Βιογραφικό σημείωμα Νοσηλευτή/Νοσηλεύτριας

Αν είσαι νοσηλευτής/τρια και δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις να γράφεις το βιογραφικό σου ή πως ακριβώς να φτιάξεις βιογραφικό σημείωμα νοσηλευτή, μπορούμε να σε βοηθήσουμε στο κομμάτι αυτό. Η δουλειά σου είναι εξαιρετικά εξαιρετικά σημαντική, ασχέτως προκαταλήψεων, ειδικά στην Ελληνική κοινωνία.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Για να μπορέσεις να κλείσεις τις συνεντεύξεις σου και να μπορέσεις να βρεθείς σε μια θέση να επιλέξεις σε ποια δουλειά θα πας, χρειάζεσαι ως συνοδοιπόρο σου ένα επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα. Όταν απευθυνθείς στους πιθανούς σου εργοδότες, αυτό θα είναι ο αντιπρόσωπός σου μέχρι να καταφέρεις να κανονίσεις συνάντηση με κάποιους εξ’ αυτών.

Ο επαγγελματισμός και το σωστό βιογραφικό είναι κάτι που πρέπει να συνοδεύει κάθε εργαζόμενο, ανεξαρτήτως κλάδου και επιπέδου εμπειρίας. Πρέπει να αναδείξεις τις ικανότητές σου στον τομέα σου καθώς και την σχετική σου εμπειρία, σύντομα, απλά και λακωνικά, χωρίς να παραλείψεις σημαντικές πληροφορίες, όμως.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος σερβιτόρου

Γεωργία Αδάμου
Νοσηλεύτρια
Πέτρου Ράλλη 22, 11122, Αθήνα
Τηλ: 6978888888
gadamou@gmail.com
LinkedIn.com/gadamou
Νοσηλεύτρια με 2ετή εμπειρία σε ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα.

Εργασιακή εμπειρία

 • Γιώργος Αδαμόπουλος – Πλαστικός χειρούργος 2018-2020
 • Οικος ευγηρίας “το ευ γήρας”- 2020-2022

Διετής εμπειρία ως μέλος ομάδας νοσηλείας και φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και διετή εμπειρία στην προετοιμασία ασθενών για πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και στη διαδικασία ανάρρωσής τους.

Σπουδές/Εκπαίδευση
ΕΚΠΑ Τμήμα Νοσηλευτικής – Αθήνα (2011-2017)
Γλώσσες

 • Ελληνικά – Μητρική
 • Αγγλικά – C2
 • Γαλλικά – C1

Δεξιότητες

 • Υψηλό επικοινωνιακό επίπεδο
 • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
 • Άριστη διαχείρηση χρόνου
 • Εξοικείωση με νέα συστήματα παραγγελιών
 • Πάθος για επίλυση προβλημάτων και υψηλή αποδοτικότητα

Hobby και ενδιαφέροντα

 • Εθελοντισμός: Φύλαξη σκύλων στο κέντρο τεράποδων φίλων Νέας Χαλκηδόνας
 • Μουσική: 7 χρόνια πιάνο με σχεδόν καθημερινή μελέτη και εμφανίσεις
 • Αθλητισμός: Τακτικές προπονήσεις σε γυμναστήριο και τρέξιμο αντοχής από το 2012, μέχρι και σήμερα
Αν επιθυμείς, το παραπάνω βιογραφικό σημείωμα μπορεί να αποτελέσει μια πρωταρχική βάση για το πως θα στήσεις το βιογραφικό σου, αλλά μπορείς και να το εμπλουτίσεις με τα δείγματα βιογραφικών που παρέχουμε. Φτάσε ένα βήμα πιο κοντά στην επόμενη δουλειά σου, ανεβάζοντας το βιογραφικό σου σημείωμα ένα επίπεδο πιο πάνω.

