Βιογραφικό σερβιτόρου | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γράψετε το βιογραφικό σας

Αν είσαι σερβιτόρος/α και δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις να γράφεις το βιογραφικό σου ή πως ακριβώς να φτιάξεις βιογραφικό σημείωμα σερβιτόρου, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε σε αυτή σου την αποστολή. Η δουλειά σου είναι εξαιρετικά σημαντική, ασχέτως προκαταλήψεων, ειδικά στην κοινωνία μας.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Για να μπορέσεις να κλείσεις αυτή την πολυπόθητη συνέντευξη που αποζητείς, είναι πολύ σημαντικό να φτιάξεις ένα σωστά δομημένο και επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα. Όταν απευθυνθείς στα καταστήματα εστίασης στα οποία επιθυμείς να εργαστείς, είτε εποχιακά είτε μόνιμα, αυτό θα είναι ένα δυνατό σου εργαλείο για να βρεις δουλειά.

Ο επαγγελματισμός και το σωστό βιογραφικό είναι κάτι που πρέπει να συνοδεύει κάθε εργαζόμενο στην αναζήτησή του/της. Πρέπει να αναδείξεις τις ικανότητές σου στον τομέα καθώς και την σχετική σου εμπειρία, με σύντομο και απλό τρόπο, ώστε να έχεις απευθείας την προσοχή του παραλήπτη του σημειώματός σου και να προχωρήσεις σε συνέντευξη.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος σερβιτόρου

Μαρίνα Παπαδοπούλου
Service
Αγίου Νικολάου 35, 13444, Αθήνα
Τηλ: 6997777777
mpapad@gmail.com
LinkedIn.com/mpapad

Σερβιτόρα με μεγάλη εμπειρία στο service εστιατορίων και καφετεριών, σε Αθήνα και νησιά του Αιγαίου. Επαφή με κοκτέιλ και διαφόρων ειδών ροφήματα, και φαγητό.

Εργασιακή εμπειρία

 • Batstation, Αθήνα – 2014-2017
 • Τhe Clumsies, Αθήνα – 2017-2018
 • Συναγωγή Open air bar, Χανιά Κρήτης– 2019-2022
 • Jamaica bar, Τήνος – Καλοκαιρινή σεζόν 2017
 • Ανεμόμυλος bar, Τήνος – Καλοκαιρινή σεζόν 2018

Μέλος δυναμικών ομάδων εξυπηρέτησης και service σε καταστήματα εστίασης που ξεχωρίζουν στον τομέα τους και στην περιοχή τους. Επαφή με κόσμο από όλο τον πλανήτη και δυνατότητα συνεννόησης σε τρεις διαφορετικές γλώσσες.

Σπουδές/Εκπαίδευση
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών – Πανεπιστήμιο Πατρών (2011-2017)
Γλώσσες

 • Ελληνικά – Μητρική
 • Αγγλικά – C2
 • Γαλλικά – C2

Δεξιότητες

 • Υψηλό επικοινωνιακό επίπεδο
 • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
 • Άριστη διαχείρηση χρόνου
 • Εξοικείωση με νέα συστήματα παραγγελιών
 • Πάθος για επίλυση προβλημάτων και υψηλή αποδοτικότητα

Hobby και ενδιαφέροντα

 • Εθελοντισμός: Φύλαξη σκύλων στο κέντρο τεράποδων φίλων Αγίας Παρασκευής
 • Μουσική: 4 χρόνια πιάνο με σχεδόν καθημερινή μελέτη και εμφανίσεις
 • Αθλητισμός: Τακτικές προπονήσεις σε γυμναστήριο και τρέξιμο αντοχής από το 2012, μέχρι και σήμερα
Αν επιθυμείς, μπορείς να βασιστείς στο παραπάνω πρότυπο ή ακόμη και να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με τα δείγματα βιογραφικών που παρέχουμε. Φτάσε το βιογραφικό σου σημείωμα ένα επίπεδο πιο πάνω και αύξησε τις πιθανότητες να βρεις την επόμενή σου δουλειά, τώρα.

