Υπηρέτης βιογραφικό: Επειδή ένα προσεγμένο βιογραφικό σας βοηθά να πάρετε τη δουλειά!

Το επάγγελμα του υπηρέτη έχει αρκετά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μάλιστα, πολλοί δεν γνωρίζουν καν ό,τι πρόκειται για μία δουλειά που υπάρχει ακόμα και σήμερα. Υπηρέτες θα συναντήσουμε σε κατοικίες πλουσίων, αφού μπορεί να είναι κάποιος πρόεδρος μίας μεγάλης εταιρείας, μέλος κάποιας βαθύπλουτης οικογένειας κλπ.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Υπηρέτης βιογραφικό χρειάζεται για να μπορέσει να παρουσιάσει όλες του τις ικανότητες και τα στοιχεία που μπορεί να προσφέρει στον εργοδότη. Πρόκειται για ένα επάγγελμα με αρκετές ιδιαιτερότητες, στο οποίο και οι ρόλοι μπορεί να αλλάζουν από τον ένα χώρο εργασίας στον άλλο.

Πολλοί έχουν στο μυαλό τους ως υπηρέτες τους καθαριστές, τους μπάτλερ, το μαγειρικό προσωπικό. Ωστόσο, αυτή είναι μία κάπως παλιά διάκριση, αφού πλέον η δουλειά έχει εκσυγχρονιστεί και μπορεί να έχει νέα στοιχεία. Πάντως, πρόκειται για ένα επάγγελμα που όλο και μειώνεται, αφού πχ στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν περίπου 65.000 υπηρέτες, ενώ 100 χρόνια πριν ο αριθμός τους ξεπερνούσε το 1.5 εκατομμύριο!

Παράδειγμα Βιογραφικού για Υπηρέτη

Εμμανουήλ Νασιόπουλος
Παρασκευά Τοτόμη, Καπανδρίτι, 43246
Τηλ: 6999999999
Email: paratoto@example.com
LinkedIn.com/paraskeuastotomis

Η εμπειρία χρόνων μου εντός κατοικιών ως υπηρέτης με έχει βοηθήσει να μπορώ να ανταποκριθώ σε οποιαδήποτε ανάγκη και πρόγραμμα παρουσιαστεί. Είμαι πολύ οργανωτικός και στόχος μου είναι να προλαμβάνω τα ζητήματα πριν εκείνα προκύψουν, ώστε η καθημερινότητα να κυλάει ομαλά.

Εργασιακή εμπειρία
Οικονόμος της οικογένειας Ράλλη 2010-2022
Ρόλος & Αρμοδιότητες:

 • Μεταφορά παιδιών στο σχολείο
 • Ψώνια
 • Οργάνωση εκδρομών
 • Οργάνωση προσωπικού

Σπουδές
ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 • Τμήμα Καθαρισμού και Housekeeping 2015 – 2016

Γλώσσες
Ελληνικά – Μητρική
Αγγλικά – Πολύ Καλή (B2)

Δεξιότητες

 • Γνώσεις καθαρισμού
 • Δίπλωμα οδήγησης
 • Οργανωτικές ικανότητες
 • Τεχνολογικές γνώσεις smart house
 • Επαγγελματισμός
 • Ευγένεια
 • Ευχάριστος χαρακτήρας
📌Συμβουλή: Τα πνευματικά χαρακτηριστικά (soft skills) μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε εργοδότες που επιζητούν εσωτερικούς υπηρέτες.

Υπηρέτης βιογραφικό

Μισθολόγιο και απολαβές για έναν υπηρέτη

Αν και γενικά οι υπηρέτες δεν θεωρούνται επαγγελματίες με μεγάλη προοπτική ανέλιξης και αύξησης απολαβών, υπάρχει η δυνατότητα για νέα βήματα προς μεγαλύτερους μισθούς. Από τη στιγμή που πρόκειται για υπαλλήλους, ο μισθός ξεκινάει από το ελάχιστο ποσό στα 780€ μικρά και μπορεί να διαμορφωθεί αναλόγως με βάση το είδος των υπηρεσιών, αλλά και την πρόθεση του εργοδότη.

Συναντάμε δύο κύριες κατηγορίες στους υπηρέτες, εκείνους που κατοικούν στο σπίτι τους και εργάζονται για συγκεκριμένο ωράριο στο σπίτι🏡 του εργοδότη, αλλά κι εκείνους που διαμένουν στο σπίτι του εργοδότη και εργάζονται ουσιαστικά μόνιμα εκεί.

