Βιογραφικό διαχειριστής λογαριασμού τα απαραίτητα & τα χρήσιμα στοιχεία που θα πρέπει να συμπεριλάβετε 

Έχετε πολλές γνώσεις τεχνολογίας; σας αρέσει να εργάζεστε στα κοινωνικά μέσα; και φιλοδοξείτε να κατακτήσετε μια θέση ως διαχειριστής λογαριασμού; Αρχικά να πούμε ότι ο διαχειριστής λογαριασμού αποτελεί ουσιαστικά έναν σύνδεσμό ανάμεσα στην επιχείρηση και τους πελάτες της.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Η δουλειά του διαχειριστή λογαριασμού απαιτεί πολλές γνώσεις και επικοινωνιακές δεξιότητες αλλά πάνω από όλα για να κερδίσετε μια τέτοια θέση θα πρέπει να έχετε ένα πλήρες και οργανωμένο βιογραφικό.

Ένα βιογραφικό διαχειριστής λογαριασμού για να μπορέσει να τραβήξει την προσοχή των υπευθύνων πρόσληψης θα πρέπει να περιέχει όλα τα απαραίτητα και τα χρήσιμα στοιχεία. Κάποια από αυτά είναι οι 4 βασικές ενότητες, τα στοιχεία επικοινωνίας και φυσικά μια μικρή και περιεκτική περίληψη.

Σε αυτό λοιπόν το άρθρο θα αναφερθούμε αναλυτικά στα απαραίτητα στοιχεία που θα πρέπει να περιέχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό διαχειριστή λογαριασμού. Στην συνέχεια θα αναφέρουμε και 3 μικρές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το βιογραφικό σας περισσότερο ανταγωνιστικό.

Διαχειριστής λογαριασμού βιογραφικό

Τοποθετήστε στην κορυφή τα στοιχεία επικοινωνίας

Το πρώτο βήμα για την διαμόρφωση του διαχειριστής λογαριασμού βιογραφικό είναι η αναφορά των στοιχείων επικοινωνίας. Τα στοιχεία επικοινωνίας να θυμάστε μπαίνουν πάντα στην κορυφή καθώς είναι μεγάλης σημασίας για ένα βιογραφικό διαχειριστή. Επιπλέον τα στοιχεία επικοινωνίας που θα αναφέρετε θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην αλήθεια έτσι ώστε ο εργοδότης να μπορεί να σας βρει στην περίπτωση που επιλεχθείτε για την θέση.

Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να αναφέρετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στην συνέχεια το όνομα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και τέλος την διεύθυνση κατοικίας σας.

Δείξτε την εμπειρία σας στην επικοινωνία και την πώληση με τους πελάτες

Είναι πολύ σημαντικό να παρουσιάσετε την εμπειρία σας σχετικά με το αντικείμενο της επικοινωνίας και της πώλησης. Αυτά είναι δύο χαρακτηριστικά που αποτελούν την ουσία του επαγγέλματος του διαχειριστή λογαριασμού. 

Αρχικά για να κάνετε το βιογραφικό σας περισσότερο ρεαλιστικό μπορείτε να αναφερθείτε στις αρμοδιότητες που είχατε αναλάβει στην προηγούμενη εργασία σας. Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε στον εργοδότη σας ότι γνωρίζετε σε γενικές γραμμές τον ρόλο σας σε μια επιχείρηση και ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε.

Για παράδειγμα μπορείτε να πείτε ότι ήσασταν ο manager account μιας επιχείρησης και είχατε αναλάβει τον τομέα των πωλήσεων ή τις απαντήσεις σε ερωτήσεις των πελατών. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε ότι γνωρίζετε καλά τον τομέα του μάρκετινγκ και ότι έχετε την ικανότητα για την ανάπτυξη μιας ομάδας επικοινωνίας που θα αναλάβει την διαχείριση των δημοσιεύσεων και της αύξησης των πωλήσεων.

