Bιογραφικό Μηχανικού αυτοκινήτων | Συμβουλές, παραδείγματα & πρότυπα για να ακολουθήσετε

Το επάγγελμα του μηχανικού αυτοκινήτων είναι κάτι το ιδιαίτερο, ιδιώς στη σημερινή εποχή. Είναι γεμάτο προκλήσεις και προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση, ιδίως όταν βρίσκεται η λύση και το αυτοκίνητο λειτουργεί πλέον όπως πρέπει. Έχει γίνει περισσότερο βατό πλέον καθώς η διαδικασία με την οποία έμπαινε κάποιος στο επάγγελμα στο παρελθόν, ήταν ιδιαίτερη, αλλά δεν είμαστε εδώ για να αναλύσουμε το παρελθόν, κοιτάμε στο μέλλον.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Το να βρεις την πρώτη, ή την επόμενή σου δουλειά ως μηχανικός αυτκινήτων, μπορεί να γίνει πιο εύκολο με ένα σωστά στημένο βιογραφικό σημείωμα μηχανικού αυτοκινήτων. Για να έχεις τη δυνατότητα να πετύχεις  συνέντευξη με το συνεργείο ή την αντιπροσωπεία που επιθυμείς, χρειάζεται ένα καλό βιογραφικό, ως το βασικό σου εργαλείο.

Ένα επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα είναι αυτό που χρειάζεσαι, λοιπόν, οπωσδήποτε σε πρώτη φάση. Με αυτό και με καλή κατανόηση του τι είναι ο μηχανικός αυτοκινήτου στη σημερινή αγορά, και τι μπορεί να κάνει επαγγελματικά, θα σου δώσουν μια καλή εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να κινηθείς στην αγορά εργασίας.

Μπορείς επίσης να αποκτήσεις μια πολύ γενική εικόνα για τις απολαβές ενός μηχανικού αυτοκινήτων, εδώ.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος μηχανικού αυτοκινήτων

Γιώργιος Μάριος Τσαλαφούτας
Μηχανικός αυτοκινήτων
Αγίου Ιωάννη Προδρόμου 12, 12222, Αθήνα
Τηλ: 6978888888
gmtsal@gmail.com
LinkedIn.com/gmtsal

Νέος και ικανός μηχανικός αυτοκινήτων με εμπειρία σε Γερμανικά και Ιαπωνικά αυτοκίνητα, όπως Nissan, Toyota, Skoda, Audi κ.ά. Απόφοιτος ΙΕΚ με άριστα και με μεγάλο πάθος για τα αυτοκίνητα και τις επισκευές κάθε είδους.

Εργασιακή εμπειρία

 • Panda Express – Εξάμηνη πρακτική άσκηση (2020)
 • Τσίγκας και Υιός (2020-2022)

Μέλος της ομάδας μηχανικών αυτοκινήτων και εκπαιδευόμενος στο τμήμα των Γερμανικών και Ιαπωνικών αυτοκινήτων για ελαφριές επισκευές και ηλεκτρολογικά.

Σπουδές/Εκπαίδευση
ΙΕΚ PRAXIS – Μηχανικός Αυτοκινήτων (2018-2020) 
Γλώσσες

 • Ελληνικά – Μητρική
 • Αγγλικά – B1

Δεξιότητες

 • Υψηλό επικοινωνιακό επίπεδο
 • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
 • Άριστη διαχείρηση χρόνου
 • Εξοικείωση με νέα τεχνολογικά μέσα, λογισμικά και εργαλεία
 • Πάθος για το αυτοκίνητο και τις επισκευές

Hobby και ενδιαφέροντα

 • Εθελοντισμός: Τετράποδοι φίλοι Πικερμίου, κέντρο φροντίδας σκύλων και γάτων
 • Μουσική: Ενασχόληση ως DJ με εμφανίσεις σε bar και διάφορα ιδιωτικά events και πάρτι
 • Αθλητισμός: Τακτικές προπονήσεις σε γυμναστήριο και τρέξιμο αντοχής από το 2015, μέχρι και σήμερα
Το παραπάνω βιογραφικό που μόλις διάβασες είναι απλά ένα βασικό πρότυπο που μπορεί να λειτουργήσει ως η βάση σου, και να σου δώσει το έναυσμα να δημιουργήσεις το δικό σου, αλλά μπορείς να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου και με τα δείγματα βιογραφικών που παρέχουμε.  Ακολουθούν ενδιαφέροντα κεφάλαια που θα σε βοηθήσουν.

