Βιογραφικό σημείωμα μηχανικού | Οδηγός για την κατασκευή ενός λαμπρού βιογραφικού σημειώματος

Το να γίνεις μηχανικός μπορεί να μην είναι πλέον η δουλειά των ονείρων του καθενός, αλλά σίγουρα είναι ένας κλάδος που είναι γεμάτος προκλήσεις και απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να βρίσκουν λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα και να έχουν ποικιλία στην επαγγελματική τους ζωή.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Είτε είσαι μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος, χημικός μηχανικός ή ο,τιδήποτε άλλο σε αυτό τον τομέα, ένα εντυπωσιακό βιογραφικό σημείωμα μηχανικού μπορεί να είναι ο καλύτερςος συνοδοιπόρος για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Το να είσαι πιο ελκυστικός/ ή στα μάτια πιθανών εργοδοτών, σε σχέση με τους υπόλοιπους, είναι πάντα ένας καλός στόχος.

Το βιογραφικό σου σημείωμα ως μηχανικός, πρέπει να τονίζει και να αναδεικνύει τις ικανότητες, την εμπειρία, και τα κατορθώματά σου στον κλάδο της ειδικότητάς σου. Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσουμε συμβουλές και πρότυπα για το πως να στήσεις ένα πολύ καλό βιογραφικό σημείωμα, που θα σου φέρει περισσότερες συνεντεύξεις για εργασία.

Με μια σύντομα αναφορά και με συμβουλές για μεγάλα έργα, μπορείς να δεις εδώ, κάποια στοιχεία για το ρόλο του μηχανικού στη σημερινή αγορά, και τις πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσει σε μεγάλα έργα.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος γραφίστα

Πέτρος Γεωργίου
Χημικός Μηχανικός
Έλληνος Στρατιώτου 15, 13334, Αθήνα
Τηλ: 6998888888
p.geo@gmail.com
LinkedIn.com/pgeo

Χημικός μηχανικός, απόφοιτος Πολυτεχνείου με εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες και τριετή εμπιερία στον κλάδο. Έχω συνεργαστεί με μεγάλες ομάδες, συντονιστές και πελάτες για την επίλυση εξαιρετικά τεχνικών θεμάτων και ζητημάτων παραγωγής, βιομηχανικού τύπου, με βελτιώση στην παραγωγικότητα εώς και 30%.

Εργασιακή εμπειρία

Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) 2020-2022

Μέλος της ομάδας χημικής ανάλυσης και παραγωγής, σε συνεργασία και συντονισμό με μεγάλες ομάδες μηχανικών για την βελτιστοποίηση χημικών ουσιών, καθώς και σε θέματα παραγωγής. Δουλειά σε εργαστήριο και στις μονάδες παραγωγής και διήλυσης.

Σπουδές/Εκπαίδευση
Σχολή Χημικών Μηχανικών Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ)- 2014-2019

Γλώσσες

 • Ελληνικά – Μητρική
 • Αγγλικά – C1

Δεξιότητες

 • Υψηλό επικοινωνιακό επίπεδο
 • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
 • Άριστη διαχείρηση χρόνου
 • Εξοικείωση με νέα τεχνολογικά μέσα και λογισμικά
 • Πάθος για επίλυση προβλημάτων και δημιουργικές προκλήσεις

Hobby και ενδιαφέροντα

 • Εθελοντισμός: Φύλαξη σκύλων στο κέντρο τεράποδων φίλων Χολαργού
 • Μουσική: 6 χρόνια πιάνο με σχεδόν καθημερινή μελέτη και ζωντανές εμφανίσεις
 • Αθλητισμός: Τακτικές προπονήσεις σε γυμναστήριο και τρέξιμο αντοχής από το 2017, μέχρι και σήμερα
Μπορείς να βασιστείς στο πρότυπο βιογραφικού που μόλις παρατέθηκε, αλλά μπορείς να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με τα δείγματα βιογραφικών που παρέχουμε. Είμαστε εδώ για να σε βοηθησουμε να αναπτύξεις το νέα και βελτιωμένο σου βιογραφικό, σήμερα.

