Δάσκαλος βιογραφικό: Πως να φτιάξεις το βιογραφικό δασκάλου για τη δουλειά που ονειρεύεσαι!

Αν και στο παρελθόν ένα δάσκαλος βιογραφικό δεν ήταν απαραίτητο στην Ελλάδα, πλέον μπορεί να σας ανοίξει πολλές νέες πόρτες και διεξόδους. Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν ό,τι η ιδανική αποκατάσταση για έναν δάσκαλο βρίσκεται στα δημόσια σχολεία🏫, όμως αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Το δημόσιο σχολείο δεν πρέπει να είναι μονόδρομος για έναν δάσκαλο, αφού πέρα από την ασφάλεια της μονιμότητας, δεν προσφέρει κάτι ανταγωνιστικό σε σχέση με τους άλλους χώρους εργασίας.

Ένα ποιοτικό βιογραφικό μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε και να προσληφθείτε σε πολύ ενδιαφέρουσες και κερδοφόρες θέσεις εργασίας. Από ένα ιδιωτικό σχολείο με κύρος, μέχρι ιδιαίτερα μαθήματα ή κάποιο ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα συναφή με το επάγγελμα του δασκάλου, οι προοπτικές δεν θα σας απογοητεύσουν.

Δάσκαλος βιογραφικό

Παράδειγμα Βιογραφικού για Δάσκαλο

Ευαγγελία Παραλοπούλου
Δασκάλα
Παναγιώτη Καραλή 3, 11324, Καβάλα
Τηλ: 6999999999
Email: evaparal@example.com
LinkedIn.com/euangeliaparalopoulou

Δασκάλα με εμπειρία χρόνων στο χώρο της διδασκαλίας σε μαθητές από 7 έως και 12 ετών. Έχω διδάξει ως αναπληρώτρια σε δημόσια σχολείο, ενώ συνεχίζω να ασχολούμαι με ιδιαίτερα μαθήματα σε συχνή βάση. Η ουσιαστική επικοινωνία κατά τη διδασκαλία και η υποστήριξη των μαθητών μου είναι βασικά ζητούμενά μου για ένα ομαλό μάθημα.

Εργασιακή εμπειρία

 • 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας
  Αναπληρώτρια δασκάλα σε μικρά τμήματα – Σχεδιασμός μαθήματος και διοργάνωση μαθητικών εκδηλώσεων, διδασκαλία σε bilingual τμήματα
 • Ιδιαίτερα Μαθήματα
  Μαθήματα στις οικίες των μαθητών στα βασικά σχολικά μαθήματα στο πλαίσιο υποστήριξης

Σπουδές/Εκπαίδευση
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης – Πανεπιστήμιο Πατρών
Σεμινάριο Εκπαιδευτικής ψυχολογίας

Γλώσσες
Ελληνικά – Μητρική
Αγγλικά – Πολύ Καλή (C1)

Δεξιότητες
Σχεδιασμός μαθήματος
Τεχνολογικές ικανότητες
Δημιουργικότητα
Δυνατότητα διδασκαλίας σε διπλή γλώσσα

📌Συμβουλή: Οι συστάσεις, ως συνημμένα στο βιογραφικό, μπορούν να ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό την υποψηφιότητά σας για τη θέση που σας ενδιαφέρει.

Μισθολόγιο και απολαβές για ένα δάσκαλο

Δεν υπάρχουν πάρα πολλές διέξοδοι για έναν δάσκαλο στην Ελλάδα, τουλάχιστον αν περιοριστεί στην εργασία στο κομμάτι της διδασκαλίας. Κάποιος απόφοιτος μίας ανάλογης σχολής μπορεί να κινηθεί προς τρεις κύριες κατευθύνσεις, εργαζόμενος ως δημόσιος υπάλληλος, ιδιωτικός υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας. Οι απολαβές των δασκάλων επηρεάζονται σημαντικά από τον χώρο και τη σύμβαση εργασίας.

Δημόσια Εκπαίδευση: Στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο μισθός που έχει ένας δάσκαλος δεν είναι σταθερός, αφού προσαρμόζεται με βάση τα διάφορα επιδόματα που προσφέρει το κράτος. Ένας μέσος όρος για ένα νέο δάσκαλο μπορεί να υπολογιστεί στα 850 ώς και 1000€ το μήνα. Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι εδώ και πάνω από μία δεκαετία δεν υπάρχουν δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας στο δημόσιο.