βιογραφικο νοσοκόμα

Πως να γράψεις ένα παράδειγμα βιογραφικού Νοσηλευτή

Αν τελικά είσαι από τους ανθρώπους που η νοσηλεία είναι το πάθος σου ή το επάγγελμα που επιθυμείς να ασκήσεις, επίτρεψέ μας να συμβάλλουμε στο να αποκτήσεις το τέλειο βιογραφικό που θα αυξήσει τις πιθανότητές σου να κλείσεις τις συνεντεύξεις που θες, και κατ’ επέκταση τη δουλειά που επιθυμείς.

Ένα σωστά δομημένο, μεστό και περιεκτικό βιογραφικό σημείωμα το οποίο να αναδεικνύει τα  δυνατά σου στοιχεία, αλλά και τη σχετική σου εμπειρία, μπορεί να δώσει μια δυνατή εικόνα στον πιθανό σου εργοδότη, και να σε βοηθήσει να πετύχεις τους επαγγελματικούς σου στόχους, το συντομότερο δυνατόν.

Στη συνέχεια, θα βρεις μια λίστα από προϋποθέσεις που καλό θα ήταν να πληρεί το βιογραφικό σου σημείωμα:

 • Πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό της εμπειρίας και του χαρακτήρα σου, να είναι μοναδικό
 • Να κάνει σαφή τη σχέση σου με τον κλάδο. Παρουσίασε συνοπτικά το ρόλο που είχες στις προηγούμενες δουλειές σου και ποια η επαφή σου με ασθενείς
 • Δείξε τη διάθεση, τις ικανότητες, και το είδος του κλίματος που μπορείς να φέρεις στον εργασιακό χώρο

Διάταξη, μορφή και δομή

Το επάγγελμά σου “τρέχει” με γρήγορους ρυθμούς και έχει απαιτήσεις, ενώ παράλληλα πρέπει να τηρούνται πρωτόκολλα υγιεινής και διάφοροι λοιποί κανόνες. Ως συνέπεια, αυτό πρέπει να μπορεί να φανεί στο βιογραφικό σου σημείωμα. Η δομή και οργάνωση που θα δώσεις είναι σημαντική. Ας δούμε τώρα τα περί διάταξης.

 Ο καλύτερος τρόπος να παρουσιάσεις τα στοιχεία σου, είναι με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με αντίστροφη χρονολογική σειρά . Οι εργοδότες αυτό περιμένουν να δουν από ένα βιογραφικό σημείωμα, την πιο πρόσφατή σου επαφή με το αντικείμενο, καθώς και τις σχετικές σου σπουδές.

Μη φοβάσει το λευκό χώρο και το κενό, πρέπει να τον αναδείξεις τόσο όσο και τις υπόλοιπες περιοχές που θα περιέχουν  τα στοιχεία και τις πληροφορίες που αφορούν εσένα. Μπορείς να διαλέξες απο τις πιο παγιωμένες στο μάτι γραμματοσειρές, όπως Arial , Georgia, Times New Roman, Cambria, and Calibri. Η απλότητα είναι κλειδί για ένα καλό βιογραφικό.

Χρησιμοποίησε μέγεθος 10-12pt για το κείμενο και δυο μόνο γραμματοσειρές θα είναι αρκετές. Μπορείς να επιλέξεις μια για τους τίτλους, και μια για ό,τι τους ακολουθεί, καθώς και το σώμα των παραγράφων που θα συντάξεις στις οποίες παρέχεις περισσότερες λεπτομέρειες. Διάλεξε τη διάταξη που θα έχει καθαρούς τίτλους και επεξηγήσεις τους.