Γενικότερα με το να αναφέρετε μερικές από τις αρμοδιότητες σας σε προηγούμενη ανάλογη θέση αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητες να επιλεχθείτε για την νέα θέση. Όσες περισσότερες γνώσεις έχετε στον τομέα του μάρκετινγκ και των επιχειρήσεων τόσο πιο κατάλληλος θεωρείστε για την θέση του διαχειριστή λογαριασμού

Ποιες είναι οι γενικές και ειδικές σας δεξιότητες σχετικά με το επάγγελμα του διαχειριστή λογαριασμού;

Διαχειριστής λογαριασμού βιογραφικό

Είναι πολύ σημαντικό ένας διαχειριστής λογαριασμού να διαθέτει μερικές ειδικές και γενικές δεξιότητες. Οι δεξιότητες αυτές είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία για έναν εργοδότη καθώς καταλαβαίνει σε ποιους τομείς μπορείτε να δουλέψετε έτσι ώστε να είστε παραγωγικός.

Γενικές δεξιότητες

 • Οργανωτικές δεξιότητες
 • Ομαδικό πνεύμα
 • Καλή διαχείριση του χρόνου
 • Επαγγελματισμός
 • Δημιουργικότητα

Ειδικές δεξιότητες

 • Γνώσεις στις πωλήσεις προϊόντων
 • Ανάπτυξη Ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες
 • Γνώση δημιουργίας μιας βάσης δεδομένων.
 • Γνώση χρήσης σε ηλεκτρονικό λογαριασμό
 • Άριστη γνώση σε ψηφιακές τεχνολογίες 
 • Εσωτερικές πωλήσεις
 • Εξυπηρέτηση πελατών

Οι παραπάνω δεξιότητες διαχειριστή λογαριασμού θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιογραφικό που θα κάνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Συμπεριλάβετε μόνο τις δεξιότητες που όντως κατέχετε έτσι ώστε να μπορείτε να αντεπεξέλθετε με επιτυχία στα καθήκοντα που θα σας ανατεθούν.

Πόσο σημαντική είναι η αξία της εκπαίδευσης για έναν διαχειριστή λογαριασμού;

Για να γίνει κάποιος επαγγελματίας διαχειριστής λογαριασμού θα πρέπει να έχει την κατάλληλη εκπαιδευτική κατάρτιση για να μπορεί να ανταπεξέλθει. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι γνώσεις προέρχονται πάντα μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το πρώτο που θα πρέπει να αναφέρεται στην εκπαιδευτική ενότητα είναι το πτυχίο που κατέχετε. Το πτυχίο σας μπορεί να είναι πάνω στην τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα ή πάνω στην επικοινωνία και το μάρκετινγκ.

Στην συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε και τα διπλώματα ή τις βεβαιώσεις των σεμιναρίων που έχετε παρακολουθήσει σχετικά με το αντικείμενο του account manager. Να θυμάστε ότι τα προσόντα ενός επαγγελματία διαχειριστή λογαριασμού μπορούν να αναπτυχθούν και να καλλιεργηθούν μόνο μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω η αξία της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη σχέσεων με τον πελάτη αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη των χαρακτηριστικών που χρειάζεται να διαθέτει ένας επαγγελματίας διαχειριστής λογαριασμού.

Μην παραλείψετε να αναφερθείτε στους επαγγελματικούς σας στόχους

Οι επαγγελματικοί στόχοι είναι η τελευταία από τις 4 σημαντικές ενότητες που θα πρέπει να περιλαμβάνει το βιογραφικό ενός account manager. Με την αναφορά στους επαγγελματικούς στόχους σας δίνετε την εντύπωση ότι αγαπάτε το επάγγελμα του διαχειριστή λογαριασμού και επιθυμείτε μελλοντικά να εξελιχθείτε σε αυτό.

Μπορείτε να πείτε ότι έχετε σαν στόχο να εξελιχθείτε και να γίνεται υπεύθυνος του τμήματος πωλήσεων ή προϊστάμενος στο τμήμα επικοινωνίας και μάρκετινγκ. Θέτοντας υψηλούς στόχους δημιουργείται αυτομάτως μια θετική εικόνα τόσο για το βιογραφικό σας όσο και για εσάς.  Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό που ψάχνουν οι εργοδότες είναι υποψήφιους διαχειριστές λογαριασμών με όνειρά και φιλοδοξίες.

