Σχεδιαστής βιογραφικό: Πως να ξεχωρίσει το προφίλ σας και να πάρετε τη θέση!

Το επάγγελμα ενός σχεδιαστή μόδας είναι αρκετά πρόσφατο ως προς το χαρακτήρα που έχει διαμορφώσει. Στο παρελθόν, ειδικά στην Ελλάδα, ελάχιστοι ήταν οι σχεδιαστές μόδας που δεν έκαναν αυτό το επάγγελμα από... καθαρή εμπειρία. Πρόκειται, στις περισσότερες περιπτώσεις, για πολύ ικανές μοδίστρες με ιδιαίτερες δεξιότητες στην επεξεργασία των ρούχων👚.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Πλέον, πρόκειται για έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό χώρο, όπου ένα βιογραφικό μπορεί να σας βοηθήσει να αναδειχθείτε.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή από έναν εργοδότη παίζει φυσικά το βιογραφικό σας. Στόχος σας είναι να παρουσιάσετε την εμπειρία και την εκπαίδευσή σας, σε συνδυασμό με δείγματα της δουλειάς σας που μπορούν να σας θέσουν ψηλά στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση.

Σχεδιαστής βιογραφικό

Παράδειγμα Βιογραφικού για Σχεδιαστή Μόδας

Μένια Κύρτσου
Θερίσου 38, Ναύπλιο, 54322
Τηλ: 6999999999
Email: meniakyr@example.com
instagram.com/meniakyrtsou

Ο χώρος της μόδας με συναρπάζει και ανέκαθεν ονειρευόμουν να εργαστώ ως σχεδιάστρια μόδας. Έχω εκπαιδευτεί σε αρκετές τεχνικές και τάσεις, ενώ η εμπειρία μου σε ελληνικές εταιρείες με βοηθά να έχω πλήρη αντίληψη των διαδικασιών και τον ρόλων της θέσης. Η δημιουργικότητα και η καινοτομία είναι τα μεγάλα μου πλεονεκτήματα

Εργασιακή εμπειρία

1. Σχεδιάστρια μόδας στην εταιρεία “Trend” | 2019-21
Ρόλος & Αρμοδιότητες:

 • Σχεδιασμός γυναικείων εσωρούχων
 • Σχεδιασμός μαγιό
 • Εποπτεία παραγωγικής διαδικασίας και ποιοτικός έλεγχος

2. Σχεδιάστρια μόδας στον οίκο “Lavender“
Ρόλος & Αρμοδιότητες:

 • Σχεδιασμός φορεμάτων
 • Συνεργασία με το τμήμα μάρκετινγκ για την προώθηση
 • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις, εκθέσεις και επιδείξεις μόδας

Σπουδές

 • Σχέδιο Μόδας – ΙΕΚ ART

Γλώσσες

 • Ελληνικά – Μητρική
 • Αγγλικά – Εξαιρετικά (C1)

Δεξιότητες

 • Ελεύθερο σχέδιο
 • Γνώσεις σχεδιαστικών προγραμμάτων Η/Υ
 • Κατανόηση παραγωγικής διαδικασίας
 • Γνώσεις υφασμάτων και επεξεργασίας
 • Γνώσεις μάρκετινγκ
 • Δημιουργικότητα
 • Επικοινωνιακός χαρακτήρας

Μισθολόγιο και Απολαβές για ένα Σχεδιαστή Μόδας

Συναντάμε μεγάλες διαφορές στο μισθολόγιο των σχεδιαστών μόδας από τη μία θέση στην άλλη. Οι απολαβές δεν είναι σταθερές και εξαρτώνται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες, όπως είναι οι αρμοδιότητες της θέσης, αλλά και η πρότερη εμπειρία του εργαζομένου. Νέοι σχεδιαστές μόδας χωρίς κάποια δουλειά στο παρελθόν θα ξεκινήσουν από αρκετά χαμηλά από μισθολογικής άποψης, με μισθούς κοντά στον βασικό και τα 700-800€. Όσο μαζεύετε εμπειρία και ένα αξιόλογο portfolio, μπορείτε να κινηθείτε αρκετά υψηλότερα μισθολογικά, ξεπερνώντας τα 1.000€ και αγγίζοντας ακόμα και ποσά στα 2.000€💰!

Σχεδιαστής βιογραφικό

Παράλληλα, ούτε η εργασιακή σχέση είναι σταθερή, αφού αρκετοί -ειδικά οι νέοι- σχεδιαστές μόδας δεν εργάζονται με πλήρες ωράριο, αφού  μπορεί να συνεργάζονται σε 4ωρο ή και ως freelancers . Σε κάθε περίπτωση, η εκάστοτε πολιτική αμοιβών της εταιρείας και οι ικανότητες και η εμπειρία του σχεδιαστή θα επηρεάσουν σημαντικά τις αμοιβές.

