ΤΟ ΑΨΟΓΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΑΣ ΩΣ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ

Το επάγγελμα του γραφίστα είναι συναρπαστικό και άκρως δημιουργικό, μπορεί να προσφέρει ποικιλία στην επαγγελματική σου ζωή, μια φρέσκια οπτική ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να σε κρατά σε μια υγιή εγρήγορση. Αν είναι αυτό που αγαπάς δεν θα το βαρεθείς και οι προκλήσεις θα σε κρατάνε παθιασμένο/η και δημιουργικά οξυδερκή.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Η εύρεση της πρώτης σου δουλειάς στον κλάδο και το στήσιμο του βιογραφικού σημειώματος που θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος, μπορεί να μην αποτελεί εύκολο έργο τώρα, αλλά με τη βοήθειά μας, θα γίνει.

Για να σου δοθεί η να βρεις την κατάλληλη θέση εργασίας η οποία θα σε γεμίζει, είναι απαραίτητο να διαθέτεις ένα βιογραφικό σημείωμα σωστά δομημένο με όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, οι οποίες θα δούμε ποιες είναι, σύντομα.

Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα είναι ανταγωνιστικός αλλά μπορείς πλέον να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους. Μόλις κατανοήσεις πλήρως τι είναι ο γραφίστας, και πως να κινηθείς στην ελληνική αγορά, θα έχεις ήδη κάνει ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα και θα έχεις ένα σχέδιο του τι να κάνεις.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος γραφίστα

Γιώργος Λευτέρης Καλογερόπουλος
Γραφίστας
Στρατηγού Γ. Παπάγου 16, 12121, Αθήνα
Τηλ: 6998833888
g.l.kalofgeropoulos@example.com
LinkedIn.com/glkalo

Παθιασμένος Γραφίστας εμπειρία στη δημιουργία μοναδικών λογότυπων, αφισών και φυλλαδίων, οι οποίες περνούν ακριβώς το μήνυμα που έχει οριστεί εξ’ αρχής. Επικοινωνιακός και συνεργάσιμος, εξοικειωμένος με διαφορετικού τύπου διανυσματικών και Pixel-based λογισμικών, για την παραγωγή του ιδανικού αποτελέσματος. Χρήση διαφόρων λογισμικών και ψηφιακών, και μη, εργαλείων.

Εργασιακή εμπειρία
Giant Graphics, Logos, and more (Ιαν 2021- Μαρ 2023)
Γραφίστας σε ολιγομελή ομάδα που αναλαμβάνει το πλήρες πακέτο από concept και τα αρχικά Mock-ups και χρωματικές παλέτες, μέχρι την υλοποίηση λογότυπων για πινακίδες καταστημάτων, αφίσες, κάρτες και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για την επικοινωνία του εκάστοτε προϊόντος ή υπηρεσίας.

Εκπαίδευση και Σπουδές
Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (2017-2021)

Γλώσσες

 • Ελληνικά – Μητρική
 • Αγγλικά – C1
 • Ισπανικά – Β2

Δεξιότητες

 • Επικοινωνιακή ικανότητα
 • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
 • Ομαδικό πνεύμα
 • Άριστη διαχείριση χρόνου και τήρηση χρονοδιαγράμματος
 • Εξοικείωση με νέα γραφιστικά μέσα, λογισμικά και λοιπά εργαλεία
 • Πάθος για το design και κάθε είδους δημιουργική πρόκληση
 • Σκίτσο, σχέδιο, και ανάπτυξη ιδεών – Mock-ups 

Hobby και ενδιαφέροντα

 • Εθελοντισμός: Κοινοτική κουζίνα. Μια φορά τη βδομάδα στο κέντρο σίτισης αστέγων στο κοινοτικό κέντρο δήμου Παπάγου
 • Μουσική: 5 χρόνια κλασική κιθάρα με σχεδόν καθημερινή μελέτη και συνεργασίες με άλλους μουσικές σε σύνολα
 • Αθλητισμός: Τακτικές προπονήσεις σε γυμναστήριο και πολεμικές τέχνης από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Γραφικό σχέδιο βιογραφικό

