφάνιση του βιογραφικού σας, αλλά μέσα από το περιεχόμενό του. Η εμφάνιση θα πρέπει να είναι απλή και να εξυπηρετεί μία γρήγορη και εύκολη ανάγνωση.

  • Οι δημοφιλείς και απλές γραμματοσειρές τύπου Arial, Verdana ή Times New Roman αρκούν για μία μίνιμαλ και ευανάγνωστη παρουσίαση του εγγράφου. Το μέγεθος των γραμμάτων μπορεί να είναι από 12 έως και 17, ανάλογα τη διαμόρφωση.
  • Χρησιμοποιήστε λίστες και bullet points. Εξασφαλίζουν την αίσθηση της οργάνωσης, ενώ ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να περιηγηθεί στα δεδομένα.

Μορφή και Δομή

Η ποιότητα και όχι η ποσότητα είναι σημαντικά σε ένα βιογραφικό. Αυτό ισχύει και στον τρόπο εμφάνισης των πληροφοριών σας. Είναι καλό να επιλέξετε υψηλότερα πρώτα τα πιο σημαντικά στοιχεία σχετικά με την εκπαίδευση και την εμπειρία σας. Έτσι, αντί να επιλέξετε χρονολογική σειρά, είναι ιδανικότερο να κατατάξετε τα στοιχεία με βάση τη συνάφειά και το κύρος τους.

Παράλληλα, χρησιμοποιείστε αρκετούς υπότιτλους, καταχωρώντας έτσι τα βασικά στοιχεία σας, την εμπειρία σας, το βιογραφικό και τις δεξιότητές σας. Στόχος είναι να προσφέρετε μία οργανωμένη παρουσίαση του προφίλ σας, χωρίς περιττές πληροφορίες που ίσως κουράσουν τον αναγνώστη.

Όνομα και Στοιχεία Επικοινωνίας

Τα προσωπικά σας στοιχεία είναι φυσικά απαραίτητα, προκειμένου να ενημερωθεί ο εργοδότης για βασικές πληροφορίες. Κάποιες από αυτές θα είναι χρήσιμες για λόγους σχετικούς με την εργασία, όπως το επάγγελμά σας και η περιοχή κατοικίας σας, ενώ άλλες, όπως το τηλέφωνο📠 και το email, είναι  απαραίτητες για να έρθει σε επαφή μαζί σας .

Μπορείτε να παρουσιάσετε τα στοιχεία σας ως εξής:

Σωστό
Όνομα: Κώστας Παναγόπουλος
Επάγγελμα: Βοηθός Διαχειριστή
Οδός Κατοικίας: Παπαδερού 33, Σπάρτη, 62892
Τηλ: +306999999999
Email: kostaspanag88@example.com
Social Media: linkedin.com/kostaspanagopoulos

Αντίστοιχα, εάν το βιογραφικό σα δεν έχει όλες τις πληροφορίες, ίσως υπάρξουν εμπόδια και απορίες:

Λάθος
Κώστας Παναγόπουλος
Βοηθός Διαχειριστή
kostaspanag88@example.com

Να βάλω φωτογραφία στο βιογραφικό μου;

Γενικότερα, η εμφάνιση δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο επάγγελμα ενός βοηθού διαχειριστή. Ειδικά αν πρόκειται για κάποια μεγάλη εταιρεία με τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, είναι απίθανο η εμφάνιση να έχει κάποιο ρόλο στην τελική επιλογή. Ωστόσο, σε περίπτωση που θέλετε να έχετε κάποια φωτογραφία🤳 στο βιογραφικό, καλύτερα να μην είναι κάποια προκλητική ή πολύ ανέμελη εικόνα. Επιλέξτε μία καθαρή και επαγγελματική φωτογραφία που δεν θα προκαλέσει αρνητική εντύπωση.

Βοηθός Διαχειριστή βιογραφικό

Περιγράψτε την Εργασιακή Εμπειρία

Η εργασιακή εμπειρία είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο, η πρώτη ίσως πληροφορία που θα αναζητήσει ένας υποψήφιος εργοδότης μόλις πάρει το βιογραφικό στα χέρια του.

Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, φυσικά, αφού η εμπειρία στη θέση θα προσδώσει αξιοπιστία στο προφίλ σας. Παράλληλα, θα χρειαστεί αρκετά λιγότερη εκπαίδευση για να αναλάβετε τη θέση αν ήσασταν κάτι σχετικό στο παρελθόν, όπως βοηθός.

Μαζί με τη θέση εργασίας που είχατε, είναι σημαντικό, επίσης, να αναφέρετε και το ρόλο που είχατε στην εκάστοτε δουλειά.

Μπορείτε να παραθέσετε την εργασιακή σας εμπειρία όπως παρακάτω:

Βοηθός διαχειριστή στη γαλακτοβιομηχανία “ΑΤΛΑΣ” | 2015-2020
Ρόλος και αρμοδιότητες:
  • Γραμματειακές εργασίες
  • Οργάνωση meeting
  • Οργάνωση ταξιδιών
  • Εκπλήρωση πληρωμών και υποχρεώσεων

Αν δεν έχετε εμπειρία

Αν και η εμπειρία είναι βασικό στοιχείο για την τελική σας πρόσληψη, δεν είναι απίθανο ένας εργοδότης να παραλείψει αυτό το γεγονός. Σε περίπτωση που έχετε ένα προσεγμένο βιογραφικό με κατάλληλη εκπαίδευση και δείξετε ότι έχετε προοπτική, είναι πιθανό να σας δοθεί μία ευκαιρία.