💡Η μεγάλη πλειοψηφία των σχεδιαστών μόδας είναι γυναίκες, αφού αποτελούν πάνω από το 80% των επαγγελματιών στο χώρο!

Πως να φτιάξετε ένα βιογραφικό σημείωμα για Σχεδιαστή Μόδας

Το βιογραφικό είναι η πρώτη επαφή που θα έχει ένας υποψήφιος εργοδότης με τον σχεδιαστή μόδας που αναζητά εργασία. Έτσι, πρέπει να πρόκειται για ένα έγγραφο που από τη μία θα έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, αλλά και προσεγμένη επεξεργασία και στυλ.

Από τη στιγμή που πρόκειται για ένα επάγγελμα που βασίζεται στην αισθητική, αυτό θα πρέπει να προκύπτει και στο βιογραφικό σας. Δημιουργήστε ένα πλήρες και κατατοπιστικό, αλλά και κομψό βιογραφικό.

Σχεδιασμός

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να κάνετε εξεζητημένη επεξεργασία κατά το σχεδιασμό του βιογραφικού σας. Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να πείσετε ότι αξίζετε μέσα από την εμφάνιση του βιογραφικού σας, αλλά μέσα από το περιεχόμενό του. Η εμφάνιση θα πρέπει να είναι απλή και να  εξυπηρετεί μία γρήγορη και εύκολη ανάγνωση .

Οι γραμματοσειρές μπορούν να είναι οι πιο δημοφιλείς και απλές. Επιλογές όπως οι Arial, Verdana ή Times New Roman είναι αρκετά ευανάγνωστες τόσο από υπολογιστή, όσο και σε εκτυπωμένη μορφή ή ακόμα και από κινητό.

 • Οι λίστες μπορούν να σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε τα δεδομένα πολύ συνοπτικά και οργανωμένα.
 • Βάλτε διακριτούς τίτλους με μεγαλύτερα γράμματα. Με τον τρόπο αυτό οι αναγνώστες εύκολα θα μπορούν να περιηγηθούν στο βιογραφικό σας και να εστιάσουν/ανατρέξουν στα σημεία που τους ενδιαφέρουν περισσότερο.

Σχεδιαστής βιογραφικό

Μορφή και Δομή

Μία οργανωμένη μορφή και μία προσεγμένη δομή μπορούν να συνεισφέρουν αρκετά στην επιτυχία του βιογραφικού σας. Ο σκοπός είναι, βεβαίως,  να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να το διαβάσει εύκολα , αλλά και να εντοπίσει γρήγορα τις ενότητες, που είναι πιο σημαντικές γι’ αυτόν.

Χρησιμοποιώντας τίτλους και κατηγορίες, έχετε τη δυνατότητα να κατατάξετε τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές σας με βάση την σημαντικότητά τους. Οι υποψήφιοι εργοδότες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα ποιοτικά, παρά για τα ποσοτικά χαρακτηριστικά της εμπειρίας, αλλά και των σπουδών σας.

Παράλληλα, προτιμήστε μία ξεκάθαρη μορφή με απλές γραμμές και χωρίς υπερβολική επεξεργασία στο έγγραφο.

Όνομα και Στοιχεία Επικοινωνίας

Είναι απαραίτητο να αναφέρετε κάποιες προσωπικές πληροφορίες στην κορυφή του βιογραφικού σας. Έτσι, θα υπάρξει η πρώτη επαφή με τον αναγνώστη, ενώ τα στοιχεία σας θα είναι διαθέσιμα και εύκολα προσβάσιμα στην περίπτωση που ο εργοδότης επιδιώξει να επικοινωνήσει μαζί σας.

Δεν είναι ανάγκη να προσπαθήσετε να ξεχωρίσετε μέσα από τα στοιχεία. Προτιμήστε απλές αναφορές σε βασικά δεδομένα, όπως το όνομα, η ειδικότητα, αλλά και στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας. Παράλληλα, μπορείτε να παραθέσετε κάποιο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο, αλλά ίσως και κάποια σελίδα που σχετίζεται με τη δουλειά σας.

Μία απλή προσέγγιση στο βιογραφικό σας μπορεί να είναι η εξής:

Σωστό - Συνίσταται
Όνομα: Μίνα Λεβέντη
Επάγγελμα: Σχεδιάστρια Μόδας
Οδός Κατοικίας: Μαρινάκη 5, Καρδίτσα, 54292
Τηλ: +306999999999
Email: minalev@example.com
Social Media: instagram.com/minaleventi

Ένα βιογραφικό με ελλιπή στοιχεία μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή του εργοδότη και εν τέλει να λειτουργήσει εναντίον σας.