Κάποιες γενικές συμβουλές για τη διάταξη, τη μορφή και τη δομή:

 • Τα στοιχεία σου πρώτα, ακολουθούμενα από την εκπαίδευση, εργασιακή εμπειρία, και λοιπές πληροφορίες στο τέλος. Η σωστή ιεράρχηση είναι πολύ σημαντική
 • Προτείνουμε διάταξη σε σειρές ή στήλες. Κάθε τμήμα να πιάνει όσο χώρο χρειάζεται, αναλογικά με τις σχετικές απαιτήσεις της θέσης που διεκδικείς
 • Να έχει καθαρές υποπεριοχές οι οποίες να αφορούν ξεκάθαρα σε ένα μέρος, π.χ Εργασιακή εμπειρία. Μη γράψεις σε αυτό το σημείο για τα εξωεπαγγελματικά ενδιαφέροντά σου
 • Καθαρή κατηγοριοποίηση εμπειρίας , ικανοτήτων, ενδιαφερόντων κλπ

Τίτλος και στοιχεία επικοινωνίας

Ο επαγγελματικός σου τίτλος, είναι κάτι ιδιαίτερο στο κλάδο για τον οποίο μιλάμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να συνοψίζει το ποιος/α είσαι ως επαγγελματίας, χωρίς ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Είναι ύψιστης σημασίας να δίνει περιεκτικά το ποιος είναι ο ρόλος σου στον τομέα και να ελκύει έναν πιθανό εργοδότη.

Ακολουθεί ένα καλό παράδειγμα τίτλου και στοιχείων

Σωστό - Συνίσταται
Γεωργία Αδάμου
Νοσηλεύτρια – Ιδιωτική κλινική “Τέχνεδρος”
Τηλ: 699777777
Αγία Παρασκευή, Αθήνα
gadamou@gmail.com
LinkedIn.com/gadamou

Επίσης ένα κακό παράδειγμα τίτλου και στοιχείων

Λάθος - Δε συνίσταται
Γεωργία Αδάμου
Νοσηλεύτρια
Τηλ: 699777777
Πλατεία Λέλας Καραγιάννη 9, Σεπόλια, Αθήνα
kolitoympini13@gmail.com
Σημείωση: Eδώ ο πιθανός σου εργοδότης θέλει να δει που δουλεύεις ή ποια είναι η ειδικότητά σου, χωρίς πολλές περιττές πληροφορίες. Επιβάλλεται να είναι εξαιρετικά σύντομο σε έκταση και σε πληροφορία, και να περιέχει μόνο τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας. Μην ξεχνάς πόσο σημαντικό είναι το email, καθώς και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που θα παρέχεις, να είναι επαγγελματικού χαρακτήρα.

Για το ζήτημα της φωτογραφίας στο βιογραφικό, δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος, εμείς όμως θα παρέχουμε μια άποψη ως επιλογή.  Μπορείς να τη συμπεριλάβεις καθώς αλληλεπιδράς με κόσμο καθημερινά και η καθαρή έκφραση ή το ευχάριστο χαμέγελο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Καλώς ή κακώς το πρόσωπό σου είναι κάτι που θα βλέπουν οι ασθενείς καθημερινά, και καλό θα ήταν να εμπνέει σιγουριά.

βιογραφικο νοσοκόμα

Περιέγραψε την επαγγελματική σου εμπειρία

Η δουλειά του νοσηλευτή/τριας  είναι πολύ σημαντική, ιδιώς σε μια χώρα που το σύστημα υγείας είναι επιβαρυμένο, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας στον οποίο μπορεί να εργαστεί κάποιος/α. Ιδίως στην εποχή της πανδημίας που η γραμμή άμυνας βασιζόταν πολύ στο επάγγελμα αυτό, φανηκε η αξία του και σε όποιον δε το φανταζόταν.

Σε αυτό το κομμάτι του βιογραφικού σου, πρέπει να συστηθείς ως επαγγελματίας και να δει ο πιθανός σου εργοδότης ή ο παραλήπτης του βιογραφικού σου, ποιος/α είσαι.  Το πιο σημαντικό είναι να δείξεις μέσα από το βιογραφικό σου, πως η εμπειρία σου έχει συνάφεια με τη θέση που διεκδικείς.

