Bιογραφικό για τον κλάδο του marketing | Συμβουλές, παραδείγματα & πρότυπα για να ακολουθήσεις

Το επάγγελμα του marketer είναι ένα επάγγελμα που κανείς συναντά από εποχές που δεν πάει καν το μυαλό σου. Πάντα ο κόσμος προσπαθούσε να πουλήσει τα αγαθά ή τις υπηρεσίες του, από αρχαιοτάτων χρόνων, και να πείσει ότι το δικό του προϊόν ή υπηρεσία είναι καλύτερο από του ανταγωνιστή του, και το κατάλληλο για τον πελάτη.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Из 1 отзывов покупателей

Είναι γεμάτο προκλήσεις και προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση, καθώς και το καλύτερο αγαθό ή υπηρεσία έχει περιορισμούς στο πόσο μπροστά μπορεί να πάει χωρίς προώθηση στην εποχή της υπερπληροφόρησης και των social media. Το να βρεις την πρώτη, ή την επόμενή σου δουλειά στον τομέα του Marketing, μπορεί να γίνει πιο εύκολο με ένα σωστά στημένο βιογραφικό σημείωμα marketer.

Για να έχεις τη δυνατότητα να κλείσεις μια συνέντευξη με την εταιρεία ή τον οργανισμό στον οποίο επιθυμείς να εργαστείς, θα ήταν ιδανικό να το κάνεις σωστά και μεθοδικά. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε σε αυτή σου την αποστολή. Πριν ξεκινήσουμε, μπορείς να δεις κάποιες πληροφορίες για το μισθολογικό κομμάτι του κλάδου, εδώ.

Αυτό που χρειάζεσαι σε πρώτη φάση, είναι ένα επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα. Με αυτό και με καλή κατανόηση του τι μπορείς να κάνεις επαγγελματικά, θα σου δώσουν μια καλή εικόνα για το πως να χειριστείς το θέμα της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας και να χαράξεις τη δική σου πορεία στο χώρο.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος marketer

Γεώργιος Μαρίνος Τσαλαφούτας
Junior Marketer
Αγίου Ιωάννη Προκοπίου 32, 54321, Αθήνα
Τηλ: 6979888777
gmtsala@gmail.com
LinkedIn.com/gmtsala

Junior Marketer με πάθος και όρεξη για προώθηση νέων προϊόντων σε επιχειρήσεις και στο καταναλωτικό κοινό. Επικοινωνιακός, εμφανίσιμος, προσαρμοστικός και εφευρετικός με σλόγκαν και τρόπους προώθησης στο ευρύ, ή και σε εξειδικευμένο, κοινό. Κατανόηση του κοινού στο οποίο απευθύνεται το εκάστοτε προϊόν ή υπηρεσία. Στρατηγική προσέγγιση στόχων πωλήσεων και επίτευξής τους.

Εργασιακή εμπειρία
GIB – 2020-2021
Μέλος της ομάδας προώθησης με στόχος τα προϊόντα γραφικής ύλης, εκτυπωτών-πολυμηχανημάτων, καθώς και Gaming. Οργάνωση στρατηγικής προώθησης και πωλήσεων, δημιουργία διαφημιστικών spot και στοχευμένων προωθημένων διαφημίσεων στα social media.

Σπουδές/Εκπαίδευση
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)- 2015-2019
Γλώσσες

 • Ελληνικά – Μητρική
 • Αγγλικά – C2
 • Γαλλικά Β1

Δεξιότητες

 • Υψηλό επικοινωνιακό επίπεδο
 • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
 • Άριστη διαχείριση χρόνου
 • Δημιουργική διάθεση για καμπάνιες
 • Εξοικείωση με νέα τεχνολογικά μέσα, λογισμικά και προϊόντα
 • Πάθος για την προώθηση και το Marketing