Μιλήστε για τις γνώσεις σας στην ψηφιακή τεχνολογία

Διαχειριστής λογαριασμού βιογραφικό

Ένα από τα σημαντικότερα αν όχι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να διαθέτει ένας manager λογαριασμού είναι οι γνώσεις σχετικά με την ψηφιακή τεχνολογία. Για να τονίσετε αυτό τα χαρακτηριστικό διαμορφώστε μια ξεχωριστή ενότητα για την ψηφιακή τεχνολογία.

Να θυμάστε ότι στην νέα ψηφιακή εποχή όπου η εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο γνωστή οι εταιρείες ψάχνουν για επαγγελματίες διαχειριστές που να μπορούν να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογικές αλλαγές που γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται και τα επόμενα χρόνια.

Για να κάνετε αυτή την ενότητα περισσότερο ρεαλιστική αναφερθείτε σε περιπτώσεις όπου μπήκατε στην διαδικασία τεχνολογικής προσαρμογής σε ανάλογη θέση στο παρελθόν. 

Σημαντικές συμβουλές για την διαμόρφωση βιογραφικού σημειώματος

Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πολύ σωστό και πλήρες βιογραφικό.

Προσθέστε μια φωτογραφία

Ένα χαρακτηριστικό που θα σας διαφοροποιήσει από τους άλλους υποψήφιους είναι η προσθήκη μιας φωτογραφίας. Με την προσθήκη αυτή το βιογραφικό σας θα φαίνεται πιο οργανωμένο.

Να λέτε πάντα την αλήθεια

Θα πρέπει όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στο βιογραφικό σας να ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Πολλές φορές οι υποψήφιοι προσθέτουν στο βιογραφικό τους δεξιότητες και εμπειρία που δεν κατέχουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν.

Προσέξετε την ορθογραφία και την γραμματική

Για να δώσετε μια καλή εντύπωση στους εργοδότες σας θα πρέπει να κάνετε τον τελικό έλεγχο για να αποφύγετε λάθη και ασάφειες που μπορεί να σας στερήσουν τη θέση εργασίας.

Επισκεφθείτε έναν ιστότοπο που θα σας βοηθήσει στην διαμόρφωση του βιογραφικού σας

Αν είναι η πρώτη φορά που μπαίνετε στην διαδικασία να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό τότε θα ήταν μια καλή λύση να επισκεφθείτε έναν ιστότοπο δημιουργίας βιογραφικών. Ένας από τους καλύτερους είναι το βιογραφικό.com. Στο βιογραφικό.com θα βρείτε μια ποικιλία προτύπων και παραδειγμάτων που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό βιογραφικό διαχειριστή λογαριασμού

Συχνές ερωτήσεις

1. Ποιες δεξιότητες θα πρέπει να διαθέτει ένας διαχειριστής λογαριασμού;

Κάποιες από τις δεξιότητες που θα πρέπει να διαθέτει ένας διαχειριστής λογαριασμού είναι: Άριστη γνώση σε ψηφιακές τεχνολογίες, εσωτερικές πωλήσεις, εξυπηρέτηση πελατών.

2. Ποιες συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στην διαμόρφωση ενός καλού βιογραφικού διαχειριστή λογαριασμού;

Η προσθήκη φωτογραφίας, η ειλικρίνεια και η αποφυγή ορθογραφικών και γραμματικών λαθών μπορεί να συμβάλει στην διαμόρφωση ενός εξαιρετικού βιογραφικού.

3. Ποια είναι η σημαντικότερη ενότητα για έναν διαχειριστή λογαριασμού;

Η σημαντικότερη ενότητα για έναν διαχειριστή λογαριασμού είναι η ενότητα των δεξιοτήτων καθώς το επάγγελμα του διαχειριστή απαιτεί πολλές δεξιότητες τόσο πάνω στην επικοινωνία όσο και στην τεχνολογία. 

Похожие статьи