Δημιουργήστε το απόλυτο βιογραφικό για βοηθό | Παραδείγματα & Tips

Στη σημερινή άκρως ανταγωνιστική αγορά για την εργασία του 2023, η απόκτηση της θέσης ενός βοηθού (assistant) απαιτεί περισσότερα από μια λίστα με όλες τις προηγούμενες εμπειρίες και βασικά προσόντα. Απαιτεί ένα βιογραφικό που όχι μόνο προσελκύει την προσοχή των διευθυντών προσλήψεων, αλλά τους προβάλλει επίσης τις μοναδικές δεξιότητες, τα επιτεύγματα και την μελλοντική συνεισφορά σας.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Είτε έχετε ήδη εμπειρία και έχετε εργαστεί ως προσωπικός βοηθός αλλά θέλετε να ενισχύσετε την καριέρα σας είτε είστε ένας νέος επαγγελματίας που αναζητά τον πρώτο του ρόλο ως προσωπικός βοηθός δίπλα σε κάποια δυναμική θέση, η δυνατότητα να ξεχωρίσετε βρίσκεται στις σελίδες του βιογραφικού σας.

Και αν αναρωτιέστε από που να ξεκινήσετε, βρίσκεστε στο κατάλληλο σημείο: καλώς ήρθατε στον πιο περιεκτικό οδηγό 2023 για το πώς να συντάξετε το απόλυτο βιογραφικό για έναν βοηθό που θα ανοίξει τις πόρτες και δώσει ώθηση στην καριέρα σας προς τα μπρος. Επειδή ως προσωπικός βοηθός μπορείτε να εργαστείτε δίπλα σε διάφορες ειδικότητες, σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στην τέχνη της δημιουργίας ενός βιογραφικού που αναδεικνύει αποτελεσματικά τις επαγγελματικές σας δυνάμεις και αιτήσεις εμφανίζει την προσαρμοστικότητά σας και καταδεικνύει την αφοσίωσή σας στην αριστεία.

Από τη δομή του βιογραφικού σας έως την επιλογή του σωστού περιεχομένου, θα σας καθοδηγήσουμε βήμα προς βήμα στη διαδικασία επιμέλειας ενός εντυπωσιακού εγγράφου που θα κλέψει τις εντυπώσεις ώστε να προχωρήσετε σε συνέντευξη με συγκεκριμένα άτομα. Αξιοποιώντας τις συμβουλές και τις δοκιμασμένες στρατηγικές μας, θα αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση να παρουσιάσετε τον εαυτό σας ως τον ιδανικό υποψήφιο βοηθό, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας σας.

Το ταξίδι σας για να εξασφαλίσετε τη θέση για τον προσωπικό βοηθό στην εταιρία των ονείρων σας ξεκινά εδώ. Ετοιμαστείτε να ξεκλειδώσετε τις επαγγελματικές σας δυνατότητες και να αδράξετε τις ευκαιρίες που σας περιμένουν με νέες αιτήσεις.

Πρότυπο παράδειγμα – Βοηθός βιογραφικό

Βασίλης Αναγνωστόπουλος
Προσωπικός Βοηθός
423-123-786
vasilisanagnostopoulos@example.com
Αθήνα, Ελλάδα
LinkedIn.com/in/vasilisanagnostopoulos

Σχετικά με εμένα
Έμπειρος βοηθός με ισχυρό υπόβαθρο στην παροχή ολοκληρωμένης διοικητικής υποστήριξης. Ικανός στη διαχείριση ημερολογίων, στο συντονισμό συναντήσεων και ταξιδιωτικών ρυθμίσεων και στην εξασφάλιση απρόσκοπτης επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα ενός οργανισμού. Ικανότητα στη χρήση τεχνολογίας για τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Απρόσκοπτη διατήρηση της εμπιστευτικότητας. Αποδεδειγμένη αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας κατά 25% μέσω βελτιστοποιημένων διαδικασιών.

Εργασιακή εμπειρία
ABC Company – Executive Assistant
Μάιος 2019 – 2023

 • Επιτυχής διαχείριση της καθημερινής ατζέντας και τα ραντεβού τριών ανώτερων στελεχών, διασφαλίζοντας βέλτιστη αξιοποίηση του χρόνου και άμεσο συντονισμό συναντήσεων.
 • Συντονισμός πολύπλοκων διεθνών ταξιδιωτικών ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων βίζας, των κρατήσεων πτήσεων και της διαμονής σε ξενοδοχεία.
 • Εφαρμογή αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων, μειώνοντας τη χρήση χαρτιού κατά 30% και ενισχύοντας τις δυνατότητες ανάκτησης πληροφοριών.

