Βιογραφικό σημείωμα προγραμματιστή λογισμικού | Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το νέο επάγγελμα που έφερε, και εξακολουθεί να φέρνει, τα "πάνω-κάτω" στην αγορά εργασίας, καθώς και στην καθημερινότητά μας, είναι αυτό του προγραμματιστή λογισμικού. Είναι σίγουρα η νέα δουλειά που πολλοί νέοι θα επιλέξουν να κάνουν, και θα επιλέξουν και την αντίστοιχη σχολή για να το σπουδάσουν.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Είτε ψάχνεις την πρώτη σου δουλειά, είτε θέλεις να δεις που θα μπορέσεις να κάνεις το επόμενό σου βήμα στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία, ένα καλό και σωστά στημένο βιογραφικό σημείωμα προγραμματιστή λογισμικού, θα είναι ο καλύτερός σου συνέταιρος σε αυτή σου την αποστολή. Μπορείς τώρα να δεις περισσότερα στοιχεία για τις απολαβές του επαγγελμάτος, εδώ.

Όπως και να έχει, ανεξαρτήτως στόχου, πρέπει να έχεις ένα βιογραφικό που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και τις ικανότητές σου στον κλάδο. Ακολουθούν συμβουλές, αλλά και πρότυπα, με τα οποία μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα να δουλεύεις πάνω στο νέο σου βιογραφικό σημείωμα, και να κάνεις ένα μεγάλο, και σημαντικό, βήμα προς τη δουλειά των ονείρων σου.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος Προγραμματιστή Λογισμικού

Γιάννης Γρηγορίου
Προγραμματιστής λογισμικού
Κανακάρη 4, 13334, Αθήνα
Τηλ: 6998888888
g.grigo@gmail.com
LinkedIn.com/ggrigo

Προγραμματιστής λογισμικού με τριετή εμπειρία σε μεγάλες ομάδες ανάπτυξης λογισμικού, ιστιοσελίδων και applications, και βοηθός team leader. Εμπειρία σε πληθώρα λογισμικών και γλωσσών προγραμματισμού, με σκοπό την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος σε συνεργασία με UX/UI designers.

Εργασιακή εμπειρία

Accenture (2019-2022)
Μέλος 10μελούς ομάδας ανάπτυξης εξατομικευμένου λογισμικού και βοηθός team Leader της ίδιας ομάδας ως μέρος προαγωγής.

Σπουδές/Εκπαίδευση
Τμήμα Η/Υ & Πληροφορικής – Πανεπιστήμιο Πατρών 2014-2019

Γλώσσες

 • Ελληνικά – Μητρική
 • Αγγλικά – C1
 • Γαλλικά – Β2

Δεξιότητες

 • Υψηλό επικοινωνιακό επίπεδο
 • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
 • Άριστη διαχείρηση χρόνου
 • Ικανότητες ηγεσίας
 • Εξοικείωση με νέα τεχνολογικά μέσα και λογισμικά
 • Πάθος για επίλυση προβλημάτων και δημιουργικές προκλήσεις

Hobby και ενδιαφέροντα

 • Μουσική: 9 χρόνια πιάνο και κιθάρα με σχεδόν καθημερινή μελέτη και ζωντανές εμφανίσεις
 • Εθελοντισμός: Φύλαξη σκύλων στο κέντρο τεράποδων φίλων Χαλανδρίου
 • Αθλητισμός: Τακτικές προπονήσεις σε γυμναστήριο, στίβος, και τρέξιμο αντοχής από το 2015, μέχρι και σήμερα

Πώς να γράψεις ένα βογραφικό σημείωμα προγραμματιστή λογισμικού

Αν έχεις αποφασίσει ότι αυτό είναι το αντικείμενο με το οποί επιθυμείς να ασχοληθείς και αγαπάς, είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτή σου την αγάπη να φανεί στο βιογραφικό σου. Μπορείς να αποκτήσεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα και να κάνεις τη δουλειά που επιθυμείς, δική σου.

Αυτό που θες να αναδείξεις πέρα από τις ικανότητές σου, είναι η γενικότερη επαφή σου με το αντικείμενο καθώς και η μέχρι τώρα εργασιακή σου εμπειρία. Σκέψου ότι πρέπει μέσα από μια ή δυο σελίδες, να κάνεις τον παραλήπτη του βιογραφικού σου, εργοδότη, manager ή recruiter, να θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου άμεσα και να κανονίσετε μια συνέντευξη.