Πως να γράψεος ένα παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος μηχανικού

Αν τελικά είσαι από τους ανθρώπους που το να είναι μηχανικοί, είναι το πάθος τους, επίτρεψέ μας να σε βοηθήσουμε να αποκτήσεις το τέλειο βιογραφικό που θα είναι το ισχυρό σου όπλο για να βρεις τη νέα σου δουλειά.

Ένα καλοστημένο βιογραφικό σημείωμα το οποίο να αναδεικνύει τα  δυνατά σου στοιχεία και τη μέχρι τώρα εμπειρία σου, μπορεί να δώσει καλή εικόνα στον πιθανό σου εργοδότη, να σου εξασφαλίσει συνεντεύξεις, και εν τέλει, την επόμενή σου δουλειά.

Δείξε τώρα στις εταιρείες που θα στείλεις το βιογραφικό σου, μέσα από μια ή δυο σελίδες, γιατί είσαι εσύ ο κατάλληλος άνθρωπος για την θέση που ζητούν να καλύψουν. Παραθέτουμε κάποιες γενικές συμβουλές για το τι πρέπει να είναι το βιογραφικό σου:

 • Πρέπει να είναι μοναδικό και να αντιπροσωπεύει το ποιος/α είσαι
 • Να κάνει σαφή τη μέχρι τώρα επαφή σου με το αντικείμενο. Παρουσίασε την εμπειρία σου με τρόπο που να δείχνει τη σχετική σου εμπειρία με τη θέση που προσπαθεί η εταιρεία να καλύψει. Η σειρά δε χρειάζεται να είναι χρονολογική
 • Συνοπτικά, δείξε με απλό και λακωνικό τρόπο πως θα προσφέρεις στην εταιρεία αυτά που χρειάζεται από έναν υποψήφιο, και πως θα πετύχεσετε στόχους μαζί

βιογραφικό μηχανικού

Διάταξη

Χρησιμοποίησε γράμματα μεγέθους 10-12pt και γραμματοσειρές όπως Calibri, Times New Roman, Cambria, Arial και Georgia. Δυο γραμματοσειρές είναι αρκετές, μια για τους τίτλους, και μια για τις επεξηγήσεις και λεπτομέρειες που ακολουθούν τους τίτλους. Η απλότητα είναι κλειδί για ένα καλό βιογραφικό.

Κάποιες συμβουλές για τη διάταξη:

 • Διάταξη σε σειρές ή στήλες, κάθε τμήμα να πιάνει όσο χώρο πρέπει να πιάνει, αναλογικά με τη σημασία και συνάφειά του με την θέση που διεκδικείς
 • Να έχει καθαρές υποπεριοχές οι οποίες να αφορούν ξεκάθαρα σε ένα μέρος, π.χ Εργασιακή εμπειρία. Τα εξωεπαγγελματικά σου ενδιαφέροντα δεν έχουν θέση εδώ

Μορφή και δομή

 Ο καλύτερος τρόπος να παρουσιάσεις τα στοιχεία σου, είναι με αντίστροφη χρονολογική σειρά . Αυτό που θα απασχολήσει περισσότερο τον recruiter ή πιθανό εργοδότη που θα πάρει το βιογραφικό σου στα χέρια του, είναι η πιο πρόσφατη και τελευταία σου επαφή με το αντικείμενο.

Οι recruiters και οι εργοδότες αποζητούν ακριβώς αυτό από ένα βιογραφικό σημείωμα.

