Βιογραφικό σημείωμα Δικηγόρου | Οδηγός για ένα ορθό βιογραφικό σημείωμα

Το να γίνεις Δικηγόρος μπορεί να μην είναι πλέον η δουλειά των ονείρων του καθενός, αλλά σίγουρα είναι ένα ενδιαφέρον επάγγελμα και πολύ ιδιαίτερο επίσης. Το επάγγελμα αυτό είναι ένα αντικείμενο πάθους που όσοι το επιλέγουν συνήθως το αγαπούν και δε βρίσκονται τυχαία να το ασκούν.

Средняя оценка для этого шаблона

4.8
Rated 4.8 out of 5
Из 4 отзывов покупателей

Πολλές φορές είναι θέμα σχέσης της οικογένειας με τον κλάδο ή η επιθυμία για δικαιοσύνη σε μια κοινωνία που τη χρειάζεται, ίσως και περισσότερο απ’ ό,τι νομίζουμε. Για οτιδήποτε θες να κάνεις σε αυτό τον τομέα ως εργαζόμενος, ένα εντυπωσιακό βιογραφικό σημείωμα Δικηγόρου μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σε αυτή σου την αποστολή.

Το βιογραφικό σου σημείωμα ως Δικηγόρος, πρέπει να δίνει έμφαση στις ικανότητές σου, τις σπουδές σου, την εργασιακή σου εμπειρία, και στις όποιες διακρίσεις ή επιτυχίες έχεις με κάποιο τρόπο γνωρίσει μέχρι τώρα στον κλάδο. Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσουμε συμβουλές καθώς και πρότυπα που μπορούν να σε βοηθήσουν σημαντικά στον αγώνα σου για εύρεση εργασίας.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος Δικηγόρου

Ιωάννης  Μποζάκος
Δικηγόρος
Αγίου Ιωάννη Προδρόμου 42,22222, Αθήνα
Τηλ: 6975555555
gbozak@gmail.com
LinkedIn.com/gbozak

Δικηγόρος με 18μηνη εμπειρία ως υποχρεωτική πρακτική άσκηση σε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Γνώσεις ποινικού και αστικού Δικαίου, με μικρή εμπειρία σε διαφόρων ειδών παραστάσεις.

Εργασιακή εμπειρία

GTPlawyers and partners2020-2022
Σπουδές/Εκπαίδευση
Νομική Σχολή Αθηνών- 2015-2020
Γλώσσες

  • Ελληνικά – Μητρική
  • Αγγλικά – C1
  • Γαλλικά – Β2
  • Ισπανικά – Β1

Δεξιότητες

  • Έφεση στη λεπτομέρεια
  • Υψηλό επικοινωνιακό επίπεδο
  • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
  • Άριστη διαχείρηση χρόνου
  • Καλή γνώση νομοθεσίας και Δικαίου
  • Πάθος για επίλυση προβλημάτων και δημιουργικές προκλήσεις

Hobby και ενδιαφέροντα

  • Εθελοντισμός: Φύλαξη σκύλων στο κέντρο τετράποδων φίλων Πεύκης
  • Μουσική: 6 χρόνια πιάνο με σχεδόν καθημερινή μελέτη και ζωντανές εμφανίσεις
  • Αθλητισμός: Προπονήσεις σε γυμναστήριο
Το παραπάνω πρότυπο βιογραφικού αποτελεί μια βασική δομή στην οποία μπορείς να πατήσεις ώστε να κάνεις την αρχή σου πιο εύκολα. Στη συνέχειαμπορείς να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με τα υποδείγματα βιογραφικών που παρέχουμε.Είμαστε εδώ για εσένα και για το καλύτερο δυνατό βιογραφικό σημείωμα δικηγόρου που μπορείς να δημιουργήσεις.

