ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΉΣ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ

Το data science και το επάγγελμα του data analyst είναι σχετικά νέο, κι από τα πιο δημοφιλή νέα επαγγέλματα του 21ου αιώνα. Το να μπορείς να συλλέξεις και να αναλύσεις κάθε είδους δεδομένο προς έναν σκοπό και με στόχο την επίλυση ενός προβλήματος, μπορεί να είναι συναρπαστικό. Η δουλειά ενός data analyst έχει να κάνει με ανάλυση δεδομένων ώστε να επιτευχθούν επαγγελματικοί ή εμπορικοί στόχοι, καθώς και να επιλυθούν κοινωνικά προβλήματα.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Μπορεί να σου προσφέρει μια αρκετά φρέσκια οπτική ανά διαστήματα και να σε κρατά σε εγρήγορση, παρ’ όλη την επαναληψιμότητα που χαρακτηρίζει τον κλάδο σε έναν βαθμό. Αν είναι αυτό που αγαπάς δεν θα το βαρεθείς και οι προκλήσεις θα σε κρατάνε γεμάτο/η πάθος και όρεξη για δουλειά. Το να βρεις τώρα την πρώτη σου δουλειά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στήσεις ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα που θα είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος.

Για να διεκδικήσεις την κατάλληλη θέση εργασίας η οποία θα σε χαρακτηρίζει, είναι απαραίτητο να διαθέτεις ένα βιογραφικό σημείωμα το οποίο να έχει τη σωστή δομή και να περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, χωρίς φλυαρίες και περιττά δεδομένα.

Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα είναι ανταγωνιστικός, αλλά υπάρχει μια υγιής σχέση προσφοράς και ζήτησης στο συγκεκριμένο κλάδο. Το στοίχημα είναι κάπως να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους. Μόλις κατανοήσεις πλήρως τι ρόλο διαδραματίζει ο αναλυτής δεδομένων, ίσως αποκτήσεις μια καλύτερη εικόνα για το πως να κινηθείς στην αγορά εργασίας.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος αναλυτή δεδομένων

Ιωάννης Μάριος Πουλόπουλος
Αναλυτής δεδομένων
Λοχαγού Γ. Παπαδόπουλου 32, 12432, Αθήνα
Τηλ: 6991123888
jm_poulopoulos@example.com
LinkedIn.com/jmpoul

Data analyst εξοικειωμένος στην ανάλυση δεδομένων χαρτών με σκοπό τον εντοπισμό των κινήσεων του ανθρώπου στον πλανήτη και τον καθορισμό των κριτηρίων με τα οποία κανείς επιλέγει έναν ταξιδιωτικό προορισμό, ή ακόμη και την επόμενη τοποθεσία για την κατοίκησή του, προσωρινή και μη. Έλεγχος και ορθότητα δεδομένων επισκεψιμότητας και βαθμού συμφόρησης σε συγκεκριμένα σημεία στο χάρτη.

Εργασιακή εμπειρία
Peroptanx (Ιαν 2021- Μαρ 2023)
Αναλυτής δεδομένων με αγάπη για τα data analytics, μέλος ολιγομελούς ομάδας που αναλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων επισκεψιμότητας σε επιχειρήσεις και μνημεία, καθώς και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος. Επιβεβαίωση χρόνων μετάβασης και δημιουργία λιστών με στατιστικά δεδομένα και προτεινόμενες στρατηγικές.

Εκπαίδευση και Σπουδές
Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2017-2021)

Γλώσσες

  • Ελληνικά – Μητρική
  • Αγγλικά – C2
  • Ισπανικά – Β1

Δεξιότητες

  • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
  • Ομαδικό πνεύμα
  • Διαχείριση χρόνου και ομαδοποίηση δεδομένων
  • Γνώση λογισμικών μοντέλων πρόβλεψης
  • Πάθος για την ανάλυση δεδομένων
  • SQL και Python

Hobby και ενδιαφέροντα

  • Εθελοντισμός: Μια φορά τη βδομάδα στο κέντρο σίτισης αστέγων στο κοινοτικό κέντρο Δήμου Χαλανδρίου
  • Φωτογραφία: Ετήσια Project φωτογραφίας με συλλογή εικόνων συγκεκριμένης θεματολογίας με σκοπό την ανάλυση κινήσεων και συνηθειών
  • Αθλητισμός: Τακτικές προπονήσεις σε γυμναστήριο, αερόβια και πολεμικές τέχνες από το 2012.