Επιπλέον πληροφορίες για την αγορά εργασίας

Με βάση την εκπαίδευση, το επίπεδο των σπουδών, καθώς και τη μετεκπαίδευση του καθενός και τα διαφορετικά επίπεδα εργασιακής εμπειρίας, το εισόδημα μπορεί να ποικίλλει, όπως μπορείς να δει κανείς κι εδώ. Στον σύνδεσμο αυτόν μπορεί κανείς να δει και στατιστικά στοιχεία αναλόγως τη θέση αλλά και την προϋπηρεσία στον κλάδο.

Φυσικά, ανάλογα την εταιρεία, το μέγεθός της, την τοποθεσία, καθώς και το είδος των project και συνεργασιών που έχει συνάψει, η μισθοδοσία μπορεί να παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις, όπως συμβαίνει και στους περισσότερους κλάδους. Επίσης, εξαρτάται κι από το σχήμα εργασίας καθώς το λεγόμενο “μπλοκάκι”, δεν σπανίζουν.

Πως να δομήσεις το βιογραφικό σου σημείωμα ως Γραφίστας

Από τη στιγμή που έχεις επιλέξει τον κλάδο της γραφιστικής και επιθυμείς να βρεις την πρώτη σου δουλειά, ή να συνεχίσεις την καριέρα σου κάνοντας το επόμενο βήμα, το μόνο σίγουρο είναι το χρειάζεται ένα ορθά γραμμένο και σωστά δομημένο βιογραφικό σημείωμα. Θα είναι ο καλύτερός σου σύμμαχός σου για την εύρεση κατάλληλης εργασίας.

Δείξε μέσα από μια μόνο σελίδα, ότι είσαι καταρτισμένος/η, και ο κατάλληλος/η για τη συγκεκριμένη θέση. Επικοινωνώντας την κατάλληλη εικόνα στον μελλοντικό εργοδότη, συνεργάτη, ή hiring manager, με μια ισχυρή πρώτη εντύπωση μέσα από το σημείωμα, κάνεις το πρώτο σημαντικό βήμα.

Η αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετά ανοιχτή και το αντικείμενο καλύπτει πολλές διαφορετικές ανάγκες. Αν κατανοείς τους στόχους της εταιρείας, της θέσης ή της συνεργασίας, ατομικά, αλλά και με τον ρόλο σου ως μέλος μια ευρύτερης ομάδας, αμέσως θέτεις πολύ ισχυρά θεμέλια.

 • Κάνε την προσωπικότητά σου να ξεχωρίζει μέσα από το βιογραφικό, ο χαρακτήρας και η δημιουργικότητά σου μετράει αρκετά στην προκειμένη
 • Να κάνει ξεκάθαρα τη μέχρι τώρα επαφή σου με το αντικείμενο και την εργασιακή σου εμπειρία. Παρουσίασε συνοπτικά με τι έχεις ασχοληθεί
 • Πρέπει να πείθει ότι είσαι ο/η ιδανικός/η υποψήφιος/α για τη θέση και ότι κατανοείς τους στόχων που έχουν τεθεί, σύντομα και λακωνικά

Διάταξη

Η διάταξη του βιογραφικού σημειώματος έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς λειτουργεί και ως ένας μικρός καμβάς να αναδείξεις τις γραφιστικές σου ικανότητες, χωρίς να το παρακάνεις και να το φορτώνεις φυσικά. Ο παραλήπτης του σημειώματός σου δε θέλει να μάθει για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου, πριν καταλάβει αν είσαι ο εργαζόμενος ή συνεργάτης που αναζητεί. Θα ξοδέψει λίγα δευτερόλεπτα, ίσως λεπτά αν είσαι τυχερός/ή, πάνω στο βιογραφικό σου και είναι σημαντικό μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, να ξεχωρίσεις.