Τόνισε την πιο σχετική σου επαφή με αυτό που αποζητά η θέση, και τόνισε ό,τι διαθέτεις που να έχει σχέση, θα σε βοηθήσει πολύ αυτό. Το σημαντικό είναι να μην ξεχνάς ότι ο σκοπός σου είναι να κερδίσεις τη θέση, πείθοντας ότι είσαι ο/η κατάλληλος/η για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Παρακάτω θα βρεις κάποιες γενικές κατευθυντήριες αλλά και συμβουλές-οδηγίες για το πως να κάνεις την εμπειρία σου να διαπρέψει στο βιογραφικό σου. Κάθε μέρος να μην ξεπερνά τις δυο με τρεις γραμμές κειμένου

 • Μπορείς να συμπεριλάβεις άσχετη εμπειρία, μόνο αν δεν έχεις σχετική
 • Μη διστάσεις να αναφέρεις τις σπουδές και την εκπαιδευσή σου, σχετικές ή άσχετες
 • Βρες λέξεις κλειδιά σχετικές με τη θέση, κάνε τες να λειτουργήσουν υπέρ σου

Παράδειγμα:

Νοσηλεύτρια – Ιδιωτική κλινική “Τέχνεδρος”
Αρχινοσηλεύτρια
Μάϊος 2019-Μάρτιος 2022
-Αλληλεπίδραση με ηλιωμένους ασθενείς και τα οικεία τους πρόσωπα

Κι αν δεν έχεις εμπειρία….

Είναι λογικό να μην έχεις εμπερία, ίσως είσαι από τους αναγνώστες που τώρα κάνουν την αρχή τους και νιώθεις χαμένος/η. Αν έχεις ικανότητες με τους ανθρώπους ή οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα που να έχει εφαρμογή στη θέση την οποία διεκδικείς, στέλνοντας το παρόν βιογραφικό σημείωμα νοσηλευτή, θα αυξήσεις τις πιθανότητές σου να βρεις την πρώτη σου δουλειά. Δείξει τι άνθρωπος είσαι, ανάφερε την εκπαίδευσή σου, και όλα θα πάνε καλά.

Επισήμανε την εκπαίδευσή σου

Το επάγγελμα του νοσηλευτή/τριας είναι κάτι ειδικό και ξεχωριστό, δε βρίσκεται εύκολα κανείς τυχαία σε αυτό τον κλάδο.  Οι περισσότεροι από αυτούς που θα δουν το βιογραφικό σου κατά την περίοδο που αναζητείς εργασία, θα επικεντωθούν στις σπουδές και την εκπαίδευσή σου, αλλά και στην εργασιακή σου εμπειρία στον κλάδο.

Αυτό δε σημαίνει ότι οι σπουδές δε δίνουν εφόδια με διάφορους τρόπους, σε πολλαπλά επίπεδα.  Αφορά τον πιθανό σου εργοδότη τι έκανες τα χρόνια των σπουδών σου, τι ακριβώς σπούδασες και τι δουλειά, σχετική ή άσχετη, έκανες κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Δείχνει εργατικότητα και αφοσίωση.

Αν έχεις παρακολουθήσει σεμινάρια σε σχέση με κάτι πολύ συγκικριμένο που αφορά στη νοσηλεία, μη διστάσεις να το συμπεριλάβεις και να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου σε αυτή, και σε κάθε, αναζήτηση εργασίας σου. Παρακάτω θα βρεις ένα ενδεικτικό παράδειγμα-οδηγό που μπορεί να σε βοηθήσει στο πως θα αναφέρεις σύντομα και συνοπτικά, την εκπαίδευσή σου:

Σωστό - Συνίσταται
Υπόδειγμα
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τμήμα Νοσηλευτικής
Αθήνα, 2011-2017

Δεξιότητες σε βιογραφικό νοσηλευτή

Το ιδανικό σενάριο είναι να κάνεις ακαριαία θετική εντύπωση με το βιογραφικό σου σημείωμα, καθώς έτσι θα αυξηθούν οι πιθανότητές σου να αποκτήσεις τη δουλειά που επιθυμείς.  Για να μπορέσεις να διεκδικήσεις τη δουλειά των ονείρων σου, θα δούμε τι ικανότητες και δεξιότητες πρέπει να διαθέτεις.