Προσπαθήστε να αναφέρετε παρόμοιες δουλειές που έχετε κάνει, οι οποίες απαιτούσαν παρόμοιες δεξιότητες με αυτές που χρειάζεται το επάγγελμα του βοηθού διαχειριστή.

📌 Συμβουλή: Η οργάνωση είναι ένα από τα σημεία-κλειδιά στην καθημερινότητα ενός βοηθού διαχειριστή. Υπάρχουν αρκετά δημοφιλή προγράμματα και apps που μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε πολύ αποτελεσματικοί στη δουλειά.

Εκπαίδευση: Πως να Συμπληρώσετε το Βιογραφικό σας ως Βοηθός Διαχειριστή

Υπάρχουν πολλές σχολές που μπορούν να σας προετοιμάσουν για τη θέση ενός βοηθού διαχειριστή.  Δεν υπάρχει μία σχολή που να σας διδάσκει όλα τα καθήκοντα  και τις αρετές που θα απαιτηθούν στο συγκεκριμένο επάγγελμα, ωστόσο. Μπορείτε να κινηθείτε στις σχολές που ασχολούνται με τις επιχειρήσεις και τη διοίκηση, όπως είναι το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων🧑‍🎓️ που συναντάμε σε αρκετές πόλεις σε πανεπιστήμια ανά την Ελλάδα.

Παράλληλα, αρκετά είναι και τα ΙΕΚ που έχουν ανάλογες σπουδές, όπου ο χρόνος σπουδών είναι λιγότερος, στα 1 ή 2 χρόνια.

Αντίστοιχα, και οι οικονομικές σχολές έχουν στοιχεία που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε έναν διαχειριστή που αναζητά βοηθό. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετά χρήσιμα σεμινάρια και μαθήματα που μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις σας και να αναβαθμίσουν το βιογραφικό σας.

Μπορείτε να αναφέρετε τις σπουδές σας ως εξής:

  • Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας – ΙΕΚ ΕΨΙΛΟΝ
    2010-2012
  • Σεμινάριο “Επιχειρηματικότητα του Μέλλοντος” – Πανεπιστήμιο Πειραιά
    2014

Βοηθός Διαχειριστή βιογραφικό

Οι Καλύτερες Δεξιότητες που Έχει Ένας Βοηθός Διαχειριστή

Ως μία αρκετά πολυεπίπεδη θέση, είναι σημαντικό να έχετε αρκετές δεξιότητες για να μπορείτε να φανείτε χρήσιμος/η για μία εταιρεία που αναζητά άτομο για τη δουλειά. Όσο περισσότερες είναι οι ικανότητές σας, τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες να προσληφθείτε.

Μην παραλείψετε να αναφέρετε ακόμα και δεξιότητες που θεωρείτε δεδομένες για έναν βοηθό διαχειριστή. Ακόμα κι έτσι, θα εκτιμηθούν και θα ληφθούν υπόψη από τους αρμοδίους.

Αρμοδιότητες που είναι απαραίτητες για το εν λόγω επάγγελμα είναι οι εξής:

  • Γνώση υπολογιστών🖥️
  • Γνώσεις εξυπηρέτησης πελατών
  • Διαχείριση χρόνου
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων
  • Γνώσεις παρουσίασης
  • Διαχείριση προγράμματος και χρόνου

Πέρα από τα βασικά στοιχεία ως προς το πρακτικό κομμάτι της εργασίας, οι πνευματικές αρετές είναι εξίσου πολύτιμες, ειδικά για τη συγκεκριμένη θέση. Αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για ένα επάγγελμα που δεν έχει σταθερές αρμοδιότητες. Έτσι, είναι καθήκον του εργαζομένου να προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες. Είναι καλό να έχετε τις εξής πνευματικές δεξιότητες:

  • Οργανωτικότητα
  • Προσαρμοστικότητα
  • Διαχείριση κρίσεων
  • Ευγένεια
  • Επαγγελματισμός
  • Τυπικότητα
  • Προσοχή στη λεπτομέρεια
  • Ομαδικό πνεύμα
💡 Οι εταιρείες προσπαθούν να διατηρούν τους βοηθούς διαχειριστή για αρκετό καιρό, αφού είναι δύσκολο να εκπαιδεύουν νέους για μία τόσο πολυδιάστατη θέση.