βιογραφικό σερβιτόρου

Πως να γράψεις ένα παράδειγμα βιογραφικού σερβιτόρου από το μηδέν

Αν τελικά είσαι από τους ανθρώπους που η δουλειά του σερβιτόρου είναι το επάγγελμα που αγαπάς ή επιλέγεις να ασκείς, επίτρεψέ μας να σε βοηθήσουμε να αποκτήσεις το τέλειο βιογραφικό που θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές σου να δουλέψεις σε όποιο bar εσύ επιλέξεις να εργαστείς.

Ένα σωστά δομημένο βιογραφικό σημείωμα το οποίο να αναδεικνύει τα  δυνατά σου στοιχεία και τη μέχρι τώρα εμπειρία σου στον τομέα αυτόν, μπορεί να δώσει καλή εικόνα στον πιθανό σου εργοδότη, να σου εξασφαλίσει συνεντεύξεις, και γιατί όχι, και την επόμενή σου δουλειά.

Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει το βιογραφικό σου:

 • Πρέπει να είναι μοναδικό και να αντιπροσωπεύει το ποιος/α είσαι
 • Να κάνει σαφή τη μέχρι τώρα εμπειρία σου. Παρουσίασε τη θέση και το ρόλο που είχες στο προσωπικό κάθε καταστήματος και ποια η επαφή σου με το κοινό
 • Δείξε τι είδους ικανότητες, κλίμα και διάθεση μπορείς να φέρεις στον εργασιακό χώρο και στη συναναστροφή σου με το κοινό που εξυπηρετεί το κατάστημα στο οποίο απευθύνεσαι

Διάταξη

Θα συνιστούσαμε να αποφύγεις την πολλή πληροφορία στο βιογραφικό σου. Χρησιμοποίησε μέγεθος 10-12pt για το κείμενο και δυο μόνο γραμματοσειρές θα είναι αρκετές. Μπορείς να επιλέξεις μια για τους τίτλους, και μια για τις επεξηγήσεις και λεπτομέρειες που ακολουθούν τους τίτλους. Μπορείς να διαλέξες απο τις πιο παγιωμένες στο μάτι γραμματοσειρές, όπως Times New Roman, Cambria Calibri, Arial και Georgia. Η απλότητα είναι κλειδί για ένα καλό βιογραφικό.

Κάποιες συμβουλές για τη διάταξη:

 • Κάθε τμήμα να πιάνει όσο χώρο του αρμόζει, αναλογικά με τη σημασία και συνάφειά του με την θέση που διεκδικείς. Προτείνουμε διάταξη σε σειρές ή στήλες,
 • Να έχει καθαρές υποπεριοχές οι οποίες να αφορούν ξεκάθαρα σε ένα μέρος, π.χ Εργασιακή εμπειρία. Τα εξωεπαγγελματικά σου ενδιαφέροντα δεν έχουν θέση εδώ

Μορφή και δομή

Αυτό που θα απασχολήσει περισσότερο τον recruiter ή πιθανό εργοδότη που θα πάρει το βιογραφικό σου στα χέρια του, είναι η πιο πρόσφατη και τελευταία σου επαφή με το αντικείμενο, αν δουλεύεις κάπου αυτή τη στιγμή, ή όχι.

 Ο καλύτερος τρόπος να παρουσιάσεις τα στοιχεία σου, είναι με αντίστροφη χρονολογική σειρά . Οι εργοδότες αποζητούν ακριβώς αυτό από ένα βιογραφικό σημείωμα, την πιο πρόσφατή σου επαφή με το χώρο της εξυπηρέτησης στην εστίαση.

Μπορείς να αντλήσεις στοιχεία και ιδέες από τις παρακάτω συμβουλές που διαθέτουμε:

 • Καθαρή κατηγοριοποίηση ικανοτήτων, εμπειρίας, ενδιαφερόντων κλπ
 • Τα στοιχεία σου πρώτα, ακολουθούμενα από την εκπαίδευση, εργασιακή εμπειρία, και λοιπές πληροφορίες στο τέλος. Η σωστή ιεράρχηση είναι πολύ σημαντική
 • Ο,τιδήποτε συνδέεται με οργάνωση, αποδοτικότητα, ταχύτητα και κοινωνικές ικανότητες, θα μετρήσει θετικά

Τίτλος και στοιχεία επικοινωνίας

Ο επαγγελματικός σου τίτλος, είναι κάτι ιδιαίτερο στο κλάδο για τον οποία μιλάμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να συνοψίζει το ποιος/α είσαι ως επαγγελματίας, χωρίς ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Είναι ύψιστης σημασίας να δίνει περιεκτικά τον ποιος είναι ο ρόλος σου στον τομέα και να ελκύει τον πιθανό εργοδότη. 

