Σχεδιαστής γραφικών βιογραφικό: Ετοιμάστε ένα σωστό βιογραφικό, επειδή πρέπει να ξεχωρίσετε!

Ένα προσεγμένο βιογραφικό σχεδιαστή γραφικών είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για έναν επιτυχημένο επαγγελματία. Πρόκειται για έναν αρκετά ανταγωνιστικό χώρο εργασίας, με το βιογραφικό να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή ενός υποψηφίου από την εργοδότρια εταιρεία. 

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για ένα επάγγελμα που έχει στη φύση τον σχεδιασμό, ένας σχεδιαστής γραφικών βιογραφικό θα πρέπει να δημιουργήσει με μοναδικό στυλ και προσωπικότητα.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι πρόκειται για ένα όλο και πιο ανερχόμενο επάγγελμα, χάρη στην ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου τις τελευταίες δεκαετίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 19% των επιχειρήσεων, σύμφωνα με σχετική έρευνα, ξοδεύει περισσότερα από 10.000 δολάρια σε ετήσια βάση για επεξεργασία και δημιουργία γραφικών. Αν το ανάγουμε σε διεθνές επίπεδο🗺️, μιλάμε για τη δημιουργία πολλών υποψηφίων εργοδοτών ανά τον κόσμο!

Παράδειγμα Βιογραφικού για Σχεδιαστή Γραφικών

Πέτρος Κυριακίδης
Σχεδιαστής Γραφικών
Ούλωφ Πάλμε 25, 93795, Πρέβεζα
Τηλ: 6999999999
Email: petroskyria@example.com
LinkedIn.com/petroskyriakidis

Η δημιουργικότητα και το πάθος για τον σχεδιασμό είναι τα στοιχεία που με κάνουν να ξεχωρίζω στο αντικείμενο. Μπορώ να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις των πελατών, καθώς έχω πολύ καλή γνώση της επεξεργασίας, ενώ έχω δουλέψει τα κορυφαία προγράμματα σχεδιασμού που κυκλοφορούν στην αγορά.

Εργασιακή εμπειρία
GameMasters 2018-2020

  • Ρόλος: Σχεδιασμός γραφικών και περιβάλλοντος διάδρασης videogames και mobile apps

Σπουδές
New York Graphic Institute 2014-2017 (Εξ Αποστάσεως)

  • Thesis: Graphic Design in Social Marketing (Linkedin)

Γλώσσες

  • Ελληνικά – Μητρική
  • Αγγλικά – Εξαιρετική (C2)

Δεξιότητες

  • Δημιουργικότητα
  • Επεξεργασία Εικόνας & Βίντεο
  • Social Media Marketing
  • Γνώση Προγραμμάτων Adobe
📌Συμβουλή: Τα τυπογραφικά και σχεδιαστικά λάθη στο βιογραφικό δεν συγχωρούνται εύκολα, ειδικά στη δουλειά του σχεδιαστή γραφικών.

Σχεδιαστής γραφικών βιογραφικό

Μισθολόγιο και απολαβές για ένα σχεδιαστή γραφικών

Δύο είναι οι βασικοί τρόποι που μπορεί ένας σχεδιαστής γραφικών να απασχοληθεί και να βγάλει χρήματα στην Ελλάδα. Ωστόσο, πολλοί είναι οι γραφίστες στην Ελλάδα  που προσπαθούν να δημιουργήσουν συνεργασίες με εταιρείες από το εξωτερικό και κυρίως τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, αλλά και τις ΗΠΑ. Όπως είναι λογικό, οι απολαβές είναι καλύτερες όσο πλησιάζουμε στο κέντρο του Δυτικού Κόσμου, ενώ πρόκειται για ένα επάγγελμα που λόγω της φύσης του, δεν έχει σύνορα. Στις περισσότερες εταιρείες μπορείτε να δουλέψετε εξ’ αποστάσεως από όπου κι αν βρίσκεστε.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, πάντως οι επαγγελματικές προοπτικές και οι απολαβές έχουν ως εξής:

  • Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου: Σε μία σύμβαση με μία εταιρεία πληρώνεστε με μισθό. Έχετε ένα σταθερό εισόδημα σε μηναία βάση, όπως επίσης και δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.
    Οι μισθοί μπορεί να ξεκινήσουν από τα 700€ για νέους σχεδιαστές γραφικών και μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 1.800€💰 σε πιο υψηλόβαθμες και υπεύθυνες θέσεις. Πάντως, οι περισσότεροι έμπειροι γραφίστες με σύμβαση λαμβάνουν από 950€ έως και 1.200€ ως μηνιαία αμοιβή.
  • Ελεύθερος Επαγγελματίας: Οι περισσότεροι γραφίστες επιλέγουν το δρόμο του freelancing. Πρόκειται για μία σαφώς πιο καλοπληρωμένη επιλογή, όμως υπάρχει το σημαντικό ρίσκο της απουσίας σταθερού εισοδήματος. Ως ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να είστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί, αφού  η ελεύθερη αγορά απαιτεί καλό μάρκετινγκ  του εαυτού σας.
    Οι αμοιβές μπορούν να ποικίλουν από 10€/ώρα μέχρι και 80€/ώρα, ανάλογα με το αντικείμενο, την εμπειρία και τις δυνατότητες. Σε πολλές περιπτώσεις οι μισθοί είναι ανά πρότζεκτ, κάτι που προσφέρει σημαντική ευελιξία.

Πως να φτιάξετε ένα βιογραφικό σημείωμα για σχεδιαστές Γραφικών

Ένας εργοδότης που αναζητά έναν σχεδιαστή γραφικών θα εστιάσει σε συγκεκριμένα πράγματα στο βιογραφικό σας. Ο στόχος σας ως γραφίστας είναι από τη μία να έχετε το απαιτούμενο περιεχόμενο και από την άλλη να το παρουσιάσετε με οργανωμένο και παραστατικό τρόπο.

Στη σελίδα μας θα βρείτε κατατοπιστικούς οδηγούς, αλλά και πρότυπα για βιογραφικά σχεδιαστών γραφικών, ώστε να παρουσιάσετε το ιδανικό βιογραφικό που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε.

Η οργάνωση είναι ένα αρκετά βασικό στοιχείο που θα βοηθά τον εργοδότη να βρίσκει εύκολα αυτό που αναζητά στο βιογραφικό, χωρίς να χρειάζεται να το διαβάζει από την αρχή.

Κάθε θέση εργασίας έχει τα δικά της χαρακτηριστικά στο επάγγελμα του σχεδιαστή γραφικών. Μπορείτε να δημιουργείτε εκ νέου το βιογραφικό ή να το προσαρμόζετε στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης. Μπορεί να ακούγεται… ταλαιπωρία, όμως είναι πολύ γρήγορο και εύκολο μέσα από τα εργαλεία της πλατφόρμας μας.

📌Συμβουλή: Προσπαθήστε να είστε επίκαιροι κατά τη συμπλήρωση του βιογραφικού. Εστιάστε σε πιο μοντέρνες πρακτικές και εναλλακτικές, αλλά και προγράμματα που χρησιμοποιούνται ευρέως.

Σχεδιασμός

Στόχος σας κατά τον σχεδιασμό του βιογραφικού σας είναι να παρουσιάσετε ένα ευανάγνωστο έντυπο, το οποίο να προσφέρει ξεκάθαρες πληροφορίες στον αναγνώστη. Έτσι, αποφύγετε τα πολύ μικρά γράμματα (κινηθείτε σε μεγέθη από 10 έως 14), ενώ δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξεζητημένες γραμματοσειρές🔤 που θα ξενίσουν τον αναγνώστη.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έντονα ή πλάγια γράμματα για να τονίσετε κάποια στοιχεία και να κάνετε το βιογραφικό σας ακόμα πιο ευανάγνωστο.