XYZ Corporation – Βοηθός Διοίκησης
Σεπτέμβριος 2017 – Απρίλιος 2019

 • Βοήθεια στη διοργάνωση και εκτέλεση εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων ετήσιων συνεδρίων και ομαδικών δραστηριοτήτων.
 • Διαχείριση της διαπραγμάτευσης για ευνοϊκούς όρους με τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση κόστους 15% σε είδη γραφείου και υπηρεσίες.
 • Εφαρμογή ενός προγράμματος ενσωμάτωσης νέων εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού και συντονισμού, με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου πρόσληψης νέων προσλήψεων κατά 20%.

Εκπαίδευση
Bachelor of Arts in Business Administration, Boston University, 2016

Πρόσθετες δραστηριότητες
Μέντορας σε εθελοντική βάση για έναν τοπικό οργανισμό, παρέχοντας καθοδήγηση σε νέους επαγγελματίες που εισέρχονται στον τομέα της διοίκησης.

Πιστοποιήσεις
Πιστοποίηση Microsoft Office Specialist (MOS) – ικανός σε Microsoft Word, Excel και PowerPoint,

Προσωπικός βοηθός: Κατανοώντας το ρόλο του σε μια εταιρία
Πριν ξεκινήσετε τη σύνταξη βιογραφικού, είναι σημαντικό να κατανοήσετε όλες τις λεπτομέρειες για τον ρόλο του βοηθού. Όταν έχετε αποφασίσει να κάνετε αίτηση για μια αγγελία εργασίας, καλό θα ήταν να ερευνήσετε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και ευθύνες εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των διοικητικών καθηκόντων, της οργανωτικής υποστήριξης, της επικοινωνίας και της ομαδικής εργασίας. Έτσι θα μπορέσετε να προσαρμόσετε αποτελεσματικά το βιογραφικό σας και να ξεχωρίσετε στα μάτια του εργοδότη.

Βοηθός βιογραφικό

Μισθοί για προσωπικούς βοηθούς στην Ελλάδα

Αναρωτιέστε ποιος είναι ένας μέσος μισθός για έναν βοηθό στην Ελλάδα; Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η εμπειρία, η τοποθεσία και η συγκεκριμένη αγορά. Κατά μέσο όρο ένας βοηθός στην Ελλάδα μπορεί να κερδίζει από 1100€ έως 1600€ μηνιαίως. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μισθός μπορεί να ποικίλλει σημαντικά με βάση την ατομική απόδοση, τις προμήθειες και τις συνθήκες της αγοράς.

Πώς να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό για βοηθό

Φαντάζεστε πόσα βιογραφικά καταφτάνουν με email καθημερινά κάθε φορά που δημοσιεύεται μια αγγελία εργασίας; Ο στόχος σας είναι να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους και να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό βιογραφικό με προσοχή στη λεπτομέρεια. Σε γενικές γραμμές πρέπει να προσέξετε τα εξής:

Διάταξη: Επιλέξτε μια καθαρή και οργανωμένη διάταξη που επιτρέπει την εύκολη αναγνωσιμότητα. Χρησιμοποιήστε κουκκίδες και επικεφαλίδες για να δομήσετε αποτελεσματικά τις πληροφορίες.

Μορφή και δομή: Για τον τομέα των βοηθών και γενικότερα του υποστηρικτικού προσωπικού η πιο κατάλληλη μορφή βιογραφικού είναι συνήθως χρονολογική, καθώς υπογραμμίζει τη σχετική εργασιακή εμπειρία και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας.

Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας: Τοποθετήστε το όνομά σας στο επάνω μέρος του βιογραφικού, ακολουθούμενο από τα στοιχεία επικοινωνίας σας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου και της επαγγελματικής διεύθυνσης email. Δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε άλλα προσωπικά στοιχεία όπως η φωτογραφία σας, εκτός εάν σας ζητηθεί ρητά.

Εργασιακή εμπειρία: Στην ενότητα Επαγγελματική εμπειρία, παραθέστε τους προηγούμενους ρόλους σας με αντίστροφη χρονολογική σειρά όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, δίνοντας έμφαση στα επιτεύγματα και τα ποσοτικά μετρήσιμα αποτελέσματα. Ακόμα κι αν έχετε περιορισμένη εμπειρία, επισημάνετε τις σχετικές πρακτικές ή την εθελοντική εργασία ως μεμονωμένα άτομα. Για κάθε θέση εργασίας, συμπεριλάβετε το όνομα της εταιρείας, τον τίτλο εργασίας, τις ημερομηνίες απασχόλησης και μια λίστα με τις εργασίες με τις οποίες ήσασταν επιφορτισμένοι.