Ακολουθεί ένα καλό παράδειγμα τίτλου και στοιχείων

Σωστό - Συνίσταται
Μαρίνα Παπαδοπούλου
Bistrot- cafe – restaurant service expert
Τηλ: 699777777
Χολαργός, Αθήνα
mpapad@gmail.com
LinkedIn.com/mpapad

Επίσης ένα κακό παράδειγμα τίτλου και στοιχείων

Λάθος - Δε συνίσταται
Μαρίνα Παπαδοπούλου
Σερβιτόρα
Τηλ: 699777777
Πατέρα Μακαρίου 32, Χολαργός, Αθήνα
mpapad@gmail.com
Σημείωση: Αυτό το κομμάτι του βιογραφικού σου πρέπει να αντικατοπτρίζει την ειδικότητά σου χωρίς περιττά στοιχεία. Επιβάλλεται να είναι σύντομο και περιεκτικό, και να περιέχει μόνο τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας. Πρέπει το email καθώς και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που θα παρέχεις να είναι επαγγελματικού χαρακτήρα.

Για το ζήτημα της φωτογραφίας στο βιογραφικό, θα προτείνουμε μια αντιμετώπιση, η οποία όμως δεν είναι και η μόνη, καθώς οι απόψεις διίστανται. Για τον επάγγελμα του service καλό θα ήταν να συμπεριλάβεις μια φωτογραφία, καθαρή, με χαμόγελο, καλοφωτισμένη και φιλική. Καλώς ή κακώς το πρόσωπό σου είναι κάτι που θα βλέπουν οι πελάτες καθημερινά, και πρέπει να είναι κάτι που θέλουν να ξαναδούν.

βιογραφικό σερβιτόρου

Περιγράψτε την επαγγελματική σας εμπειρία

Η δουλειά του σερβιτόρου/ας  είναι πολύ σημαντική, ιδιώς σε μια κουλτούρα και σε μια χώρα με κλίμα σαν το δικό μας, που ο κόσμος βγαίνει έξω, τρώει, πίνει καφέ και διασκεδάζει πολύ συχνά, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, και ακόμη περισσότερο στα νησιά.

Αυτό το κομμάτι του βιογραφικού σου, σου δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσεις σύντομα τη μέχρι τώρα εμπειρία σου ως σερβιτόρος/α. Το πιο σημαντικό είναι να δείξεις μέσα από το βιογραφικό σου, πως η εμπειρία σου έχει συνάφεια με τη θέση που διεκδικείς. Τόνισε το πιο γνωστό bar ή εστιατόριο στο οποίο έχεις δουλέψει, και θα σε βοηθήσει πολύ.

Αν το τελευταίο μαγαζί στο οποίο εργάστηκες δεν είναι του είδους που θα ήθελες για κάποιο λόγο, μπορείς να μη δώσεις έμφαση σε αυτό. Το σημαντικό είναι να κερδίσεις τη θέση στο κατάστημα στο οποίο στέλνεις το βιογραφικό σου, και να πείσεις ότι είσαι ο/η κατάλληλος/η για τη δουλειά.

Παρακάτω θα βρεις κάποιες συμβουλές και κατευθυντήριες οδηγίες για το πως να κάνεις την εμπειρία σου να διαπρέψει στο βιογραφικό σου:

 • Κάθε μέρος να μην ξεπερνά τις δυο με τρεις γραμμές κειμένου
 • Λιτά και λακωνικά, περιγραφή του ρόλου σου σε άλλες δουλειές και θέσεις
 • Μπορείς να συμπεριλάβεις άσχετη εμπειρία, μόνο αν δεν έχεις σχετική
 • Μη διστάσεις να αναφέρεις τις σπουδές σου, όσο άσχετες και να μοιάζουν

Παράδειγμα:

Synagogi open air bar
Αρχισερβιτόρα
Μάϊος 2019-Μάρτιος 2022

-Συνεργασία με διεθνές προσωπικό και συναναστροφή με πελάτες από όλο τον κόσμο

-Ιδέες για κατάλογο σε συνεργασία με τον barman καθώς και συνεργασίες με DJ για θεματικές βραδιές

Κι αν δεν έχεις εμπειρία….