Λάθος - Δε συνίσταται
Μίνα Λεβέντη
Μαρινάκη 5, Καρδίτσα, 54292
instagram.com/minaleventi

Σχεδιαστής βιογραφικό

Να βάλω φωτογραφία στο βιογραφικό μου;

Η εμφάνιση ενός σχεδιαστή μόδας δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, όχι τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την ουσία του επαγγέλματος. Έτσι, δεν είναι απαραίτητο να επισυνάψετε κάποια φωτογραφία σας. Ωστόσο, αυτό έγκειται στη δική σας προτίμηση. Σε περίπτωση που θέλετε να συμπεριλάβετε μια εικόνα σας, φροντίστε να έχει επαγγελματικά χαρακτηριστικά. Αποφύγετε φωτογραφίες από εξόδους ή social media και προτιμήστε απλές φωτογραφίες του προσώπου σας.

Περιγράψτε την Εργασιακή Εμπειρία

Οι εργοδότες δίνουν μεγάλο βάρος στην εμπειρία που έχει ένας υποψήφιος εργαζόμενος. Αυτή μπορεί να τους βοηθήσει να κατανοήσουν αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του δικού τους χώρου εργασίας. Παράλληλα, η εκάστοτε θέση, αλλά και ο χρόνος παραμονής σας σε αυτή, μπορεί να είναι ένα ακόμη στοιχείο για τις ικανότητές σας, την υπευθυνότητα και την αφοσίωσή σας στην εργασία σας.

Σχεδιαστής βιογραφικό

Αναφέρετε στο βιογραφικό σας τις δουλειές που έχετε κάνει και είναι σχετικές με το αντικείμενο, αφού περιττές πληροφορίες με άσχετες δουλειές ίσως απλά αποσπάσουν τον αναγνώστη.

Αναφέρετε την εργασιακή σας εμπειρία με τον εξής τρόπο:

1. Σχεδιάστρια μόδας στον βρετανικό οίκο “Costanza”
Ρόλος και αρμοδιότητες:
 • Σχεδιασμός φόρμας για ρούχα
 • Επικοινωνία με εμπορικές εκθέσεις

2. Σχεδιάστρια μόδας στην ελληνική εταιρεία “ΕΝΔΥΜΑ 1934”
Ρόλος και αρμοδιότητες:

 • Σχεδιασμός ανδρικών εσωρούχων και κοστουμιών
 • Επίβλεψη διαδικασίας παραγωγής και ποιοτικός έλεγχος

Αν δεν έχετε εμπειρία

Αρκετοί είναι οι νέοι άνθρωποι με φιλοδοξία και μεράκι στο χώρο του σχεδιασμού ρούχων. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να βρουν εργασία χωρίς εμπειρία, από τη στιγμή που είναι πολύτιμη για τους περισσότερους εργοδότες. Πάντως, αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει. Μπορείτε να αναφέρετε  στοιχεία από την πρακτική που κάνατε στη σχολή σας , μαζί με τα δυνατά στοιχεία που αναδείχθηκαν από την πρώτη επαφή με το επάγγελμα.

Σχεδιαστής βιογραφικό

📌 Συμβουλή: Ένα portfolio σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο ή drive μπορεί να ενισχύσει πολύ την υποψηφιότητά σας, αφού υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα δείγματα της δουλειάς σας. Αυτό ισχύει για καλλιτέχνες, φωτογράφους και συναφή επαγγέλματα.

Εκπαίδευση: Πως να Συμπληρώσετε το Βιογραφικό σας ως Σχεδιαστής Μόδας

Πολλές νέες ιδιωτικές σχολές που εκπαιδεύουν σχεδιαστές μόδας έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αλλά και το εξωτερικό. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορείτε να επιλέξετε, είτε σε ΙΕΚ, όπου συναντάμε μονοετείς ή διετείς τάξεις. Παράλληλα, τα σεμινάρια είναι ακόμη ένας τρόπος να εξειδικευθείτε στο συγκεκριμένο επάγγελμα, όμως δύσκολα θα σας βοηθήσουν να υπερυσχύσετε απέναντι σε υποψήφιους με πτυχίο. Βεβαίως, υπάρχουν και τμήματα δημοσίων πανεπιστημίων, όπως είναι το τμήμα τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Σε ανάλογες σχολές δεν παίρνετε πτυχίο εξειδίκευσης στο σχέδιο μόδας, όμως αποκτάτε πολύτιμες γνώσεις γύρω από το χώρο που σίγουρα θα εκτιμηθούν από έναν εργοδότη και μπορούν να σας ανοίξουν αρκετές πόρτες.