Πρέπει να μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να λάβει χώρα μια συνέντευξη ή συνάντηση, και να μπορέσεις να πείσεις ότι είσαι ο ιδανικός/η υποψήφιος/α. Το βιογραφικό σου σημείωμα θα συμβάλλει σημαντικά στο αν θα κληθείς για συνέντευξη ή όχι, γι’ αυτό καλό θα ήταν να του δώσεις τη σημασία που του αρμόζει.

Ακολουθεί μια σύντομα λίστα με ήπιες δεξιότητες που πρέπει να κατέχεις, καθώς το επάγγελμα έχει ελάχιστο τεχνικό κομμάτι:

 • Κριτική σκέψη
 • Συνέπεια
 • Διαχείρηση χρόνου και χρονοδιαγράμματος
 • Δυνατότητα λήψης αποφάσεων
 • Οργανωτική ικανότητα
 • Λήψη πρωτοβουλιών
 • Εργατικότητα
 • Αποδοτικότητα υπο πίεση
 • Καλή μνήμη

Διάλεξε 5 με 7 δεξιότητες και επικεντρώσου σε αυτές. Το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει να κάνει πολύ με τον ανθρώπινο παράγοντα και τη διαχείρησή του. Η ειδοποιός διαφορά εδώ είναι ότι ο κλάδος αυτός έχει να κάνει με μη υγιείς ανθρώπους, ή με ανθρώπους σε μια καθημερινή-σταθερή ψχυολογική κατάσταση, και τότε δυσκολεύει η κατάσταση με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ακολουθεί και μια λίστα με κάποιες τεχνικές δεξιότητες που πρέπει να κατέχει ένας νοσηλευτής ή μια νοσηλεύτρια:

 • Εμπάθεια
 • Αγάπη για τη φροντίδα
 • Σωματική δύναμη-καλή φυσική κατάσταση
 • Ιατρικές γνώσεις αναλόγως το χώρο εργασίας
 • Φιλική διάθεση

βιογραφικο νοσοκόμα

Επαγγελματική περίληψη

Η πρώτη επαφή του πιθανού σου εργοδότη, δε θα είναι μαζί σου, αλλά με το βιογραφικό σου σημείωμα. Μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση είναι απαραίτητη για να γίνει η σωστή αρχή. Παρακάτω θα δούμε συνοπτικά πως μπορεί να διατυπωθεί μια καλή επαγγελματική περιγραφή.

Με το κατάλληλο ύφος και τόνο, και χωρίς να δώσεις ιδιαίτερη έκταση, μπορείς να δώσεις πληροφορίες-κλειδία σχετικά με τη θέση που διεκδικείς και το επαγγελματικό σου προφιλ μέχρι τώρα, ως επαγγελματίας.

Ακολουθούν, ένα προτεινόμενο και ένα μη προτεινόμενο παράδειγμα, για να αποκτήσεις μια καλύτερη εικόνα του πως η επαγγελματική σου περίληψη επηρεάζει τα πράγματα. Στο τέλος παρέχουμε σημειώσεις με συμπεράσματα:

Προτεινόμενο:

Σωστό - Συνίσταται
Νοσηλεύτρια με τριετή εμπειρία σε ιδιωτική κλίνική,ικανότητα υψηλής απόδοσης υπό πίεση και soft skills σχετικά με τη διαχείτηση ασθενών και συγγενών, όλα για την αποσυμφόρηση της κατάστασης και την εύρυθμη νοσηλεία.