Είναι λογικό να μην έχεις εμπερία, όλοι απο κάπου ξεκινούν και κανείς δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν έχεις ικανότητες συναναστροφής με το κοινό οι οποίες έχουν εφαρμογή στη θέση την οποία διεκδικείς, στέλνοντας το παρόν βιογραφικό σημείωμα σερβιτόρου, θα αυξήσεις τις πιθανότητές σου να βρεις την πρώτη σου δουλειά. Προσπάθησε να αναδείξεις τις ικανότητές σου ως άνθρωπος και το κοινωνικό κομμάτι, και θα βοηθηθείς πολύ.

βιογραφικό σερβιτόρου

Επισήμανε το ακαδημαϊκό σου υπόβαθρο

Μπορεί το επάγγελμα του σερβιτόρου να μην είναι κάτι που σπουδάζεται συμβατικά, αλλά πολλοί σερβιτόροι προέρχονται από ακαδημαϊκό περιβάλλον, για πολλούς και διάφορους λόγους. Το να έχεις φέρει εις πέρας οποιουδήποτε είδους σπουδές, δείχνει οργάνωση, πειθαρχία, εργατικότητα και πείσμα. Χρήσιμες αξίες.

Οι περισσότεροι από αυτούς που θα δουν το βιογραφικό σου κατά την περίοδο που αναζητείς εργασία, δε θα επικεντωθούν στις σπουδές σου, αλλά στην εργασιακή σου εμπειρία στον κλάδο του service. Αυτό δε σημαίνει ότι οι σπουδές δε δίνουν εφόδια με διάφορους τρόπους, σε οτιδήποτε κι αν επιλέξεις να κάνεις στη ζωή σου.

Αν έχεις αφιερώσεις το χρόνο και τον κόπο να αποκτήσεις κάποιον τίτλο σπουδών, μη διστάσεις να το αναφέρεις, χωρίς όμως να επικεντρωθείς σε αυτό. Αφορά τον πιθανό σου εργοδότη τι έκανες τα χρόνια των σπουδών σου, τι ακριβώς σπούδασες και τι δουλειά, σχετική ή άσχετη, έκανες κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Δείχνει εργατικότητα και αφοσίωση.

Ακολουθεί ένα ενδεικτικό υπόδειγμα που μπορείς να αποτελέσει οδηγό για το πως θα αναφέρεις σύντομα και συνοπτικά, τις σπουδές σου:

Σωστό - Συνίσταται
Υπόδειγμα
Πανεπιστήμιο Πατρών
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
Πάτρα, 2011-2017

Δεξιότητες σε βιογραφικό για σερβιτόρου

Ο στόχος εδώ, είναι να κάνεις ακαριαία θετική εντύπωση στον πιθανό σου εργοδότη, μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα.  Για να μπορέσεις να διεκδικήσεις τη δουλειά των ονείρων σου, θα δούμε τι ικανότητες πρέπει να έχεις και τι ιδιότητες πρέπει να επιδεικνύεις για να είσαι το κατάλληλο άτομο για τη θέση.

Πρέπει να μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να λάβει χώρα μια συνέντευξη ή συνάντηση, και να μπορέσεις να πείσεις ότι είσαι ο ιδανικός/η υποψήφιος/α, για τη συγκεκριμένη θέση. Αυτό θα γίνει μέσα απο το βιογραφικό σου, καθώς αυτή θα είνα η πρώτη εικόνα που θα δώσεις στον πιθανό σου εργοδότη, εν απουσία σου.