βιογραφικό σημείωμα δικηγόρου

Πως να γράψεις ένα παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος  Δικηγόρου

Το να είσαι δικηγόρος είναι κατά πάσα πιθανότητα το πάθος σου και αυτό που θέλεις να κάνεις γενικότερα στη ζωή σου, είναι αυτός/η που είσαι, ή θέλεις να είσαι. Καλώς ή κακώς είναι ένα επάγγελμα με πολύμηνη πρακτική άσκηση καθώς είναι από αυτά που απαιτούν τριβή με την πραγματικότητα, εν συνεχεία της ακαδημαϊκής σου εκπαίδευσης.

Το να μπορέσεις όμως να βρεθείς σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα αποκτήσεις νέες γνώσεις και θα προσφέρεις αυτές που ήδη έχεις αποκτήσει, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερη πρόκληση στην Ελληνική πραγματικότητα. Ένα καλοστημένο βιογραφικό σημείωμα μπορεί να δώσει καλή εικόνα στον πιθανό σου εργοδότη, να σου εξασφαλίσει συνεντεύξεις, και εν τέλει, την επόμενή σου δουλειά.

Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί μόνο εάν αναδεικνύει τα  δυνατά σου στοιχεία και τη μέχρι τώρα εμπειρία σου πάνω στο αντικείμενο.  Με μια ή δυο σελίδες δείξε ότι είσαι εσύ ο/η κατάλληλος/η δικηγόρος για την θέση που ζητά να καλύψει το εκάστοτε δικηγορικό γραφείο ή το νομικό τμήμα της εκάστοτε εταιρείας στην οποία απευθύνεσαι.

Αποφάσισε αν θες να απευθυνθείς σε μικρά δικηγορικά γραφεία ή σε μεγάλες corporate εταιρείες κάθε είδους, και στήσε το βιογραφικό σου ανάλογα. Ακολουθούν κάποιες γενικές συμβουλές για το τι πρέπει να είναι το βιογραφικό σου:

  • Πρέπει να είναι μοναδικό, ένας ορθός αντιπρόσωπος σου εν απουσία σου
  • Να κάνει σαφή τη μέχρι τώρα επαφή σου με το αντικείμενο. Παρουσίασε την εμπειρία σου με τρόπο που να σε κάνει πιο ελκυστικό/η για τη θέση
  • Συνοπτικά, δείξε με απλό και λακωνικό τρόπο τι θα προσφέρεις και πως μπορείς να λειτουργήσεις με κοινούς στόχους

Διάταξη

Η απλότητα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι κλειδί για ένα καλό βιογραφικό σημείωμα. Η πολλή πληροφορία και ανάλυση είναι κάτι που δε θα κάνει θετική εντύπωση και θα αποσπάσει την προσοχή του παραλήπτη από τα κύρια σημεία στα οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να συγκεντρωθεί και να σταθεί, εάν θέλεις να πετύχεις το σκοπό σου.

Χρησιμοποίησε γράμματα μεγέθους 10-12pt και γραμματοσειρές όπωςCalibri, TimesNewRoman,Cambria, Arial, και Georgia,καθώς είναι πιο κλασσικές και γνώριμες στο μάτι, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι φαντασμαγορικό, η πληροφορία είναι κρίσιμη στην προκειμένη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέχριδυο γραμματοσειρές, μια για τους τίτλους, και μια για ό,τι ακολουθεί αυτούς, καθώς και δυο μεγέθη για καθαρότητα στο σημείωμα.