Μη προτεινόμενο:

Λάθος - Δε συνίσταται
Αφοσιωμένη νοσηλεύτρια με εμπειρία σε ηλικιωμένους. Έχω δουλέψει σε ιδιωτικές κλινικές και μπορώ να χειριστώ υστερικούς ασθενείς και συγγενείς.

Μην ξεχνάς ότι η δομή πρέπει να είναι σαφής και ξεκάθαρη, να τονίζεις τα δυνατά σου σημεία ως νοσηλευτής/α, τις ικανότητές σου επίσης, δείχνοντας ταυτόχρονα πως μπορείς να κάνεις το εργασιακό περιβάλλον και την εμπειρία του ασθενή, καλύτερη.

Σημείωση: Το μη προτεινόμενο παράδειγμα είναι εντελώς γενικό και ασαφές, πεζό και αδιάφορο. Οι πληροφορίες που περιέχει είναι αρκετά γενικές και άγευστες. Το σημείο αυτό θέλει μεστή ουσία και στοχευμένη συμπύκνωση πληροφορίας η οποία δείχνει η εμπειρία σου, το ποιος/α είσαι ως επαγγελματίας, εφαρμόζεται στη θέση που επιθυμούν να καλύψουν.
Σημείωση: Αν δεν έχει εμπειρία, πρέπει να κάνεις την αρχή σου καθώς όλοι ξεκινούν από κάπου. Μπορείς να αναδείξεις τις ικανότητες που σε κάνουν κατάλληλο/η για τη δουλειά, και που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις απο τους υπόλοιπους που θα ενδιαφερθούν για τη θέση, ασχέτως με το αν έχεις πείρα σε αυτά που ζητούν.

βιογραφικο νοσοκόμα

Πρόσθετες ικανότητες για ένα βιογραφικό σημείωμα νοσηλευτή

Ο κάθε επαγγελματίας έχει τη δική του προσωπικότητα και τα χόμπι και ενδιαφέροντά του εκτός εργασιακού χώρου. Μη διστάσεις να μοιραστείς τα ενδιαφέροντά σου, δείχνει μια πιο προσωπική και ολοκληρωμένη εικόνα για εσένα. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου, δώσε παραπάνω στοιχεία για το πως καλλιεργείς τον εαυτό σου και πως περνάς το χρόνο σου, μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Γνώση Η/Υ και πιστοποιήσεις

Εάν έχεις πτυχίο ECDL, ή ο,τιδήποτε σχετικό με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αξίζει να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου σημείωμα. Στην εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογικής εξέλιξης, ποτέ δεν είναι περιττή μια τέτοια ικανότητα ή ένα σχετικό πτυχίο ή πιστοποίηση. Κάποια βασική γνώση απαιτείται για τις περισσότερες δουλειές, έτσι κι αλλιώς.

Ξένες Γλώσσες

Η γλωσσομάθεια μπορεί να είναι ύψιστης σημασίας στον κλάδο της νοσηλείας, φαντάσου να δουλεύεις σε μια ιδιωτική κλινική και να εμφανιστούν αθσενείς ή συγγενείς που δε μιλούν για κάποιο λόγο Ελληνίκα. Το να ξέρεις παραπάνω γλώσσες μπορεί να αποβεί αφοπλιστικό για διάφορες καταστάσεις στρες που εμφανίζονται στον επάγγελμά σου.

Εξαιρετική μπορεί να αποδειχθεί η γνώση κάποιας γλώσσας πέραν των Αγγλικών, που πλέον θεωρείται βασική και σχεδόν δεδομένη για σχεδόν οποιαδήποτε δουλειά. Η γλωσσομάθεια παίζει πάντα ρόλο και κάνει την επαφή με το κοινό με το οποίο συναναστρέφεσαι, πληρέστερη.