Αν έχεις δουλέψει για μια εταιρεία-staple στο χώρο και έχεις πετύχει σημαντικά πράγματα όσο εργαζόσουν ή εργάζεσαι εκεί, μη διστάσεις να το τονίσεις. Παρακάτω μπορείς να βρεις κάποιες γενικές συμβουλές για να δεις σε ποια κατεύθυνση μπορείς να κινηθείς:

 • Πρέπει να είναι ιδιαίτερο αλλά όχι επιτηδευμένο, προσωπικό και προσωποποιημένο, να δείχνει εσύ ποιος/α είσαι
 • Παρουσίασε την εμπειρία σου με τρόπο που να δείχνει τη σχετική σου εμπειρία με τη θέση που προσπαθεί η εταιρεία να καλύψει. Η σειρά δε χρειάζεται να είναι χρονολογική. Η επαφή σου με το αντικείμενο πρέπει να είναι σαφής
 • Δείξε, απλά και συνοπτικά, πως μπορείς να κινηθείς προς κοινούς στόχους με την εταιρεία και να τους πετύχεις, είτε με παραδείγματα είτε με τις ικανότητές σου

βιογραφικό σημείωμα προγραμματιστή λογισμικού

Διάταξη

Αρχικά, δυο γραμματοσειρές είναι αρκετές, μια για τους τίτλους, και μια για τις επεξηγήσεις και λεπτομέρειες που ακολουθούν τους τίτλους, χωρίς να περιπλέκεις την κατάσταση.  Χρησιμοποίησε γράμματα μεγέθους 10-12pt και γραμματοσειρές όπως Calibri, Cambria, Arial, Times New Roman και Georgia. Η απλότητα και η οικονομία στην πληροφορία είναι κρίσιμη, όπως είναι και στον κώδικα άλλωστε.

Κάποιες βασικές οδηγίες και συμβουλές για τον τρόπο με τον οποία η διάταξη μπορεί να βοηθήσει την είκονα σου προς τον εργοδότη/recruiter/hiring manager:

 • Διάταξη σε σειρές ή στήλες, αναλογικά με τη σημασία και συνάφειά του με την θέση που διεκδικείς, κάθε τμήμα να πιάνει όσο χώρο πρέπει να πιάνει
 • Οι υποπεριοχές του βιογραφικού σου σημειώματος να είναι ξεκάθαρα διαχωρισμένες και ιεραρχικά τοποθετημένες. Τα εξωεπαγγελματικά σου ενδιαφέροντα και χόμπυ δεν έχουν θέση στην εργασιακή σου εμπειρία

Μορφή και δομή

Αυτό που θα αποτελέσει βασικό στόχο από τη μεριά του recruiter ή πιθανού εργοδότη που θα πάρει το βιογραφικό σου στα χέρια του, είναι η πιο πρόσφατη και τελευταία σου επαφή με το αντικείμενο.  Ο καλύτερος τρόπος να παρουσιάσεις τα στοιχεία σου, είναι με αντίστροφη χρονολογική σειρά .

Οι recruiters και οι εργοδότες αποζητούν ακριβώς αυτό από ένα βιογραφικό σημείωμα και δε φαίνεται ωραίο όταν δεν το συναντούν.

Μπορείς να αντλήσεις στοιχεία και ιδέες από τις παρακάτω συμβουλές που διαθέτουμε:

 • Καθαρή κατηγοριοποίηση εμπειρίας , ικανοτήτων, χόμπι, κλπ
 • Μια σωστή ιεράρχηση του περιεχομένου, με τα στοιχεία σου πρώτα, ακολουθούμενα από την εκπαίδευση, εργασιακή εμπειρία, και λογισμικά με τα οποία είσαι εξοικειωμένος/η
 • Οργάνωση του περιεχομένου όπως θα οργάνωνες το μέρος του κώδικα που θα σου ανατεθεί, απλά, οικονομικά, περιεκτικά και καθαρά

Τίτλος και στοιχεία επικοινωνίας

Ο επαγγελματικός τίτλος είναι ένα λεπτό και εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο του βιογραφικού σημειώματος προγραμματιστή λογισμικού. Πρέπει να συνοψίζει το ποιος/α είσαι ως επαγγελματίας. Προσοχή στα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν. Πρέπει να περιέχει τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι απαραίτητα ώστε να καταφέρει ο παραλήπτης του βιογραφικού σου να επικοινωνήσει μαζί σου και να σε καλέσει για συνέντευξη.