Δάσκαλος βιογραφικό

Ιδιωτική Εκπαίδευση: Στην ιδιωτική εκπαίδευση οι αμοιβές είναι ανάλογες με εκείνες του δημοσίου για τους νέους εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, έχετε το δικαίωμα διαπραγμάτευσης και με ένα καλό βιογραφικό και εμπειρία μπορείτε να ξεπεράσετε τα 1200€💰, ενώ προσφέρονται και δώρα. Αντίστοιχα, στα ιδιωτικά φροντιστήρια (τα λίγα που υπάρχουν για επίπεδο δημοτικού) η πληρωμή γίνεται με βάση τις ώρες εργασίας. Οι μισθοί είναι χαμηλότεροι, λόγω των λιγότερων ωρών, αλλά η πληρωμή για κάθε ώρα εργασίας είναι αρκετά καλύτερη.

Ελεύθερος Επαγγελματίας: Ένας δάσκαλος ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα ή να έχει και ιδιωτικές μικρές τάξεις. Η αμοιβή είναι ανά ώρα και μπορεί να κυμαίνεται από 8€ μέχρι και πάνω από 14€/ώρα, ανάλογα την περίπτωση και τις απαιτήσεις.

Πως να φτιάξετε ένα βιογραφικό για δασκάλους

Όταν συμπληρώνετε το βιογραφικό σας, πρέπει να προσφέρετε στον υποψήφιο εργοδότη μία πλήρη εικόνα των ικανοτήτων σας και όλων όσων μπορείτε να προσφέρετε.

 • Είναι πολύ σημαντικό να δείξετε σοβαροί και επαγγελματίες μέσα από το βιογραφικό σας. Δουλεύετε με παιδιά και είναι απαραίτητο να εμπνέετε εμπιστοσύνη👍.
 • Αναφέρετε τόσο εργασιακά, όσο και ψυχολογικά χαρακτηριστικά σας, αφού είναι σημαντικά για το συγκεκριμένο επάγγελμα.
 • Μη διστάσετε να αναδείξετε τη σχέση σας με τους μαθητές και την επαφή σας με τις παιδικές δραστηριότητες, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να δείξει πόσο κατάλληλος/η είστε για τη θέση.

Σχεδιασμός

Δεν χρειάζεται να προχωρήσετε σε υπερβολές και κινήσεις εντυπωσιασμού σε ότι έχει να κάνει με το σχεδιασμό του βιογραφικού σας. Είναι πιο σημαντικό να εστιάσετε στο περιεχόμενο παρά στην εμφάνιση.

Πάντως, καλό θα ήταν να έχετε έναν απλό και κομψό σχεδιασμό, ώστε να είναι ευανάγνωστα τα δεδομένα και να είναι διακριτά τα στοιχεία που θέλετε να επισημάνετε.

Μορφή και Δομή

Το επάγγελμα του δασκάλου έχει πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά, οπότε και είναι σημαντικό να μπορέσετε να τα συμπυκνώσετε στο βιογραφικό σας. Ωστόσο, προφανώς δεν πρέπει να επικρατεί χάος στο βιογραφικό. Προσπαθήστε να έχετε μία οργανωμένη δομή και συνέχεια των χαρακτηριστικών που θα συμπεριλάβετε και ενδιαφέρουν τους υποψήφιους εργοδότες. Εκμεταλλευτείτε τις διάφορες μορφές για να επισημάνετε τα δυνατά σας στοιχεία και να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά σας που ξεχωρίζουν.

Όνομα και Στοιχεία Επικοινωνίας

Όπως και σε όλα τα βιογραφικά, η πρώτη αναφορά πρέπει να συγκεντρώνει προσωπικά σας στοιχεία και μερικές απαραίτητες πληροφορίες. Ενημερώστε τον υποψήφιο εργοδότη για το πλήρες όνομά σας, αλλά και στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί σας ακόμα κι αν έχει χάσει το email ή το τηλέφωνό σας. Ακόμη, μπορείτε να επισυνάψετε κάποιο social media, ενώ και η διεύθυνση κατοικίας είναι σημαντική.

Δείτε παρακάτω ένα απλό παράδειγμα σωστού βιογραφικού:

Σωστό - Συνίσταται
Μενέλαος Φουνταλής
Δάσκαλος
Στέλιου Πιερίδη 97, 11135, Αθήνα
Τηλ: +306999999999
fountalmenel@example.com
linkedin.com/in/menelaosfountalis

Ένα ελλιπές βιογραφικό είναι το παρακάτω:

Λάθος - Δε συνίσταται
Μενέλαος Φουνταλής
Τηλ: +306999999999

Να βάλω φωτογραφία στο βιογραφικό μου;

Αν και η προσθήκη μιας φωτογραφίας δεν προτείνεται για βιογραφικά προς μεγάλες εταιρείες, στις περιπτώσεις ενός βιογραφικού δασκάλου είναι καλύτερα να έχετε μία. Από τη στιγμή που έχετε να κάνετε με νεαρούς μαθητές, καλώς ή κακώς οι υποψήφιοι εργοδότες αναζητούν ένα φιλικό πρόσωπο, το οποίο πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και να δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα στην τάξη.