Hobby και ενδιαφέροντα

 • Εθελοντισμός: Ελεύθερη κουζίνα. Μια φορά τη βδομάδα για σίτιση αστέγων στο κοινοτικό κέντρο δήμου Αγίου Μελετίου
 • Μουσική: 4 χρόνια κιθάρα με σχεδόν καθημερινή μελέτη και ζωντανές εμφανίσεις
 • Αθλητισμός: Τακτικές προπονήσεις σε ανοιχτό γυμναστήριο, κολύμπι και τρέξιμο αντοχής από το 2015, μέχρι και σήμερα
Το πρότυπο που μόλις μελέτησες είναι απλά ένας βασικός οδηγός βιογραφικού που μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για το βιογραφικό σημείωμα προωθητή που επιθυμείς να δημιουργήσεις και να έχεις στο οπλοστάσιό σου, αλλά μπορείς και να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με τα δείγματα βιογραφικών που παρέχουμε.

βιογραφικό μάρκετερ

Πως να γράψεις το βιογραφικό σημείωμα marketer

Εφόσον έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις, ή να συνεχίσεις την καριέρα σου ως Marketer, το πιο σημαντικό σου εργαλείο για να μπορέσεις εξασφαλίσεις την επόμενή σου δουλειά ή συνεργασία, είναι το βιογραφικό σου σημείωμα, καθώς μπορεί να κάνει όλη την διαφορά.

Το αν θα περάσεις στον πρώτο, ή στον επόμενο, κύκλο συνεντεύξεων μιας εταιρείας εξαρτάται άμεσα από αυτό. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να δείξεις μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα, σε μια ή δυο σελίδες, ότι είσαι καταρτισμένος/η, και ο κατάλληλος/η για τη συγκεκριμένη θέση στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Δείξε τώρα ότι είσαι άτομο που κατανοεί τους στόχους της εταιρείας καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της, και πως μπορείς να πετύχεις τους στόχους αυτούς σε συνεργασία μαζί τους, ως μέλος μιας ομάδας. Αν πάλι δεν είσαι καταρτισμένος, μπορείς να δώσεις έμφαση στο πως θα γίνεις, να μιλήσεις σύντομα για το στόχο σου ως μέλος της εταιρείας/ομάδας.

Ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα με έμφαση στα δυνατά σου σημεία, στις δεξιότητές σου και στη μέχρι τώρα εμπειρία σου, αποτελεί την ιδανική αρχή και μπορεί να δώσει αρκετά σαφή εικόνα για το ποιος/α είσαι, ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας. Αν δώσεις την κατάλληλη εικόνα στον, πιθανά, μελλοντικό σου εργοδότη ή στον recruiter/hiring manager, κάνοντας καλή πρώτη εντύπωση μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα, οι πιθανότητές πρόσληψής σου αυξάνονται εκθετικά.

Παραθέτουμε κάποιες γενικές προτάσεις ως προς τα χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο που θα πρέπει να παρουσιάζει το βιογραφικό σου σημείωμα:

 • Πρέπει να κάνει την προσωπικότητά σου να ξεχωρίζει, είσαι μοναδικό άτομο
 • Η σειρά με την οποία θα παρουσιάσεις την εργασιακή σου εμπειρία , μπορεί να τηρεί χρονολογική σειρά ή σειρά σχετικότητας με το αντικείμενο που πραγματεύεται η θέση που διεκδικείς
 • Να κάνει σαφή τη μέχρι τώρα επαφή, ή μη επαφή, σου με το αντικείμενο
 • Να είναι προσαρμοσμένο στις ακριβείς απαιτήσεις της θέσης
 • Να παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους αξίζεις τη συγκεκριμένη θέση, σύντομα και λακωνικά, χωρίς να περιαυτολογείς

Διάταξη

Η διάταξη είναι πιο σημαντική για το βιογραφικό σου σημείωμα απ’ όσο ίσως νομίζεις, είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσεις την αρμόζουσα σημασία. Ο  εργοδότης ή recruiter που θα ξοδέψει ελάχιστα λεπτά, ή μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να ασχοληθεί με το βιογραφικό σου,  δε θέλει να μάθει για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου, πριν αποκτήσει σαφή εικόνα για το αν πληρείς τις βασικές προϋποθέσεις για τη θέση που προσπαθεί να καλύψει.