Καλό παράδειγμα τίτλου και στοιχείων

Σωστό - Συνίσταται
Γιάννης Γρηγορίου
Προγραμματιστής λογισμικού
Κανακάρη 4, 13334, Αθήνα
Τηλ: 6998888888
g.grigo@gmail.com
LinkedIn.com/ggrigo

Κακό παράδειγμα τίτλου και στοιχείων

Λάθος - Δε συνίσταται
Γιάννης Γρηγορίου
6998888888
g.grigo@gmail.com
Κανακάρη 4, 13334, Αθήνα
Ημερομηνία γέννησης: 04/09/1996
facebook.com/ ggrigo
Σημείωση: Να συμπεριλάβεις μόνο τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας σου στο σημείο αυτό. Το email και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της οποίας παρέχεις το προφίλ σου πρέπει να είναι επαγγελματικού χαρακτήρα. Αν δεν είναι, υπάρχει πιθανόντητα αυτό να βλάψει την εικόνα σου προς τον αναγνώστη του βιογραφικού, και κατά συνέπεια, να μειώσει τις πιθανότητές σου να κερδίσεις μια συνέντευξη, ή και τη δουλειά.

Όσον αφορά στο θέμα της φωτογραφίας ως μέρος του βιογραφικού, οι απόψεις διίστανται. Πολλοί recruiters και hiring managers συμβουλεύουν να μην συμπεριλαμβάνεται η φωτογραφία στο βιογραφικό. Αυτό συνίσταται διότι με αυτό τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες να σε δεχθούν ή απορρίψουν βάσει κάποιας προκατάληψης όσον αφορά στην εμφάνισή σου, και όχι με βάση τις ικανότητες και την εμπειρία σου. Αν πάλι θελήσεις να βάλεις φωτογραφία, να είναι καλοφωτισμένη, με καλή ανάλυση, και να είσαι χαμογελαστός/η.

βιογραφικό σημείωμα προγραμματιστή λογισμικού

Απόδειξε την εμπειρία σου στην ανάπτυξη λογισμικού

Αυτό είναι ένα κομμάτι του βιογραφικού σου που περιέχει την περισσότερη ουσία για τον παραλήπτη. Σου δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσεις σύντομα τη μέχρι τώρα εμπειρία σου ως προγραμματιστής.  Η δουλειά σου μπορεί να περιλαμβάνει τεχνικές γνώσεις, αλλά η οργάνωση, δομή και ικανότητα, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Πρέπει να μπορείς να δείξεις τον τομέα στον οποίο διαθέτεις εμπειρία και με τι είδους κώδικα είχες επαφή μέχρι σήμερα.

Ένα από τα κυριότερα πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό είναι πως η εμπειρία σου έχει συνάφεια με τη θέση που διεκδικείς, και αυτό πρέπει να φανεί λαμπρά μέσα από το βιογραφικό σου.  Ξεκίνα με την εταιρεία στην οποία δουλεύεις αυτή τη στιγμή, ή με αυτήν με την οποία συνεργάστηκες πιο πρόσφατα, και ανάφερε τι έκανες εκεί και πως αυτό συνδέεται με αυτό που καλείσαι να κάνεις στην εταιρεία που επιδιώκεις να εργαστείς.

Μπορείς να συμπεριλάβεις κάποια scripts απο πλατφόρμες όπως το github, δείχνοντας έτσι πρακτικά τι μπορείς να κάνεις. Μην εκπλαγείς αν κληθείς σε συνέντευξη και πρέπει να παρέχεις επι τόπου λύση σε κάποιο task, με τη γραφή κώδικα σε κάποια διαδεδομένη γλώσσα προγραμματισμού. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το github, εδώ.