Όπως είναι λογικό, οι αποδοχές είναι αρκετά αυξημένες για τους εσωτερικούς υπηρέτες και μπορούν να ξεπεράσουν και τα 1.500€. Κατά τα άλλα, η ειδικότητα και ο ρόλος εντός του σπιτιού έχουν και εκείνα σημασία στο μισθολογικό κομμάτι.  Αρκετά καλές είναι οι απολαβές των υπηρετών που ασχολούνται με τα παιδιά , ενώ καλές αποδοχές άνω των 1.000€ έχουν οι κηπουροί και το μαγειρικό προσωπικό👨‍🍳. Πάντως, τα ποσά μπορεί να ποικίλουν, αφού αν η εχεμύθεια ενός βαθύπλουτου εργοδότη βρίσκεται στο τραπέζι, δεν είναι απίθανο να προκύψουν εντυπωσιακά  ποσά ως αμοιβές, μέχρι και αρκετές χιλιάδες ευρώ.

💡Πληροφορία: Σε χώρους με πολλούς υπηρέτες υπάρχει έντονη ιεραρχία, με προοπτικές σημαντικής ανέλιξης στο μισθολογικό κομμάτι.

Πως να φτιάξετε ένα βιογραφικό σημείωμα για υπηρέτες

Ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα υπηρέτη θα πρέπει να μπορεί να βοηθήσει τον υποψήφιο εργοδότη να κατανοήσει τα δυνατά σας στοιχεία. Μπορείτε να διαμορφώσετε το βιογραφικό με βάση τις ανάγκες της συγκεκριμένης εργασίας, αναφέροντας πάντα, βεβαίως, πραγματικά και αληθινά στοιχεία.

Στόχος σας είναι να παρουσιάσετε ένα αρκετά οργανωμένο βιογραφικό, το οποίο ο εργοδότης θα μπορεί να διαβάσει εύκολα. Έτσι, θα ξεχωρίσει τις πληροφορίες που είναι πολύτιμες γι’ αυτόν και θα σχηματίσει μία εικόνα για εσάς.

Καλό είναι να αναφερθείτε στο ρόλο που είχατε σε αντίστοιχα επαγγέλματα, αποφεύγοντας όμως τις αερολογίες και τις πολλές λεπτομέρειες. Ένα υπερβολικά επιτηδευμένο βιογραφικό ίσως έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούμε.

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός παραμένει ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του βιογραφικού σας. Παρά το γεγονός ό,τι δεν τίθενται υπό κρίση οι δυνατότητές σας για τη δημιουργία ενός βιογραφικού, ένα προσεγμένο έντυπο μόνο προς όφελός σας μπορεί να λειτουργήσει.

Έτσι, καλό είναι να ετοιμάσετε ένα “καθαρό” βιογραφικό, το οποίο θα ενημερώνει για τις απαραίτητες πληροφορίες και για τα σχετικά με το επάγγελμα του υπηρέτη δεδομένα. Μη χρησιμοποιήσετε πολύ έντονα και μεγάλα γράμματα, αλλά παραμείνετε λιτοί, σε απλές γραμματοσειρές και με απλή μορφοποίηση των στοιχείων.

Πάντως, η πιο παραδοσιακή μορφή βιογραφικών εφαρμόζει τη χρονολογική δομή, τόσο στην εμπειρία, όσο και στην εκπαίδευση. Αν θέλετε να κάνετε κάποιες επισημάνσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατ’ εξαίρεση έντονα γράμματα.

Μορφή και Δομή

Τα πράγματα είναι αρκετά απλά σε ό,τι έχει να κάνει με τη δομή του βιογραφικού σας. Το ιδανικό είναι να εστιάσετε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του επαγγελματικού σας προφίλ. Προσφέρεται μία σειρά στην εμπειρία και την εκπαίδευσή σας με βάση τη σημαντικότητα του κάθε στοιχείου. Με τον τρόπο αυτό, ο εργοδότης θα καθοδηγηθεί γρήγορα στα δυνατά σας χαρακτηριστικά και θα κάνετε καλή εντύπωση.

 Προσπαθήστε να περιορίσετε το βιογραφικό σε όγκο μίας σελίδας , σίγουρα όχι πάνω από δύο. Τα καθήκοντα που έχει ένας υπηρέτης είναι αρκετά απλά και δεν χρειάζεται υπερβολική ανάλυση, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να κουράσει τον αναγνώστη.