Σχεδιαστής γραφικών βιογραφικό

Μορφή και Δομή

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι σε ένα βιογραφικό, ο ίδιος ο τρόπος παρουσίασης και δομής των στοιχείων μπορεί να παίξει το ρόλο του. Πολλοί σχεδιαστές γραφικών επιλέγουν να εστιάσουν κυρίως στην εμπειρία, βάζοντας τα στοιχεία σε σειρά με βάση το πιο άξιο αναφοράς. Αυτό δείχνει να βοηθά και τους  εργοδότες να φιλτράρουν τους υποψηφίους με βάση ποιοτικά κριτήρια .

Πάντως, η πιο παραδοσιακή μορφή βιογραφικών εφαρμόζει τη χρονολογική δομή, τόσο στην εμπειρία, όσο και στην εκπαίδευση.

Όνομα και Στοιχεία Επικοινωνίας

Ξεκινώντας το βιογραφικό σας, πρέπει να συστηθείτε στον εργοδότη ή το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού με τα στοιχεία σας. Αναφέρετε το όνομά σας και κάποια επιπλέον στοιχεία, όπως η διεύθυνση, αλλά και η ειδικότητά σας.

Δείτε παρακάτω ένα παράδειγμα το τα πρώτα στοιχεία που πρέπει να παρουσιάσετε:

Σωστό - Συνίσταται
Κυριάκος Τέλογλου
Σχεδιαστής Γραφικών
Εμμανουήλ Καλαφάτη 2, 65335, Ξάνθη
Τηλ: +306999999999
telogloukyr@example.com
linkedin.com/in/kyriakosteloglou

Αυτές οι πληροφορίες αρκούν για να δώσουν κάποια σημαντικά στοιχεία στον εργοδότη, όπως η απόστασή σας από τον χώρο εργασίας ή η εξειδίκευσή σας.

Με ένα βιογραφικό ελλιπές, όπως είναι το παρακάτω, θα χρειαστούν επιπλέον διευκρινήσεις στο μέλλον:

Λάθος - Δε συνίσταται
Κυριάκος Τέλογλου
Σχεδιαστής
Τηλ: +306999999999

Να βάλω φωτογραφία στο βιογραφικό μου;

Γενικότερα, η φωτογραφία δεν είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στο βιογραφικό σημείωμα ενός σχεδιαστή γραφικών κατά την αναζήτηση εργασίας. Ίσως είναι χρήσιμο σε περίπτωση που θέλετε να είστε πιο οικείοι με έναν εργοδότη μιας μικρής επιχείρησης, ωστόσο είναι ένα αδιάφορο στοιχείο για τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες.

💡Τα έσοδα των σχεδιαστών γραφικών έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 13.5% τα τελευταία 5 χρόνια!

Περιγράψτε την Εργασιακή Εμπειρία

Η εργασιακή εμπειρία είναι το πρώτο στοιχείο που θα κοιτάξει ένας εργοδότης. Από τη στιγμή που έχει στη διάθεσή του αρκετά βιογραφικά, θα ξεχωρίσει εκείνα που δείχνουν να έχουν την περισσότερη εμπειρία και εξειδίκευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο που αναζητά.

Εργασία σε αντίστοιχες επιχειρήσεις και πρότζεκτ καλό είναι να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της λίστας με την εμπειρία σας, αφού θα δημιουργήσουν καλή εντύπωση και αυτόματα θα σας βάλουν στη λίστα με τους επικρατέστερους υποψηφίους για μία θέση.

Παράλληλα, μπορείτε να  εμβαθύνετε στο ρόλο που είχατε στις συγκεκριμένες θέσεις , αν προκύπτουν αρκετά κοινά με αυτό που ζητά ο εν λόγω εργοδότης.