Μπορείς να αντλήσεις στοιχεία και ιδέες από τις παρακάτω συμβουλές που διαθέτουμε:

 • Μια σωστή ιεράρχηση του περιεχομένου, με τα στοιχεία σου πρώτα, ακολουθούμενα από την εκπαίδευση, εργασιακή εμπειρία, και λογισμικά με τα οποία είσαι εξοικειωμένος/η
 • Καθαρή κατηγοριοποίηση ικανοτήτων, χόμπι, εμπειρίας, κλπ
 • Χρωματική παλέτα που να λειτουργεί με μια νύξη στην αντιμετώπιση του βιογραφικού σου ως task προς οργάνωση

Τίτλος και στοιχεία επικοινωνίας

Όσον αφορά στο κομμάτι του επαγγελματικού σου τίτλου, πολλοί κάνουν λάθη σε αυτό. Πρέπει να συνοψίζει το ποιος/α είσαι ως επαγγελματίας, χωρίς ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Πρέπει να περιέχει τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι απαραίτητα ώστε να καταφέρει ο παραλήπτης του βιογραφικού σου να επικοινωνήσει μαζί σου.

Καλό παράδειγμα τίτλου και στοιχείων

Σωστό - Συνίσταται
Πέτρος Γεωργίου
Χημικός Μηχανικός
Τηλ: 6998888888
Χολαργός, Αθήνα
p.geo@gmail.com
LinkedIn.com/pgeo

Κακό παράδειγμα τίτλου και στοιχείων

Λάθος - Δε συνίσταται
Πέτρος Γεωργίου
Χημικός Μηχανικός
6998888888
pgeo@gmail.com
Έλληνος Στρατιώτου 15, 13334, Αθήνα
Ημερομηνία γέννησης: 04/09/1996
facebook.com/pgeorgiou
Σημείωση: Αυτό το κομμάτι του βιογραφικού σου πρέπει να είναι σύντομο και περιεκτικό, και να περιέχει μόνο τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας. Αν το email και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της οποίας παρέχεις το προφίλ σου, δεν είναι επαγγελματικού χαρακτήρα, πολύ πιθανόν αυτό να βλάψει την εικόνα σου προς τον αναγνώστη του βιογραφικού, και κατά συνέπεια, τις πιθανότητές σου να κερδίσεις τη δουλειά

Δε χρειάζεται συνήθως φωτογραφία στο βιογραφικό σημείωμα μηχανικού, καθώς πολλοί recruiters δε το συνιστούν. Αυτό διότι έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να παρθεί απόφαση για το επαγγελματικό σου μέλλον με γνώμονα κάποια προκατάληψη λόγω της εμφάνισής σου. Αν παρ’όλα αυτά αποφασίσεις να συμπεριλάβεις φωτογραφία, φρόντισε να είναι επαγγελματική, σοβαρή και καλοφωτισμένη. Μην ξεχνάς να χαμογελάς.

βιογραφικό μηχανικού

Επίδειξη της εμπειρίας σου ως μηχανικός, στον τομέα σου (+τι να κάνεις αν δεν έχεις εμπειρία)

Αυτό το κομμάτι του βιογραφικού σου, σου δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσεις σύντομα τη μέχρι τώρα εμπειρία σου ως μηχανικός. Η δουλεία του μηχανικού μπορεί να περιλαμβάνει τεχνικές γνώσεις είτε σε  κτηριακά, είτε σε ενεργειακά, είτε σε άλλα παρακλάδια του επαγγέλματος. Πρέπει να μπορείς να δείξεις τον τομέα στον οποίο διαθέτεις εμπειρία.

Ένα από τα κυριότερα πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όταν χτίζεις αυτό το μέρος του βιογραφικού σου, είναι ότι πρέπει να δείξεις πως η εμπειρία σου έχει συνάφεια με τη θέση που διεκδικείς. Ξεκίνα με την εταιρεία στην οποία δουλεύεις αυτή τη στιγμή, ή με αυτήν με την οποία συνεργάστηκες πιο πρόσφατα.

Αν η τελευταία εταιρεία με την οποία συνεργάστηκες δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο αυτής στην οποία ευελπιστείς να εργαστείς, μπορείς να δώσεις έμφαση σε κάποια προγενέστερη συνεργασία σου, που έχει πιο έντονα κοινά χαρακτηριστικά με αυτή στην οποία διεκδικείς τη θέση αυτή τη στιγμή.