Ακολουθεί μια σύντομα λίστα με ήπιες δεξιότητες που πρέπει να κατέχεις, καθώς το επάγγελμα έχει ελάχιστο τεχνικό κομμάτι:

 • Κριτική σκέψη
 • Συνέπεια
 • Οργανωτική ικανότητα
 • Λήψη πρωτοβουλιών
 • Διαχείρηση χρόνου και χρονοδιαγράμματος
 • Δυνατότητα λήψης αποφάσεων
 • Εργατικότητα
 • Καλή μνήμη

Διαλεξε 5 με 7 δεξιότητες και επικεντρώσου σε αυτές. Επίλεξέ τες προσεκτικά. Το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν έχει να κάνει με ατελείωτες λίστες τεχνικών ικανοτήτων, όλα είναι θέμα χαρακτήρα, ήθους και συνέπειας.

Επαγγελματική περίληψη

Η πρώτη αλληλεπίδραση είναι μεταξύ εργοδότη και βιογραφικού. Μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση είναι απαραίτητη για να έχεις καλές πιθανότητες να κανονιστεί μια δια ζώσης συνάντηση με τον πιθανό μελλοντικό σου εργοδότη.

Με το κατάλληλο ύφος και τόνο, μπορείς να συμπεριλάβεις πολύ σημαντικές πληροφορίες-κλειδιά, χωρίς να δώσεις μεγάλη έκταση. Παρακάτω θα δούμε συνοπτικά πως μπορεί να διατυπωθεί μια καλή επαγγελματική περιγραφή.

Ακολουθούν, ένα προτεινόμενο και ένα μη προτεινόμενο παράδειγμα, για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοούμε:

Προτεινόμενο:

Σωστό - Συνίσταται
Σερβιτόρα με εξαετή εμπειρία στο service και την εξυπηρέτηση πελατών. Οργανωτική και άνετη σε τρεις διαφορετικές γλώσσες με εμπειρία σε bar, cafe, bistrot, και εστιατόρια, σε Αθήνα και νησιά του Αιγαίου. Ικανότητα υψηλής απόδοσης υπο πίεση και γνώστρια ποτών, cocktails, φαγητών κ.ά.

Μη προτεινόμενο:

Λάθος - Δε συνίσταται
Αφοσιωμένη σερβιτόρα με εμπειρία σε διάφορα μαγαζιά και με μεγάλο αριθμό πελατών. Έχω δουλέψει σε νησιά και στην Αθήνα, σε διάφορες φάσεις και περίοδους.

Η δομή πρέπει να είναι σαφής και ξεκάθαρη, να τονίζεις τα δυνατά σου σημεία ως σερβιτόρος/α, με έμφαση στο είδος των καταστημάτων που έχεις εργαστεί, στο αν έχεις δουλέψει σεζόν, και στις γενικές σου ικανότητες σχετικές με το επάγγελμα.

Σημείωση: Το μη προτεινόμενο παράδειγμα είναι εντελώς γενικό και ασαφές, σύντομο και απλοϊκό, χωρίς να δίνει κάποια ζεστή ή επαγγελματική αίσθηση στον αναγνώστη. Οι πληροφορίες που περιέχει είναι γενικές και αόριστες. Το προτεινόμενο περιέχει συγκεκριμένες ικανότητες, δίνει συνοπτικά το εύρος των καταστημάτων εστίασης στα οποία έχεις εργαστεί, και στις γνώσεις σου.
Σημείωση: Αν δεν έχει εμπειρία, προτείνουμε να στείλεις το βιογραφικό σου και να του δώσεις την αρμόζουσα σημασία, όπως και να έχει. Όλοι ξεκινούν από κάπου και μπορείς να αναδείξεις τις ικανότητες που σε κάνουν κατάλληλο/η για τη δουλειά, και που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις απο τους υπόλοιπους που θα ενδιαφερθούν για τη θέση.

βιογραφικό σερβιτόρου

Πρόσθετες ικανότητες για ένα βιογραφικό σημείωμα σερβιτόρου

Ο κάθε επαγγελματίας έχει τα δικά χόμπι και ενδιαφέροντα εκτός εργασιακού χώρου. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου, και να δώσεις παραπάνω στοιχεία για το χαρακτήρα σου με αυτό τον τρόπο. Μη διστάσεις να μοιραστείς τα ενδιαφέροντά σου, δείχνει μια πιο προσωπική και ολοκληρωμένη εικόνα για εσένα.