Πέρα από την εμπειρία και τις ικανότητες, ένα σχολείο αναζητά ευχάριστους και έμπιστους ανθρώπους, κάτι που πολλοί στηρίζουν (ως αρχική εντύπωση) και στη φωτογραφία βιογραφικού.

💡Οι γυναίκες αποτελούν ισχυρή πλειοψηφία στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς το 85% των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στην Ευρώπη είναι γυναίκες!

Δάσκαλος βιογραφικό

Περιγράψτε την Εργασιακή σας Εμπειρία

Η επαγγελματική εμπειρία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή ενός δασκάλου. Στο βιογραφικό σας πρέπει να περιλαμβάνετε κάθε εργασία που είχατε σχετικά με την εκπαίδευση. Είτε αφορά διδασκαλία σε κάποιο σχολείο αντίστοιχου επιπέδου, είτε κάποια μεμονωμένα μαθήματα που υπήρχε επαφή με παιδιά, κάθε μικρή πληροφορία μπορεί να είναι χρήσιμη.

Για να καταφέρετε να παρουσιάσετε ένα προσεγμένο και αποτελεσματικό βιογραφικό, μπορείτε να ακολουθήσετε τις εξής οδηγίες.

  • Χρησιμοποιήστε λιστες και bullet points, ώστε να είναι το βιογραφικό ευανάγνωστο και “καθαρό” από περιττά στοιχεία.
  • Κάντε αναφορά τόσο στη θέση εργασίας, όσο και στο ρόλο και τις αρμοδιότητες που είχατε.
  • Μη διστάσετε να αναφέρετε και εμπειρία άσχετη με τη διδασκαλία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει εργασιακό περιβάλλον με παιδιά.

Μπορείτε να παραθέσετε την εμπειρία και τις αρμοδιότητές σας με τον εξής τρόπο:

1. Δάσκαλος στο ιδιωτικό σχολείο “Ηλιάδης”, 2014-2020
Ρόλος και αρμοδιότητες:
 • Διδασκαλία Α’, Β΄ και Γ’ τάξεων Δημοτικού
 • Διοργάνωση μαθητικών εκδηλώσεων
 • Συμμετοχή σε σχολικές εκδρομές

2. Ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες
Ρόλος και αρμοδιότητες:

 • Ιδιωτική διδασκαλία στα μαθήματα Γλώσσα, Μαθηματικά και Ιστορία

Αν δεν έχετε εμπειρία

Σε περίπτωση που δεν έχετε ξαναδιδάξει και δεν μπορείτε να παρουσιάσετε εμπειρία από διδασκαλία παιδιών, μπορείτε να παραλείψετε αυτή την ενότητα. Πάντως, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να την διατηρήσετε και να επισημάνετε άλλους εργασιακούς χώρους που έχετε ασχοληθεί και ίσως σχετίζονται με τους μαθητές. Από παιδότοπους, μέχρι παιδικές κατασκηνώσεις ή συνοδεία σχολικών λεωφορείων, υπάρχουν διάφορα επαγγέλματα που μπορούν τουλάχιστον να αναδείξουν ότι  είστε υπεύθυνοι και άξιοι εμπιστοσύνης  σε ότι έχει να κάνει την επικοινωνία, την επαφή με τα παιδιά και τη γενική σχολική ζωή.

Εκπαίδευση: Πως να Συμπληρώσετε το Βιογραφικό σας ως Δάσκαλος

Η εκπαίδευση είναι μία βασική προϋπόθεση για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη διδασκαλία. Υπάρχουν αρκετές σχολές σε δημόσια πανεπιστήμια 🎓 της Ελλάδας, αλλά και ιδιωτικές σχολές στη χώρα μας ή και το εξωτερικό, όπου μπορείτε να έχετε σπουδές. Γενικότερα, ο δάσκαλος που αναζητούν οι εργοδότες προτιμάται να έχει σπουδές στην Ελλάδα, ώστε να γνωρίζει καλύτερα το αντικείμενο και τον δημοφιλή τρόπο διδασκαλίας στη χώρα μας.