Ακολουθεί μια λίστα συμβουλών για τον τρόπο παρουσίασης της εργασιακής σου εμπειρίας, καθώς και ένα υπόδειγμα, για καλύτερη εικόνα:

 • Λιτά και λακωνικά, περιγραφή του ρόλου σου σε άλλες δουλειές καθι θέσεις
 • Κάθε μέρος να μην ξεπερνά τις δυο με τρεις γραμμές κειμένου
 • Μπορείς να εισάγεις κάποιο Passion project ή σχετική επαφή με το αντικείμενο
 • Μπορείς να συμπεριλάβεις άσχετη εμπειρία, μόνο αν δεν έχεις σχετική

Πάραδειγμα:

Farfetch Group
Junior Χημικός Μηχανικός
Ιανουάριος 2020-Μάρτιος 2022

-Συνεργασία με Μηχανολόγους μηχανικούς σε θέματα σχεδιασμού της παραγωγής και συντήρησης

-Αρχηγός ομάδας για το σχεδιασμό συστημάτων με σκοπό την καλύτερη αποδοτικότητα των νέων μέσων τεχνολογίας της εταιρείας.

-Παράδοση και παρουσίαση ιδεών για βελτίωση της παραγωγής και ελαχιστοποίηση του κόστους, στους ανώτερούς μου.

Κι αν δεν έχεις εμπειρία….

Αν πάλι δεν έχεις εμπειρία, μπορείς να τονίσεις όλες τις ικανότητες που διαθέτεις, οι οποίες μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους, και οι οποίες έχουν εφαρμογή στη θέση την οποία διεκδικείς, στέλνοντας το παρόν βιογραφικό σημείωμα μηχανικού. Προσπάθησε να αναδείξεις τις ικανότητές σου ως άτομο, και θα βοηθηθείς πολύ.

βιογραφικό μηχανικού

Ενίσχυσε το βιογραφικό σου με την εκπαίδευσή σου στον κλάδο

Οι περισσότεροι από αυτούς που θα δουν το βιογραφικό σου κατά την περίοδο που αναζητείς εργασία, θα επικεντωθούν στις σπουδές σου, πέραν της εργασιακής σου εμπειρίας. Αυτό γίνεται πιο έντονο αν μιλάμε για την πρώτη σου δουλειά ως μηχανικός.

Το πτυχίο του Πανεπιστημίου, ΤΕΙ, ή του ΙΕΚ, είναι το πιο κυρίαρχο στοιχείο, και κάποιοι θα κοιτάξουν και από ποιο ίδρυμα έχεις αποφοιτήσει, αν και έχουμε περισσότερο , ίσως, πιο σημαντικά στοιχεία του βιογραφικού σου στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθούμε.

Αν αφιερώσεις το χρόνο και τον κόπο να αποκτήσεις κάποιον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ή με κάποιον τρόπο έχεις εξειδικευτεί σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του κλάδου σου ως μηχανικός, πάλι η σωστή παρουσίασή τους στο βιογραφικό σου, θα σε βοηθήσει πολύ.

Ακολουθεί ένα ενδεικτικό υπόδειγμα που θα σε βοηθήσει να γράψεις αυτό το μέρος του βιογραφικού σου:

Σωστό - Συνίσταται
Υπόδειγμα
Πανεπιστήμιο Πατρών
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Αεροναυπηγών
Πάτρα, 2015-2020

Καλύτερες δεξιότητες για το βιογραφικό του μηχανικού

Αυτό που πρέπει να αποζητείς, είναι να κάνεις ακαριαία θετική εντύπωση στον εργοδότη ή recruiter, μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα.  Πρέπει να μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να λάβει χώρα μια συνέντευξη ή συνάντηση, και να μπορέσεις να πείσεις ότι είσαι ο ιδανικός/η υποψήφιος/α, για τη συγκεκριμένη θέση.