βιογραφικο μηχανικός

Πως να γράψεις το βιογραφικό σημείωμα μηχανικού αυτοκινήτων

Εφόσον έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις, ή να συνεχίσεις την καρίερα σου σε αυτόν τον ιδιαίτερο κλάδο, ένα καλό βιογραφικό είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος. Μπορεί να κάνει όλη την διαφορά στο αν θα περάσεις στον πρώτο, ή στον επόμενο, κύκλο συνεντεύξεων μιας εταιρείας.

Αν δώσεις την κατάλληλη εικόνα στον μελλοντικό σου εργοδότη, κάνοντας καλή πρώτη εντύπωση μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα, οι πιθανότητές σου να βρεις δουλειά αυξάνονται σημαντικά. Ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα με έμφαση στα δυνατά σου σημεία, στις δεξιότητές σου, και στη μέχρι τώρα εμπειρία σου, θα βοηθήσει πάρα πολύ.

Ο κυριότερος σκοπός σου θα προτείναμε να είναι να δείξεις μέσα σε μια ή δυο σελίδες, ότι είσαι καταρτισμένος, και ο κατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση στη συγκεκριμένη εταιρεία, ότι είσαι αυτός με τον οποίο θέλουν να συνεργαστούν και να πετύχουν τους στόχους τους ως εταιρεία και ως παροχείς αγαθών και υπηρεσιών.

Παρακάτω θα βρεις κάποια κύρια σημεία και τρόπους με τους οποίους πρέπει να λειτουργεί το βιογραφικό σου:

 • Πρέπει να κάνει την προσωπικότητά σου να ξεχωρίζει
 • Να κάνει σαφή τη μέχρι τώρα επαφή σου με το αντικείμενο και τη σχετική σου εμπειρία. Η σειρά με την οποία θα παρουσιάσεις την εργασιακή σου εμπειρία , μπορεί να τηρεί σειρά σχετικότητας με την θέση που επιχειρείς να καλύψεις
 • Να παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους αξίζεις τη συγκεκριμένη θέση, σύντομα και λακωνικά
 • Προσαρμογή του σημειώματος στις ακριβείς απαιτήσεις της θέσης

Διάταξη

Η απλότητα είναι το κλειδί για το βιογραφικό σου. Χρησιμοποίησε γράμματα μεγέθους 10-12pt και γραμματοσειρές όπως Calibri, Times New Roman,Cambria, Arial, και Georgia, καθώς είναι πιο κλασσικές και γνώριμες στο μάτι, θέλουμε κάτι δοκιμασμένο. Δυο γραμματοσειρές είναι αρκετές, μια για τους τίτλους, και μια για ό,τι ακολουθεί αυτούς, καθώς και δυο μεγέθη για καθαρότητα και συνέπεια στο σημείωμα.

Κάποιες συμβουλές για τη διάταξη:

 • Κάθε μέρος να καταλαμβάνει τη σημασία που έχει σε σχέση με την εταιρεία-συνεργείο, καθώς και τη θέση την οποία διεκδικείς. Αυτό με διάταξη σε σειρές ή στήλες, για σαφή παρουσίαση
 • Να έχει καθαρές υποπεριοχές οι οποίες να αφορούν ξεκάθαρα σε ένα μέρος, π.χ Εργασιακή εμπειρία. Τα εξωεπαγγελματικά σου ενδιαφέροντα δεν έχουν θέση εδώ

Μορφή και δομή

Η κατάλληλη οργάνωση και ιεραρχία στο βιογραφικό σου, μιλάει για εσένα και μπορεί να δείξει στοιχεία της προσωπικότητάς σου που είναι απαραίτητα στο επάγγελμα. Είτε συνειδητά είτε όχι, η σαφής και καλά οργανωμένη δομή, μόνο θετικά θα μετρήσει.