Κάποιες γενικές συμβουλές και tips για τη διάταξή του:

 • Να έχει σαφείς και ξεκάθαρες υποπεριοχές οι οποίες να αφορούν αποκλειστικά σε κάτι συγκεκριμένο, π.χ Εργασιακή εμπειρία. Τα άλλα ενδιαφέροντά σου δεν έχουν καμία θέση εδώ
 • Να παρουσιάζει διάταξη σε σειρές ή στήλες, ανάλογα το περιεχόμενο και πόσο μεγάλο είναι το κάθε τμήμα που το απαρτίζει (δε συστήνουμε μεγάλη έκταση)
 • Να δίνει έμφαση στα συγκεκριμένα κριτήρια και λέξεις-κλειδιά που έχει θέσει η αγγελία της εταιρείας για τη συγκεκριμένη θέση

Μορφή και δομή

Χρησιμοποίησε την κατάλληλη μορφή και δομή για το βιογραφικό σου σημείωμα και δείξε στον υποψήφιο εργοδότη ή recruiter τα στοιχεία του χαρακτήρα σου, ο οποίος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ομάδα, αλλά και στον κλάδο του Marketing γενικότερα.

Η μορφή που μπορεί να έχει το βιογραφικό σημείωμα marketer μπορεί να βασιστεί στις παρακάτω αρχές και προτάσεις:

 • Τα στοιχεία σου καλό θα ήταν να παρουσιάζονται πρώτα ώστε να μπορεί ο εργοδότης ή recruiter να σε καλέσει απευθείας σε ένα τηλέφωνο ή να επικοινωνήσει μέσω email, για πιθανή συνάντηση/συνέντευξη
 • Ιδανικά, να ακολουθούν, η εκπαίδευση, η εργασιακή εμπειρία, και τα λογισμικά/στρατηγικές με τα οποία είσαι εξοικειωμένος/η
 • Να παρουσιάζει καθαρή κατηγοριοποίηση ικανοτήτων, χόμπι, εμπειρίας, κλπ
 • Να φέρει στοιχεία χαρακτήρα, ο τρόπος γραφής που μπορεί να αναδείξει την ικανότητά σου στην προώθηση και παρουσιαση μιας εκστρατείας ή ιδέας

βιογραφικό μάρκετερ

Πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας

Τα στοιχεία επικοινωνίας πρέπει να βρίσκονται σε προφανή θέση, και πάνω πάνω στο βιογραφικό σου, χωρίς όμως να αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης στο μάτι. Θέλεις να τα βρει εύκολα ο παραλήπτης, αλλά έχοντας υπ όψιν ότι η εμπειρία και οι ικανότητές σου είναι αυτές που θέλεις να τραβήξουν την προσοχή του αναγνώστη.

Δεν υπάρχει κάτι στο βιογραφικό σου που να μην είναι υψίστης σημασίας. Φρόντισε να βρεις έναν ελκυστικό τίτλο επαγγελματία  που να σε αντιπροσωπεύει, καθώς εν τέλει, προωθείς και market-άρεις τον εαυτό σου στην προκειμένη, ακριβώς όπως θα έκανες για ένα προϊόν ή υπηρεσία. Με αυτή τη φιλοσοφία και μόνο, μπορείς να κάνεις το πρώτο βήμα για να ξεχωρίσεις σε σχέση με άλλους υποψηφίους.

Αν δε συμπεριλάβεις τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας και τον τίτλο , το βιογραφικό σου πολύ πιθανόν να θεωρεί άκυρο και εν τέλει, άχρηστο. Αν ο παραλήπτης πρέπει να κοπιάσει ή δε μπορεί να βρει τον αριθμό του τηλεφώνου σου να σε καλέσει για συνέντευξη, ή τη διεύθυνση email σου, ή το προφίλ σου στο LinkedIn για να διαβάσει περισσότερα για σένα, τότε δημιουργείται θεμελιώδες πρόβλημα με την αναζήτησή σου.