Κάποιες γενικές συμβουλές και θεμελιώδεις κατευθυντήριες για τη διάταξη:

  • Διάταξη σε σειρές ή στήλες, με προσαρμογή στην εκάστοτε θέση που διεκδικείς, κάθε μέρος να καταλαμβάνει χώρο ανάλογο της σημασίας που έχει σε σχέση με την εταιρεία-γραφείο ή οργανισμό
  • Να έχει καθαρές υποπεριοχές οι οποίες να είναι σαφείς και να αφορούν ξεκάθαρα σε ένα μέρος, π.χ. Εργασιακή εμπειρία. Τα εξωεπαγγελματικά σου ενδιαφέροντα δεν έχουν λόγο να παρουσιαστούν σε αυτό το τμήμα του σημειώματός σου

Μορφή και δομή

Αυτό που θα απασχολήσει περισσότερο τον πιθανό σου εργοδότη που θα πάρει το βιογραφικό σου στα χέρια του, είναι η εμπειρία σου καθώς και η ακριβής σου επαφή με το αντικείμενο με το οποίο θέλει να ασχοληθείς. Αν έχει ασχοληθείς με ποινικό, αλλά θες να ασχοληθείς με αστικό ή litigation, φρόντισε να αναδείξεις ό,τι πιο σχετικό έχεις σε σύγκριση με αυτό που ζητείται.

 Ο καλύτερος τρόπος να παρουσιάσεις τα στοιχεία σου, είναι με αντίστροφη χρονολογική σειρά .Οι recruiters και οι εργοδότες αποζητούν ακριβώς αυτό από ένα βιογραφικό σημείωμα.

Μπορείς να αντλήσεις στοιχεία και ιδέες από τις παρακάτω συμβουλές που διαθέτουμε και να κρίνεις τι ακριβώς χρειάζεται το δικό σου βιογραφικό δικηγόρου:

  • Μια σωστή ιεράρχησητων περιεχομένων, τα στοιχεία σου έρχονται πρώτα, ακολουθούμενα από τον επαγγελματικό σου τίτλο, την εκπαίδευση και τις σπουδές σου
  • Καθαρή κατηγοριοποίηση δεξιοτήτων, εμπειρίας, εξωεπαγγελματικών ενδιαφερόντων, κλπ.

Επαγγελματικός τίτλος και στοιχεία επικοινωνίας

Όσον αφορά στο κομμάτι του επαγγελματικού σου τίτλου, τα πράγματα είναι σχετικά απλά στην προκειμένη. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να δηλώσεις τι δικηγόρος είσαι. Πρέπει να συνοψίζει το ποιος/α είσαι ως επαγγελματίας, χωρίς ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.

Θα πρέπει να περιέχει τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι απαραίτητα ώστε να καταφέρει ο παραλήπτης του βιογραφικού σου να επικοινωνήσει μαζί σου σε περίπτωση που θέλει να ρωτήσει κάτι ή να κανονίσει μια συνάντηση-κλήση, μαζί σου.

ΤοανείσαιJuniorήSeniorείναι υποκειμενικό, αλλά προτείνουμε αν έχεις εμπειρία άνω των 5 ετών, να δηλώνεις Senior. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με το τι ακριβώς έχεις ασχοληθεί αυτά τα χρόνια που έχεις εργαστεί στον κλάδο.

Καλό-προτεινόμενο παράδειγμα τίτλου και στοιχείων
Ιωάννης Μποζάκος
Ποινικός Δικηγόρος
Τηλ: 6978787878
Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Αθήνα
gbozak@gmail.com
LinkedIn.com/gbozak
Κακό-μη προτεινόμενο παράδειγμα τίτλου και στοιχείων
Ιωάννης Μποζάκος
Δικηγόρος
6978787878
giannakos7@gmail.com
Έλληνος Στρατιώτου 15, 13334, Αθήνα
Ημερομηνία γέννησης: 04/09/1996
Σημείωση: Αυτό το κομμάτι του βιογραφικού σου, ενώ είναι πολύ σύντομο, είναι αρκετά περιεκτικό.Αν το email και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της οποίας παρέχεις το προφίλ σου, δεν είναι επαγγελματικού χαρακτήρα, αυτό θα μετρήσει αρνητικά. Αν έχεις αλλάξει αριθμό τηλεφώνου ή email, μην ξεχάσεις να ενημερώσεις το βιογραφικό σου.