Όνομα και Στοιχεία Επικοινωνίας

Οι συστάσεις είναι απαραίτητες σε ένα βιογραφικό. Ενημερώνετε τον αναγνώστη για κάποια στοιχεία επικοινωνίας και διεύθυνσης, πέρα από το όνομά σας.

Επίσης, μπορείτε να επισυνάψετε και κάποιο κοινωνικό δίκτυο, ώστε ο υποψήφιος εργοδότης να αποκτήσει ακόμα πιο πλήρη εικόνα για το άτομό σας.

Ορίστε ένα παράδειγμα απλής και προσεγμένης έναρξης βιογραφικού:

Καλό παράδειγμα - Προτενόμενο
Όνομα: Πέτρος Κριτοβουλίδης
Επάγγελμα: Υπηρέτης
Οδός Κατοικίας: Βασιλέως Κωνσταντίνου 1, Αγία Πελαγία, 58325
Τηλ: +306999999999
Email: petroskrito@example.com
Social Media: facebook.com/petroskritovoulidis

Αν δεν παρουσιάσετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες στην αρχή, όπως το παρακάτω παράδειγμα, θα χρειαστεί να κάνετε επιπλέον διευκρινήσεις στη συνέχεια, κάτι που θα υποβαθμίσει τον επαγγελματισμό σας:

Κακό παράδειγμα - Μη προτεινόμενο
Πέτρος Κριτοβουλίδης
Τηλ: +306999999999
Email: petroskritoboulidis@example.com

Να βάλω φωτογραφία στο βιογραφικό μου;

Αν και σε πολλά επαγγέλματα η φωτογραφία δεν είναι απαραίτητη, ένας υπηρέτης καλό θα είναι να την επισυνάψει στο βιογραφικό του. Οι υποψήφιοι εργοδότες  αναζητούν άτομα  που εμπνέουν εμπιστοσύνη και επαγγελματισμό , κάτι που προσπαθούν να εκμαιεύσουν και από την ίδια τη φωτογραφία τους. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει φωτογραφία, ίσως υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τον υποψήφιο.

⚠️Προσοχή: Μία λάθος φωτογραφία αρκεί για να δημιουργήσει αρνητική εντύπωση για όλο το προφίλ σας.

Περιγράψτε την Εργασιακή Εμπειρία

Η εργασιακή εμπειρία είναι “το Α και το Ω” για τους περισσότερους εργοδότες. Είτε ο ίδιος ο εργοδότης είναι εκείνος που αποφασίζει για την πρόσληψη, είτε κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης του, είναι σίγουρο ότι θα αναζητήσει να δει πρώτα αν έχετε κάποια σχετική εμπειρία με το αντικείμενο.

Βεβαίως, η εμπειρία και η αξία της μπορεί να ποικίλει με βάση τις ανάγκες που έχει η εκάστοτε θέση υπηρέτη. Έτσι, καλό είναι να αναφέρετε όλες τις αρμοδιότητες που είχατε στις άλλες σας δουλειές ως υπηρέτης. Αναφέρετε τον εργοδότη, το διάστημα που εργαστήκατε και το ρόλο που είχατε.

Μπορείτε να σχεδιάσετε το τμήμα της εμπειρίας σας ως εξής:

1. Εσωτερικός υπηρέτης στην κατοικία του Χαράλαμπου Γεωργίου 2011-2020
Ρόλος και αρμοδιότητες:
 • Σερβίρισμα πρωινού
 • Εποπτεία καθαρισμού κατοικίας
 • Διοργάνωση εκδηλώσεων
 • Πληρωμή λογαριασμών και ρύθμιση εκκρεμοτήτων

2. Καθαριστής 2006-2010
Ρόλος και αρμοδιότητες:

 • Καθαρισμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

Αν δεν έχετε εμπειρία

Όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου. Συνεπώς, ειδικά αν είστε νέος/νέα, είναι πιθανό να μην υπάρχει η απαραίτητη εμπειρία για να εργαστείτε ως υπηρέτης. Ακόμα και αν πρόκειται για μία θέση χωρίς πολύ απαιτητικά καθήκοντα, η αξιοπιστία που προσφέρει η εμπειρία είναι σημαντική για έναν εργοδότη.

Έτσι, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αναφερθείτε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά σας, αλλά και αντίστοιχους και σχετικούς ρόλους που είχατε σε άλλες φάσεις της ζωής σας πχ αν προσέχατε παιδιά👶 στο παρελθόν ή ασχολούσασταν με την καθαριότητα.