Ακολουθούν συμβουλές-στόχοι για τη διάταξή του:

 • Χώρισέ το σε ορισμένα σαφή και ξεκάθαρα τμήματα τα οποία να αφορούν αποκλειστικά σε ένα πράγμα, π.χ. στην Εργασιακή σου εμπειρία. Δεν έχουν θέση τα εξωεπαγγελματικά ενδιαφέροντά σου εδώ
 • Δημιούργησε μια καθαρή διάταξη σε σειρές ή στήλες, αναλόγως πως επιθυμείς να οργανώσεις το περιεχόμενό σου
 • Μελέτησε τα συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στην αγγελία για τη συγκεκριμένη θέση και βάσισε της σχετικές λέξεις-κλειδιά πάνω σε αυτά τα στοιχεία

Γραφικό σχέδιο βιογραφικό

Η μορφή και η δομή

Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά σου παίζουν μεγάλο ρόλο, ιδίως σε ένα δημιουργικό επάγγελμα με εργασία σε ομάδες και, συνήθως, με επικοινωνία με πελάτες. Η κατάλληλη δομή και ιεραρχία στο βιογραφικό σου, μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις και να δώσεις στοιχεία για την προσωπικότητά σου στο μελλοντικό σου εργοδότη.

Μπορείς να βασιστείς στις παρακάτω συμβουλές για έμπνευση:

 • Για να μπορεί ο παραλήπτης να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου, βάλε τα στοιχεία σου πάνω-πάνω στο βιογραφικό
 • Αυτά σου τα στοιχεία καλό θα ήταν να τα ακολουθεί η εκπαίδευση, η εργασιακή σου εμπειρία, και οι λοιπές σου γνώσεις, δεξιότητες, αλλά και χόμπι. Προτείνουμε να μπουν με την παραπάνω σειρά μάλιστα
 • Κάνε μια σαφή και καθαρή κατηγοριοποίηση των δεξιοτήτων που διαθέτεις, των χόμπι, της εργασιακής σου εμπειρίας, κλπ.

Πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας

Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε περίοπτη θέση, χωρίς όμως να τραβούν την προσοχή του αναγνώστη εις βάρος της υπόλοιπης πληροφορίας που θα συμπεριλάβεις. Φρόντισε να βρίσκονται στην ιδανική θέση για εύκολο εντοπισμό με μια πολύ γρήγορη ματιά.

Για να συμπεριληφθεί κάτι στο βιογραφικό σου, θα πρέπει να εξυπηρετεί έναν, ή παραπάνω, σκοπούς. Ο ελκυστικός επαγγελματικός τίτλος που θα τραβήξει την προσοχή διακριτικά, και που θα σε περιγράφει επιτυχώς, σίγουρα θα σε κάνει ακόμη πιο ελκυστικό/η για κάθε πιθανό εργοδότη.

Ο τίτλος εργασίας, η διεύθυνση και κάποιος σύνδεσμος για το επαγγελματικό σου προφίλ (π.χ LinkedIn κ.ά.), θα ήταν τα ιδανικά στοιχεία για αυτό το σημείο. Αν η πληροφορία είναι σαφής, στοχευμένη, και περιεκτική, σίγουρα θα λειτουργήσουν όπως πρέπει.

Κάποια βασικά συστατικά:

 • Το πλήρες ονοματεπώνυμό σου
 • Ένας καλά στημένος επαγγελματικός τίτλος
 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαγγελματικού χαρακτήρα
 • Αριθμός προσωπικού κινητού τηλεφώνου
 • Σύνδεσμος για το προφίλ σου σε πλατφόρμα επαγγελματιών, π.χ. LinkedIn
📌Σημείωση: Ο παραλήπτης του βιογραφικού σου πρέπει πρώτα να δει τον τίτλο και το πλήρες σου ονοματεπώνυμο. Στη συνέχεια, η σειρά των λοιπών στοιχείων σου έχει να κάνει με τον τρόπο επικοινωνίας που επιθυμείς.
📌Σημείωση:  Ένα βιογραφικό το οποίο είναι πάντα πλήρως ενημερωμένο, είναι κάτι το απαραίτητο στην αναζήτησή σου. Σε περίπτωση που αλλάξεις email ή αριθμό τηλεφώνου, μην παραλείψεις να ενημερώσεις το βιογραφικό σου.