Για να μπορέσεις να διεκδικήσεις τη δουλειά των ονείρων σου, θα δούμε τι ικανότητες πρέπει να έχεις ως μηχανικός, ώστε να προσληφθείς άμεσα και να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς στην επαγγελματική σου ζωή και σταδιοδρομία.

Ακολουθεί μια λίστα δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν στο να ξεχωρίσεις, αλλά μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι πολλοί μπορεί να τις θεωρούν και απαραίτητες σε έναν βαθμό:

Τεχνικές δεξιότητες:

 • Μ Word
 • Τεχνική υποστήριξη
 • Ανάλυση δεδομένων
 • Σχεδιασμός παραγωγής
 • CAD
 • Project Management

Ήπιες δεξιότητες:

 • Κριτική σκέψη
 • Δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων
 • Οργανωτική ικανότητα
 • Ηγετική ικανότητα
 • Διαχείρηση χρόνου και χρονοδιαγράμματος
 • Δυνατότητα λήψης αποφάσεων

Διαλεξε 7 με 10 δεξιότητες, τεχνικές ή ήπιες, και επικεντρώσου σε αυτές. Η παρουσίαση παραπάνω ικανοτήτων, ιδίως για κάποιον με λίγη εμπειρία, μπορεί να κινήσει υποψίες, κάτι που μόνο να βλάψει τις πιθανότητές σου μπορεί. Επίλεξέ τες προσεκτικά.

Επαγγελματική περίληψη

Μια πολύ καλή πρώτη εικόνα, είναι απαραίτητη για να έχεις καλές πιθανότητες να κληθείς για συνέντευξη. Πρέπει να μπορείς να δώσεις μια καλή πρώτη εικόνα χωρίς να είσαι παρόν/ούσα. Η πρώτη αλληλεπίδραση είναι μεταξύ εργοδότη και βιογραφικού.

Ας δούμε τώρα πως μπορείς να γράψεις την καλύτερη δυνατή περίληψη του βιογραφικού σου, την περίληψη του εαυτού σου ως επαγγελματία. Με το κατάλληλο ύφος και τόνο, μπορείς να συμπεριλάβεις πληροφορίες-κλειδιά, χωρίς να δώσεις μεγάλη έκταση.

Ακολουθούν, ένα προτεινόμενο και ένα μη προτεινόμενο υπόδειγμα, για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοούμε:

Προτεινόμενο:

Σωστό - Συνίσταται
Ειδικευμένος Χημικός Μηχανικός με τριετή εμπειρία στο σχεδιασμό και την παραγωγή εξοπλισμού χημικών εργαστηρίων. Εξαιρετική ικανότητα στην διεκπεραίωση της κατάλληλης έρευνας ώστε να οριστούν τα υλικά και στοιχεία που εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του εξοπλισμού, καθώς και την αντοχή του στο χρόνο. Δυνατότητα αύξησης κερδών της εταιρείας, σε ποσοτοστά έως και 30%.

Μη προτεινόμενο:

Λάθος - Δε συνίσταται
Αφοσιωμένος και ικανός Χημικός Μηχανικός με μεγάλη εμπειρία στη διαχείρηση έργων και projects. Ειδικευμένος σε διαδικασίες παραγωγής.

Η δομή πρέπει να είναι σαφής και να επικεντρώνεται πρώτα στην ειδικότητά σου, και μετά στα κατορθώματά σου ως Μηχανικός.

Σημείωση: Το μη προτεινόμενο παράδειγμα είναι εντελώς γενικό και ασαφές, εξαιρετικά σύντομο σε επίπεδο που αγγίζει το απλοϊκό, και χωρίς να δίνει πληροφορίες σχετικές με κάποια πιθανή συγκεκριμένη θέση μηχανικού που κατέχεις ή κατείχες στο παρελθόν, σε κάποια εταιρεία.  Το προτεινόμενο, έχει μέσα νούμερα, σύντομη περιγραφή συγκεκριμένων καθηκόντων και δεξιοτήτων, και έχει ιδανική έκταση.
Σημείωση: Αν δεν έχει εμπειρία, μη διστάσεις να στείλεις το βιογραφικό σου για τη συγκεκριμένη θέση. Μπορείς, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία ως άτομο και να δείξεις πως μπορείς να δουλέψεις στην εταιρεία έχοντας κοινούς στόχους.