Γνώση Η/Υ και πιστοποιήσεις

Εάν έχεις κάποια τέτοια πιστοποίηση σε κάποιο πρόγραμμα υπολογιστή, πτυχίο ECDL, ή ο,τιδήποτε σχετικό, αξίζει να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου σημείωμα. Στην εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογικής εξέλιξης, όλα μετρούν, και ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει κάτι τέτοιο σε βάθος χρόνου.

Ξένες Γλώσσες

Στο συγκεκριμένο επάγγελμα, η γλωσσομάθεια μπορεί να είναι ύψιστης σημασίας, ιδίως αν στέλνεις το βιογραφικό σου για να εργαστείς κατά τη θερινή σεζόν.

Αν έχεις μελετήσει ξένες γλώσσες, μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στις αιτήσεις σου, ιδίως αν κατέχεις γνώση κάποιας γλώσσας πέραν των Αγγλικών, που πλέον θεωρείται βασική και σχεδόν δεδομένη για σχεδόν οποιαδήποτε δουλειά.

Η γλωσσομάθεια παίζει πάντα ρόλο και κάνει την επαφή με το κοινό που εξυπηρετείς, πληρέστερη. Ο τουρισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας και η εστίαση το μεγάλο μέρος του.

 • Αγγλικά (IELTS)
 • DELF (C2)

Τα χόμπι και ενδιαφέροντά σου

Μπορείς να αναφέρεις, εν συντομία, κάποιες από τις ασχολίες σου εκτός του επαγγέλματος.  Είναι πάντα θετικό να δείξεις ότι έχεις ασχολίες εκτός του επαγγέλματος. Λίγοι εργοδότες θα ήταν ικανοποιημένοι αν ήξεραν ότι το μόνο που κάνει όταν σε δουλεύεις είναι να πηγαίνεις για καφέ και να βλέπεις ταινίες.

Όσο υγιές και να είναι το να συναναστρέφεσαι με τους φίλους σου και να χαλαρώνεις με μια ταινία, ένας εργοδότης θέλει να δει κάτι διαφορετικό στα ενδιαφέροντά σου. Δε χρειάζεται να δώσεις έκταση σε αυτό το μέρος του βιογραφικυύ σημειώματος σερβιτόρου.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα:

 • Διάβασμα
 • Φωτογραφία
 • Ταξίδια
 • Συλλογές
Σημείωση: Αρκεί να δείξεις μια άλλη πτυχή σου ή το πόσο έχεις εμβαθύνει σε ένα κομμάτι του επαγγέλματός σου, δε χρειάζεται βάθος και ιδιαίτερη ανάλυση, απλά και επιγραμματικά. Η ενασχόληση με σχετικά και άσχετα πράγματα σε σχέση με το επάγγελμά σου, στον ελεύθερό σου χρόνο, λέει πολλά για εσένα, το ήθος και το χαρακτήρα σου.

Δημοσιεύσεις και κριτικές

Σε περίπτωση που έχει δημοσιευθεί κάποιο άρθρο σε εφημερίδα, blog, ή οτιδήποτε άλλο, για κάποιο κατάστημα στο οποίο έχεις εργαστεί, μη διστάσεις να το συμπεριλάβεις εν συντομία στο βιογραφικό σου σημείωμα. Αν το κατάστημα στο οποίο εργαζόσουν έχει λάβει πολύ καλές κριτικές, ειδικά για το προσωπικό του, αυτό είναι κάτι που μπορεί να μετρήσει θετικά και να έχει θετικό αντίκτυπτο στην καριέρα σου.

Συμβουλές για να βελτιστοποιήσεις το βιογραφικό σημείωμα σερβιτόρου

Είναι κρίσιμο να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία και ό,τι ικανότητες και εμπειρία έχεις στον κλάδο, ιδίως αυτά που πολύ πιθανόν να μη διαθέτουν οι υπόλοιποι που διεκδικούν την ίδια θέση με εσένα.