Μπορείτε να κάνετε αναφορά στις σπουδές👩‍🎓 σας με τον εξής τρόπο:

 • Τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας – Πανεπιστήμιο Πειραιά
  2016-2021
 • Σχολή Σχεδίου Μόδας – Σχεδιαστής Μόδας – ΙΕΚ ΑΠΟΨΗ
  2020-2021

Σχεδιαστής βιογραφικό

Οι Καλύτερες Δεξιότητες που Έχει Ένας Σχεδιαστής Μόδας

Το επάγγελμα του σχεδιαστή μόδας είναι πολλά περισσότερα από απλά τον σχεδιασμό ρούχων, εσωρούχων και αξεσουάρ μόδας. Πρόκειται για έναν αρκετά συνολικό και ευρύ ρόλο στο χώρο της μόδας, ο οποίος προσφέρει σημαντικές προοπτικές για ανέλιξη.

Αυτό που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε ανάμεσα στο πλήθος και να κάνετε το βήμα παραπάνω είναι κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα, αλλά και ένα συνολικό “πακέτο” που ίσως να ενθουσιάσει έναν εργοδότη.

Υπάρχουν κάποιες βασικές τεχνικές δεξιότητες που καθιστούν ένα σχεδιαστή μόδας αξιόλογο και καλό είναι να τις έχετε και να τις αναφέρετε στο βιογραφικό σας:

 • Ελεύθερο σχέδιο✏️
 • Γνώσεις υφασμάτων, διαδικασιών συρραφής
 • Θεωρία χρωμάτων
 • Γνώση προγραμμάτων σχεδιασμού και επεξεργασίας Η/Υ
 • Παρακολούθηση τάσεων μόδας
 • Τεχνολογικές γνώσεις

Πέρα από τις βασικές γνώσεις που μπορεί να μάθει κάποιος σχεδιαστής μόδας στη σχολή ή σε σεμινάρια, υπάρχουν και πνευματικά προσόντα που τον συνοδεύουν στην εργασία του. Αυτές οι δεξιότητες έχουν μεγάλη αξία για μερικούς εργοδότες, ακόμα περισσότερο ίσως και από τις επίκτητες δεξιότητες από την εκπαίδευση. Ας δούμε μερικές:

 • Δημιουργικότητα
 • Επαφή με την κοινωνία
 • Προσοχή στη λεπτομέρεια
 • Δυνατότητα εργασίας υπό πίεση
 • Ομαδικό πνεύμα
 • Αισθητική αντίληψη
💡Αν και περίπου το 85% των σπουδαστών στο σχέδιο μόδας βρίσκει κάποιο επάγγελμα στο χώρο, οι περισσότεροι δεν εργάζονται ως σχεδιαστές μόδας, αλλά σε συναφείς ασχολίες.

Σχεδιαστής βιογραφικό

Συνοψίζοντας σαν Επαγγελματίας Σχεδιαστής Μόδας: Η Κάρτα Παρουσίασης του βιογραφικού σας 

Μία κάρτα παρουσίασης πρέπει να συνοδεύει το βιογραφικό σας και μπορεί να φανεί αρκετά πολύτιμη στην ανάδειξη των προσόντων σας. Από τη στιγμή που ένας σχεδιαστής μόδας έχει πολυεπίπεδα στοιχεία, μπορείτε να επισημάνετε τα δυνατά σας στοιχεία στον αρμόδιο που θα εξετάσει το βιογραφικό σας.

Προσπαθήστε να παραμείνετε απλοί στο λόγο σας, αποφεύγοντας υπερβολές ή ανεπίσημο λόγο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα:

Σωστό
Η αγάπη μου για τη μόδα με οδήγησε στο επάγγελμα της σχεδιάστριας ρούχων. Έχω συνεργαστεί με αρκετούς οίκους και έχω καταφέρει να βοηθήσω σε πολλές συλλογές γυναικείας και παιδικής μόδας. Η δημιουργικότητα είναι από τα δυνατά μου στοιχεία, αφού δεν σταματάω να δοκιμάζω νέα πράγματα και καινούργιες επιλογές.
Λάθος
Φτιάχνω φοβερά ρούχα και είμαι πολύ καλή στο να τα σχεδιάζω στο χέρι. Έχω εμπειρία σε διάφορες εταιρείες και τα πήγα πολύ καλά. Μου αρέσει η μόδα και πιστεύω μπορώ να κάνω καριέρα στο μέλλον.