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές και tips γι’ αυτό το πολύ κρίσιμο μέρος του βιογραφικού σου:

 • Απλά και περιεκτικά, περιγραφή του ρόλου σου σε άλλες δουλειές και θέσεις
 • Κάθε μέρος να είναι μέχρι δυο γραμμές κειμένου, εκτός αν αυτό δεν είναι εφικτό
 • Μπορείς να εισάγεις κάποιο Passion project ή σχετική επαφή με το αντικείμενο
 • Αν θες, μπορείς να συμπεριλάβεις άσχετη εμπειρία, μόνο αν δεν έχεις σχετική

Ακολουθεί παράδειγμα:

Accenture-Greece
Προγραμματιστής
Ιανουάριος 2020-Μάρτιος 2022

-Συνεργασίες σε μικρές και μεγάλες ομάδες για δημιουργία κώδικα και custom features σε ιστιοσελίδες και εφαρμογές android, IOS

-Αρχηγός ομάδας για το σχεδιασμό και συντονισμό

-Παράδοση και παρουσίαση ιδεών για βελτίωση και οικονομία στον κώδικα

Κι αν δεν έχεις εμπειρία….

Αν δεν έχεις εμπειρία στο αντικείμενο και αναζητείς εταιρεία να κάνεις την αρχή σου, μπορείς να τονίσεις όλες τις ικανότητες που διαθέτεις οι οποίες μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους άπειρους υποψήφιους. Κοίτα αυτές οι ικανότητες να έχουν εφαρμογή στη θέση την οποία διεκδικείς, στέλνοντας το παρόν βιογραφικό σημείωμα προγραμματιστή λογισμικού. Προσπάθησε να αναδείξεις τις ικανότητές σου ως χαρακτήρας επίσης, θα βοηθήσει πολύ. 

βιογραφικό σημείωμα προγραμματιστή λογισμικού

Εκπαίδευση:Ανάδειξε το ακαδημαϊκό σου υπόβαθρο

Το ίδρυμα από το οποίο έχεις αποφοιτήσει είναι σημαντικό. Οι περισσότεροι από αυτούς που θα δουν το βιογραφικό σου κατά την περίοδο που αναζητείς εργασία, θα επικεντρωθούν στις σπουδές σου, εκτός από την όποια εργασιακή εμπειρία διαθέτεις. Αυτό εντείνεται αν μιλάμε για την πρώτη σου δουλειά. Ίσως ο παραλήπτης του βιογραφικού σου είναι απόφοιτος της ίδιας σχόλης με εσένα και γνωρίζει τα εφόδια που έχεις λάβει.

Αν αφιερώσεις το χρόνο και τον κόπο να αποκτήσεις κάποιον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και με κάποιον τρόπο έχεις εξειδικευτεί σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του κλάδου σου ως προγραμματιστής, πάλι η σωστή παρουσίασή τους στο βιογραφικό σου, θα σε βοηθήσει πολύ στην ανεύρεση εργασίας.

Το πτυχίο του Πανεπιστημίου, ΤΕΙ, ή του ΙΕΚ, είναι το πιο κυρίαρχο στοιχείο. Αν είσαι από αυτούς που στον κλάδο αυτόν είναι αυτοδίδακτοι και έχουν παρακολουθήσει Online σεμινάρια, θα πρέπει να βασιστείς σε κάποιο Portfolio περισσότερο και να οπλιστείς με αυτοπεποίθηση, υπομονή και πίστη στις ικανότητές σου.

Ακολουθεί ένα ενδεικτικό υπόδειγμα που θα σε βοηθήσει να γράψεις αυτό το μέρος του βιογραφικού σου:

Σωστό - Συνίσταται
Υπόδειγμα
Πανεπιστήμιο Πατρών
Τμήμα Η/Υ & Πληροφορικής -CEID
Πάτρα, 2014-2019

Πιο επιθυμητές δεξιότητες για τους προγραμματιστές λογισμικού

Ο στόχος σου είναι να κάνεις ακαριαία θετική εντύπωση στον εργοδότη ή recruiter, μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα.  Για να αυξήσεις σημαντικά τις πιθανότητές σου να λάβει χώρα μια συνέντευξη ή συνάντηση, πρέπει να μπορέσεις να πείσεις ότι είσαι ο ιδανικός/η υποψήφιος/α, για τη συγκεκριμένη θέση.

Αν θέλεις να στείλεις αίτηση για τη δουλειά των ονείρων σου, θα δούμε τι δεξιότητες πρέπει να έχεις ως προγραμματιστής λογισμικού, ώστε να προσληφθείς άμεσα και να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς, και να ορίσεις εσύ την πορεία σου στην επαγγελματική σου ζωή και σταδιοδρομία.