Η μορφή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το βιογραφικό σημειώμα μηχανικού αυτοκινήτων μπορεί να βασιστεί στις παρακάτω αρχές και συμβουλές:

 • Δώσε πρώτα τα στοιχεία σου, πάνω πάνω, ώστε να μπορεί ο εργοδότης ή φορέας να σε καλέσει απευθείας σε ένα τηλέφωνο ή να επικοινωνήσει μέσω email να κανονίσετε κάποια πιθανή συνάντηση
 • Τα στοχεία σου ακολουθούν, η εκπαίδευση, εργασιακή εμπειρία, και τα αντικείμενα με τα οποία είσαι εξοικειωμένος
 • Καθαρή κατηγοριοποίηση ικανοτήτων, χόμπι, εμπειρίας, κλπ
 • Στοιχεία χαρακτήρα, τρόπος γραφής που μπορεί να αναδείξει την ικανότητά σου στην επίλυση προβλημάτων

βιογραφικο μηχανικός

Πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας

Τα στοιχεία επικοινωνίας καλό θα ήταν να εμφανίζονται πρώτα και να βρίσκονται σε περίποπτη θέση, χωρίς όμως να αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης στο μάτι. Η εμπειρία και οι ικανότητές σου είναι αυτές που θέλεις να τραβήξουν την προσοχή του αναγνώστη-παραλήπτη.

Φρόντισε να βρεις έναν ελκυστικό επαγγελματικό τίτλο που σε περιγράφει, καθώς εν τέλει, προωθείς και πουλάς τον εαυτό σου στην προκειμένη. Κάθε τι που θα είναι στο βιογραφικό σου, είναι ύψιστης σημασίας. Με αυτή τη λογική μπορείς να ξεχωρίσεις σε σχέση με άλλους υποψήφιους για μια πιθανή θέση εργασίας, ως ο καταλληλότερος υποψήφιος.

Αν το βιογραφικό σου δεν έχει αυτά τα βασικά στοιχεία καθόλου, τότε είναι πρακτικά άχρηστο. Αν ο αναγνώστης δε μπορεί να βρει τον αριθμό του τηλεφώνου σου να σε καλέσει για συνέντευξη, ή τη διεύθυνση email σου, ή το προφίλ σου στο LinkedIn για να διαβάσει περισσότερα για εσένα, δε θα ασχοληθεί περαιτέρω να σε ρωτήσει πως θα τα βρει.

Φρόντισε να βάλεις έναν ορθό και επαγγελματικό τίτλο εργασίας, διεύθυνση και κάποιο σύνδεσμο για το επαγγελματικό σου προφίλ (π.χ LinkedIn κ.ά.). Να είσαι σαφής και ξεκάθαρος στην πληροφορία που παρέχεις.

Ακολουθεί μια σύντομα λίστα απο συστατικά για το βιογραφικό σου σημείωμα ως μηχανικός αυτοκινήτων:

 • Πλήρες ονοματεπώνυμο
 • Επαγγελματικός τίτλος
 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
 • Προσωπικός αριθμός τηλεφώνου
 • Προφίλ σε πλατφόρμα επαγγελματιών (λ.χ LinkedIn)
Σημείωση: Ενώ ο τίτλος πρέπει να είναι πρώτος από τα στοιχεία αυτά, καλό θα ήταν να τον ακολουθούν τα στοιχεία σου. Η σειρά των υπόλοιπων στοιχείων μπορεί να σχετίζεται με τον προτιμότερο τρόπο επικοινωνίας για εσένα. Για παράδειγμα, μπορεί να προτιμάς το τηλέφωνο και να το βάλεις πρώτο κατά συνέπεια.
Σημείωση:  Κάτι πολύ σημαντικό που πολλοί ξεχνούν, είναι ότι πρέπει το βιογραφικό σου να είναι πάντα πλήρως ενημερωμένο. Αν έχεις αλλάξει αριθμό τηλεφώνου ή email, δε θα καταφέρει ο παραλήπτης να σε βρει, και η αμεσότητα είναι σημαντική σε θέματα εύρεσης εργασίας.

Παρακάτω μπορείς να βρεις ένα παράδειγμα που θεωρούμε κατάλληλο, καθώς και ένα που θεωρούμε ακατάλληλο, ώστε να καταλάβεις καλύτερα τι εννοούμε.