Πέρα από τη βασική πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το βιογραφικό σας μπορούν να ενισχύσουν και μεταπτυχιακά ή σεμινάρια. Όχι τόσο σε ότι έχει να κάνει με την εμβάθυνση του εκπαιδευτικού αντικειμένου, όσο περισσότερο σχετικά με την παιδοψυχολογία και την επικοινωνία ή την ειδική αγωγή, υπάρχουν σπουδές χάρη στις οποίες ένας δάσκαλος μπορεί να ξεχωρίσει.

Μπορείτε να αναφέρετε τις σπουδές και την εκπαίδευση που έχετε ως δάσκαλος με τον εξής τρόπο:

Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών
2015-2019

Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή για Παιδιά
2020-2022

Οι Καλύτερες Δεξιότητες που Έχει Ένας Δάσκαλος

Η καθημερινή και πολύωρη επαφή με τους μαθητές δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν ένας δάσκαλος την έχει στο πλαίσιο του μαθήματος. Πρέπει να έχετε αναπτύξει αρκετές δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να είναι αποτελεσματικός στη δουλειά του και να διατηρήσει ένα  ομαλό και υγιές κλίμα στην τάξη . Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ικανότητες που πρέπει να αξιοποιήσει στο επάγγελμα:

 • Σχεδιασμός μαθήματος
 • Γνώση των αντικειμένων
 • Διαχείριση μαθητών
 • Διατήρηση πειθαρχίας και ομαλότητας
 • Διαχείριση χρόνου
 • Τεχνολογικές γνώσεις

Περισσότερο από τις απλές δεξιότητες για να κάνει τη δουλειά του στο πρακτικό κομμάτι, ένας δάσκαλος πρέπει να έχει αρκετά ψυχολογικά χαρακτηριστικά που θα κάνουν το μάθημα μία ποιοτική εμπειρία. Παράλληλα, πρέπει να έχει τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν επαγγελματία:

 • Δημιουργικότητα
 • Συνέπεια
 • Υπομονή
 • Ευελιξία
 • Θετική διάθεση
 • Διαχείριση κρίσεων
💡Η περίοδος της καραντίνας λόγω Covid-19 ανέδειξε την ανάγκη για τεχνολογικές δεξιότητες των εκπαιδευτικών.

Δάσκαλος βιογραφικό

Συνοψίζοντας σαν Επαγγελματίας Δάσκαλος: Η Κάρτα Παρουσίασης του βιογραφικού σας 

Η σύνοψη του βιογραφικού σας γίνεται με ένα κείμενο που καλείστε να γράψετε, παρουσιάζοντας το εργασιακό σας προφίλ. Προσπαθήστε να αναδείξετε τις δεξιότητές σας, αλλά και τη γνώση του αντικειμένου και την ικανότητα διαχείρισης των μαθητών. Επιμείνετε στο επαγγελματικό και σοβαρό ύφος, καθώς ο εργοδότης αναζητά έναν υπεύθυνο δάσκαλο. Αποφύγετε πολύ προσωπικές αναφορές και ανεπίσημο λόγο.

Παρουσιάζονται δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Σωστό
Η σχέση μου με τους μαθητές είναι ένα από τα πιο ισχυρά σημεία της εκπαιδευτικής μου εμπειρίας. Με εργασία σε ιδιωτικά φροντιστήρια, αλλά και με αρκετές ώρες ιδιαίτερων μαθημάτων, έχω καταφέρει να χτίσω εξαιρετικές σχέσεις με μαθητές σε κάθε ηλικία. Ο σχεδιασμός του μαθήματος από μεριάς μου βοηθάει σε μία ομαλή διδασκαλία, ενώ μπορώ να εστιάζω στις ανάγκες του εκάστοτε παιδιού για στοχευμένη βοήθεια στις ανάγκες του. Τα σεμινάρια ειδικής αγωγής έχουν βοηθήσει αρκετά στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων κάθε παιδιού που έχω διδάξει.
Λάθος⚠️
Τα πάω πολύ καλά με τα παιδιά, έχω αγάπη με αυτά και είμαι εξαιρετικός στα μαθηματικά και τη φυσική. Μου αρέσει να είμαι δάσκαλος και μπορώ να επιβάλλω πειθαρχία όποτε χρειαστεί. Αναζητώ εργασία στο αντικείμενο, επειδή είναι μία σταθερή εργασία με πρωινές ώρες που με εξυπηρετεί αρκετά στην καθημερινότητα.
📌Συμβουλή: Ακόμα και εθελοντική εργασιακή εμπειρία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο βιογραφικό σας, αν σχετίζεται με το αντικείμενο τη διδασκαλίας ή της συνύπαρξης με παιδιά.