Δοκιμάστε να οργανώσετε την ενότητα της εμπειρίας ως εξής:

1. Σχεδιαστής γραφικών στην εταιρεία “Red Galaxy”, 2018-2020
Ρόλος και αρμοδιότητες:
  • Ανάπτυξη γραφικών για την εφαρμογή “e-Galaxy Payments”.
  • Σχεδιασμός γραφικών περιβάλλοντος, μεταβάσεων και κουμπιών.
  • Αξιολόγηση εμπειρίας χρήστη UX κατά την πλοήγηση.

2. Σχεδιαστής γραφικών στην εταιρεία “Graphicom”, 2020-2023
Ρόλος και αρμοδιότητες:

  • Επεξεργασία σκηνών animation και δημιουργία γραφικών για το video game “Dead or Alive”

Αν δεν έχετε εμπειρία

Αν δεν έχετε εργαστεί ξανά σε μία αντίστοιχη επιχείρηση, μπορείτε να αναφερθείτε σε άλλες θέσεις εργασίας που είχατε και να αναδείξετε την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό σας. Παράλληλα, μπορείτε να αναφέρετε και σχετικά πρότζεκτ που έχετε δουλέψει κατά τις σπουδές σας ή και σε προσωπικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο. Ακόμα και πιο γενικές αναφορές είναι καλύτερες από ένα κενό τμήμα στην ενότητα που θα έπρεπε να υπάρχει η εμπειρία.

Εκπαίδευση: Πως να Συμπληρώσετε το Βιογραφικό σας ως Σχεδιαστής Γραφικών

Η εκπαίδευσή σας είναι απαραίτητη για να κερδίσετε τον σεβασμό και την εκτίμηση ενός εργοδότη. Όσο καλός και αποτελεσματικός αν είναι κάποιος υποψήφιος σχεδιαστής γραφικών, αν δεν έχει την προβλεπόμενη εκπαίδευση σε κάποια σχολή, θα έχει σημαντικό μειονέκτημα απέναντι στους υπόλοιπους.

Αναφέρετε τη σχολή που αποφοιτήσατε, ενώ μη διστάσετε να αναφέρετε και πτυχιακές εργασίες ή πρότζεκτ που αναλάβατε και έχουν σχέση με το ρόλο που ζητά ο συγκεκριμένος εργοδότης.

Αποφύγετε, ωστόσο, την υπερβολική ανάλυση, αφού οι περισσότεροι εργοδότες εστιάζουν περισσότερο στην εκπαίδευση για επιβεβαίωση και προσπαθούν να ξεχωρίσουν τους κορυφαίους υποψηφίους από την ενότητα της εμπειρίας. Αυτό ισχύει, τουλάχιστον, στο επάγγελμα του σχεδιαστή γραφικών.

Παρακάτω θα δείτε δύο απλά παραδείγματα για την παρουσίαση των σπουδών σας:

  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
    Τμήμα Γραφιστικής
    2010-2014
    Πτυχιακή Εργασία “Το γραφικό σχέδιο και η δημιουργία γραφικών στον χώρο του animation”
  • ΙΕΚ ΑΝΟΔΟΣ
    Τμήμα Γραφικού Σχεδιασμού
    2016
💡Περίπου το 19% των σχεδιαστών γραφικών παραμένει στην ίδια δουλειά για πάνω από 8 χρόνια.

Σχεδιαστής γραφικών βιογραφικό

Οι Καλύτερες Δεξιότητες που Έχει Ένας Σχεδιαστής Γραφικών

Αν και οι περισσότερες σχολές στην Ελλάδα, τόσο οι δημόσιες, όσο και οι ιδιωτικές, προσφέρουν προσεγμένες σπουδές, υπάρχουν αρκετές δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσετε μόνοι σας. Ειδικά αν έχετε ολοκληρώσει τις σπουδές σας, είναι σημαντικό να έχετε γνώση από τα προγράμματα graphic design 💻 που είναι δημοφιλή στην αγορά και θα απαιτήσουν οι εταιρείες να μπορείτε να δουλέψετε.