Μην ξεχάσεις, λοιπόν, τη διεύθυνση και κάποιο σύνδεσμο για το επαγγελματικό σου προφίλ (π.χ LinkedIn κ.ά.). Κράτα το απλό και λακωνικό, σαφές και ξεκάθαρο.

Ακολουθεί μια λίστα με τα κυριότερα συστατικά στοιχεία που πρέπει να έχει το βιογραφικό σου σημείωμα ως marketer:

 • Το πλήρες ονοματεπώνυμό σου
 • Τον επαγγελματικό σου τίτλο
 • Τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
 • Τον προσωπικό αριθμό τηλεφώνου σου
 • Ένα σύνδεσμο προς το επαγγελματικό σου προφίλ σε κάποια ευρέως διαδεδομένη πλατφόρμα, όπως το LinkedIn
Σημείωση 1 : Ιδανικά, ο τίτλος θα πρέπει να εμφανίζεται πρώτος από τα στοιχεία αυτά, και να ακολουθείται από το πλήρες ονοματεπώνυμό σου. Η σειρά των υπόλοιπων στοιχείων έχει να κάνει με τον τρόπο επικοινωνίας που εσύ προτιμάς. Αν το λέγειν είναι το δυνατό σου σημείο μπορείς, για παράδειγμα, να εμφανίσεις τον αριθμό τηλεφώνου πρώτον.
Σημείωση 2 :  Είναι κρίσιμο το βιογραφικό σου να είναι πάντα πλήρως ενημερωμένο. Να ξέρεις ότι κανείς δεν έχει το χρόνο να το διερευνήσει περαιτέρω. Αν για κάποιο λόγο αλλάξεις email ή αριθμό τηλεφώνου και δεν ενημερώσεις το σημείωμά σου, τότε η επικοινωνία με τον πιθανό εργοδότη ή recruiter θα είναι από δύσκολη έως αδύνατη.

Ακολουθεί ένα καθαρά ενδεικτικό υπόδειγμα που θεωρούμε κατάλληλο να βασιστείς πάνω του, και ένα ακόμη σε αντιδιαστολή με αυτό, ώστε να αποκτήσεις μια λίγο καλύτερη εικόνα του πως θα συνθέσεις αυτό το μέρος του δικού σου βιογραφικού σημειώματος.

Καλό παράδειγμα - Προτείνεται
Γεώργιος Μαρίνος Τσαλαφούτας
Junior Marketer
Αγίου Ιωάννη Προκοπίου 32, 54321, Αθήνα
Τηλ: 6979888777
gmtsala@gmail.com
LinkedIn.com/gmtsala
Κακό παράδειγμα - Δεν προτείνεται
Γεώργιος Μαρίνος Τσαλαφούτας
Μαρκετίστας
Τηλ: 6979888777
Αθήνα
Μπορεί να μοιάζει κάτι το απλό και αυτονόητο, αλλά θα εκπλαγείς από το ποσοστό βιογραφικών υποψηφίων σε πολλούς κλάδους που κάνουν το λάθος να μην αναφέρουν αυτά τα βασικά στοιχεία, ορθά και ενημερωμένα. Πρέπει η πληροφορία να είναι εκεί, με σωστή ορολογία του κλάδου και τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας.

Κι αν δεν έχεις εμπειρία

Αν δεν έχεις εργασιακή εμπειρία, να ξέρεις ότι χρειάζεται τύχη, τόλμη και ικανότητα για να βρεις την πρώτη σου δουλειά, με την προσωπικότητά σου να λαμβάνει μεγαλύτερη βαρύτητα. Είναι ένα από τα στοιχεία σου μέσα από τα οποία μπορείς να αναδείξεις τον εαυτό σου, εάν παρουσιάσεις τον εαυτό σου σωστά μέσα από το βιογραφικό σου. Έτσι μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να βρεις την πρώτη σου δουλειά.