Ακολουθούν δυο παραδείγματα, ένα που θεωρούμε κατάλληλο και ένα που θεωρούμε ακατάλληλο:

Καλό παράδειγμα - Προτεινόμενο
Γεώργιος Λευτέρης Καλογερόπουλος
Γραφίστας – Visualiser
Παπάγος, Αθήνα
Τηλ: 6979911999
glkalogeropoulos@example.com
LinkedIn.com/glkalogero
Κακό παράδειγμα - Μη προτεινόμενο
Γεώργιος Λευτέρης Καλογερόπουλος
Τηλ: 6979911999
11251, Αθήνα
LinkedIn.com/glkalogerotrela
📌Σημείωση: Όπως βλέπεις το πρώτο παράδειγμα περιέχει τα βασικά συστατικά, ενώ το δεύτερο δεν έχει την ειδικότητα, έχει σκέτο ταχυδρομικό κώδικα αντί για την περιοχή κατοικίας, και ο σύνδεσμος του LinkedIn είναι απλά παιδιάστικος.

Γραφικό σχέδιο βιογραφικό

Η εργασιακή εμπειρία στο βιογραφικό του Γραφίστα

Για την επόμενη θέση εργασίας που θα διεκδικήσεις ή για την εύρεση της επόμενης συνεργασίας σου, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι η εργασιακή σου εμπειρία. Σε αυτό το σημείο του βιογραφικού σου, σου δίδεται η ευκαιρία να παρουσιάσεις λιτά και περιεκτικά την πραγματική σου εμπειρία ως γραφίστας/ρια.

Μη διστάσεις να φτιάξεις μια μικρή λίστα με ακριβώς τι έκανες σε κάθε εταιρεία που έχεις εργαστεί και τι ευθύνες είχες αναλάβει. Μπορείς να ξεκινήσεις τη λίστα σου από κάποιο πρόσφατο Project ή το ρόλο σου στην τωρινή σου εργασία. Μπορείς φυσικά να συνεχίσεις με προηγούμενες, χρονολογικά, συνεργασίες και θέσεις που είχες καταλάβει.

Ακολουθούν δυο δείγματα επαγγελματικής εμπειρίας στο βιογραφικό:

Γραφιστικά Ι. Κατσάτος
Junior Γραφίστας
Ιαν 2022 – Ιουν 2023
 • Δημιουργία καρτών, αφισών, καθώς και ψηφιακών γραφιστικών για εταιρείες και ΜΚΟ.
 • Επαφή με Αρχιτέκτονες και Interior Designers διαφορετικών ειδικοτήτων και καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος
 • Συντονισμός και συνεννόηση με προμηθευτές και εκτυπωτικά κέντρα, τήρηση χρονοδιαγράμματος

Αρχιτεκτονικό γραφείο ΠΛΤΔ
Πρακτική άσκηση
Σεπ 2021 – Δεκ 2022

 • Δημιουργία λογότυπων για έργα οικοδομής και ανακαινίσεων, καθώς και για branding διαφόρων έργων στον τομέα της κατασκευής
 • Συνεργασία με σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και αρχιτέκτονες
 • Συναντήσεις με πελάτες, ανάπτυξη επικοινωνιακών ικανοτήτων
📌Σημείωση: Αν είσαι από τους επαγγελματίες που δεν έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία ακόμη, μπορεί να συναντήσεις ορισμένες δυσκολίες, αλλά αυτό θα λυθεί άμεσα με επιμονή και ένα σωστό βιογραφικό. Δεν είσαι ο μόνος/η, μην το ξεχνάς αυτό.