Καλό παράδειγμα - Προτεινόμενο
Γιώργιος Μάριος Τσαλαφούτας
Μηχανικός αυτοκινήτων  με ειδίκευση στα Ιαπωνικά
Αγίου Μελετίου 42, 13333, Αθήνα
Τηλ: 6979999999
gmtsal@gmail.com
LinkedIn.com/gmtsal
Κακό παράδειγμα - Μη προτεινόμενο
Γιώργιος Μάριος Τσαλαφούτας
Μηχανικός αυτοκινήτου
Τηλ: 6979999997
13333, Αθήνα
Αν πάλι δεν έχεις εργασιακή εμπειρία, να ξέρεις ότι δεν είσαι ο μόνος. Χρειάζεται τύχη, τόλμη και ικανότητα για να βρεις την πρώτη σου δουλειά, αλλά η προσωπικότητα που μπορείς να αναδείξεις μέσα από τον τρόπο που έχεις παρουσιάσει το βιογραφικό σου, μπορεί να σου διασφαλίσει την πρώτη σου δουλειά.  Θα δεις και τρόπους που βοηθούν σε αυτό, στη συνέχεια.

Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις την εκπαίδευσή σου

Οι σπουδές, η συνολική εκπαίδευσή, καθώς και η πρακτική σου άσκηση, έχουν μεγάλη σημασία στα μάτια αυτού που θα διαβάσει το βιογραφικό σου σημείωμα, ιδίως αν δεν έχεις δουλέψει κανονικά και υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης μέχρι τώρα. Αν έχεις παρακολουθήσει σεμινάρια ή ημερίδες για την κατάρτισή σου, θα ήταν κρίμα να μην τα συμπεριλάμβανες στο βιογραφικό σου σημείωμα.

Οι δεξιότητες που έχεις αποκτήσει από το σύνολο της εκπαίδευσής σου και των σπουδών σου, είναι ύψιστης σημασίας, και μπορεί να σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους υποψήφιους για τη συγκεκριμένη θέση.

Ακολουθεί ένα βασικό υπόδειγμα που ίσως σε βοηθήσει να δημιουργήσεις αυτό το μέρος του βιογραφικού σου πιο εύκολα και απλά:

Σωστό - Συνίσταται
Υπόδειγμα
ΙΕΚ PRAXIS – Μηχανικός Αυτοκινήτων
Αθήνα, 2018-2020
βιογραφικο μηχανικός

Δεξιότητες στο βιογραφικό σημείωμα ενός μηχανικού αυτοκινήτων

Ως μηχανικός αυτοκινήτων, θέλεις να προσληφθείς άμεσα και να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς στην επαγγελματική σου ζωή και σταδιοδρομία. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν ιδανικό να κάνεις ακαριαία θετική εντύπωση στον εργοδότη που θα έχει το βιογραφικό σου στα χέρια του.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να διαθέτεις ένα σύνολο τεχνικών, αλλά και ήπιων δεξιοτήτων. Πρέπει να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να λάβει χώρα μια συνέντευξη ή συνάντηση, και να μπορέσεις να πείσεις ότι είσαι ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα δεξιοτήτων και ικανοτήτων που πρέπει να κατέχεις για το επάγγελμα:

Τεχνικές δεξιότητες:

 • Χειρισμός Ηλεκτρονικού υπολογιστή
 • Ms Word και Excel
 • Project Management
 • Λεπτομέρεια στην επισκευή
 • Λοιπά εργαλεία και λογισμικά

Ήπιες δεξιότητες:

 • Κριτική σκέψη
 • Οργανωτική ικανότητα
 • Δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων
 • Ομαδικό πνεύμα
 • Διαχείρηση χρόνου
 • Διαχείρηση πελατολογίου
 • Δυνατότητα λήψης αποφάσεων

Συνιστούμε να επιλέξεις 5 με 7 δεξιότητες για το βιογραφικό μηχανικού αυτοκινήτων, τόσο για το τεχνικό μέρος, που ίσως είναι και το σημαντικότερο, όσο και για τις ήπιες, και να επικεντρωθείς σε αυτές. Επίλεξέ τες προσεκτικά και ανάλογα με τη θέση που διεκδικείς πάντα. Μη δείξεις παράπανω, η ποσότητα δε μετράει και μπορεί να κινήσει υποψίες ότι δεν είσαι ειλικρινής, κάτι που πρέπει να αποφύγεις κατά πάσα θυσία.

Η επαγγελματική περίληψη

Μια πολύ καλή πρώτη εικόνα, είναι απλά απαραίτητη. Αν θέλεις να έχεις καλές πιθανότητες να κληθείς για συνέντευξη πρέπει να το χειριστείς σωστά, και συνήθως δε γίνονται πολλές συνεντεύξεις στον κλάδο χωρίς πρόθεση για πρόσληψη απο τη μεριά του εργοδότη. Αρκεί να υπάρξει σιγουριά απο την άλλη πλευρά ότι είσαι ο κατάλληλος.