βιογραφικό μηχανικού

Πρόσθετες ικανότητες για ένα βιογραφικό σημείωμα Μηχανικού

Ο κάθε επαγγελματίας είναι άνθρωπος και έχει τις δικές του ασχολίες και ενδιαφέροντα, καθώς και επιπρόσθετες γνώσεις στον κλάδο του. Σίγουρα, όπως όλοι, έχεις κάποια χόμπι και ενδιαφέροντα εκτός επαγγέλματος, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου, και να δώσεις παραπάνω στοιχεία για το χαρακτήρα σου.

Γνώση Η/Υ και πιστοποιήσεις

Εάν έχεις κάποια τέτοια πιστοποίηση στο κάποιο πρόγραμμα CAD, μηχανολογικό, ηλεκτρολογικό, ή ο,τιδήποτε σχετικό, αξίζει να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου σημείωμα. Στην εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογικής εξέλιξης, όλα μετρούν.

Ξένες Γλώσσες

Αν έχεις μελετήσει ξένες γλώσσες, να το αναφέρεις καθώς μπορεί να μετρήσει θετικά, ως τυπικό, ή μη, προσόν. Η κατανόηση των μενού και των μηνυμάτων σφάλματος στα λογισμικά που χρησιμοποιεί ένας μηχανικός, θα δείξει, πέρα απο όρεξη για μάθηση, κατανόηση του τι χρειάζεται για τη δουλειά. Η γλωσσομάθεια παίζει πάντα ρόλο.

 • Αγγλικά (IELTS)
 • Ισπανικά(SIELE)

Τα ενδιαφέροντά σου

Καλό θα είναι να μπορείς να δείξεις και ορισμένα στοιχεία της προσωπικότητάς σου, χωρίς όμως να δώσεις έκταση ή να επικεντρωθείς σε αυτά. Μπορείς να αναφέρεις, εν συντομία, κάποιες από τις ασχολίες σου εκτός του επαγγέλματος. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα:

 • Διάβασμα
 • Passion projects σχετικά με κατασκευές
 • Ταξίδια
 • Φωτογραφία
Σημείωση: Δε χρειάζεται κάτι αναλυτικό, αρκεί να δείξεις μια άλλη πτυχή σου ή το πόσο έχεις εμβαθύνει σε ένα κομμάτι του επαγγέλματός σου. Η ενασχόληση με σχετικά και άσχετα πράγματα σε σχέση με το επάγγελμά σου, στον ελεύθερό σου χρόνο, λέει πολλά για εσένα και τι αποτελεί τον πυρήνα της ημέρας, και κατά συνέπεια, του χαρακτήρα σου.

Δημοσιεύσεις

Σε περίπτωση που έχει δημοσιευθεί κάποια εργασία, project σου, κάποιο άρθρο που έχεις γράψει σχετικό με τον κλάδο, ή ο,τιδήποτε σχετικό που να δείχνει οποιουδήποτε είδους διάκριση στον τομέα, μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει. Αν το όνομά σου έχει εμφανιστεί σε περιοδικά, blogs ή εφημερίδες, μη διστάσεις να το αναφέρεις.