Εκπαίδευση: Πως να Συμπληρώσετε το Βιογραφικό σας ως Υπηρέτης

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σχολή που μπορείτε να εκπαιδευτείτε στο επάγγελμα του υπηρέτη. Η μόνη πολύ σχετική και συγκεκριμένη εκπαίδευση που μπορείτε να έχετε είναι ως μπάτλερ, αλλά μόνο σε σπουδές που γίνονται στο εξωτερικό. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να έχετε εκπαίδευση σε αντικείμενα που είναι συναφή με το ρόλο σας στην εκάστοτε δουλειά. Αν έχετε σπουδές ως μάγειρας, ως καθαριστής ή ως κηπουρός🧑‍🌾, η υποψηφιότητά σας μπορεί να είναι πιο ισχυρή σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ακόμα και αν έχετε παρακολουθήσει απλά κάποια σεμινάρια, αυτό θα δείξει στον υποψήφιο εργοδότη ό,τι είστε ένα άτομο που επιζητά τη συνεχή επιμόρφωση και έχει στόχο το ποιοτικό αποτέλεσμα στην εργασία του.

Ορίστε παραδείγματα για εκπαίδευση που μπορείτε να παρουσιάσετε στο βιογραφικό σας:

 • Σχολή Μαγείρων ΙΕΚ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
  2019-2020
 • Σεμινάριο Κηπουρικής ΙΕΚ ΠΡΑΞΗ
  2011

Υπηρέτης βιογραφικό

Αναζητήστε περισσότερα πρότυπα για τη διαμόρφωση ενός βιογραφικού που υπηρετεί ιδανικά τους σκοπόυς σας εδώ.

Οι Καλύτερες Δεξιότητες που Έχει Ένας Υπηρέτης

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ένας υπηρέτης μπορεί να έχει αρμοδιότητες πολλών ειδών, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε εργοδότη και του κάθε σπιτιού. Έτσι, καλό είναι στο βιογραφικό σας  να συμπεριλάβετε όλες σας τις δεξιότητες , ώστε να αποδείξετε ό,τι είστε ένα χρήσιμο στέλεχος στο υπηρετικό προσωπικό ενός σπιτιού.

Ας δούμε μερικές δεξιότητες που είναι πολύ πιθανόν να αναζητούν οι υποψήφιοι εργοδότες από τους υπηρέτες που θα προσλάβουν:

 • Ικανότητες καθαρισμού
 • Μαγειρικές ικανότητες
 • Δίπλωμα οδήγησης
 • Περιποίηση κήπου
 • Περιποίηση ζώων
 • Διοργάνωση εκδηλώσεων
 • Διαχείριση και οργάνωση προσωπικού
 • Τεχνολογικές γνώσεις

Από τη στιγμή που πρόκειται για άτομα που θα περνούν πολλές ώρες μέσα στην ημέρα με το υπόλοιπο προσωπικό, οι υπηρέτες είναι σημαντικό να έχουν και κάποια πνευματικά χαρίσματα:

 • Εχεμύθεια
 • Ευγένεια
 • Ευπρέπεια
 • Προσοχή στη λεπτομέρεια
 • Επικοινωνιακός χαρακτήρας
 • Επαγγελματισμός
 • Υπευθυνότητα
 • Διαχείριση κρίσεων

Συνοψίζοντας σαν Επαγγελματίας Υπηρέτης: Η Κάρτα Παρουσίασης του βιογραφικού σας 

Η κάρτα παρουσίασης είναι το κείμενο που συνοδεύει το βιογραφικό σας. Στόχος είναι να έχετε μία πιο άμεση επαφή με τον υποψήφιο εργοδότη. Μέσα σε λίγες προτάσεις θα προσπαθήσετε να επισημάνετε τα δυνατά σας στοιχεία και να πείσετε τον εργοδότη ό,τι αξίζετε μία ευκαιρία.

Ως υποψήφιος υπηρέτης, ο λόγος πρέπει να είναι ευγενικός και επαγγελματικός.

Δύο ενδεικτικά παραδείγματα είναι τα εξής:

Σωστό
Ο επαγγελματισμός και η εχεμύθεια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που με βοήθησαν να ξεχωρίσω και να ανελιχθώ στις προηγούμενες εργασίες μου ως υπηρέτης. Έχω εκπαιδευτεί για να ανταποκριθώ σε οτιδήποτε χρειάζεται σε ένα σπίτι, ενώ είμαι διαθέσιμος τόσο για εσωτερικά, όσο και για εξωτερικά καθήκοντα.
Λάθος
Μου αρέσει να είμαι υπηρέτης και θέλω να μένω σε ένα σπίτι, όπου και δουλεύω, ώστε να μη χρειάζεται να νοικιάζω. Είμαι πολύ καλός στο μαγείρεμα και τα πάω καλά με τα παιδιά, οπότε μπορώ να κάνω τη δουλειά.