Επιπλέον Πληροφορίες για Σχεδιαστές Μόδας

Διάφορα είναι τα στοιχεία και οι γνώσεις που μπορούν να αναδείξουν το προφίλ σας και να ισχυροποιήσουν την υποψηφιότητά σας. Η προσωπική σας πορεία, κάποια επιμέρους εκπαίδευση ή άλλες πληροφορίες σχετικά με τα χόμπι σας ή την προσωπικότητά σας μπορούν να βοηθήσουν τον εργοδότη να βρει επιπλέον στοιχεία στο προφίλ σας.

Γνώσεις μάρκετινγκ στο χώρο της μόδας

Ο στόχος του σχεδιαστή μόδας είναι ξεκάθαρος,  να σχεδιάσει προσεγμένα ρούχα που θα φέρουν πωλήσεις και κέρδη 📈 στην εταιρεία. Οι γνώσεις μάρκετινγκ μπορούν να σας βοηθήσουν στις επιλογές σας.

Εικονογράφηση και σχέδιο

Όσο κι αν η αυτοματοποίηση έχει κάνει την εμφάνισή της στο σχέδιο μόδας, οι γνώσεις εικονογράφησης και σχεδίου στο χαρτί ή σε υπολογιστή🖥️ παραμένουν πολύτιμο χάρισμα για κάθε σχεδιαστή.

Σχεδιαστής βιογραφικό

Ξένες Γλώσσες

Οι ξένες γλώσσες είναι απαραίτητες στα περισσότερα επαγγέλματα, αρκετά και για έναν σχεδιαστή μόδας. Είναι σημαντικό να μπορείτε να έχετε επαφή με εταιρείες του εξωτερικού (πολλές έχουν σχέσεις ή γραφεία στην Ελλάδα), κάτι που αφορά και τις δημόσιες σχέσεις που οφείλει να αναπτύσσει ένας σχεδιαστής.

📌 Συμβουλή: Όσο περισσότερο εργάζεστε στο χώρο ως επαγγελματίες σχεδιαστές μόδας, τόσο πιθανότερο είναι να βρείτε μία συγκεκριμένη εξειδίκευση σε κομμάτια.

Σχεδιαστής βιογραφικό

Σύνοψη: Γράφοντας το Ιδανικό Βιογραφικό για Ένα Σχεδιαστή Μόδας

Κλείνοντας, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε για ακόμη μια φορά ότι το επάγγελμα του σχεδιαστή μόδας αφορά άμεσα την προσωπικότητά σας, κάτι που είναι σημαντικό να αναδείξετε μέσα από το βιογραφικό. Παράλληλα, εστιάστε στα εξής:

 • αναφέρετε αναλυτικά τις δεξιότητές σας, ειδικά όσες σχετίζονται με τη θέση
 • παραμείνετε λιτοί στο σχεδιασμό και τη μορφή του βιογραφικού
 • μην παραλείψετε πνευματικές δεξιότητες που μπορούν να αναδείξουν το ταλέντο σας
 • επισημάνετε την καλή σχέση σας με το χώρο της μόδας σε κάθε ευκαιρία

Σχεδιαστής βιογραφικό

Συμπληρώστε το Βιογραφικό σας με μια Συνοδευτική Επιστολή

Μία συνοδευτική επιστολή δεν είναι απαραίτητη σε μία αίτηση για δουλειά σχεδιαστή. Βεβαίως, σε περίπτωση που πρόκειται για κάτι που ζητά η αγγελία, καλό είναι να προσκομίσετε μία σε ξεχωριστό έγγραφο🗃️. Δημιουργήστε μία συστατική επιστολή μέσα από τα πρότυπά μας, ώστε να εντυπωσιάσετε και να ενισχύσετε την υποψηφιότητά σας για τη θέση.

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ να έχω χρώματα στο βιογραφικό μου;

Ιδανικά, ένα βιογραφικό καλό είναι να έχει λίγα και απαλά χρώματα. Οι πιο ασφαλείς λύσεις είναι οι επιλογές σε μαύρο, μπλε ή πορτοκαλί, όμως οι σχεδιαστές μόδας μπορούν να επιλέξουν και πιο “τολμηρά” πρότυπα.

Πρέπει να γράψω για τα χόμπι μου στο βιογραφικό;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο να αναφέρετε τα χόμπι στο βιογραφικό. Ωστόσο, χόμπι και δεξιότητες που σχετίζονται με το επάγγελμα μπορούν να σας βοηθήσουν.

Похожие статьи