Πως να συμπεριλάβεις τις σπουδές σου

Οι σπουδές σου είναι από τα πρώτα ουσιώδη στοιχεία που θα αναζητήσει ο παραλήπτης του βιογραφικού σου σημειώματος, και μπορεί να δείξει το επίπεδο των σπουδών και το υπόβαθρο που έχεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Αν έχεις παρακολουθήσει ημερίδες ή σεμινάρια σχετικά με τη γραφιστικά ή έχεις πάρει κάποια πιστοποίηση, μη την παραλείψεις.

Σε περίπτωση που κατέχεις κάποιον τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών σχετικό με τη θέση που επιθυμείς, θα ήταν πολύ κρίμα να τον αφήσεις εκτός βιογραφικού, δούλεψες σκληρά για να τον αποκτήσεις. Αυτά και πολλά άλλα σε ορίζουν ως επαγγελματία, επί του χαρτιού, και πιθανόν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις από άλλους υποψήφιους  που διεκδικούν μια θέση εργασίας.

Παράδειγμα

Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής επικοινωνίας – Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (2018-2022)
Έμφαση στο κομμάτι του branding, των λογοτύπων και των οπτικών μέσων για τη διαφήμιση και ανάδειξη προϊόντων και υπηρεσιών.

Γραφικό σχέδιο βιογραφικό

Συνήθεις απαιτούμενες δεξιότητες για έναν Γραφίστα

Δείξε μέσα από το βιογραφικό σου πόσο καλός/ή γραφίστας/ρια είσαι, και δε θα αργήσεις να βρεις δουλειά. Αν ο παραλήπτης του βιογραφικό καταλάβει ότι είσαι ο/η ιδανικός/ή υποψήφιος/α για να ενταχθείς στην ομάδα και να δημιουργήσεις το υλικό που απαιτείται, αυτό αρκεί.

Ο σκοπός είναι να κάνεις ακαριαία θετική εντύπωση. Οι επικοινωνιακές, τεχνικές, οργανωτικές, και άλλες, δεξιότητες, και γνώσεις σου, είναι επιθυμητές, ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητές σου για άμεση συνεργασία και, συνεπώς, επαγγελματική εξέλιξη. Ακολουθεί σύντομα λίστα με δεξιότητες που θεωρούμε ότι χρειάζεται να συμπεριλάβεις.

Soft & Hard skills

 • Άριστη γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας
 • Γνώση ορολογίας
 • Κριτική και αναλυτική σκέψη
 • Δημιουργικό πνεύμα
 • Ανοικτό μυαλό σε νέες ψηφιακές, και μη, μεθόδους
 • Διαχείριση χρόνου – δημιουργία και τήρηση χρονοδιαγράμματος
 • Ομαδικό πνεύμα και δυνατότητες συνεργασίας
 • Εξαιρετική επικοινωνιακή ικανότητα
 • Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων
 • Προσαρμοστικότητα
 • Tεχνικές γνώσεις – γνώση software (Adobe Suite, CorelDraw κλπ)

Επαγγελματική περίληψη: H λιτή παρουσίαση του βιογραφικού σας σημειώματος

Ο κύριος στόχος σου θα πρέπει να είναι να πείσεις τον παραλήπτη του βιογραφικού ότι είσαι ο άνθρωπος που θα φέρει επιτυχία σε οποιοδήποτε έργο ή/και ομάδα στην εταιρεία. Η περίληψη του βιογραφικού σου είναι το απόσταγμα, μια μικρή παράγραφος η οποία θα ορίσει το αν θα αποτελεί το μοναδικό τμήμα του βιογραφικού σου το οποίο θα διαβαστεί.