Πρέπει να μπορείς να δώσεις μια καλή πρώτη εικόνα χωρίς να είσαι παρών. Είναι σημαντικό να δώσεις σύντομα μια περιγραφή του επαγγελματικού σου εαυτού με κάποιον τρόπο. Η πρώτη αλληλεπίδραση είναι μεταξύ εργοδότη και βιογραφικού. Με το κατάλληλο ύφος και τόνο, μπορείς να συμπεριλάβεις πληροφορίες-κλειδιά, χωρίς κόπο.

Ας δούμε τώρα πως μπορείς να γράψεις την καλύτερη δυνατή περίληψη. Στα παραδείγματα που ακολουθούν θα δεις τι συνιστούμε και τι όχι στο συγκεκριμένο κομμάτι, και ακολουθεί και μια σύντομη ανάλυσή τους στις σημειώσεις:

Προτεινόμενο
Νέος μηχανικός αυτοκινήτων με διετή εμπειρία σε κάθε τύπου επισκευή κυρίως σε Ιαπωνικά αυτοκίνητα, όπως Toyota, Nissan, κ.ά. Βασικές γνώσεις σε ηλεκτρολογικά και σε διαγνωστικά εγκεφάλων. Βασικές λογιστικές γνώσεις.
Μη προτεινόμενο
Αφοσιωμένος και ικανός μηχανικός αυτοκινήτων με μεγάλη εμπειρία σε κάθε εργασία πάνω στο αυτοκίνητο.

Η δομή πρέπει να επικεντρώνεται σε ό,τι έχεις πολλή εμπειρία και σε ό,τι θέτει η αγγελία ως προαπαιτούμενο. Αν δεν έχεις το προαπαιτούμενο, π.χ Γαλλικά αυτοκίνητα, μη διστάσεις να στείλεις την αίτησή σου παρ’ όλα αυτά, απλά δώσε έμφαση αλλού.

Σημείωση: Το μη προτεινόμενο παράδειγμα είναι εντελώς γενικό και ασαφές, φτωχό και σχετικά ανειλικρινές για έναν νέο μηχανικό. Δε γίνεται να έχεις αυτή την εμπειρία ως νέος μηχανικός αυτοκινήτων. Είναι σημαντικό να αποσαφηνίσεις σε τι έχεις πείρα σε έναν τόσο ευρύ κλάδο. Το προτεινόμενο δίνει ολα τα απαραίτητα στοιχεία σε τρεις μόλις γραμμές.
Σημείωση: Αν δεν έχει εμπειρία, απλά στείλε το βιογραφικό σου και ποτέ δεν ξέρεις. Κανείς δε σε εμποδίζει να αναφέρεις τις ικανότητές σου στις επισκευές. Η αρχή μπορεί να μοιάζει δύσκολη, αλλά σίγουρα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και να δοκιμάσεις, μέχρι να ανταμειφθείς. Αν κάνεις την αρχή όλα θα στρώσουν. Αν δεν την κάνεις, σίγουρα δεν προχωράς μπροστά, και ο σκοπός είναι πάντα να προχωράς μπροστά.

βιογραφικο μηχανικός

Πρόσθετες ενότητες για ένα βιογραφικό σημείωμα μηχανικού αυτοκινήτων

Ο κάθε επαγγελματίας και εργαζόμενος είναι άνθρωπος πάνω απ’ όλα και έχει τις δικές του ασχολίες και ενδιαφέροντα, χόμπι και αγάπες στη ζωή. Επίσης, ο περισσότερος κόσμος καταπιάνεται με διάφορα πράγματα πριν καταλήξει σε έναν κλάδο. Καλό είναι να διαθέτεις χόμπι και ενδιαφέροντα εκτός επαγγέλματος, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου ταυτόχρονα.

Γνώση Η/Υ και πιστοποιήσεις

Εάν έχεις κάποια τέτοια πιστοποίηση σε κάποιο πρόγραμμα εγκεφάλων ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό, από λογιστικά μέχρι Microsoft word, αξίζει να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου σημείωμα, καθώς σίγουρα χρησιμεύει στην εργασία σου.