Επιπλέον Πληροφορίες για Υπηρέτες

Οι υπηρέτες πρέπει να είναι ανοιχτοί σε αρκετές γνώσεις και δεξιότητες. Όσο περισσότερα πράγματα μπορείτε να κάνετε, τόσο πιο απαραίτητοι είστε για έναν εργοδότη, με τον μισθό να προσαρμόζεται αναλόγως.

Γνώσεις τεχνολογίας

Η τάση των τελευταίων χρόνων μετατρέπει τα σπίτια σε smart houses📱. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τις κατοικίες των ευκατάστατων ανθρώπων. Είναι σημαντικό οι υπηρέτες να γνωρίζουν από τεχνολογία και να μπορούν να διαχειριστούν την πληθώρα μικροσυσκευών που όλο και προστίθενται στο σπίτι.

Κηπουρική και Πισίνα

Ο κήπος και η πισίνα είναι βασικά χαρακτηριστικά στις κατοικίες των πλουσίων. Αν γνωρίζετε να τα διαχειρίζεστε, τότε δεν θα χρειάζεται να υπάρχει ένας εργαζόμενος αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Υπηρέτης βιογραφικό

Μαγειρική

Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει εξειδικευμένος μάγειρας για τα γεύματα μιας οικογένειας. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο να εκτιμηθεί η γνώση σας και να αξιοποιηθεί στο μέλλον.

Ξένες Γλώσσες

Πολλές από τις ευκατάστατες οικογένειες φιλοξενούν φίλους και συγγενείς από το εξωτερικό ανά τακτά και μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η γνώση ξένων γλωσσών μόνο χρήσιμη μπορεί να είναι!

👍Μπορείτε να συμπεριλάβετε και χόμπι, τα οποία, ιδανικά, θα είναι σχετικά με τη φύση του επαγγέλματος.

Σύνοψη: Γράφοντας το Ιδανικό Βιογραφικό για Έναν Υπηρέτη

Συνοψίζοντας, επισημαίνουμε ότι το επάγγελμα του υπηρέτη χαρακτηρίζεται από σημαντική ποικιλία στους ρόλους που μπορεί να αναδείξει. Επίσης, η εμπιστοσύνη και ο επαγγελματισμός χαίρουν σημαντικής εκτίμησης στον χώρο. Έτσι, κατά τη σύνταξη του βιογραφικού σας θα ήταν καλό να εστιάσετε στα εξής στοιχεία:

 • Διατηρήστε επαγγελματικό προφίλ
 • Βάλτε σε πρώτη γραμμή την εμπειρία σας
 • Αναδείξτε τα πνευματικά χαρακτηριστικά
 • Δώστε βάρος σε δεξιότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Συμπληρώστε το Βιογραφικό σας με μια Συνοδευτική Επιστολή

Γενικότερα, δεν είναι απαραίτητο να επισυνάψετε κάποια συνοδευτική επιστολή✉️ στην αίτηση για μια δουλειά υπηρέτη. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να το κάνετε, από τη στιγμή που αυτό ζητηθεί από τον υποψήφιο εργοδότη. Σε αυτή την περίπτωση, διατηρήστε τον επαγγελματισμό σας μέσα από τη γραφή σας και αναδείξτε τα χαρακτηριστικά που μπορούν να δώσουν προβάδισμα στην υποψηφιότητά σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Πρέπει να έχει συστάσεις το βιογραφικό μου;

Οι συστάσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα βιογραφικό υπηρέτη. Ακόμα και αν δεν ζητηθούν από τον εργοδότη, καλό είναι να προσκομίσετε μία σύσταση που μπορεί να επηρεάσει προς όφελός σας.

Πρέπει να γράψω για όλη την εργασιακή μου εμπειρία στο βιογραφικό;

Καλό είναι να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας την εμπειρία που σχετίζεται με το επάγγελμα που αιτείστε. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και σχετικά άσχετη εμπειρία μπορεί να αναδείξει υπευθυνότητα και άλλα σημαντικά για τον εργοδότη στοιχεία.

Похожие статьи