Συνοψίζοντας σαν Επαγγελματίας Βοηθός Διαχειριστή: Η Κάρτα Παρουσίασης του βιογραφικού σας 

Η κάρτα παρουσίασής σας μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμη για να καταφέρετε να προσληφθείτε στη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει. Πρόκειται για ένα μικρό, προσωπικό κείμενο που συνοδεύει το βιογραφικό. Αναφέρετε τα ισχυρά σας στοιχεία, τις αρετές εκείνα που πιστεύετε ότι αναζητά ο εργοδότης και θα σας οδηγήσουν σε μια συνέντευξη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα:

Σωστό
Η εμπειρία μου σε καίριες θέσεις με έχει βοηθήσει να γίνω πολύ αποτελεσματικός ως βοηθός διαχειριστή. Μπορώ να αναλάβω και να φέρω εις πέρας υπεύθυνα και σοβαρά καθήκοντα, ενώ μπορώ να διαχειριστώ καταστάσεις πίεσης, αλλά και τις ανάγκες της καθημερινής λειτουργίας ενός χώρου εργασίας.
Λάθος
Μου αρέσει η δουλειά του βοηθού, επειδή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη και τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Με εξυπηρετεί πολύ η συγκεκριμένη εργασία, αφού είναι και πολύ κοντά στο σπίτι μου. Μιλάω αγγλικά και γερμανικά.

Επιπλέον Πληροφορίες για Βοηθούς Διαχειριστή

Επιπλέον στοιχεία για τον εαυτό σας μπορεί να φανούν αρκετά χρήσιμα και να αναδείξουν το προφίλ σας για τη θέση, ακόμα κι αν δεν το περιμένετε. Έτσι, μην παραλείψετε να αναφέρετε κάποια ικανότητα σχετική με το αντικείμενο, όπως οι εξής:

Γνώσεις μάρκετινγκ

Το μάρκετινγκ είναι μία ευρεία έννοια που μπορεί να βρει εφαρμογή στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της θέσης βοηθού διαχειριστή. Είναι τρόποι να αναβαθμίσετε το ρόλο σας από εκείνο του γραμματέα ή υπηρέτη.

Λογιστική

Σε πολλές περιπτώσεις, οι γνώσεις λογιστικής είναι βασικές για τις άμεσες ανάγκες μίας εταιρείας. Ο ρόλος του βοηθού διαχειριστή είναι να διευκολύνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες, με τη λογιστική📊 να εξυπηρετεί αρκετά σε αυτό.

Ξένες Γλώσσες

Τα αγγλικά είναι πλέον απαραίτητα για κάθε θέση εργασίας. Σίγουρα θα κληθείτε να επικοινωνήσετε με ξένους πελάτες ή συνεργάτες. Ακόμη, ίσως κάποια επιπλέον γλώσσα, όπως τα γερμανικά ή τα γαλλικά και τα κινέζικα να είναι ακόμα πιο πολύτιμα.

📌 Συμβουλή: Ο βοηθός διαχειριστή είναι συχνά η “βιτρίνα” της εταιρείας. Γι’ αυτό και χρειάζεται επαγγελματισμός και υπευθυνότητα, αλλά και σοβαρό προφίλ για τη θέση.

Σύνοψη: Γράφοντας το Ιδανικό Βιογραφικό για Ένα Βοηθό Διαχειριστή

Με τη θέση ενός βοηθού διαχειριστή να χαρακτηρίζεται από τη ποικιλία χαρακτηριστικών και απαιτήσεων, πρέπει μέσα από το βιογραφικό σας να αναδείξετε αυτές σας τις ικανότητες. Ο αναγνώστης πρέπει να καταλάβει ότι είστε ένα άτομο συνεργατικό, οργανωτικό, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε αλλαγές συνθηκών και να ανταποκριθεί σε νέες ανάγκες και προκλήσεις. Έτσι, έχει διασφάλιση ότι πρόκειται για έναν εργαζόμενο που έχει την ικανότητα να προσφέρει.

Παραμείνετε απλοί στο βιογραφικό σας, τόσο σχετικά με το περιεχόμενο, όσο και με το σχεδιασμό του.

Συμπληρώστε το Βιογραφικό σας με μια Συνοδευτική Επιστολή

Σε περίπτωση που δεν αναφέρεται κάτι σχετικά με συνοδευτική επιστολή στην αίτηση για τη θέση εργασίας, δεν είναι απαραίτητο να επισυνάψετε μία. Αν, ωστόσο, ο εργοδότης επιθυμεί μία, μπορείτε να βρείτε αρκετά πρότυπα για συνοδευτικές επιστολές στη σελίδα μας, ώστε να ξεχωρίσετε και να αναδείξετε την υποψηφιότητά σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Να βάλω εθελοντική εργασία στο βιογραφικό μου;

Μπορεί να σας ωφελήσει αν έχετε εργαστεί εθελοντικά προς όφελος της κοινωνίας και το αναφέρετε στο βιογραφικό σας. Ακόμα καλύτερο θα είναι αν αυτή η εμπειρία σχετίζεται και με τη θέση εργασίας.

Πρέπει να γράψω όλη την εμπειρία από θέσεις εργασίας στο βιογραφικό μου;

Όχι, δεν χρειάζεται να αναφέρετε κάθε λεπτομέρεια της εργασιακής σας ζωής στο βιογραφικό. Αρκεί να αναφέρετε εργασίες σχετικές με τη θέση που κάνετε την αίτηση.

Похожие статьи