Πως να φτιάξετε ένα καλό βιογραφικό συντονιστής social media

Ασχολείστε με τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το Facebook; Μήπως έχετε κάνει πολλές αιτήσεις για την θέση του συντονιστή βιογραφικού χωρίς ανταπόκριση; Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξετε ξανά το βιογραφικό σας σημείωμα καθώς υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το πρόβλημα να βρίσκεται εκεί.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Τα περισσότερα βιογραφικά συντονιστή social media κρύβουν πολλά προβλήματα σχετικά με την δομή, την γραμματική, την μορφοποίηση αλλά και την έλλειψη πληροφοριών. Αυτό τις περισσότερες φορές έχει σαν αποτέλεσμα την απόρριψη ενός βιογραφικού σημειώματος social manager.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι υπεύθυνοι προσλήψεων δεν είναι εύκολο να μείνουν ικανοποιημένοι, για τον λόγο αυτό θα πρέπει να δώσετε πολύ μεγάλη προσοχή στην διαμόρφωση του βιογραφικού σας.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε μερικές σημαντικές ενότητες που το βιογραφικό συντονιστής social media θα πρέπει να διαθέτει. Στην συνέχεια θα μιλήσουμε για το τι θα πρέπει να αποφύγετε κατά την διάρκεια συγγραφής του βιογραφικού και επιπλέον θα αναφέρουμε και ένα παράδειγμα που θα σας φανεί σίγουρα αρκετά χρήσιμο.

Συντονιστής Social Media βιογραφικό

Εξοικονομήστε πολύτιμο χρόνο

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και να έχετε ένα ολοκληρωμένο και πλήρες βιογραφικό σημείωμα για τη θέση του συντονιστή social media μέσα σε 5 λεπτά θα πρέπει να επισκεφθείτε το βιογραφικό.com

Στο βιογραφικό.com θα βρείτε μια σειρά από πρότυπα και παραδείγματα βιογραφικών από τα οποία μπορείτε να εμπνευστείτε για το βιογραφικό του manager social media. Μερικά από τα πλεονεκτήματα του βιογραφικού.com είναι η ευκολία χρήσης και η εξατομικευμένη εμπειρία που προσφέρει. 

Συντονιστής Social Media βιογραφικό

Ποιες είναι οι ενότητες που θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα βιογραφικό συντονιστή social media?

Παρακάτω θα αναφερθούν οι 4 βασικές ενότητες για το βιογραφικό manager social media αλλά και μερικές επιπλέον πληροφορίες για την κάθε ενότητα. Η γνώση αυτών των πληροφοριών θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε πιο εύκολα το βιογραφικό σας σημείωμα.

Συντονιστής Social Media βιογραφικό

Αναφορά στα στοιχεία επικοινωνίας του υποψηφίου social media manager

Σύμφωνα με το επαληθευμένο παράδειγμα της παραπάνω εικόνας θα πρέπει να τοποθετηθούν μερικά βασικά στοιχεία επικοινωνίας αριστερά στο πάνω μέρος του βιογραφικού. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να αναφέρετε το τηλέφωνο σας, το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, την διεύθυνση κατοικίας αλλά και το επαγγελματικό σας προφίλ στα κοινωνικά μέσα. Να θυμάστε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας θα πρέπει να είναι πραγματικά έτσι ώστε να μπορεί ο εργοδότης να επικοινωνήσει μαζί σας στην περίπτωση που επιλεχθείτε για την θέση εργασίας.

Τονίστε την επαγγελματική σας εμπειρία

Συντονιστής Social Media βιογραφικό

Η σημαντικότερη ενότητα στο βιογραφικό του συντονιστή social media είναι η εργασιακή εμπειρία στην οποία θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία. Για τη δημιουργία μιας θετικής εικόνας θα πρέπει να συμπεριλάβετε το στοιχείο της ρεαλιστικότητας σε αυτή την ενότητα αναφέροντας παραδείγματα από τις προηγούμενες δουλειές σας.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να αναφέρετε πρώτα το όνομα της επιχείρησης και στην συνέχεια και το όνομα του πρώην εργοδότη σας. Με αυτήν την κίνηση γνωστοποιείται στους υπεύθυνους προσλήψεων ότι κατέχετε γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο και ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε. 

Στην συνέχεια καλό θα ήταν να κάνετε και μια αναφορά στις αρμοδιότητες που είχατε αναλάβει στην προηγούμενη σας δουλειά. Χαρακτηριστικά μπορείτε να πείτε ότι είχατε αναλάβει τις καμπάνιες αλλά και την παρουσίαση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την διαχείριση και την εξυπηρέτηση των πελατών. Με λίγα λόγια μπορείτε να αναφέρετε ότι πόστο και αρμοδιότητα είχατε καθώς οι νέοι εργοδότες θα καταλάβουν σε ποιον τομέα μπορείτε να εργαστείτε αποτελεσματικότερα. 

Ποιες δεξιότητες θα πρέπει να διαθέτει ένας καταρτισμένος επαγγελματίας social media manager ;

Παρακάτω θα αναφερθούμε σε μερικές σημαντικές δεξιότητες που θα πρέπει να διαθέτει οπωσδήποτε ένας επαγγελματίας συντονιστής social media. Θα αναφέρουμε τόσο σε γενικές όσο και σε ειδικές δεξιότητες που θα πρέπει να πλαισιώνουν την ενότητα των δεξιοτήτων του υποψήφιου social manager.