Οι ακόλουθες συμβουλές και προτάσεις μπορούν να ανεβάσουν το βιογραφικό σου, από ένα, έως πολλά επίπεδα πιο πάνω:

 • Επίλεξε τη σωστή δομή και διάταξη του, ανάλογα ποια ταιριάζει στο σκοπό που προσπαθείς να πετύχεις και στις δικές σου ικανότητες/εμπειρία
 • Χρησιμοποίησε λέξεις κλειδιά που θα βοηθήσουν το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει στα μάτια του παραλήπτη και θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις
 • Πάρε το χρόνο σου να βρεις το σωστό στήσιμο και να το δομήσεις με προσοχή
 • Να είσαι ειλικρινής και ανοιχτός/η, ακόμη κι αν δεν πληρείς όλες τις προϋποθέσεις για τη θέση
 • Μην ξεχάσεις στο τέλος, να διαβάσεις ήρεμα και προσεκτικά το βιογραφικό σου ώστε να εντοπίσεις, και να διορθώσεις, τυχόν λάθη που θα συναντήσεις

Αναζήτησε τώρα ποιο πρότυπο βιογραφικού θα χρησιμοποιήσεις για να ξεκινήσεις άμεσα να συντάσσεις το νέο και ανανεωμένο βιογραφικό σερβιτόρου/ας, και να κάνεις τη δουλειά που εσύ επιθυμείς, δική σου.

βιογραφικό σερβιτόρου

Περίληψη: Γράψε ένα εξαιρετικό βιογραφικό για έναν σερβιτόρο

Όπως έχει γίνει κατανοητό μέχρι τώρα, το βιογραφικό είναι κάτι που σε συνοδεύει, αλλά κυρίως, σε αντιπροσωπεύει εν απουσία σου. Είναι η πρώτη εντύπωση πριν την πρώτη εντύπωση και μπορεί να είναι το καλύτερο εργαλείο που θα σου εξασφαλίσει την επόμενή σου δουλειά, όποια κι αν είναι αυτή.

Αν είναι σαφές, οργανωμένο, ευανάγνωστο και περιεκτικό, οι ικανότητες και η σχετική σου εμπειρία θα ξεχωρίσουν και θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις και σε σχέση με τους υπόλοιπους υποφηφίους.  Μπορεί να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη συνέντευξη, άρα και τη δουλειά, που επιδιώκεις να αποκτήσεις, ή ακόμη και τη δουλειά των ονείρων σου.

Όπως μπορείς να δεις και στο πρότυπο βιογραφικό σερβιτόρου, έχεις επιλογές και μπορείς να ξεκινήσεις αμέσως να δουλεύεις προς την επίτευξη των στόχων σου.

Συχνές ερωτήσεις (FAQS)

Τι επαγγελματικές επιλογές έχω ως Σερβιτόρος/α?

Αυτό εξαρτάται από την εμπειρία σου και τι σου τραβάει το ενδιαφέρον περισσότερο. Σίγουρα οι δυο βασικές επιλογές είναι οι εξής:

– Εποχιακή εργασία Μάιο-Σεπτέμβριο σε κάποιο νήσι ή παραλιακό κατάστημα σε κάποια περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας.
-Σταθερή εργασία όλο το χρόνο σε κάποιο κατάστημα σε μεγάλη πόλη.

Όποιο και να επιλέξεις, σίγουρα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όσον αφορά το είδος του καταστήματος, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ, κυρίως.

Τι ικανότητες χρειάζεται να έχω ως Σερβιτόρος/α?

Ο πρώτος και πολύ σημαντικός τομέας στον οποίο χρειάζεται ικανότητα, είναι αυτός της διαχείρησης του ανθρώπινου στοιχείου και το κοινωνικό κομμάτι της εργασίας αυτής. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα:

 • Φιλικότητα
 • Δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων
 • Οργανωτική ικανότητα
 • Ταχύτητα και συγκέντρωση
 • Κατανόηση στόχων και προσαρμοστικότητα

Βρες εδώ το καλύτερο παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος Σερβιτόρου, και ξεκίνα να γράφεις τώρα το νέο σου βιογραφικό σημείωμα. Σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.

γράψε βιογραφικό νεαρός βιογραφικό με εμπειρία για σερβιτόρο
βιογραφικό χωρίς εμπειρία για σερβιτόρο πρότυπα νεαρών βιογραφικών

Похожие статьи