Αναλυτής δεδομένων βιογραφικό

Κάποιες βασικά στοιχεία για την αγορά εργασίας

Με βάση την εκπαίδευση, το είδος των σπουδών, τις μεταπτυχιακές σπουδές και τα διαφορετικά επίπεδα εργασιακής εμπειρίας, η μισθοδοσία στο συγκεκριμένο επάγγελμα μπορεί να ποικίλλει. Θεωρούμε πως για μια τυπική θέση Junior και μια τυπική θέση Senior, μπορείς να βρεις κάποια αντιπροσωπευτικά νούμερα (μισθός κλπ) εδώ.

Στον παραπάνω σύνδεσμο μπορείς να βρεις και ορισμένες πληροφορίες για ορισμένα εφόδια που ίσως χρειαστείς καθώς και κάποιες άλλες βασικές πληροφορίες για την ανάλυση δεδομένων. Φυσικά, ανάλογα την εταιρεία, το μέγεθος των δεδομένων, και ορισμένους άλλους παράγοντες, μπορεί να παρατηρήσεις κάποιες αποκλίσεις από τα στοιχεία αυτά.

Πως να δομήσεις το βιογραφικό σου σημείωμα ως Data analyst

Εφόσον ο κλάδος της ανάλυσης δεδομένων αποτελεί την κατεύθυνση που επιθυμείς να ακολουθήσεις, ή τον κλάδο στον οποίο θες να κάνεις το επόμενό σου βήμα, ένα ορθά γραμμένο και σωστά δομημένο βιογραφικό σημείωμα θα είναι το καλύτερό σου εργαλείο σε αυτή σου την αναζήτηση.

Πρέπει μέσα από μια μόνο σελίδα, να δείξεις ότι είσαι επαρκώς καταρτισμένος/η, και ο κατάλληλος/η για να καλύψεις τη συγκεκριμένη θέση. Δώσε τη σωστή εικόνα στον μελλοντικό εργοδότη, συνεργάτη, ή hiring manager, κάνε μια θετική πρώτη εντύπωση, και θα έχεις κάνει ένα κρίσιμο πρώτο βήμα.

Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα είναι αρκετά ανοιχτός και το αντικείμενο καλύπτει πολλές διαφορετικές ανάγκες και πτυχές της αγοράς. Αν κατανοείς τους στόχους της θέσης ή του Project της εταιρείας, και τον ρόλο σου ως μέλος μια ευρύτερης ομάδας, αμέσως θέτεις ισχυρές βάσεις.

  • Η προσωπικότητά σου πρέπει κάπως να ξεχωρίζει μέσα από το βιογραφικό, ο χαρακτήρας παίζει ρόλο σε όλες τις δουλειές
  • Πρέπει να αποσαφηνίζει την επαφή σου με το αντικείμενο και την εργασιακή σου εμπειρία στον κλάδο. Παρουσίασε συνοπτικά την εμπειρία σου
  • Πείσε ότι είσαι ο/η ιδανικός/η υποψήφιος/α για τη συγκεκριμένη θέση και ότι κατανοείς τους στόχους που έχουν τεθεί, λακωνικά

Η Διάταξη

Η διάταξη του βιογραφικού σημειώματος παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς πρέπει να μη δημιουργεί αμφιβολία ότι μπορείς να βάλεις τα δεδομένα σου ως επαγγελματίας και να κατηγοριοποιήσεις σωστά με μια ορθή παρουσίαση. Η δουλειά σου είναι να ομαδοποιείς, να καταγράφεις και να αναλύεις. Ο παραλήπτης του βιογραφικού σου θα ξοδέψει μόλις λίγα δευτερόλεπτα, ίσως λεπτά αν είσαι τυχερός/ή, πάνω στο βιογραφικό σου, φρόντισε να ξεχωρίσεις μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ακολουθούν συμβουλές για τη διάταξη του βιογραφικού:

  • Χώρισέ το σε ορισμένα καθαρά τμήματα τα οποία να επικεντρώνονται σε ένα πράγμα π.χ. στην Εργασιακή σου εμπειρία. Μην αναφέρεις κάποιο χόμπι σου εδώ
  • Χώρισέ το σε σειρές ή στήλες, αναλόγως πως επιθυμείς να οργανώσεις το περιεχόμενό σου και τι οπτικό αποτέλεσμα επιθυμείς να πετύχεις
  • Μελέτησε τα συγκεκριμένα κριτήρια και λέξεις-κλειδιά που έχουν τεθεί στην ανάρτηση για τη θέση εργασίας και χρησιμοποίησέ τα υπέρ σου

Αναλυτής δεδομένων βιογραφικό

Η μορφή και η δομή

Η κατάλληλη δομή και ιεραρχία στο βιογραφικό σου, θα τραβήξουν την προσοχή του μελλοντικού σου εργοδότη ή του hiring manager που θα λάβει το σημείωμά σου.

Μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για μια καλή αρχή:

  • Μην ξεχάσεις να βάλεις τα στοιχεία σου πάνω-πάνω στο βιογραφικό για να μπορεί ο παραλήπτης να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου
  • Συμπεριέλαβε την εκπαίδευση, την εργασιακή σου εμπειρία, και τις λοιπές σου γνώσεις, δεξιότητες, αλλά και χόμπι. Προτείνουμε να μπουν με αυτήν ακριβώς τη σειρά μάλιστα
  • Κατηγοριοποίησε σαφώς τα skills που διαθέτεις, τα χόμπι, την εργασιακή σου εμπειρία, κλπ.

Επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας

Μην παραλήψεις τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας, τοποθέτησέ τα σε περίοπτη θέση χωρίς όμως να τραβούν την προσοχή του αναγνώστη σε τέτοιο βαθμό που να αποσπούν την προσοχή του από τη βασική πληροφορία. Φρόντισε να βρίσκονται στην ιδανική θέση για άμεσο εντοπισμό με μια γρήγορη ματιά.

Για να συμπεριληφθεί κάτι στο βιογραφικό σου, θα πρέπει να εξυπηρετεί τουλάχιστον έναν σκοπό. Ο ελκυστικός επαγγελματικός τίτλος που θα τραβήξει την προσοχή διακριτικά, μπορεί να σε περιγράφει με σαφήνεια και να κεντρίσει το ενδιαφέρον του παραλήπτη. Δεδομένα είναι κι αυτά, όπως ακριβώς αυτά που συλλέγεις και αναλύεις.

Ο τίτλος εργασίας, η διεύθυνση και κάποιος σύνδεσμος για το επαγγελματικό σου προφίλ (π.χ LinkedIn κ.ά.), αποτελούν τα απαραίτητα στοιχεία για αυτό το μέρος του βιογραφικού. Αν η πληροφορία είναι σαφής και στοχευμένη, σίγουρα θα λειτουργήσει με τον τρόπο που περιμένουμε.

Ορισμένα βασικά συστατικά:

  • Το πλήρες ονοματεπώνυμό σου
  • Ένας έξυπνος και αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός τίτλος
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (επαγγελματικού τύπου)
  • Αριθμός προσωπικού κινητού τηλεφώνου
  • Σύνδεσμος για το προφίλ σου σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επαγγελματιών, π.χ. LinkedIn
📌Σημείωση: Ο παραλήπτης του βιογραφικού να δει πρώτα τον τίτλο και το πλήρες σου ονοματεπώνυμο. Στη συνέχεια, η σειρά των λοιπών στοιχείων σου μπορεί να ποικίλλει.
📌Σημείωση:  Ένα βιογραφικό το οποίο είναι πάντα πλήρως ενημερωμένο. Μην παραλείψεις να ενημερώσεις το βιογραφικό σου σε περίπτωση που αλλάξεις email ή αριθμό τηλεφώνου.