βιογραφικό μάρκετερ

Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις την εκπαίδευση και τις σπουδές σου

Οι σπουδές και η γενικότερή σου εκπαίδευση/κατάρτιση, έχουν μεγάλη σημασία στα μάτια αυτού που θα εξετάσει το βιογραφικό σου σημείωμα και θα κρίνει το πόσο κατάλληλος/η είσαι για τη θέση που προσπαθεί να καλύψει, ιδίως αν είσαι άπειρος/η στον κλάδο.

Σε περίπτωση που έχεις αφιερώσει το χρόνο και τους πόρους για να αποκτήσεις έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε κάτι σχετικό με τη θέση που θες (π.χ digital marketing), μην ξεχάσεις να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου και να δώσεις έμφαση σε αυτό μάλιστα.

Επίσης, κάτι ακόμη που παρατηρούμε πολλούς υποψηφίους να παραλείπουν, είναι τα σεμινάρια και οι ημερίδες. Αν έχεις παρακολουθήσει κάποια ημερίδα για την κατάρτισή σου στις προωθήσεις, και ιδίως αν είναι σχετική με το αντικείμενο που πραγματεύεται η θέση ή η εταιρεία στην οποία απευθύνεσαι, πρέπει οπωσδήποτε να τη συμπεριλάβεις.

Είναι κρίμα να έχεις αφιερώσει χρόνο και χρήμα, και να μην τα αναφέρεις καν.  Οι δεξιότητες που έχεις αποκτήσει από το σύνολο της εκπαίδευσής σου και των σπουδών σου έχουν τη δυνατότητα να σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους άλλους υποψήφιους για τη συγκεκριμένη θέση, και αυτό είναι σίγουρα κάτι που επιθυμείς.

Ακολουθεί ένα πολύ απλό και θεμελιώδες παράδειγμα που σου δίνει τη βάση του πως να στήσεις το μέρος αυτό, ενδεικτικά:

Υπόδειγμα
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) – Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
Αθήνα, 2016-2020

Ανάδειξε τις ικανότητές σου στην προώθηση, μέσα από το βιογραφικό σημείωμα

Ο βασικός σου στόχος είναι η ακαριαία θετική εντύπωση στον εργοδότη ή recruiter, ώστε να κλείσεις τη συνέντευξη που επιθυμείς, άμεσα.  Πρέπει να μπορείς να δείξεις μέσα από το βιογραφικό σου, πόσο καλός είσαι στην προώθηση. Αυτό γίνεται στην ουσία αντιμετωπίζοντας τον εαυτό σου ως το προϊόν που προωθείς. Οι τεχνικές, οργανωτικές, και άλλες γνώσεις σου, είναι επιθυμητές, ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να προσληφθείς.

Οι δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ένας marketer για το βιογραφικό του σημείωμα είναι οι εξής, τεχνικές ή και ήπιες:

 • Άριστη γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας (+άλλες ξένες γλώσσες αν έχεις)
 • Ικανότητες με τις λέξεις και τα νοήματα
 • Εξοικείωση με νέα τεχνολογικά μέσα
 • Διάθεση για μάθηση και εκπαίδευση, συνεχής εξέλιξη
 • Ανοιχτό μυαλό σε νέες μεθόδους προσέγγισης προώθησης
 • Ικανότητα στην παρουσίαση ιδεών σε συναδέλφους και καταναλωτές
 • Ομαδικό πνεύμα και δυνατότητα συνεργασίας για την ανάπτυξη ιδεών και στρατηγικών προώθησης
 • Διαχείριση χρόνου και δημιουργία χρονοδιαγράμματος, planning
 • Υπομονή
 • Κριτική και αναλυτική σκέψη
 • Εξαιρετική επικοινωνιακή ικανότητα
 • Προσαρμοστικότητα
 • Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων
 • Ικανότητα εργασίας υπό πίεση

Ακόμη και αν η δουλειά σου είναι να προωθείς προϊόντα που δε χρήζουν ιδιαίτερης προώθησης, θα πρέπει να μπορείς να μαθαίνεις τις βασικές προδιαγραφές και να μπορείς να εξηγείς στον καταναλωτή γιατί το εκάστοτε προϊόν είναι αυτό που έχει ανάγκη, ή επιθυμεί να αποκτήσει.