Δε χρειάζεται συνήθως φωτογραφία στο βιογραφικό σημείωμα δικηγόρου, καθώς πολλοί recruiters και hiring managers δε το συνιστούν. Αυτό διότι αφήνουμε έξω οποιαδήποτε προκατάληψη μπορεί να επηρεάσει την πρόσληψή σου.  Αν παρ’όλα αυτά τη συμπεριλάβεις, φρόντισε να είναι επαγγελματική, σοβαρή και καλά φωτισμένη. Μην ξεχνάς να χαμογελάς.

βιογραφικό σημείωμα δικηγόρου

Εμπειρία: Θεμελιώδης για τους/τιςδικηγόρους

Σε αυτό το μέρος του σημειώματος σου, θα πρέπει να παρουσιάσεις την εμπειρία που έχεις, σύντομα και περιεκτικά. Η δουλειά σου έχει πολύ διάβασμα και συνεχή ενημέρωση πάνω σε νομοθεσίες, κώδικα, ΦΕΚ κλπ. Πρέπει να μπορείς να δείξεις σε τι ακριβώς διαθέτεις εμπειρία και γνώση.

Ιεράρχησε σωστά τι θα αναφέρεις πρώτο και τι ίσως δεν αναφέρεις καθόλου, βλέποντας τι ακριβώς ζητά από τον/ηνυποψήφιο/α, η αγγελία του εκάστοτε γραφείου ή εταιρείας.Ξεκίνα με την εταιρεία στην οποία δουλεύεις αυτή τη στιγμή, ή με αυτήν με την οποία συνεργάστηκες πιο πρόσφατα.

Αν η τελευταία σου δουλειά ήταν μια λύση ανάγκης ή δε θες να αναφέρεις τα καθήκοντα που είχες αναλάβει εκεί για κάποιο λόγο, μπορείς να επιλέξεις μια άλλη σου συνεργασία ή θητεία σε γραφείο, ως τελευταία. Όλα πάντα ανάλογα με τη θέση που διεκδικείς.

Στην συνέχεια θα βρεις μερικές συμβουλές πάνω σε αυτό, καθώς και ένα υπόδειγμα συνοπτικής παρουσίασης εργασιακής εμπειρίας δικηγόρου:

  • Λιτά και λακωνικά, περιγραφή του ρόλου που είχες σε προηγούμενες δουλειές
  • Κάθε μέρος να είναι μέχριδυο με τρεις γραμμές κειμένου, με μέγιστη μια παράγραφο κατ’ εξαίρεση αν πρέπει να δώσεις έμφαση κάπου
  • Δε συνιστούμε να συμπεριλάβεις άσχετη με το αντικείμενο εμπειρία, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις τουλάχιστον την υποχρεωτική πρακτική σου άσκηση

Υπόδειγμα:

TelosLawyers
JuniorLawyer
Πρακτική άσκηση – Ιανουάριος 2021-Ιούλιος2022
-Μέλος της ομάδας ποινικών με γενική εκπαίδευση και εξοικείωση με τον ποινικό κώδικα.

Κι αν δεν έχεις εμπειρία….

Αν πάλι δεν έχεις εμπειρία, να ξέρεις ότι δεν είσαι ο/η πρώτος/η που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Και οι πιο φτασμένοι και έμπειροι δικηγόροι ξεκίνησαν από κάπου, ακριβώς όπως και εσύ. Προσπάθησε να αναδείξεις τις ικανότητές σου ως άτομο και ως νέος δικηγόρος, και θα βοηθηθείς πολύ.

Μπορείς να τονίσεις όλες τις ικανότητες που διαθέτεις, οι οποίες μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους άπειρους υποψήφιους. Διαθέτεις πολλά εργαλεία και τον τρόπο να αναζητείς γνώση στο επάγγελμα, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα αυτά τα εργαλεία που διαθέτεις, για να διαπρέψεις, ακόμη και ως άπειρος/η δικηγόρος. 