Στην εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογικής εξέλιξης, όλα μετρούν. Πλέον η δουλειά του μηχανικού αυτοκινήτων δεν είναι αυστηρά χειρονακτική και σχετίζεται με αρκετά λογισμικά, είτε διαγνωστικά, είτε με ο,τιδηποτε άλλο.

Ξένες Γλώσσες

Αν έχεις μελετήσει ξένες γλώσσες, να το αναφέρεις καθώς μπορεί να μετρήσει θετικά, ως τυπικό, ή μη, προσόν. Κατά πάσα πιθανότητα οι γνώσεις σου στα Αγγλικά θα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, καθώς απαιτείται στα περισσότερα λογισμικά και διδάσκεται στα σχολεία απο μικρή ηλικία.

Η γλωσσομάθεια όμως παίζει πάντα ρόλο και αν έχεις κάποια άλλη γλώσσα, ανάφερέ την, μπορεί να φανεί χρήσιμη. Επίσης, δεν αποκλείεται κάποιος πελάτης να μη μιλά Ελληνικά, να είναι τουρίστας, επισκέπτης ή παντρεμένος/η με Έλληνα, χωρίς να έχει μάθει τη γλώσσα.

 • Αγγλικά (IELTS)
 • Ισπανικά(SIELE)

Τα hobby και τα ενδιαφέροντά σου

Καλό θα είναι να μπορείς να δείξεις και ορισμένα στοιχεία της προσωπικότητάς σου, επιγραμματικά και χωρίς πολλή ανάλυση, καθώς το βιογραφικό δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στα εξωεπαγγελματικά σου.

Μπορείς να αναφέρεις, εν συντομία, κάποιες από τις ασχολίες  και τα χόμπι σου. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα που μπορεί να έχουν να κάνουν με εσένα, ενδεικτικά:

 • Ταξίδια
 • Φωτογραφία
 • Διάβασμα
 • Συλλογές
 • Αθλητισμός
 • Πολεμικές τέχνες
 • Αναρρίχηση
Σημείωση: Δεν είναι απαραίτητο να δώσεις έκταση στο μέρος αυτό του βιογραφικού σου, αρκεί να δείξεις μια άλλη πτυχή σου ή το πόσο έχεις εμβαθύνει σε ένα κομμάτι του επαγγέλματός σου. Το τι κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο δείχνει πράγματα για την προσωπικότητά σου. Ανάφερέ τα λιτά και επιγραμματικά.

Συμβουλές για να βελτιστοποιήσεις το βιογραφικό σημείωμα μηχανικού αυτοκινήτου

Ένα άτακτο και χαοτικό βιογραφικό, σίγουρα δε θα σε βοηθήσει στην αποστολή σου. Η σαφήνεια, η σωστή ιεράρχηση και οργάνωση των περιεχομένων του, με γνώμονα, πάντα, το πως θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως έναν ικανό και άμεσα διαθέσιμο υποψήφιο για κάποια δουλειά, είναι άκρως σημαντική, θα το διαπιστώσεις και μόνος σου.

Αν θες το βιογραφικό σου να σε βοηθήσει να φτάσεις ψηλά και να πετύχει το στόχο σου, θα πρέπει να σε εκπροσωπεί ορθά κατά την απουσία σου. Κατά συνέπεια, μπορείς να λάβεις υπόψην σου τα παρακάτω:

 • Πάρε το χρόνο σου να το δομήσεις σωστά, οργανωμένα και με σαφήνεια, μην το βιαστείς γιατί θα φανεί και δεν είναι κάτι που επιθυμείς να φανεί
 • Οι λέξεις κλειδιά σχετικές με την περιγραφή της θέσης αποτελούν τον ιδανικό άξονα για να στήσει κάποιος ένα βιογραφικό σημείωμα μηχανικού αυτοκινήτων
 • Να είσαι ειλικρινής και ανοικτός, να προωθείς τον εαυτό σου, αλλά χωρίς ψέματα
 • Να είσαι επαγγελματίας ακόμη κι αν δεν έχεις εμπειρία, το ήθος και η διάθεση μετράει πάντα. Αν έχεις ο,τιδήποτε σχετικό να βάλεις στο βιογραφικό σου, να το βάλεις

Αναζήτησε τώρα ποιο πρότυπο βιογραφικού θα χρησιμοποιήσεις για να ξεκινήσεις να φτιάχνεις το βιογραφικό σημείωμα που θα σε βοηθήσει να βρεις την επόμενή σου δουλειά.