Εκπαίδευση: Συμπεριλάβετε το εκπαιδευτικό σας υπόβαθρο, αναφέροντας τα σχετικά πτυχία, πιστοποιήσεις και οποιαδήποτε εξειδικευμένη εκπαίδευση που σχετίζεται με τη θέση ή με τον κλάδο της επιχείρησης στην οποία θα στείλετε το βιογραφικό για βοηθό. Συμπεριλάβετε το όνομα του ιδρύματος, την ημερομηνία αποφοίτησης. Εάν δεν έχετε ουσιαστική εργασιακή εμπειρία, δώστε μεγάλη έμφαση σε αυτή την ενότητα.

Δεξιότητες: Επισημάνετε τις βασικές τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη θέση του βοηθού όπως γνώση προγραμμάτων, data entry, Microsoft Office, διαχείριση κρατήσεων κ.λπ που είναι απαραίτητα για άτομα σχετικά με τη θέση. Επιπλέον, δώστε έμφαση και στα «soft skills», όπως η άριστη επικοινωνία, η δικτύωση και οι ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Προσαρμόστε τις δεξιότητές σας ώστε να ταιριάζουν με τις απαιτήσεις που αναφέρονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας.

Περίληψη: Είναι σημαντικό να συντάξετε και μια συνοπτική εικόνα του βιογραφικού σας έτσι ώστε ο εργοδότης να μπορεί έχει μια σύντομη εικόνα για να εντοπίσει εν τάχει την καταλληλόλητά σας.

Βοηθός βιογραφικό: πώς να το ξεκινήσετε

Ξεκινήστε το βιογραφικό σας με την πρώτη ενότητα που θα περιλαμβάνει όλα όσα θα θέλουν να γνωρίζουν τα άτομα που θα σας πάρουν συνέντευξη: το όνομά σας, στοιχεία επικοινωνίας και ιδανικά, μια περίληψη του βιογραφικού, δηλαδή μια συνοπτική επισκόπηση των δεξιοτήτων, της εμπειρίας και των στόχων σταδιοδρομίας σας.

Τελειοποιήστε το βιογραφικό σας με μια περίληψη

Η περίληψη του βιογραφικού είναι η ευκαιρία σας να κάνετε μια δυνατή πρώτη εντύπωση και χρησιμεύει ως μια συνοπτική κάρτα παρουσίασης, προσελκύοντας πιθανούς εργοδότες να εμβαθύνουν στα προσόντα σας και στο πρόγραμμα. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να δημιουργήσετε μια σύνοψη του βιογραφικού σας:

Γράψτε κάτι σύντομο: Αφού μιλάμε για περίληψη, το κείμενο πρέπει να είναι σύντομο. Συντάξτε μια περίληψη 3-5 προτάσεων για να παρέχετε μια σύντομη παρουσία των προσόντων και των επιτευγμάτων σας.

Επιδείξτε την εξειδίκευσή σας: Επισημάνετε την εμπειρία και την εξειδίκευσή σας στον κλάδο της εταιρίας (αν έχετε).

Βάλτε νούμερα: Χρησιμοποιήστε αριθμούς, ποσοστά και μετρήσεις για να δείξετε την επιτυχία σας.

Αλλάζετε κατά βούληση: Ανάλογα με τον εργοδότη, αλλάζατε κάθε φορά την περίληψη, με λέξεις-κλειδιά από την αγγελία της θέσης εργασίας για να δείξετε ότι κατανοείτε τις ανάγκες του ρόλου και ότι μπορείτε να τις εκπληρώσετε.

Σωστό Παράδειγμα
Βοηθός διοίκησης/personal Assistant με εμπειρία 5+ ετών που παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε Διοικητικό Συμβούλιο. Αποδεδειγμένο ιστορικό αποτελεσματικής διαχείρισης πολύπλοκης καθημερινής ατζέντας, ταξιδιωτικού συντονισμού και επίβλεψης λειτουργιών γραφείου. Εξειδίκευση στη χρήση προηγμένου λογισμικού γραφείου και στον εξορθολογισμό των διοικητικών διαδικασιών για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας.
Λανθασμένο Παράδειγμα
Βοηθός με εμπειρία σε διάφορες διοικητικές εργασίες. Καλές οργανωτικές δεξιότητες και προσοχή στη λεπτομέρεια. Άριστη γνώση Microsoft Office. Για θέση βοηθού.

Στο λανθασμένο παράδειγμα, η σύνοψη δεν αναφέρει μοναδικά προσόντα και δεν θα ξεχωρίσει στα μάτια του εργοδότη.