βιογραφικό μηχανικού

Συμβουλές για να βελτιστοποιήσεις το βιογραφικό σημείωμα Μηχανικού

Είναι κρίσιμο να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία και πιθανές ικανότητες που άλλοι υποψήφιοι ίσως δε διαθέτουν, ώστε να δώσεις έμφαση σε αυτά που σε κάνουν εξαιρετικό/ή στη δουλειά σου.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές οι οποίες μπορούν να ανεβάσουν το βιογραφικό σου, από ένα, έως πολλά επίπεδα πιο πάνω:

 • Χρησιμοποίησε λέξεις κλειδιά που θα βοηθήσουν το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει στα μάτια του αναγνώστη
 • Επίλεξε τη σωστή δομή και διάταξη του, ανάλογα ποια ταιριάζει στο σκοπό που προσπαθείς να πετύχεις και στις δικές σου ικανότητες/εμπειρία
 • Ποσοτικοποίησε τα κατορθωματά σου ώστε να ξεχωρίσεις
 • Διάβασε ήρεμα και υπομονετικά το βιογραφικό σου ώστε να εντοπίσεις, και να διορθώσεις, τυχόν λάθη
 • Πάρε το χρόνο σου να το στήσεις και να βρεις τον ξεκάθαρο στόχο σου
 • Να είσαι ειλικρινής και ανοιχτός/η, ακόμη και δεν πληρείς όλες τις προϋποθέσεις για τη θέση

Αναζήτησε τώρα ποιο πρότυπο βιογραφικού θα χρησιμοποιήσεις για να ξεκινήσεις την πορεία σου στην πρώτη, ή την επόμενή σου δουλειά.

Περίληψη: Γράψε το τέλειο βιογραφικό Μηχανικού

Όπως θα έχεις καταλάβεις διαβάζοντας μέχρι αυτό το σημείο, το βιογραφικό σου ως Μηχανικός μπορεί να σου προσφέρει πολλά προς μια ορθή εκπροσώπηση στα μάτια ενός πιθανού εργοδότη ή hiring manager. Αν είναι σαφές, οργανωμένο, ευανάγνωστο και περιεκτικό, οι ικανότητες και η σχετική σου εμπειρία θα λάμψουν και θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στη συνέντευξη, άρα και τη δουλειά, που επιδιώκεις να αποκτήσεις.

Όπως μπορείς να δεις και στο πρότυπο βιογραφικό μηχανικού, οι επιλογές είναι όλες μπροστά σου, και μπορείς κι εσύ να ξεκινήσεις τώρα αμέσως.

Συχνές ερωτήσεις (FAQS)

Τι επαγγελματικές επιλογές έχω ως Μηχανικός?

Αυτό εξαρτάται από το είδος Μηχανικού που είσαι. Ο κλάδος είναι ευρύς και υπάρχουν εταιρείες που ασχολούνται με κατασκευή και οικοδομές, ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά σε κτήρια, αεροπλάνα, σκάφη κ.ά. Οι επιλογές είναι αρκετές. Το πως θα γράψεις το βιογραφικό σου, έχει να κάνει και με το που απευθύνεσαι και ποιά είναι η ειδικότητά σου. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σε περιμένουν.

Τι ικανότητες χρειάζεται να έχω ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός? 

Ο πρώτος και πολύ σημαντικός τομέας στον οποίο χρειάζεται ικανότητα, είναι αυτός της διαχείρησης ανθρώπινων πόρων και κοινωνικής φύσεως. Αυτό πρέπει να συνυπάρχει σε ισορροπία με τις τεχνικές σου ικανότητες ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα:

 • Ποιοτικός έλεγχος
 • Δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων
 • Οργανωτική ικανότητα
 • Τεχνική ανάλυση
 • Ποσοτικοποίηση στοιχείων και απαιτήσεων

Βρες εδώ το καλύτερο παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος Μηχανικού, και ξεκίνα να γράφεις τώρα τη νέα και βελτιωμένη εκδοχή του για να έχεις άμεσα τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Καλή σου επιτυχία.

βιογραφικό σημείωμα χωρίς εμπειρία για μηχανικό

Παραδείγματα βιογραφικού σημειώματος μηχανικού γράψε βιογραφικό σημείωμα μηχανικού
πρότυπα βιογραφικού σημειώματος μηχανικού βιογραφικό σημείωμα μηχανικού με εμπειρία

Похожие статьи