Επισήμανε τις σπουδές σου

Οι περισσότεροι από αυτούς που θα δουν το βιογραφικό σου κατά την περίοδο που αναζητείς εργασία, θα επικεντρωθούν στις σπουδές σου και στην εμπειρία σου. Είναι σημαντικό να αναφέρεις από ποια Νομική σχολή έχεις αποφοιτήσει, και πόσο χρόνο σου πήρε να το επιτύχεις αυτό.

Είναι ίσως το πιο κυρίαρχο στοιχείο που κάποιοι θα κοιτάξουν μαζί με την εργασιακή σου εμπειρία. Δυστυχώς ορισμένες φορές υπάρχει ακόμα η πεποίθηση ότι η σχόλη των Αθηνών είναι η καλύτερη, αλλά όλα τα υπόλοιπα ιδρύματα έχουν ποιοτικό πρόγραμμα σπουδών και ισάξια, επί της ουσίας, πτυχία.

Αν αφιερώσεις το χρόνο και τον κόπο να αποκτήσεις κάποιον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, φρόντισε να το επισημάνεις και να του δώσεις την βαρύτητα που του αρμόζει.

Ακολουθεί ένα σύντομο και ενδεικτικό υπόδειγμα που θα σε βοηθήσει να γράψεις αυτό το τμήμα του σημειώματός σου, καλύτερα:

Σωστό - Συνίσταται
Υπόδειγμα
Νομική Σχολή Αθηνών
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών
Αθήνα, 2015-2020

Δεξιότητες στο βιογραφικό σημείωμα ενός δικηγόρου

Ως δικηγόρος, θέλεις να προσληφθείς άμεσα και να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς στην επαγγελματική σου ζωή και σταδιοδρομία. Για να συμβεί αυτό πρέπει να διαθέτεις ένα σύνολο τεχνικών, αλλά και ήπιων δεξιοτήτων.

Αυτό που πρέπει να έχεις ως πρωταρχικό στόχο, είναι να κάνεις ακαριαία θετική εντύπωση στον εργοδότη ή recruiter, μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα. Πρέπει να μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να λάβει χώρα μια συνέντευξη ή συνάντηση.

Όταν γίνει η εν λόγω συνάντηση, τότε θα μπορέσεις συμπληρώσεις το βιογραφικό σου και τη συνολική σου αύρα, και εν τέλει, να πείσεις ότι είσαι ο ιδανικός/η υποψήφιος/α, για τη συγκεκριμένη θέση,  ως προσωπικότητα και ως επαγγελματίας.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα δεξιοτήτων που καλό θα ήταν να διαθέτεις για τη συγκεκριμένη δουλειά, ανεξαρτήτως πόστου και είδους εργοδότη:

Τεχνικές δεξιότητες:

  • Νομοθεσία
  • Δίκαιο
  • Συμβολαιογραφικά
  • Αρχειοθέτηση/αναζήτηση σε αρχείο

Ήπιες δεξιότητες:

  • Κριτική σκέψη
  • Δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων
  • Οργανωτική ικανότητα
  • Ηγετική ικανότητα
  • Ομαδικό πνεύμα
  • Διαχείρηση χρόνου και χρονοδιαγράμματος
  • Δυνατότητα λήψης αποφάσεων
  • Ικανότητα στο λέγειν

Συνιστούμε να επιλέξεις 5 με 7 δεξιότητες για βιογραφικό δικηγόρου, τόσο για το τεχνικό μέρος όσο και για τις ήπιες, και να επικεντρωθείς σε αυτές. Μην παρουσιάσεις πολλές ικανότητες, ιδίως ως νέος/α δικηγόρος με λίγη εμπειρία, καθώς αυτό μπορεί να κινήσει υποψίες, είτε ότι δεν είσαι ειλικρινής είτε ότι υπάρχει έπαρση.