Μην ξεχνάτε ότι  η περίληψη του βιογραφικού σας θα πρέπει να δελεάσει τους εργοδότες να συνεχίσουν να διαβάζουν το βιογραφικό σας και να σας θεωρήσουν ως κορυφαίο υποψήφιο για τον ρόλο. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα πρότυπα βιογραφικών μας για να σας βοηθήσουν να δομήσετε το βιογραφικό σας για προσωπικό βοηθό, διασφαλίζοντας ότι δεν θα παραλείψετε καμία σημαντική πληροφορία.

Βοηθός βιογραφικό

Συμπληρώστε το βιογραφικό σας με συνοδευτική επιστολή

Μια καλογραμμένη συνοδευτική επιστολή μπορεί να συμπληρώσει το βιογραφικό σας και να παρέχει πρόσθετες πληροφορίες για τις δεξιότητες. Είναι μια ευκαιρία να δείξετε τον ενθουσιασμό σας για τη θέση εργασίας στον συγκεκριμένο κλάδο και τη συγκεκριμένη εταιρία και να εκφράσετε γιατί είστε ο ιδανικός υποψήφιος για το ρόλο.

Βοηθός βιογραφικό

Τι να γράψετε στο βιογραφικό σας αν δεν έχετε εργασιακή εμπειρία

Να θυμάστε ότι όλοι από κάπου ξεκίνησαν.

Είναι απολύτως φυσιολογικό αυτή να είναι μια από τις πρώτες αγγελίες εργασίας στις οποίες θα στείλετε το βιογραφικό σας αφού τώρα ξεκινάτε το πρόγραμμα.. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος να το συντάξετε σωστά έτσι ώστε να επισημάνετε τις σχετικές δεξιότητες, την εκπαίδευσης και τις εμπειρίες σας έως σήμερα. Δείτε ένα παράδειγμα για το πώς μπορείτε να δομήσετε το βιογραφικό σας:

Στοιχεία επικοινωνίας:

Συμπεριλάβετε το όνομά σας, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση email σας και προαιρετικά, το προφίλ σας στο LinkedIn ή τον προσωπικό σας ιστότοπο.

Περίληψη:

Δημιουργήστε μια σύντομη περίληψη που υπογραμμίζει τις σχετικές δεξιότητες που σας κάνουν κατάλληλους για το ρόλο και εκφράστε την προθυμία σας να συνεισφέρετε από τη θέση του βοηθού.

Εκπαίδευση:

Καταγράψτε το εκπαιδευτικό σας υπόβαθρο, συμπεριλαμβανομένου του πτυχίου, του ονόματος του σχολείου, του έτους αποφοίτησης και τυχόν σχετικών μαθημάτων ή ακαδημαϊκών επιτευγμάτων.

Δεξιότητες

Εστιάστε στα soft & hard skills που είναι πολύτιμα για έναν ρόλο βοηθού. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Επικοινωνιακές δεξιότητες (προφορικός και γραπτός)
 • Οργάνωση και διαχείριση χρόνου
 • Προσοχή στη λεπτομέρεια
 • Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων
 • Προσανατολισμός εξυπηρέτησης πελατών
 • Γνώση λογισμικού γραφείου (Microsoft Office, Google Suite)
 • Multitasking και ιεράρχηση προτεραιοτήτων

Εθελοντική εργασία/πρακτική άσκηση:

Εάν έχετε ήδη συμμετάσχει εθελοντικά ή έχετε εργαστεί με πρακτική άσκηση σε εταιρίες που σχετίζεται με διοικητικά καθήκοντα, καλό θα ήταν να επισημάνετε αυτές τις εμπειρίες. Αναφέρετε σε μια λίστα τις ευθύνες που αναλάβατε, το πρόγραμμα και τα έργα που έχετε ολοκληρώσει και τις δεξιότητες που αναπτύξατε κατά τη διάρκεια αυτών των εμπειριών.

Πιστοποιήσεις:

Συμπεριλάβετε τυχόν πιστοποιήσεις ή προγράμματα κατάρτισης που έχετε ολοκληρώσει και τα οποία σχετίζονται με έναν ρόλο βοηθού. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μαθήματα διαχείρισης γραφείου, εξυπηρέτησης πελατών ή λογισμικού υπολογιστών.