Γενικές δεξιότητες 

  • Επαγγελματισμός
  • Δημιουργικότητα
  • Υπευθυνότητα
  • Ευελιξία
  • Καλή διαχείριση χρόνου

Ειδικές δεξιότητες

  • Τεχνολογικές γνώσεις 
  • Γνώσεις πληροφορικής 
  • Καλή χρήση των ψηφιακών μέσων
  • Κοινωνικές δεξιότητες
  • Ανάλυση δεδομένων

Συμπεριλάβετε την εκπαίδευση στο βιογραφικό σας σημείωμα

Συντονιστής Social Media βιογραφικό

Η τελευταία από τις σημαντικές ενότητες για ένα συντονιστής social media βιογραφικό είναι η ενότητα της εκπαίδευσης. Μέσα από αυτή την ενότητα καλείστε να δείξετε τις γνώσεις σας αλλά και τι είστε ικανός να αναλάβετε στην νέα θέση συντονιστή social media.

Ξεκινήστε τοποθετώντας τον τίτλο του πτυχίου σας στην ενότητα της εκπαίδευσης. Tο πτυχίο σας θα πρέπει να είναι σχετικό με τα ψηφιακά μέσα και την τεχνολογία. Στην συνέχεια αν έχετε κάποιο μεταπτυχιακό σχετικό με το αντικείμενο μπορείτε να το ενσωματώσετε επίσης στο βιογραφικό σας.

Γενικότερα ότι έχει σχέση με την εκπαίδευση σας θα πρέπει να το τοποθετήσετε σε αυτή την ενότητα. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να προσθέσετε και τις βεβαιώσεις από τα σεμινάρια που παρακολουθήσατε σχετικά με τα ψηφιακά μέσα αλλά και τα πτυχία σας στις ξένες γλώσσες και την τεχνολογία.

Τι θα πρέπει να αποφύγουμε σε ένα βιογραφικό social media manager;

Συντονιστής Social Media βιογραφικό

Αναφερθείτε αναλυτικά στις εμπειρίες σας

Ένα πράγμα που θα πρέπει να αποφεύγετε με κάθε τρόπο είναι η συμπίεση πολλών πληροφοριών σε μια μικρή παράγραφο. Καλό θα ήταν να κάνετε αναλυτική αναφορά σε μια εργασιακή σας εμπειρία  σαν social media manager. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε να δημιουργήσετε αναπάντητα ερωτήματα στους εργοδότες.

Μην χρησιμοποιείται κοινότυπες εκφράσεις

Συντονιστής Social Media βιογραφικό

Προσπαθήστε να αποφύγετε την χρήση κοινότυπων εκφράσεων που δεν τραβούν το ενδιαφέρον. Μερικές από αυτές τις εκφράσεις είναι: εργατικός, δημιουργικός, ενθουσιώδης. Οι εκφράσεις αυτές δεν κάνουν το βιογραφικό σας ξεχωριστό και δεν έχουν κανένα θετικό πρόσημο.

Μην κάνετε χρήση ψεύτικων πληροφοριών

Συντονιστής Social Media βιογραφικό

Κάνοντας χρήση μη πραγματικών πληροφοριών δημιουργείτε μια κακή εικόνα και αυξάνετε τις πιθανότητες να απολυθείτε. Ο εργοδότης σας θα καταλάβει αμέσως ότι δεν έχετε επαφή με το αντικείμενο και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να έρθετε σε πολύ δύσκολη θέση. 

Μην κάνετε ορθογραφικά και γραμματικά λάθη

Συντονιστής Social Media βιογραφικό

Πολλοί είναι οι υποψήφιοι συντονιστές social media που κάνουν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη με αποτέλεσμα να χάνουν την θέση εργασίας. Θυμηθείτε να κάνετε τον γενικό έλεγχο πριν την τελική αποστολή του βιογραφικού σας για να αποφύγετε σημαντικά λάθη και ασάφειες. 

Μην χρησιμοποιείται την ίδια μορφοποίηση σε όλο το βιογραφικό

Συντονιστής Social Media βιογραφικό

Το βιογραφικό ενός συντονιστή κοινωνικών μέσων θα πρέπει να έχει σωστή μορφοποίηση. Πιο συγκεκριμένα οι τίτλοι των ενοτήτων θα πρέπει να έχουν διαφορετικό μέγεθος και χρώμα αλλά και το περιεχόμενο να διαφέρει με μικρότερη γραμματοσειρά και χωρίς κάποιο χρώμα.

Συχνές ερωτήσεις

Ποιες είναι οι σημαντικότερες ειδικές δεξιότητες σε ένα βιογραφικό social manager;

Κάποιες από τις σημαντικότερες ειδικές δεξιότητες είναι: Καλή χρήση των ψηφιακών μέσων, κοινωνικές δεξιότητες, ανάλυση δεδομένων.

Ποια ενότητα του βιογραφικού συντονιστή κοινωνικών μέσων είναι πολύ σημαντική και γιατί;

Η σημαντικότερη ενότητα για ένα βιογραφικό συντονιστή κοινωνικών μέσων είναι η ενότητα της εργασιακής εμπειρίας. Οι εργοδότες ζητούν συνήθως συντονιστές κοινωνικών μέσων που να γνωρίζουν το επάγγελμα και να διαθέτουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να αναλάβουν αρμοδιότητες από την πρώτη κιόλας μέρα.

Ποια λάθη θα πρέπει να αποφύγουμε στο βιογραφικό συντονιστή social media;

Τα λάθη που θα πρέπει να αποφεύγεται κατά την διάρκεια συγγραφής του βιογραφικού σας είναι: Ορθογραφικά λάθη, συντακτικά λάθη, την συμπίεση πληροφοριών σε μια παράγραφο αλλά και οι ψεύτικες πληροφορίες θα πρέπει να αποφεύγονται.

Похожие статьи