Υπάρχουν μερικές πολύ εξειδικευμένες ικανότητες που απαιτούν οι εργοδότες από τους σχεδιαστές και τους γραφίστες τους. Ας δούμε μερικές από αυτές τις ικανότητες που μπορούν να αναβαθμίσουν το προφίλ σας:

  • Γνώση προγραμμάτων της Adobe
  • Επεξεργασία εικόνας
  • Επεξεργασία βίντεο
  • Βασικές αρχές σχεδίου και χρωμάτων
  • Ικανότητες αξιολόγησης εμπειρίας χρήστη
  • Γνώσεις τυπογραφίας, στοιχείων διάταξης και γραμματοσειρών

Πέρα από τις βασικές ικανότητες και δεξιότητες που αφορούν την ίδια της δουλειά, υπάρχουν και πνευματικά στοιχεία που μπορούν να σας αναδείξουν και είναι πολύτιμα για το ρόλο σας στο graphic design.

  • Οργανωτικότητα
  • Διαχείριση χρόνου
  • Δημιουργικότητα
  • Συνδυαστική σκέψη
  • Προσοχή στη λεπτομέρεια
  • Προσαρμοστικότητα

Συνοψίζοντας σαν Επαγγελματίας Σχεδιαστής Γραφικών: Η Κάρτα Παρουσίασης του βιογραφικού σας 

Τις περισσότερες φορές ο αρμόδιος για τις προσλήψεις θα φτάσει σε ένα συμπέρασμα για το προφίλ σας ήδη από την εμπειρία σας και τις σπουδές σας. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε ένα επιπλέον βήμα, προσπαθώντας να ξεχωρίσετε μέσα από τη δική σας σύνοψη, ένα κείμενο σχετικά με τον εαυτό σας.

Πάντως, καλό είναι να  αποφύγετε την πολύ φιλική γλώσσα , τις υπερβολικά προσωπικές αναφορές, προσπαθώντας να διατηρήσετε τον επαγγελματισμό.

Ας δούμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Σωστό
Έχοντας εργαστεί σε ισχυρές εταιρείες του χώρου, διαθέτω ισχυρές δεξιότητες και πνευματικά χαρακτηριστικά που με βοηθούν να ανταποκριθώ σε κάθε πρόκληση ως γραφίστας. Συνεχίζω να εκπαιδεύομαι με σεμινάρια, ώστε να αξιοποιώ στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες κάθε προγράμματος και να εξασφαλίζω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον πελάτη.
Λάθος
Έχω δουλέψει ως γραφίστας σε αρκετές δουλειές και ήμουν αρκετά καλός. Ξέρω και Photoshop και Premiere αρκετά καλά. Μπορώ να μάθω όλα τα προγράμματα που χρειάζονται με λίγη εκπαίδευση, αφού χρειάζομαι τη δουλειά.
📌Συμβουλή: Αν έχετε portfolio, είναι μια καλή ιδέα να επισυνάψετε ένα σύνδεσμο στο βιογραφικό σας, ώστε οι εργοδότες να μπορούν να το εξετάσουν άμεσα.

Επιπλέον Πληροφορίες για Σχεδιαστές Γραφικών

Πέρα από τις βασικές γνώσεις που σχετίζονται άμεσα με το επάγγελμα του γραφίστα και του σχεδιαστή γραφικών, συχνά επιπλέον δεξιότητες μπορούν να σας κάνουν φαβορί για τη θέση.

Γνώσεις κώδικα και Web Design

Αν και πρόκειται για μία κατεύθυνση που πολλοί γραφίστες επιλέγουν και αλλάζουν σημαντικά επαγγελματικό ρόλο, το web design μπορεί να σας φανεί αρκετά χρήσιμο ως graphic designer.