Εφόσον ο ανθρώπινος παράγοντας είναι κυρίαρχος στον κλάδο, η κατανόηση του σκεπτικού του καταναλωτή/Target group καθώς και η ικανότητά σου να διαπρέπεις ως μέλος μιας ομάδας εργασίας, είναι άκρως σημαντική. Καλό θα ήταν να διαλέξεις 7 με 10 δεξιότητες, τεχνικές και ήπιες, στο βιογραφικό σου σημείωμα.

Σημείωση: Μη διστάσεις να αναδείξεις τον εαυτό σου με όποιον τρόπο μπορείς, ιδίως αν δεν έχεις εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο. Αυτή είναι η ουσία του επαγγέλματός σου, να αναδεικνύεις κάτι/κάποιον, και να πείθεις. Αν δε μπορείς να αναδείξεις τον εαυτό σου μέσα από το βιογραφικό σου, ίσως να αντιμετωπίσεις παραπάνω δυσκολίες στην εύρεση εργασίας απ’ ότι περίμενες. Ιδανικά, με μια σελίδα μπορείς να τα πεις όλα.

βιογραφικό μάρκετερ

Επαγγελματική περίληψη: H παρουσίαση του επαγγελματικού σου εαυτού σε μορφή κάρτας

Αν υπάρχει κάποιο επάγγελμα στο οποίο η επαγγελματική κάρτα και η επαγγελματική σου περίληψη είναι αναπόσπαστα κομμάτια του επαγγελματικού σου προφιλ, αυτό είναι του marketer. Το να κουβαλάς επαγγελματικές κάρτες μαζί σου και να μπορείς να τις παρέχεις σε κάποιον πελάτη ή ενδιαφερόμενο, άμεσα και αυτοπροσώπως, δείχνει το πόσο οργανωμένος επαγγελματίας είσαι.

Η κάρτα ανήκει στην ίδια κατηγορία με την περίληψη του βιογραφικού σε μερικές μόνο γραμμές. Είναι μια πρόκληση να συγκεντρώσεις όλα τα παραπάνω σε μια ή δυο γραμμές κειμένου. Για μια ακόμη φορά, η περιεκτικότητα, η σαφήνεια και η επιλογή των λέξεων, κατέχουν κύριο ρόλο.

Ακολουθούν ενδεικτικά παραδείγματα μιας προτεινόμενης και μιας μη προτεινόμενης λύσης:

Σωστό - Προτεινόμενο
Γεώργιος Μαρίνος Τσαλαφούτας
Digital Marketer
Τηλ: 6979888777
Για την προώθηση του δικού σας προϊόντος ή υπηρεσίας, με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. ΜΑΖΙ για τα καλύτερα αποτελέσματα.
Λανθασμένο - Μην προτεινόμενο
Γεώργιος Μαρίνος Τσαλαφούτας
Μαρκετίστας
Τηλ: 6979888777
Αν δεν ξέρεις πως να προωθήσεις κάτι, κάλεσέ με.
Στο πρώτο παράδειγμα, μπορεί κανείς να παρατηρήσει την ακριβή ειδικότητα του Marketer, καθώς και την έννοια της λέξης κλειδί, με τη λέξη “μαζί” να εμφανίζεται με κεφαλαία γράμματα. Έτσι δίνεις την αίσθηση στην πελάτη ή στο target group, ότι δουλεύεις για αυτούς και με αυτούς, για να εξυπηρετήσεις τις δικές τους ανάγκες στην αγορά.

Στο δεύτερο παράδειγμα, τα στοιχεία είναι ελλιπή και η φράση κλειδί είναι σχετικά αδιάφορη. Δείχνει κάποιον υπερβολικά χαλαρό που δεν έχει αφιερώσει χρόνο στην κάρτα του, άρα περνάει την εντύπωση ότι δε θα αφιερώσει χρόνο και στην προώθηση, μια σκέψη που δε θες να περάσει από το μυαλό ούτε κάποιου εργοδότη/recruiter, ούτε από κάποιου πελάτη, σε καμία περίπτωση.