Τι να προσέξετε πριν στείλετε το βιογραφικό

Πριν στείλετε το βιογραφικό σας για μια αγγελία για προσωπικό βοηθό, είναι απαραίτητο να ρίξετε μια τελική ματιά στο περιεχόμενο. Αυτά είναι μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να ελέγξετε την τελευταία στιγμή:

 • Ορθογραφία και γραμματική: Κανένας εργοδότης δεν θα δώσει σημασία σε ένα βιογραφικό με ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Μπορείτε να αποφύγετε την αρνητική εντύπωση και να μη δώσετε λάθος εντύπωση, χρησιμοποιώντας εργαλεία ορθογραφικού ελέγχου.
 • Μορφοποίηση και διάταξη: Βεβαιωθείτε ότι η μορφοποίηση και η διάταξη του βιογραφικού σας είναι συνεπής και οπτικά ελκυστική. Χρησιμοποιήσετε επικεφαλίδες, ευανάγνωστες γραμματοσειρές, λίστες και βεβαιωθείτε ότι τα περιθώρια είναι ομοιόμορφα σε όλο το έγγραφο.
 • Στοιχεία επικοινωνίας: Ελέγξτε ξανά ότι τα στοιχεία επικοινωνίας σας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου και της διεύθυνσης email σας, είναι ακριβή. Θα είναι πραγματικά άδικο να χρειαστεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας και να μην τα καταφέρει εξαιτίας ενός τέτοιου λάθους.
 • Συνέπεια ημερομηνιών και λεπτομερειών: Βεβαιωθείτε ότι οι ημερομηνίες απασχόλησης, τα πτυχία εκπαίδευσης και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες είναι συνεπείς σε όλο το βιογραφικό σας. Αν σας καλέσουν για συνέντευξη, θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση αν χρειαστεί να απαντήσετε σε σχετικές ερωτήσεις.

Αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε ξανά αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες και να είστε σίγουροι ότι αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να κάνετε θετική εντύπωση στους πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες σας.

FAQ

1. Πώς πρέπει να συμπεριλάβω ξένες γλώσσες στο βιογραφικό για προσωπικός βοηθός;

Στην ενότητα δεξιοτήτων ή σε μια ειδική ενότητα για τις γλώσσες, αναφέρετε την επάρκειά σας σε γλώσσες που σχετίζονται με τη θέση του βοηθού στην συγκεκριμένη εταιρία ή και γενικότερα.

2. Πρέπει να συμπεριλάβω εθελοντική εργασία στο βιογραφικό μου για μια θέση βοηθού;

Εάν η εθελοντική εργασία σας σχετίζεται με τις δεξιότητες και τις ιδιότητες που απαιτούνται για κάποιον βοηθό, όπως η συμμετοχή της κοινότητας, η ικανότητα για έλεγχο ή οι ηγετικοί ρόλοι, μπορεί να καταδείξει τη δέσμευσή σας και τη δέσμευσή σας. Συμπεριλάβετε το σε ξεχωριστή ενότητα ή ενσωματώστε το στην εργασιακή σας εμπειρία.

3. Πώς μπορώ να κάνω το βιογραφικό μου να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;

Για να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει, προσαρμόστε το σε κάθε συγκεκριμένη αίτηση εργασίας, δώστε έμφαση σε ποσοτικά μετρήσιμα επιτεύγματα και αποτελέσματα, δώστε έμφαση σε σχετικές δεξιότητες και πιστοποιήσεις και εξασφαλίστε μια εκλεπτυσμένη και επαγγελματική παρουσίαση των προσωπικών σας επιτευγμάτων. Παρακάτω θα βρείτε πρότυπο βιογραφικό για τη θέση του βοηθού για να ξεκινήσετε. Προχωρήστε στην ενημέρωση.

Βοηθός βιογραφικό – Αποκτήστε ένα πρότυπο

Ξεχωρίστε από τον ανταγωνισμό με τα επαγγελματικά σχεδιασμένα πρότυπα βιογραφικά μας με παράδειγμα CV για προσωπικό βοηθό. Περιηγηθείτε στη συλλογή του προγράμματος με πληροφορίες και με προσαρμόσιμα πρότυπα για να βρείτε εκείνο που ταιριάζει στο στυλ σας και στις δικές σας ανάγκες εντελώς δωρεάν για το 2023. Επισκεφτείτε το https://resume-example.com/cv/ σήμερα και ανακαλύψτε πώς τα πρότυπά μας μπορούν να βελτιώσουν το βιογραφικό σας και να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε αυτή τη θέση που ονειρεύεστε.

Αυτά τα εργαλεία μπορούν να σας καθοδηγήσουν στην αποτελεσματική δομή του βιογραφικού σας και να παρέχουν έμπνευση για σχεδιασμό και περιεχόμενο. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας αντικατοπτρίζει τα μοναδικά προσόντα και τις εμπειρίες σας.

Похожие статьи