 • Γαλλκιά DELF (C1)
 • Αγγλικά (IELTS)

Τα χόμπι και τα λοιπά σου ενδιαφέροντα

Μπορείς να αναφέρεις, χωρίς να δώσεις ιδιαίτερη έκταση όμως, κάποιες από τις ασχολίες σου εκτός δουλείας.  Είναι πάντα σημαντικό να μπορείς να δείξεις ότι έχεις ασχολίες εκτός του επαγγέλματός σου. Λίγοι εργοδότες θα ήταν πλήρως ικανοποιημένοι αν ήξεραν ότι το μόνο στη ζωή σου είναι η δουλειά, καθώς μακροπρόθεσμα αυτό οδηγεί σε ιδιαίτερες καταστάσεις και στρες.

Όση αφοσίωση και να δείχνει η πλήρης σου ενασχόληση με τη δουλεία σου, είναι υγιές να έχεις κοινωνική ζωή και να μπορείς να χαλαρώνεις ασχολούμενος/η με κάποιο απο τα χόμπι σου. Επαναλαμβάνουμε ότι δε χρειάζεται να δώσεις καθόλου έκταση σε αυτό το μέρος του βιογραφικού σου.

Ακολουθούν ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα:

 • Ταξίδια
 • Πεζοπορία
 • Φωτογραφία
 • Συλλογές
 • Εθελοντισμός στην κοινοτική κουζίνα
Σημείωση: Αρκεί να δείξεις μια άλλη πτυχή σου ή το πόσο έχεις εμβαθύνει σε ένα κομμάτι του επαγγέλματός σου, και να αναφέρεις τα σχετικά, απλά και επιγραμματικά. Η ενασχόληση με άλλα πράγματα στον ελεύθερό σου χρόνο, λέει πολλά για εσένα, το ήθος και το χαρακτήρα σου, και την προσπάθεα εύρεσης ισορροπιών που, εν τέλει, σε κάνουν πιο αποδοτικό/η επαγγελματία.

Συμβουλές για να βελτιστοποιήσεις το βιογραφικό σημείωμα νοσηλευτή/τριας

Είναι ύψιστης σημασίας να μπορέσεις να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία και ό,τι ικανότητες και εμπειρία έχεις στον κλάδο της νοσηλείας, ιδίως αυτές που πολύ πιθανόν να μη διαθέτουν άλλοι πιθανοί υποψήφιοι για την εκάστωτε θέση.

Κάποιες απο τις συμβουλές που ακολουθούν μπορούν να ανεβάσουν το βιογραφικό σου, από ένα, έως πολλά επίπεδα πιο πάνω:

 • Η σωστή δομή και διάταξη του, ειναι ένα σημαντικές, ανάλογα ποια ταιριάζει στο σκοπό που προσπαθείς να πετύχεις, την εμπειρία και τη θέση που διεκδικείς
 • Εντόπισε και δώσε έμφαση σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά που θα βοηθήσουν το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει και θα κάνουν τον παραλήπτη του να σε θέλει στο προσωπικό της κλινικής ή του ιατρείου του
 • Δόμησέ το με προσοχή και πάρε το χρόνο σου να βρεις το σωστό στήσιμο, δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη
 • Να είσαι ειλικρινής και ανοιχτός/η, ακόμη κι αν δεν πληρείς όλες τις προϋποθέσεις για τη θέση, δεν είναι πάντα κρίσιμο αυτό
 • Ένα βήμα που πολλοί παραλείπουν είναι μια, ή δυο, καλές αναγνώσεις του βιογραφικού σημειώματος, για διορθώσεις και τυχόν λάθη που θα συναντήσεις

Αναζήτησε τώρα ποιο πρότυπο βιογραφικού θα χρησιμοποιήσεις για να αρχίσεις αμέσως να φτιάχνεις το νέο και ανανεωμένο βιογραφικό νοσηλευτή/τριας, και να κάνεις το πρώτο σωστό βήμα προς τη δουλειά των ονείρων σου.