Κάτι τέτοιο θα πρέπει να το αποφύγεις με κάθε δυνατό τρόπο.Επίλεξέ τες προσεκτικά και ανάλογα με τη θέση που διεκδικείς πάντα. Οι υπερβολή στον μέρος αυτό του βιογραφικού σημειώματος δικηγόρου, μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά.

βιογραφικό σημείωμα δικηγόρου

Η επαγγελματική περίληψη

Μια πολύ καλή πρώτη εικόνα, είναι πραγματικά απαραίτητη για να έχεις καλές πιθανότητες να κληθείς για συνέντευξη, και αν όντως σε καλέσουν έχεις καλές πιθανότητες να προσληφθείς γιατί κανείς δε θέλει να σπαταλήσει το χρόνο του με μια συνέντευξη χωρίς αντίκρισμα.

Αρκεί να επιβεβαιώσει ότι είσαι το άτομο που θέλει για τη θέση. Με το κατάλληλο ύφος και τόνο, μπορείς να συμπεριλάβεις πληροφορίες-κλειδιά, χωρίς να δώσεις μεγάλη έκταση. Είναι σημαντικό να δώσεις σύντομα μια περιγραφή του επαγγελματικού σου εαυτού και να κάνεις την εντύπωση που πρέπει.

Πρέπει να μπορείς να δώσεις μια καλή πρώτη εικόνα χωρίς να είσαι παρόν/ούσα. Η πρώτη αλληλεπίδραση είναι μεταξύ εργοδότη και βιογραφικού. Ακολουθούν, παραδείγματα προς μίμηση, αλλά και αποφυγή, ώστε να γίνει σαφές περίπου τι είναι αυτό που χρειάζεσαι σε αυτό το σημείο:

Προτεινόμενο
JuniorLawyer με διετή εμπειρία-πρακτική άσκηση σε δικηγορικό γραφείο με υποθέσεις Αστικού Δικαίου, με όρεξη και διάθεση για μάθηση και εργασία.
Μη προτεινόμενο
Αφοσιωμένος και ικανός δικηγόρος με εμπειρία και ικανότητες στη δικηγορική κάθε είδους.

Η δομή πρέπει να είναι σαφής και να επικεντρώνεται σε ό,τι έχεις πολλή εμπειρία και σε ό,τι αναζητά η αγγελία ως προαπαιτούμενο. Αν δηλαδή αναζητείς εργασία σε γραφείο με εξειδίκευση στο Αστικό Δίκαιο, το προτεινόμενο είναι το βέλτιστο παράδειγμα.

Σημείωση: Το μη προτεινόμενο παράδειγμα είναι εντελώς γενικό και ασαφές, απλοϊκό και υποδηλώνει μια κάποια υπεροψία ή έπαρση, κάτι που πρέπει να αποφύγεις. Φυσικά η αυτοπεποίθηση και η πίστη εαυτό σου είναι καλό σημάδι χαρακτήρα, θέλει προσοχή στο πως και αν θα αποτυπωθεί γραπτά. Το προτεινόμενο παρέχει μια συντομότατη περιγραφή και κάνει σαφή την εμπειρία σου, σε μια και μισή γραμμές.
Σημείωση:Αν δεν έχει εμπειρία, μη διστάσεις να στείλεις το βιογραφικό σου οπουδήποτε. Κανείς δε σε εμποδίζει να επιδείξεις τις ικανότητές σου, να δηλώσεις τι γνώσεις και σπουδές έχεις, και να διεκδικήσεις κάθε πιθανή θέση. Όλοι ξεκινούν από κάπου, θέλει υπομονή.

Πρόσθετες ενότητες για ένα βιογραφικό σημείωμα δικηγόρου

Ο κάθε επαγγελματίας είναι άνθρωπος με τα δικά του χόμπι, ενδιαφέροντα και αγάπες, εκτός δουλειάς. Καλό είναι να διαθέτεις χόμπι και ενδιαφέροντα εκτός επαγγέλματος, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου, και να δώσεις στοιχεία για το χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου γενικότερα, ένας εργοδότης συνήθως το θέλει αυτό για τους ανθρώπους που απασχολεί.