βιογραφικο μηχανικός

Γράψε ένα δυνατό βιογραφικό χωρίς πολύ κόπο

Αυτά που σε κάνουν καλό, ή ακόμη και εξαιρετικό στη δουλειά σου, είναι τα σημεία στα οποία θες να επικεντρωθείς στο βιογραφικό σου, και στα οποία θες να επικεντρωθεί και ο παραλήπτης του. Είναι κρίσιμο να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία και πιθανές ικανότητες που άλλοι υποψήφιοι ίσως δε διαθέτουν, ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητές σου και να φτάσεις ένα βήμα προς τη δουλειά που επιθυμείς να αποκτήσεις.

Ακολουθούν κάποιες γενικές συμβουλές και κατευθυντήριες οδηγίες οι οποίες μπορούν τώρα να ανεβάσουν το βιογραφικό σου, από ένα, έως πολλά επίπεδα πιο πάνω, με μια ταυτόχρονη κατακλείδα στο που πρέπει να επικεντρωθείς γενικά:

 • Επίλεξε τη σωστή δομή και διάταξη του βιογραφικού σου, ανάλογα με την πείρα σου
 • Επίλεξε προσεκτικά μια χρωματική παλέτα (δυο χρώματα είναι το ιδανικό)
 • Διάβασε ήρεμα και υπομονετικά το βιογραφικό σου ώστε να εντοπίσεις, και να διορθώσεις, τυχόν λάθη, γιατί σίγουρα θα υπάρχουν, όλοι κάνουν
 • Να είσαι εντελώς ειλικρινής, ακόμη κι αν δεν πληρείς όλες τις προϋποθέσεις για τη θέση, πολλές φορές δεν έχει σημασία και δεν είναι τόσο κρίσιμο σε μια δουλειά

Μπορούμε να πούμε πολλά ακόμα για το βιογραφικό σημείωμα μηχανικού αυτοκινήτων, αλλά η παραπάνω λίστα είναι μια καλή σύνοψη, σε συνδυασμό με ό,τι άλλο είδαμε προηγουμένως. Ακολουθεί η τελευταία μας ενότητα με δυο πολύ συχνές και βασικές ερωτήσεις σχετικά με τον κλάδο.

Συχνές ερωτήσεις (FAQS)

Τι επαγγελματικές επιλογές έχω ως μηχανικός αυτοκινήτων?

Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι εξειδικευμένο και αρκετά σαφές στο αντικείμενο το οποίο πραγματεύεται. Είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, τα συνεργεία είναι ο στόχος για ανθρώπους που έχουν επιλέξει το επάγγελμα αυτό.

Τι ικανότητες χρειάζεται να έχω ως μηχανικός αυτοκινήτων?

Ο πρώτος και πολύ σημαντικός τομέας στον οποίο χρειάζεται ικανότητα, είναι η αντίληψη της κατασκευής του αυτοκινήτου και του πως λειτουργεί. Αν κάποιος έχει αυτή την ικανότητα, μπορεί να πάει πολύ μπροστά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορεί σε αντίθετη περίπτωση.  Πρέπει να γνωρίζεις λίγα λογιστικά και διαδικαστικά παραγγελιών και πρωτόκολλα, καθώς και όλα τα εργαλεία που σίγουρα τα έμαθες στη σχολή, λογισμικά κλπ.

Βρες εδώ το καλύτερο πρότυπο βιογραφικού σημειώματος Μηχανικού Αυτοκινήτου, και ξεκίνα να γράφεις, αυτή τη στιγμή κιόλας, τη νέα και βελτιωμένη εκδοχή του. Με αυτό τον τρόπο θα βρεθείς ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά στην δουλειά που επιθυμείς και την επίτευξη των επαγγελματικών σου στόχων. Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε αυτόν τον εξαιρετικά ιδιαίτερο κλάδο και στην αναζήτηση εργασίας σου.

Παραδείγματα βιογραφικού σημειώματος μηχανικού

γράψε βιογραφικό σημείωμα μηχανικού πρότυπα βιογραφικού σημειώματος μηχανικού
βιογραφικό σημείωμα μηχανικού με εμπειρία βιογραφικό σημείωμα χωρίς εμπειρία για μηχανικό

Похожие статьи