Αυτό που θέλεις είναι να κάνεις τον αναγνώστη του βιογραφικού σου να συγκεντρωθεί σε σε αυτά τα “λίγα” που γράφεις, και να δείξεις ότι είσαι αφοσιωμένος επαγγελματίας. Η δομή πρέπει να είναι σαφής και να επικεντρώνεται πρώτα στην ειδικότητά σου και στην ποιότητα των υπηρεσιών  που ισχυρίζεσαι ότι παρέχεις, και μετά σε όλα τα άλλα.

βιογραφικό μάρκετερ

Πρόσθετες ενότητες για το βιογραφικό σημείωμα ενός marketer

Όλοι μας έχουμε διαφόρων ειδών δεξιότητες, ικανότητες και ενδιαφέροντα, ασχέτως επαγγέλματος και ειδικότητας. Προσπάθησε μέσα από αυτό το μέρος του βιογραφικού σου να δώσεις έμφαση στο γεγονός ότι είσαι πλήρως συγκεντρωμένος στους επαγγελματικούς στόχους που θέτεις, και ανάφερε συμπληρωματικά κάποιες ασχολίες σου, κυρίως αυτές που δίνουν επιπλέον πόντους στα μάτια ενός εργοδότη. Αν κάνεις δρόμο αντοχής στα 10 χιλιόμετρα, για παράδειγμα, αυτό λέει από μόνο του πολλά για την υπομονή, επιμονή και το πείσμα σου να πετύχεις έναν μεγάλο και επίπονο, ίσως, στόχο.

Επίσης, καλό είναι να επιδείξεις και κάποιες γενικότερες ικανότητες που η πλειοψηφία των ανθρώπων κατέχει σήμερα. Ακολουθούν κάποιες χαρακτηριστικές κατηγορίες και του πως μπορείς να τις παρουσιάσεις κάτω από το πρίσμα του κλάδου.

Γνώση  Η/Υ και πιστοποιήσεις

Εάν έχεις κάποια τέτοια πιστοποίηση στο κάποιο πρόγραμμα ERP, βάσεων δεδομένων ή οτιδήποτε σχετικό και άσχετο (γραφιστικά ή σχεδιαστικά προγράμματα, αρκτικόλεξα ή οτιδήποτε άλλο) σχετικό με την προώθηση, μη διστάσεις να τα συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου σημείωμα.

Ξένες Γλώσσες

Οι ξένες γλώσσες είναι κάπως συνήθης κατηγορία επιπλέον ικανοτήτων σε βιογραφικά κάθε κλάδου. Το να τις αναφέρεις μπορεί να μετρήσει θετικά, ως τυπικό, ή μη, προσόν. Η γλωσσομάθεια παίζει πάντα ρόλο, και εντελώς πρακτικά, σε περίπτωση που υπάρχει συνεργασία με κάποια εταιρεία του εξωτερικού ή σε επικοινωνία με συνεργάτες από άλλες χώρες, ιδίως αν δουλεύεις σε μεγάλη πολυεθνική.

 • Γαλλικά (DELF Β2)
 • Αγγλικά (C2)

Συμβουλές για να βελτιστοποιήσεις το βιογραφικό σημείωμα marketer

Ένα χαοτικό βιογραφικό χωρίς καμία τάξη και σαφή οργάνωση, μάλλον δε μπορεί να βοηθήσει κανέναν. H σωστή ιεράρχηση και οργάνωση των περιεχομένων του είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί σου στην αναζήτηση εργασίας.