Ακολουθούν ένα κατάλληλο και ένα ακατάλληλο παράδειγμα:

Καλό παράδειγμα - Προτεινόμενο
Ιωάννης Μάριος Πουλόπουλος
Junior Data Analyst
Χολαργός, Αθήνα
Τηλ: 6972211999
Jmpoulopoulos@example.com
LinkedIn.com/jmpoul
Κακό παράδειγμα - Μη προτεινόμενο
Ιωάννης Μάριος Πουλόπουλος
Τηλ: 6972211999
11234, Αθήνα
LinkedIn.com/jmstintrela
📌Σημείωση: Όπως βλέπεις το πρώτο παράδειγμα περιέχει όλα τα βασικά στοιχεία, ενώ το δεύτερο δεν έχει την ειδικότητα, έχει σκέτο ταχυδρομικό κώδικα αντί για την περιοχή κατοικίας, και ο σύνδεσμος του LinkedIn δεν είναι επαγγελματικού χαρακτήρα.

Αναλυτής δεδομένων βιογραφικό

Η εργασιακή εμπειρία στο βιογραφικό του Data analyst

Για την καριέρα σου, ένα από τα πιο καθοριστικά στοιχεία είναι η εργασιακή σου εμπειρία. Εδώ σου δίδεται η ευκαιρία να παρουσιάσεις λιτά και περιεκτικά την πραγματική σου εμπειρία ως αναλυτής δεδομένων και να εξηγήσεις σύντομα με τι έχεις ασχοληθεί μέχρι σήμερα.

Μπορείς να φτιάξεις μια μικρή λίστα με ακριβώς τι έκανες σε κάθε εταιρεία και να την ξεκινήσεις από την πιο πρόσφατη, ή το ρόλο σου στην τωρινή σου εργασία. Μπορείς φυσικά να συνεχίσεις με χρονολογική σειρά, πηγαίνοντας φυσικά από το πιο πρόσφατο, προς το πιο παλαιό.

Ακολουθούν δυο δείγματα επαγγελματικής εμπειρίας που μπορεί να σε βοηθήσουν:

Pyrentax
Προγραμματιστής – Πρακτική άσκηση
Ιαν 2022 – Ιουν 2023
  • Δημιουργία scripts σε Python, Java και SQL
  • Debuging, beta testings και διορθώσεις επί του κώδικα
  • Προσομοίωση μαθηματικών μοντέλων για συλλογή δεδομένων και δημιουργία πλάνων

Ευρωδεδομένα Α.Ε.
Junior Αναλυτής δεδομένων
Σεπ 2021 – Δεκ 2022

  • Χρήση Python και SQL σε υψηλό επίπεδο και δημιουργία πηγαίου κώδικα με βάση το πλάνο της συνεργασίας
  • Συλλογή Big Data και σορτάρισμα σε λίστα και πίνακες βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων
  • Συναντήσεις με πελάτες, ανάπτυξη επικοινωνιακών ικανοτήτων
📌Σημείωση: Αν για κάποιο λόγο δεν έχεις εργασιακή εμπειρία ακόμη, μπορεί να συναντήσεις ορισμένες δυσκολίες, αλλά ευτυχώς ανήκεις σε έναν κλάδο που δε σε δυσκολέψει ιδιαίτερα στην εύρεση εργασίας.

Πως να συμπεριλάβεις τις σπουδές σου

Για έναν data analyst οι σπουδές δεν είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο, αλλά σίγουρα παίζει το ρόλο του ώστε να μπορείς να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας. Αν έχεις παρακολουθήσει ημερίδες ή σεμινάρια σχετικά με συλλογή δεδομένων ή κάποια επιπλέον γλώσσα προγραμματισμού, σίγουρα να τις συμπεριλάβεις.