Επιπλέον Πληροφορίες για Δασκάλους

Μπορεί να χρειάζονται μερικές βασικές σπουδές και γνώσεις για να γίνει κάποιος δάσκαλος👩‍🏫, όμως υπάρχουν και στοιχεία που μπορούν να σας κάνουν να ξεχωρίσετε.

Ειδική Αγωγή για τους μαθητές

Πολλοί είναι οι μαθητές με ειδικές ανάγκες που χρειάζονται συγκεκριμένη προσέγγιση και χειρισμό από τους δασκάλους τους. Η εκπαίδευση με μεταπτυχιακά ή σεμινάρια στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι ένα σημαντικό κριτήριο για πολλούς εργοδότες.

Δάσκαλος βιογραφικό

Διαπολιτισμική εκπαίδευση κατά τη διάρκεια του μαθήματος

Πολλά είναι τα σχολεία που λειτουργούν σε υβριδική, bilingual μορφή. Έτσι, το μάθημα μπορεί να γίνεται σε πάνω από μία γλώσσες, αφού παρακολουθούν και μαθητές από άλλες χώρες. Είναι σημαντικό προσόν για έναν δάσκαλο να μπορεί να προσπεράσει τα πολιτισμικά “εμπόδια” μέσα από τη διδασκαλία του και να προσφέρει τη μαθησιακή εμπειρία σε ένα σύνολο μαθητών στην ίδια τάξη.

Εκπαιδευτική ψυχολογία

Η ψυχολογία και ο χαρακτήρας των νεαρών μαθητών είναι σίγουρα ιδιαίτερα και συχνά δύσκολα στη διαχείριση χαρακτηριστικά. Ένας δάσκαλος με γνώσεις εκπαιδευτικής ψυχολογίας μπορεί να διαχειριστεί τους μαθητές και να βγάλει τον καλύτερο εαυτό τους, επιτρέποντας στο μάθημα να εξελίσσεται ομαλά και αποτελεσματικά.

Δάσκαλος βιογραφικό

Σύνοψη: Γράφοντας το Ιδανικό Βιογραφικό για Ένα Δάσκαλο

Προσπαθώντας να εστιάσουμε στα στοιχεία που κάνουν ένα βιογραφικό δασκάλου να ξεχωρίσει, επισημαίνουμε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • Λιτό και κατατοπιστικό βιογραφικό, με οργανωμένη παρουσίαση εμπειρίας και δεξιοτήτων
 • Επισήμανση στη σχέση του υποψηφίου με τους μαθητές 👩‍👧‍👦
 • Μην παραλείψετε να αναφέρετε επιπλέον εκπαίδευση σχετική με την παιδική ψυχολογία κλπ
 • Αναδείξτε τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό σας μέσω του βιογραφικού

Συμπληρώστε το Βιογραφικό σας με μια Συνοδευτική Επιστολή

Σε αρκετές περιπτώσεις οι εργοδότες ζητούν από τους υποψήφιους και κάποια συνοδευτική επιστολή μαζί με το βιογραφικό. Αυτό το έγγραφο μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε καλή εντύπωση και να αναδείξει το βιογραφικό σας. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, διατηρήστε σοβαρό και επίσημο ύφος και  εντυπωσιάστε με τον επαγγελματισμό σας .

Δείτε μερικά παραδείγματα και πρότυπα από συνοδευτικές επιστολές που μπορούν να ενισχύσουν το βιογραφικό σας!

Συχνές Ερωτήσεις

Πρέπει να αναφέρω την οικογενειακή μου κατάσταση στο βιογραφικό μου;

Όχι, ένας δάσκαλος δεν χρειάζεται να αναφερθεί για την οικογενειακή του κατάσταση στο βιογραφικό, αφού πληροφορίες όπως το αν είναι άγαμος ή έγγαμος ή το αν έχει παιδιά δεν σχετίζονται με τη φύση του επαγγέλματος.

Πρέπει να αναφέρω συστάσεις στο βιογραφικό μου;

Όχι, δεν χρειάζεται να έχετε αναφορές σε συστάσεις στο βιογραφικό. Σε περίπτωση που το επιθυμεί ο υποψήφιος εργοδότης, μπορείτε να τις έχετε σε ξεχωριστό έγγραφο.

Φτιάξτε το δικό σας βιογραφικό μέσα από τα χρηστικά πρότυπα της σελίδας μας!

Похожие статьи