Αν θέλεις να ξεχωρίσεις, θα βρεις παρακάτω μια λίστα με δεξιότητες και ικανότητες που καλό θα ήταν να διαθέτεις ώστε να μπορείς να μπεις στη δουλειά κατευθείαν και να δώσεις μια άισθηση αμεσότητας στη συνέντευξη που θα κανονίσεις:

Τεχνικές δεξιότητες:

 • Java
 • C++
 • Python
 • Τεχνική υποστήριξη
 • Ανάλυση δεδομένων
 • Σχεδιασμός εφαρμογών, ιστιοσελίδων
 • Project Management

Ήπιες δεξιότητες:

 • Κριτική σκέψη
 • Δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων
 • Οργανωτική ικανότητα
 • Ηγετική ικανότητα
 • Διαχείρηση χρόνου και χρονοδιαγράμματος
 • Δυνατότητα λήψης αποφάσεων
 • Επίλυση προβλημάτων – Debugging

Η παρουσίαση παραπάνω ικανοτήτων, ιδίως για κάποιον με λίγη εμπειρία, μπορεί να κινήσει υποψίες, κάτι που μόνο να βλάψει τις πιθανότητές σου μπορεί. Διαλεξε 8 με 10 δεξιότητες, τεχνικές ή ήπιες, και επικεντρώσου σε αυτές. Επίλεξέ τες προσεκτικά.

Επαγγελματική περίληψη

Η πρώτη θετική εικόνα που θα δημιουργήσεις στον πιθανό εργοδότη ή recruiter, είναι απαραίτητη για να έχεις καλές πιθανότητες να κληθείς για συνέντευξη. Αν καταφέρεις μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα να δώσεις πολύ καλή πρώτη εικόνα χωρίς να είσαι παρόν/ούσα, θα ήταν ιδανικό. Η πρώτη αλληλεπίδραση είναι μεταξύ εργοδότη και βιογραφικού.

Δώσε το κατάλληλο ύφος και πέρασε το σωστό μήνυμα, απλά και λιτά. Ας δούμε τώρα πως μπορείς να γράψεις την καλύτερη δυνατή περίληψη του βιογραφικού σου, την περίληψη του εαυτού σου ως επαγγελματία. Μην παραλείψεις να συμπεριλάβεις λέξεις κλειδιά που θα σε συνδέσουν κατευθείαν με τη θέση που προσπαθείς να κερδίσεις.

Ακολουθούν, ένα προτεινόμενο και ένα μη προτεινόμενο υπόδειγμα, για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοούμε:

Προτεινόμενο:

Σωστό - Συνίσταται
Προγραμματιστής με τριετή εμπειρία στη γραφή κώδικα και debugging σε γλώσσες όπως Python, Java, SQL, C++. Εξαιρετική ικανότητα στην διεκπεραίωση της κατάλληλης έρευνας ώστε να οριστούν οι παράμετροι κάθε Project και task, για τη βελτιστοποίηση του κώδικα και την ομαλή λειτουργία όλων των features. Αύξηση παραγωγικοτητας της ομάδας μου ώς 20%.

Μη προτεινόμενο:

Λάθος - Δε συνίσταται
Αφοσιωμένος και ικανός Προγραμματιστής με μεγάλη εμπειρία στη διαχείρηση έργων και projects. Ειδικευμένος σε γλώσσες προγραμματισμού όπως Java.

Δώσε έμφαση στις ικανότητές σου στο τεχνικό κομμάτι, αλλά μην παραλείψεις το κομμάτι της ομαδικής εργασίας ή και τις όποιες ηγετικές ικανότητες έχεις ή ανέπτυξες σε προηγούμενη/ες δουλειά/ές. Πρώτα μιλάς για τις ικανότητές σου και μετά για τα κατορθώματα στον κλάδο σου.

Σημείωση: Είναι σαφές ότι το μη προτεινόμενο παράδειγμα είναι γενικό και ασαφές, εξαιρετικά σύντομο σε επίπεδο που αγγίζει το απλοϊκό, και χωρίς να δίνει πληροφορίες  σχετικές με το πως μπορείς να προσφέρεις στην εταιρεία που απευθύνεσαι ή τι έχεις καταφέρει σε άλλες. Το προτεινόμενο, έχει μέσα νούμερα, σύντομη περιγραφή συγκεκριμένων καθηκόντων και δεξιοτήτων, και έχει την ιδανική έκταση.