Σε περίπτωση που κατέχεις κάποιον τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών πάνω στο data analysis, κρίνουμε απαραίτητο να τον συμπεριλάβεις ώστε να αυξηθούν οι επιλογές σου για εργασία, σημαντικά. Αυτά και πολλά άλλα σε ορίζουν ως επαγγελματία, και θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Παράδειγμα

Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2017-2021)
Έμφαση στο κομμάτι του κώδικα με πολλά μαθήματα επιλογές σχετικά με το data analysis και τις βάσεις δεδομένων

Αναλυτής δεδομένων βιογραφικό

Συνήθεις απαιτούμενες δεξιότητες για έναν Αναλυτή δεδομένων

Δώσε την κατάλληλη εικόνα μέσα από το βιογραφικό σου και δείξε τις ικανότητες και δεξιότητές σου, και θα βρεις δουλειά σύντομα. Αν ο παραλήπτης του βιογραφικό συνειδητοποιήσει ότι εσύ είσαι αυτός/ή που θέλει, και όχι οι άλλοι υποψήφιοι, τότε έχεις αυξήσει τις πιθανότητές σου κατακόρυφα.

Ο σκοπός είναι να κάνεις θετική εντύπωση, μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι τεχνικές, οργανωτικές, επικοινωνιακές, και άλλες, δεξιότητες και γνώσεις σου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να δώσεις στον παραλήπτη να καταλάβει ότι είσαι ο άνθρωπός του για τη θέση εργασίας. Ακολουθεί μια λίστα με δεξιότητες που καλό θα ήταν να συμπεριλάβεις.

Soft & Hard skills

  • Άριστα Ελληνικά και Αγγλικά
  • Γνώση ορολογίας
  • Γνώσεις σε γλώσσες προγραμματισμού (SQL, Python, Oracle)
  • Κριτική και αναλυτική σκέψη
  • Διαχείριση χρόνου – δημιουργία και τήρηση χρονοδιαγράμματος
  • Εμπειρία στην παρουσίαση αποτελεσμάτων και στη σύνταξη εκθέσεων
  • Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων
  • Ευελιξία και προσαρμοστικότητα
  • Ομαδικό πνεύμα εργασίας
  • Τεχνική εξειδίκευση σε μοντέλα δεδομένων
  • Πτυχίο στα Μαθηματικά, την Πληροφορική ή τη Διαχείριση δεδομένων

Επαγγελματική περίληψη: H λιτή παρουσίαση του βιογραφικού σας σημειώματος

Ο βασικός σου στόχος πρέπει να είναι να πείσεις τον παραλήπτη του βιογραφικού ότι έχεις τα εφόδια που χρειάζεται και που θα φέρουν την επιτυχία σε οποιοδήποτε Project ή ομάδα της εταιρείας. Η περίληψη του βιογραφικού σου είναι το απόσταγμα της περιγραφής σου ως επαγγελματίας, μια μικρή παράγραφος που ίσως είναι η μοναδική που θα διαβάσει ο παραλήπτης.

Ακολουθεί ένα σωστό παράδειγμα
Αναλυτής δεδομένων με 4ετη εμπειρία σε ολιγομελή ομάδα που αναλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων επισκεψιμότητας σελίδων για προϊόντα καλλωπισμού, μακιγιάζ, και αισθητικής, για τον προσδιορισμό των αναγκών, κυρίως των γυναικών, στις τάσεις για προϊόντα ομορφιάς σε συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες με σκοπό το στοχευμένο marketing. Χρήση SQL, Python και δημιουργία παρουσιάσεων.
📌Σημείωση: Αναφέρει εμπειρία σε έτη, ρόλο, είδος δεδομένων με το οποίο ασχολείται καθώς και τον απώτερο σκοπό για τη συλλογή τους.
Ακολουθεί ένα λανθασμένο παράδειγμα
Data analyst – Junior σε διαφόρων ειδών δεδομένα με σκοπό τον καθορισμό εκστρατείας διαφημίσεων για προϊόντα σχετικά με τις γυναίκες.
📌Σημείωση: Είναι πρόχειρο, αδιάφορο, μικρό, με παραλείψεις στην εργασιακή εμπειρία, και με πολλές γενικότητες. Επίσης, είναι γραμμένο σε ανεπίσημο ύφος.