βιογραφικο νοσοκόμα

Περίληψη: Γράψε ένα εξαιρετικό βιογραφικό για έναν νοσηλευτή ή μια νοσηλεύτρια

Όπως λογικά θα έχεις καταλάβει μέχρι τώρα από τα παραπάνω, το βιογραφικό είναι κάτι που σε συνοδεύει, αλλά κυρίως, σε αντιπροσωπεύει πιστά. Αυτό αποτελεί την πραγματική πρώτη εντύπωση καθώς αυτό θα δει ο πιθανός σου εργοδότης, και όχι εσένα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Είναι πολύ σημαντικό να είναι σαφές, οργανωμένο, και ευανάγνωστο, καθώς και να κάνει τις ικανότητες και τη σχετική σου εμπειρία να ξεχωρίζουν και να διαπρέπουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να ξεφύγεις και να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους υποψήφιους.  Μπορεί να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη συνέντευξη, άρα και τη δουλειά, που επιδιώκεις να αποκτήσεις, ή ακόμη και τη δουλειά των ονείρων σου.

Όπως μπορείς να δεις και στο πρότυπο βιογραφικό νοσηλευτή, που μπορούμε να παρέχουμε σε αυτό το σημεί, οι επιλογές είναι όλες μπροστά σου και μπορείς να ξεκινήσεις να δουλεύεις προς τους στόχους σου, άμεσα και αποτελεσματικά.

Συχνές ερωτήσεις (FAQS)

Τι επαγγελματικές επιλογές έχω ως Νοσηλευτής/τρια?

Αυτό εξαρτάται από την εμπειρία σου και τι σου τραβάει το ενδιαφέρον περισσότερο. Σίγουρα η Ελλάδα ίσως είναι διαφορετικές από άλλες χώρες, αλλά μπορείς να επικεντρωθείς στα εξής:

 • Αποκλειστικός/η για ηλικιωμένα άτομα τα οποία χρήζουν ολοήμερης και καθημερινής φροντίδας, είτε κατ’οίκον είτε σε μονάδα φροντίδας
 • Εργασία σε κάποια ιδιωτική κλινική, αναλόγως της εμπειρίας και της θέσης που αναζητά να καλύψει η καθεμιά
 • Κάποια θέση σε συμβουλευτική εταιρεία σχετική με νοσηλεία και με τέτοιου είδους υπηρεσίες
 • Ιατρεία πλαστικής χειρουργικής εφόσον έχεις άριστη γνώση νοσηλευτικών αρχών

Όποιο και να επιλέξεις, σίγουρα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δες τι ταιριάζει σε εσένα και τι αγγελίες/θέσεις υπάρχουν διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, και κινήσου ανάλογα.

Τι ικανότητες χρειάζεται να έχω ως Νοσηλευτής/τρια?

Ο πρώτος και πολύ σημαντικός τομέας στον οποίο χρειάζεται ικανότητα, είναι αυτός της διαχείρησης του ανθρώπινου στοιχείου και το κοινωνικό κομμάτι της εργασίας αυτής. Επίσης, οι ιατρικές σου γνώσεις έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Ακολουθεί μια σύντομη και ενδειτική λίστα:

 • Φιλικότητα και διαχείρηση ανθρώπινου παράγοντα
 • Δυναμικότητα
 • Απαραίτητες ιατρικές γνώσεις
 • Απαραίτητες γνώσεις νοσηλείας
 • Δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων
 • Οργανωτική ικανότητα
 • Ταχύτητα και συγκέντρωση
 • Κατανόηση στόχων και προσαρμοστικότητα

Βρες εδώ το καλύτερο παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος Νοσηλευτή, και ξεκίνα να γράφεις αυτή τη στιγμή. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στην αποστολή σου να βρεις την εργασία που σου ταιριάζει, σε έναν τόσο σημαντικό και ενδιαφέρον κλάδο.

Похожие статьи