Αν θες το βιογραφικό σου να σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου και να είναι αντιπροσωπευτικό εν απουσία σου, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές:

 • Μη βιάζεσαι, πάρε όσο χρόνο χρειάζεται για να το δομήσεις σωστά και οργανωμένα, πάντα με σαφήνεια
 • Χρησιμοποίησε  λέξεις κλειδιά σχετικές με τις απαιτήσεις/περιγραφή της θέσης. Αποτελούν ιδανική αφετηρία για το πως να συνθέσεις το βιογραφικό σου για τη συγκεκριμένη θέση
 • Με βάση το παραπάνω, μην φτιάξεις ένα βιογραφικό για όλες τις αιτήσεις. Κατανοούμε ότι ακούγεται επίπονο, αλλά εν τέλει, θα χρειαστούν λιγότερες αιτήσεις για να βρεις δουλειά
 • Να είσαι πάντα ειλικρινής και ανοιχτός/η, χωρίς να ξεχνάς να προωθείς τον εαυτό σου, μην περιαυτολογείς και μην υποτιμάς τις ικανότητές σου σε καμία περίπτωση
 • Να δείχνεις επαγγελματισμό ακόμη κι αν δεν έχεις εμπειρία, το ήθος και η διάθεση μπορεί να αποδειχθούν καταλυτικοί παράγοντες.

Αναζήτησε τώρα ποιο πρότυπο βιογραφικού θα χρησιμοποιήσεις για να ξεκινήσεις να φτιάχνεις το βιογραφικό σημείωμα που θα σε βοηθήσει να βρεις την επόμενή σου δουλειά.

Περίληψη: Γράψε το τέλειο βιογραφικό για έναν/μια Marketer

Όπως θα αντιλαμβάνεσαι, το βιογραφικό για έναν/μια προωθητή/τρια πρέπει να είναι ευανάγνωστο, σαφές, περιεκτικό, και οργανωμένο, να προωθεί εσένα και αυτά που μπορείς να προσφέρεις σε μια εταιρεία καθώς και τις όποιες ικανότητες και στοιχεία χαρακτήρα μπορεί να παρουσιάζεις. Οι επιλογές είναι όλες μπροστά σου και μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα να γράφεις το νέο σου βιογραφικό.

Συχνές ερωτήσεις (F.A.Q’s)

Τι επαγγελματικές επιλογές έχω ως marketer?

Μπορείς να απευθυνθείς σε οποιαδήποτε εταιρεία ασχολείται με προώθηση προϊόντων ή/και υπηρεσιών. Το εύρος ξεκινά από μικρές εταιρείες και φτάνει μέχρι και γνωστές αλυσίδες καταστημάτων ή πολυεθνικές που διαχειρίζονται την προώθηση, από μικρά αντικείμενα (π.χ μολύβια), μέχρι μεγάλης κλίμακας (π.χ οχήματα, ακίνητα κλπ). Όλα εξαρτώνται από το τι σε ενδιαφέρει και σε τι έχεις εξειδικευτεί ή έχεις εμπειρία. Δεν είναι κάποιος περιορισμένος κλάδος, τμήμα marketing υπάρχει σε αμέτρητες εταιρείες, ενώ υπάρχουν και εταιρείες που παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες προώθησης και συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Χρειάζεται μεταπτυχιακό για να βρω δουλειά ως marketer? 

Αυτό έχει να κάνει με το που απευθύνεσαι. Το πιο σημαντικό εκτός πτυχίου και τυπικών προσόντων, είναι η ικανότητα επικοινωνίας με τους ανθρώπους, η πειθώ και το λέγειν.  Αν απευθυνθείς σε μια μεγάλη πολυεθνική που ειδικεύεται σε προώθηση ενός πολύ συγκεκριμένου είδους προϊόντος, τότε ίσως χρειάζεται τον σχετικό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε, όμως, πως δεν είναι κάτι το απαραίτητο. Σπάνια είναι καθοριστικός παράγοντας.

Βρες  εδώ το καλύτερο παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος marketer, φτιάξε το νέο σου βιογραφικό σημείωμα, και κλείσε άμεση  την επόμενή σου συνέντευξη!

Advertiser resume

Advertiser resume Sidney Advertiser resume Riga
Advertiser resume example Rigue Advertiser resume example Rigue Chicago.pdf

Похожие статьи