Αναλυτής δεδομένων βιογραφικό

Πρόσθετες ενότητες για το βιογραφικό σημείωμα του Analyst

Οι πρόσθετες ενότητες έχουν να κάνουν με τις επιπλέον ικανότητες και τη δραστηριότητά σου εκτός επαγγέλματος. Φυσικά, ό,τι συμπεριλάβεις εδώ καλό θα ήταν να μπορεί να υπονοήσει κάποια δεξιότητα σχετική με τον κλάδο σου.

Ξένες γλώσσες

Τα Αγγλικά εν έτει 2023 θεωρούνται σχεδόν δεδομένα θα έλεγε κανείς, αν και τα πολύ καλά Αγγλικά σπανίζουν. Μια ή δυο επιπλέον ξένες γλώσσες θα βοηθούσαν, αν υπάρχουν.

  • Αγγλικά (IELTS)
  • Ισπανικά (SIELE)
  • Γαλλικά (DELF C1)

Λοιπά ενδιαφέροντα

Οι εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες μπορούν να δείξουν άλλες πτυχές της προσωπικότητάς σου και να αναδείξουν κάποια άλλες ικανότητές σου.

  • Σκιτσάρισμα, γραφικό σχέδιο ή ζωγραφική (άλλη ματιά στη δημιουργία)
  • Ενασχόληση με επιπλέον γλώσσες προγραμματισμού για Passion projects (ενημέρωση και εγρήγορση)
  • Συμμετοχή σε ομάδες debate, παρουσιάσεις (επικοινωνιακές ικανότητες)

Σύνοψη: Γράψε το ιδανικό βιογραφικό σημείωμα Αναλυτή δεδομένων

  • Φρόντισε τα στοιχεία σου να είναι σωστά και να μην έχεις λάθη
  • Γράψε μια λιτή και στοχευμένη επαγγελματική περίληψη ώστε να τραβήξεις την προσοχή
  • Ο τίτλος, η εργασιακή εμπειρία, οι δεξιότητες, η επαγγελματική περιγραφή, και η εκπαίδευσή σου, δεν θα πρέπει να απουσιάζουν σε καμία περίπτωση
  • Πρέπει να είναι καθαρό και ευανάγνωστο, σαφές και περιεκτικό, σε μια σελίδα

Ξεκίνα τώρα να γράφεις κι εσύ το βιογραφικό σου σημείωμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρότυπο βιογραφικό σημείωμα που θα βρεις εδώ.

Αναλυτής δεδομένων βιογραφικό

Συχνές ερωτήσεις (F.A.Q’s)

1. Τι επαγγελματικές επιλογές έχει ένας data analyst?

Έχεις κυριολεκτικά απεριόριστες επιλογές στον ιδιωτικό τομέα, είτε εξ’ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κάθε εταιρεία η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα, όλες δηλαδή, έχουν data analysts στο δυναμικό τους και πολλές από αυτές επιθυμούν συνέχεια να μεγαλώνουν την ομάδα τους και να θέτουν νέους στόχους.

2. Χρειάζομαι οπωσδήποτε πτυχίο για να βρω δουλειά?

Αυτό έχει να κάνει με την εταιρεία, αλλά συνήθως ένα πτυχίο σε Μαθηματικά, Πληροφορική, Διαχείριση δεδομένων ή Στατιστική, σίγουρα θα κάνει πιο εύκολα τα πράγματα. Σιγά σιγά και ένα μεταπτυχιακό στο data analysis, θα καταστεί σχεδόν απαραίτητο, θεωρούμε.

3. Έχει ζητήματα ηθικής η συλλογή δεδομένων?

Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο το οποίο χρήζει ανάλυσης, αλλά εμείς θα σου θυμίσουμε ότι έχεις το ελεύθερο να εργαστείς για όποια εταιρεία χρησιμοποιεί τη συλλογή δεδομένων για καλό σκοπό.

Похожие статьи