Οι γνώσεις σας επιτρέπουν να συνεργάζεστε καλύτερα με τους developers ή και να έχετε ισχυρότερο ρόλο (και πληρωμή) σε κάποια έργα.

Σχεδιαστής γραφικών βιογραφικό

Φωτογραφία

Οι γνώσεις φωτογραφίας📸, είτε αφορούν τη λήψη, είτε την επεξεργασία φωτογραφιών, μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ικανότητα σας στη δουλειά.

Social Media Marketing

Πολλές από τις εργασίες που αναλαμβάνουν οι σχεδιαστές γραφικών απευθύνονται πλέον στα κοινωνικά δίκτυα 📲 Facebook, Instagram, Tik Tok, Youtube κλπ. Γνωρίζοντας πως λειτουργεί η διαφήμιση και η προώθηση στο συγκεκριμένο αντικείμενο, μπορείτε να είστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά σας.

Ξένες Γλώσσες

Όπως και στα περισσότερα επαγγέλματα, κυρίως όσα χρησιμοποιούν υπολογιστή, η γνώση αγγλικών και άλλων γλωσσών είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Πέρα από τη συνεχή εκπαίδευση, μπορείτε να προχωρήσετε σε συνεργασίες και επικοινωνία με πολλούς περισσότερους πελάτες.

Σύνοψη: Γράφοντας το Ιδανικό Βιογραφικό για Ένα Σχεδιαστή Γραφικών

Συνοψίζοντας, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο σχεδιαστής γραφικών πρέπει να προσπαθήσει μέσα από το δημιουργικό βιογραφικό του σε σχέση με έναν απλό γραφίστα. Έτσι, καλείστε να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά σας με τους εξής τρόπους:

  • Εστιάστε στην εμπειρία σας, φιλτράροντας τα στοιχεία που ενδιαφέρουν στο συγκεκριμένο ρόλο ή δουλειά.
  • Προσπαθήστε να επισημάνετε τις δεξιότητες που έχετε αποκτήσει και συμπίπτουν με τις ανάγκες της θέσης εργασίας.
  • Ενισχύστε την υποψηφιότητά σας με μία αναφορά στις δυνατότητές σας, πάντα με έμφαση στον επαγγελματισμό σας.

Συμπληρώστε το Βιογραφικό σας με μια Συνοδευτική Επιστολή

Η συνοδευτική επιστολή δεν είναι απαραίτητη για ένα βιογραφικό σημείωμα. Γράψτε κι επισυνάψτε μία μόνο στην περίπτωση που σας ζητηθεί από τον εργοδότη, διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι προσπαθείτε υπερβολικά και είστε σε… απόγνωση. Στη συνοδευτική επιστολή✉️ σας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξτε τα στοιχεία που κρίνετε ότι μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό σας να ξεχωρίσει και να ισχυροποιήσετε την υποψηφιότητά σας απέναντι στον ανταγωνισμό.

Συχνές Ερωτήσεις

Πρέπει να έχει συστάσεις το βιογραφικό μου;

Όχι, οι συστάσεις δεν είναι απαραίτητες στο βιογραφικό σας. Η μόνη περίπτωση που πρέπει να επισυνάψετε συστάσεις είναι αν αυτό έχει ζητηθεί από τον υποψήφιο εργοδότη.

Πρέπει να γράψω την εθνικότητά μου στο βιογραφικό μου;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο για την εταιρεία να γνωρίζει ποια είναι η εθνικότητά σας. Αναφέρετέ το στο βιογραφικό σημείωμα μόνο αν αυτό έχει ζητηθεί στην αγγελία της θέσης για λόγους φορολογίας και λοιπών ιδιαιτεροτήτων που αφορούν τον εργαζόμενο.

Δοκιμάστε το πρότυπο για το βιογραφικό σχεδιαστή γραφικών, ώστε να έχετε ένα βιογραφικό που θα αναδείξει τα ισχυρά σας στοιχεία!

Похожие статьи