Αν πάλι δεν έχεις εμπειρία, σε καμία περίπτωση μη διστάσεις να στείλεις το βιογραφικό σου οπουδήποτε. Μπορεί να μην έρθει η δουλειά που αναζητείς σύντομα, αλλά με υπομονή και προσοχή στη σύνταξη του βιογραφικού σου σημειώματος, είναι απλά θέμα χρόνου.

βιογραφικό σημείωμα προγραμματιστή λογισμικού

Πρόσθετες ικανότητες για ένα βιογραφικό σημείωμα Προγραμματιστή λογισμικού

Ο κάθε άνθρωπος, πέρα από επαγγελματίας, είναι άνθρωπος και έχει τις δικές του ασχολίες και ενδιαφέροντα εκτός εργασίας, καθώς και επιπρόσθετες γνώσεις στον κλάδο του. Όλα τα χόμπι και ενδιαφέροντα εκτός επαγγέλματος, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου, μπορείς να τα συμπεριλάβεις ώστε να δείξεις πτυχές του χαρακτήρα σου και να αναδείξεις τις ικανότητές σου σχετικές με το επάγγελμα, πάλι.

Γνώση Η/Υ και πιστοποιήσεις

Σε αυτό τον κλάδο, εννοείται ότι η εξοικείωσή σου με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, και την τεχνολογία γενικότερα, είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Εάν έχεις κάποια τέτοια πιστοποίηση σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού, data engineering, ή ο,τιδήποτε άλλο, αξίζει να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου σημείωμα. Στην εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογικής εξέλιξης, όλα μετρούν, ιδιώς σε αυτό τον κλάδο.

Ξένες Γλώσσες

Αν έχεις μελετήσει ξένες γλώσσες να το αναφέρεις καθώς μπορεί να μετρήσει θετικά, ως τυπικό, ή μη, προσόν. Για το κομμάτι του προγραμματισμού εννοείται ότι το επίπεδο των Αγγλικών σου πρέπει να είναι υψηλό, καθώς η γλώσσα αυτή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς σου. Αν έχεις μελετήσει και κάποια άλλη γλώσσα, μη διστάσεις να τη συμπεριλάβεις. Η γλωσσομάθεια παίζει πάντα ρόλο.

 • Αγγλικά (IELTS)
 • Ισπανικά(SIELE)

Τα ενδιαφέροντά σου

Μπορείς να αναφέρεις, εν συντομία, κάποιες από τις ασχολίες σου εκτός του επαγγέλματος. Δείξε εκφάνσεις την προσωπικότητάς σου και στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στη δουλειά σου και στον πιθανό σου ρόλο στην εταιρεία της οποίας επιδιώκεις να γίνεις μέλος. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα:

 • Passion projects σχετικά με κώδικα ή scripting
 • Διάβασμα
 • Φωτογραφία
 • Ταξίδια
Σημείωση: Δε χρειάζεται να γίνεις αναλυτικός/η σε αυτό το μέρος του βιογραφικού σου. Αυτό που επιδιώκεις μέσα από αυτό, είναι να δείξεις μια άλλη πτυχή σου ή το πόσο έχεις εμβαθύνει σε ένα κομμάτι του επαγγέλματός σου. Η ενασχόληση με σχετικά και άσχετα πράγματα σε σχέση με το επάγγελμά σου, στον ελεύθερό σου χρόνο, λέει πολλά για εσένα.

Δημοσιεύσεις

Σε περίπτωση που έχει δημοσιευθεί κάποια εργασία, project σου, με κάποια ομάδα ή σε κάποιον διαγωνισμό στον οποίο έχεις λάβει μέρος, θα σε ενθαρρύναμε να το συμπεριλάβεις. Δείχνει διάθεση να διαπρέψεις στον τομέα σου και να ασχοληθείς με πράγματα. Αν το όνομά σου έχει εμφανιστεί σε περιοδικά, blogs ή εφημερίδες, μη διστάσεις να το αναφέρεις.