βιογραφικό σημείωμα δικηγόρου

Γνώση Η/Υ και πιστοποιήσεις

Εάν έχεις κάποια πιστοποίηση ή πτυχίο ECDL, MSSuite, ή οτιδήποτε άλλο, αξίζει να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου σημείωμα. Στην εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογικής εξέλιξης, όλα μετρούν. Μπορεί το επάγγελμα του δικηγόρου να μη βασίζεται πολύ σε τεχνολογικά μέσα, αλλά γνώσεις σχετικές με υπολογιστές πάντα βοηθούν.

Ξένες Γλώσσες

Αν έχεις μελετήσει ξένες γλώσσες, να το αναφέρεις καθώς μπορεί να μετρήσει θετικά, ως τυπικό, ή μη, προσόν. Αν και η γνώση σου στα Αγγλικά ίσως θεωρηθεί και δεδομένη, κάποια επιπλέον ξένη γλώσσα μπορεί να σε βοηθήσει να ανέβεις στα μάτια κάποιου πιθανού εργοδότη.  Η γλωσσομάθεια όμως παίζει πάντα ρόλοκαι ίσως το γραφείο να χειρίζεται υποθέσεις με μη Ελληνόφωνους πελάτες.

  • Αγγλικά (IELTS)
  • Ισπανικά(SIELE)

Τα χόμπι και ενδιαφέροντά σου

Καλό θα είναι να μπορείς να δείξεις και ορισμένα στοιχεία της προσωπικότητάς σου, χωρίς να δώσεις ιδιαίτερη έκταση όμως σε αυτά. Ως δικηγόρος, μπορείς να έχεις οποιοδήποτε χόμπι μπορείς να φανταστείς.

Μπορείς να αναφέρεις, εν συντομία, κάποιες από τις ασχολίες  σου εκτός δουλείας. Ακολουθούν ορισμένα κλασικά, και μη, παραδείγματα:

  • Ζωγραφική
  • Φιλοτελισμός
  • Αθλητισμός
  • Διάβασμα
  • Πολεμικές τέχνες
  • Ταξίδια
  • Φωτογραφία
Σημείωση: Δεν είναι απαραίτητο να δώσεις έκταση στο μέρος αυτό του βιογραφικού σου, αυτό που θέλεις είναι να δείξεις μια άλλη πλευρά σου και να περάσεις ένα μήνυμα ποικιλίας και ισορροπίας στη ζωή σου. Μπορεί να σε θέλει το δικηγορικό γραφείο για να δουλέψεις, αλλά καλό είναι να ξέρει ο εργοδότης σου, με τι ασχολείσαι ως άνθρωπος.

Δημοσιεύσεις

Σε περίπτωση που έχει δημοσιευθεί κάποια εργασία,  κάποιο άρθρο που έχεις γράψει σχετικό με τον κλάδο, ή οτιδήποτε άλλο σχετικό, μην παραλείψεις να το αναφέρεις στο βιογραφικό σου σημείωμα.

βιογραφικό σημείωμα δικηγόρου

Γράψε τώρα ένα εξαιρετικό βιογραφικό χωρίς κόπο

Είναι κρίσιμο να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία και πιθανές ικανότητες που άλλοι υποψήφιοι ίσως δε διαθέτουν, ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητές σου σημαντικά, ακόμη κι αν δεν κατέχεις εργασιακή εμπειρία. Δώσε έμφαση σε αυτά που σε κάνουν εξαιρετικό/ή στη δουλειά σου. 