Ακολουθεί ένα σωστό παράδειγμα
Γραφίστας με 6ετη εμπειρία ως team leader στο τμήμα σχεδιασμού λογοτύπων και branding για τις διεταιρικές συνεργασίες. Εξαιρετική επικοινωνιακή ικανότητα, ικανότητα συντονισμού και τήρησης χρονοδιαγράμματος, καθώς και συνεχούς ενημέρωσης συνεργατών και πελατολογίου. Άριστη χρήση ψηφιακών μέσων για γρήγορα και ποιοτική παραγωγή γραφιστικών.
📌Σημείωση: Αναφέρει εμπειρία σε έτη, ρόλο, είδος γραφιστικών και το κομμάτι της επικοινωνίας.
Ακολουθεί ένα λανθασμένο παράδειγμα
Γραφίστας – Project Manager σε ότι έργα έχει το γραφείο, με καλά αποτελέσματα και ικανοποίηση από τους πελάτες και τους συναδέλφους. Εμπειρία σε διάφορα έργα και λογισμικά.
📌Σημείωση: Είναι πρόχειρο, αδιάφορο, με παραλείψεις στην εργασιακή εμπειρία, και πολλές γενικότητες. Επίσης, είναι γραμμένο σε ανεπίσημο ύφος.

Γραφικό σχέδιο βιογραφικό

Πρόσθετες ενότητες για το βιογραφικό σημείωμα Γραφίστα

Οι πρόσθετες ενότητες έχουν να κάνουν με δεξιότητες καθώς και με τη δραστηριότητά σου εκτός επαγγέλματος και κλάδου. Φυσικά, οτιδήποτε μπει εδώ δεν είναι ποτέ πραγματικά άσχετο καθώς δείχνει πράγματα για εσένα ως άνθρωπο, και κατ’ επέκταση, ως επαγγελματία.

Ξένε γλώσσες

Τα Αγγλικά θεωρούνται ίσως δεδομένα εν έτει 2023, αν και τα πολύ καλά Αγγλικά σπανίζουν. Οι επιπλέον ξένες γλώσσες μπορεί κάνουν τη διαφορά.

 • Αγγλικά (IELTS)
 • Γαλλικά (DELF C2)
 • Ισπανικά (SIELE)

Λοιπά ενδιαφέροντα

Οι εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες μπορούν να δείξουν μια πολύπλευρη προσωπικότητα και να δώσουν στοιχεία για τις δεξιότητές σου.

 • Σκιτσάρισμα, γραφικό σχέδιο ή ζωγραφική
 • Ενασχόληση με λογισμικά και Passion projects (ενημέρωση και εγρήγορση)
 • Συμμετοχή σε ομάδες debate, ομιλητής/τρια (επικοινωνιακές ικανότητες)

Σύνοψη: Γράψε το τέλειο βιογραφικό σημείωμα Project Manager

 • Φρόντισε τα στοιχεία σου να είναι ορθά και αληθή
 • Γράψε μια μεστή επαγγελματική περίληψη ώστε να κεντρίσεις το ενδιαφέρον
 • Ο τίτλος, η επαγγελματική περιγραφή, εργασιακή εμπειρία, εκπαίδευση, οι δεξιότητες, δεν πρέπει να απουσιάζουν σε καμία περίπτωση
 • Πρέπει να είναι ευανάγνωστο και σαφές, όλα σε μια σελίδα

Ξεκίνα τώρα να γράφεις το βιογραφικό σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρότυπο βιογραφικό σημείωμα που παρέχεται εδώ.

Γραφικό σχέδιο βιογραφικό

 

Συχνές ερωτήσεις (F.A.Q’s)

Τι επαγγελματικές επιλογές έχω ως γραφίστας/ρια?

Μπορείς να βρεις δουλειά σε εταιρείας που παρέχουν γραφιστικές υπηρεσίες ή οποιαδήποτε εταιρεία χρειάζεται γραφίστα/ια εσωτερικά. Έχει πολλές εφαρμογές και ένα ανοικτό επάγγελμα που μπορεί να σου προσφέρει επιπλέον επιλογές.

Χρειάζομαι οπωσδήποτε πτυχίο για να βρω δουλειά?

Αυτό έχει να κάνει το αν απευθύνεσαι σε εταιρεία ή σε κάποιον ιδιώτη/πελάτη. Στις εταιρείες συνήθως χρειάζεται αλλά δεν είναι απαραίτητο. Ένα έξυπνα στημένο βιογραφικό και ένα σωστό πορτφολιο, μπορούν να μιλήσουν για ΄σένα, ασχέτως πτυχίου.

Похожие статьи