βιογραφικό σημείωμα προγραμματιστή λογισμικού

Συμβουλές για να βελτιστοποιήσεις το βιογραφικό σημείωμα Προγραμματιστή λογισμικού

Μην ξεχνάς ποτέ ότι ο σκοπός του βιογραφικού σου είναι να αναδεικνύεις τα δυνατά σου σημεία, εν απουσία σου.  Οι ικανότητες που διαθέτεις μπορεί να μην εμφανίζονται σε άλλους υποψήφιους. Δώσε έμφαση σε αυτά που σε κάνουν εξαιρετικό/ή στη δουλειά σου.

Παρακάτω μπορείς να βρεις ορισμένες συμβουλές οι οποίες μπορούν να ανεβάσουν το βιογραφικό σου, από ένα, έως πολλά επίπεδα πιο πάνω, στα μάτια ενός πιθανού εργοδότη ή recruiter/hiring manager:

 • Διάλεξε την κατάλληλη δομή και διάταξη του, ανάλογα ποια ταιριάζει στη θέση που προσπαθείς να κερδίσεις και στις δικές σου ικανότητες/εμπειρία
 • Ποσοτικοποίησε τα κατορθωματά σου ώστε να ξεχωρίσεις
 • Χρησιμοποίησε λέξεις κλειδιά που θα βοηθήσουν το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει στα μάτια του αναγνώστη
 • Διάβασε αργά και συγκεντρωμένα το βιογραφικό για τυχόν λάθη, κανείς δε θέλει να δει τέτοια λάθη, δείχνουν έλλειψη συγκέντρωσης
 • Πάρε το χρόνο σου να το στήσεις και να βρεις τον ξεκάθαρο στόχο σου
 • Να είσαι ειλικρινής και ανοιχτός/η, ακόμη και αν δεν πληροίς όλες τις προϋποθέσεις για την εν λόγω θέση

Αναζήτησε τώρα ποιο πρότυπο βιογραφικού θα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις το επόμενο μεγάλο βήμα προς τη δουλειά των ονείρων σου.

Περίληψη: Γράψε το τέλειο βιογραφικό σημείωμα για έναν Προγραμματιστή λογισμικού

Πριν περάσουμε στο τελευταίο μέρος στο οποίο απαντούμε σύντομα κάποιες συχνές ερωτήσεις, θα επιχειρήσουμε να συνοψίσουμε και να δημουργήσουμε ένα απόσταγμα από tips και συμβουλές για το τέλειο βιογραφικό σημείωμα Προγραμματιστή Λογισμικού:

 • Το βιογραφικό πρέπει να αντικατοπτρίζει εσένα και να είναι προσωποποιημένο και μοναδικό
 • Η οργάνωση, η σαφήνεια και η περιεκτικότητα στην πληροφορία είναι κρίσιμη, ακριβώς όπως είναι και στον κώδικα που γράφεις
 • Πρέπει να είναι ευανάγνωστο με τις πληροφορίες επικοινωνίας σε περίοπτη θέση
 • Πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στη θέση που επιδιώκεις να κερδίσεις, με την εταιρεία που θες εσύ να συνεργαστείς

Μπορείς να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σου, τώρα. Όπως μπορείς να δεις και στο πρότυπο βιογραφικό προγραμματιστή λογισμικού, οι επιλογές είναι όλες μπροστά σου, και μπορείς κι εσύ να ξεκινήσεις τώρα αμέσως.

Συχνές ερωτήσεις (FAQS)

Τι επαγγελματικές επιλογές έχω ως Προγραμματιστής Λογισμικού? 

Ο κλάδος είναι ευρύς και υπάρχουν εταιρείες που ασχολούνται με πληθώρα αντικειμένων. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε έξαρση και υπάρχει για πολλή κίνηση στην αγορά εργασίας. Έχει να κάνει με τους δικούς σου στόχους και βλέψεις.

Τι ικανότητες χρειάζεται να έχω ως Προγραμματιστής Λογισμικού? 

Οι τεχνικές σου ικανότητες πρέπει να είναι εξίσου υψηλού επιπέδου με τις ικανότητες που έχεις στη διαχείρηση του ανθρώπινου στοιχείου και στην κοινωνική πλευρά της δουλειάς. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα:

 • Γλώσσες προγραμματισμού
 • Δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων
 • Οργανωτική ικανότητα
 • Τεχνική ανάλυση
 • Επίτευξη στόχων

Βρες εδώ το καλύτερο παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος Μηχανικού, και ξεκίνα να γράφεις τώρα τη νέα και βελτιωμένη εκδοχή του για να έχεις άμεσα τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Похожие статьи