Παρακάτω θα βρεις κάποιες συμβουλές και κατευθυντήριες οι οποίες μπορούν να κάνουν το βιογραφικό σου σημείωμα ανώτερο:

  • Χρησιμοποίησε λέξεις κλειδιάσχετικές με τη συγκεκριμένη θέση που επιχειρείς να κερδίσεις
  • Επίλεξε τη σωστή δομή και διάταξη του, προσάρμοσέ το σε περίπτωση που δεν έχεις εργασιακή εμπειρία (οι σπουδές αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα)
  • Πάρε το χρόνο σου να το στήσεις όπως πρέπει να εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό, να προσληφθείς για τη θέση αυτή
  • Δείξε ένα μέρος του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς σου
  • Επίλεξε προσεκτικά μια χρωματική παλέτα (δυο, το πολύ τρία χρώματα)
  • Διάβασε το βιογραφικό σου με ηρεμία και ψυχραιμία, ώστε να εντοπίσεις, και να διορθώσεις, τυχόν λάθη
  • Να είσαι ειλικρινής και ανοιχτός/η, ακόμη κι αν δεν πληροίς όλες τις προϋποθέσεις για τη θέση, κάποιες φορές δεν έχει καν σημασία

Αναζήτησε τώρα ποιο πρότυπο βιογραφικού θα χρησιμοποιήσειςκαι έτσι θα μπορέσεις να βρεις την πρώτη, ή την επόμενή, σου δουλειά ως δικηγόρος. Θέλουμε να μπορέσεις να φτάσεις ένα, ή και περισσότερα, βήματα πιο κοντά στους επαγγελματικούς σου στόχους.

Συχνές ερωτήσεις (FAQS)

Τι επαγγελματικές επιλογές έχω ως Δικηγόρος?

Αυτό εξαρτάται από το τι σου αρέσει και σε τι έχεις, ή θέλεις, να ειδικευτείς. Ο κλάδος είναι ευρύς, αλλά και περιορισμένος ταυτόχρονα. Υπάρχει η πιο κλασσική και σταθερή λύση του ιδιωτικού δικηγορικού γραφείου, ο πιο δύσκολος Δημόσιος τομέας (δύσκολος στο να μπεις κυρίως), καθώς και άλλες λύσεις.

Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις εργασία ως μέλος του νομικού τμήματος οποιασδήποτε πολυεθνικής εταιρείας διατηρεί εσωτερική ομάδα νομικών συμβούλων ή/και δικηγόρων. Τέλος υπάρχει πληθώρα επιλογών σε κάθε είδους συμβουλευτική εταιρεία.

Έχεις αρκετές επιλογές και ποικιλία στο αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθείς, μπροστά σου βρίσκονται πολλά μονοπάτια τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις ανάλογα με το πάθος και την ειδικότητα που θες να ακολουθήσεις στη ζωή σου.

Τι ικανότητες χρειάζεται να έχω ως Δικηγόρος? 

Ο πρώτος και πολύ σημαντικός τομέας στον οποίο χρειάζεται ικανότητα, είναι γνώση της σχετικής νομοθεσίας του κλάδου με τον οποίο θέλεις να ασχοληθείς, ή στον οποίο ισχυρίζεσαι ότι έχεις εμπειρία. Οι ικανότητες σου στην Ελληνική γλώσσα πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου και η επικοινωνιακή σου ικανότητα είναι κρίσιμη για τις καλές σου σχέσεις με τους πελάτες που εξυπηρετείς. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα:

  • Νομοθεσία-δίκαιο
  • Δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων
  • Οργανωτική ικανότητα
  • Ικανότητες επικοινωνίας και πειθώ
  • Πείσμα, υπομονή και αγάπη για το αντικείμενο

Βρες εδώ το καλύτερο πρότυπο βιογραφικού σημειώματος Δικηγόρου, και ξεκίνα να γράφεις τώρα το νέο σου και ανανεωμένο βιογραφικό σημείωμα. Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε έναν δύσκολο, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον κλάδο.

Похожие статьи