Βιογραφικό σημείωμα γραφίστα | Πρότυπα, συμβουλές, πηγές, και πολλά άλλα

Το να είσαι γραφίστας/στρια είναι μια συναρπαστική και δημιουργική δουλειά η οποία μπορεί να σου προσφέρει πολλά και να σε κρατά συνέχεια σε εγρήγορση. Είναι ένα επάγγελμα στο οποίο δε βαριέσαι εύκολα και πάντα έχεις νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσεις.

Средняя оценка для этого шаблона

5.0
Rated 5 out of 5
Из 1 отзывов покупателей

Το να βρεις την πρώτη σου δουλειά και να στήσεις ένα καλό βιογραφικό σημείωμα γραφίστα, μπορεί να μοιάζει δύσκολο, αλλά εδώ θα βρεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι.

Για να σου δοθεί η δυνατότητα να κλείσεις συνεντεύξεις και να μπορέσεις να βρεθείς σε μια θέση που σε γεμίζει, πρέπει να έχεις το κατάλληλο βιογραφικό, ένα σωστά δομημένο επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα,  με τις πληροφορίες που χρειάζονται. Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα ενέχει μεγάλο βαθμό ανταγωνισμού και είναι στο χέρι σου να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους. Το τι είναι ο γραφίστας, μετράει.

Παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος γραφίστα

Γιώργος Παντιέρης
Γραφίστας
Στρατηγού Μενάνδρου 32, 12222, Αθήνα
Τηλ: 6998888888
g.pad@gmail.com
LinkedIn.com/gpad

Γραγίστας με πάθος και όρεξη για δημιουργία λογότυπων, αφισών και φυλλαδίων, μεταξύ άλλων. Επικοινωνιακός και συνεργάσιμος, γνώριμος με πολλαπλές μεθόδους ανάπτυξης concept με τη χρήση διαφόρων λογισμικών και ψηφιακών, και μη, εργαλείων.

Εργασιακή εμπειρία

Graphics, Logos, and more – 2020-2021

Γραφίστας σε ολιγομελή ομάδα η οποία αναλαμβάνει από το concept μέχρι την υπολοποίηση λογότυπων για γραφική ύλη, πινακίδες καταστημάτων, αφίσες, και χρωματικών παλετών ως σήμα κατατεθέν εταιρειών και ιδιωτών.

Σπουδές/Εκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας- 2015-2019
Γλώσσες

 • Ελληνικά – Μητρική
 • Αγγλικά – C1

Δεξιότητες

 • Υψηλό επικοινωνιακό επίπεδο
 • Υψηλή οργανωτική ικανότητα
 • Άριστη διαχείρηση χρόνου
 • Εξοικείωση με νέα τεχνολογικά μέσα και λογισμικά
 • Πάθος για το design και για δημιουργικές προκλήσεις
 • Σκίτσο και ανάπτυξη ιδεών

Hobby και ενδιαφέροντα

 • Εθελοντισμός: Ελεύθερη κουζίνα. Μια φορά τη βδομάδα για σίτιση αστέγων στο κοινοτικό κέντρο δήμου Χολαργού
 • Μουσική: 9 χρόνια πιάνο με σχεδόν καθημερινή μελέτη και ζωντανές εμφανίσεις
 • Αθλητισμός: Τακτικές προπονήσεις σε γυμναστήριο και τρέξιμο αντοχής από το 2017, μέχρι και σήμερα
Μπορείς να βασιστείς στο πρότυπο βιογραφικού που μόλις παρατέθηκε, αλλά μπορείς να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με τα δείγματα βιογραφικών που παρέχουμε.

Πως να γράψεις το βιογραφικό σημείωμα γραφίστα

Αν η απόφασή σου είναι να δουλέψεις σε κάποια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες γραφιστικής, το βιογραφικό σου σημείωμα είναι κάτι το οποίο σε αντιπροσωπεύει και μπορεί να είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην επίτευξη μιας συνέντευξης, και στο να αγνοηθεί η αίτησή σου. Οι θέσεις και οι επιλογές είναι αρκετές, όπως μπορείς να δεις εδώ.

Ένα καλό βιογραφικό με έμφαση στα δυνατά σου στοιχεία και στη μέχρι τώρα εμπειρία σου, μπορεί να δώσει καλή εικόνα στον πιθανό σου εργοδότη, και γιατί όχι, ακόμα και να σου εφασφαλίσει τη συγκεκριμένη θέση. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να δείξεις μέσα από το βιογραφικό σου σημείωμα, σε μια ή δυο σελίδες, ότι είσαι καταρτισμένος/η, και ο κατάλληλος/η για τη συγκεκριμένη θέση στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Το βιογραφικό σου πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο με σωστή ιεράρχηση των δυνατών σου σημείων και ικανοτήτων. Μη χαθείς σε λεπτομέρειες εκτός κι αν είναι πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα που καθιστά σαφή η περιγραφή της θέσης στην αγγελία που έχεις εντοπίσει.

Παραθέτουμε κάποιες γενικές συμβουλές για το τι πρέπει να είναι το βιογραφικό σου:

 • Πρέπει να είναι προσωποποιημένο και μοναδικό
 • Να κάνει σαφή τη μέχρι τώρα επαφή σου με το αντικείμενο. Η σειρά με την οποία θα παρουσιάσεις την εργασιακή σου εμπειρία , δεν είναι ανάγκη να είναι χρονολογική, αρκεί να τονιστούν οι σχετικές σου επαφές με τη θέση που επιδιώκεις
 • Να παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους αξίζεις τη συγκεκριμένη θέση, χωρίς να δώσεις ιδιαίτερη έκταση όμως σε αυτo

Διάταξη

Η διάταξη του βιογραφικού σημειώματος είναι ύψιστης σημασίας. Κανείς πιθανός εργοδότης ή recruiter δε θέλει να μάθει για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου, πρωτού εξετάσει αν πληρείς τις βασικές προϋποθέσεις για την εν λόγω θέση.

Κάποιες συμβουλές για τη διάταξη:

 • Να έχει καθαρές υποπεριοχές οι οποίες να αφορούν ξεκάθαρα σε ένα μέρος, π.χ Εργασιακή εμπειρία. Δεν έχουν θέση τα χόμπι σου εδώ
 • Διάταξη σε σειρές ή στήλες, ανάλογα το περιεχόμενο και πόσο μεγάλο είναι το κάθε τμήμα που το απαρτίζει
 • Η διάταξη πρέπει να τηρεί μια ιεραρχία ανάλογα με τη θέση και τα σημεία στα οποία θέλεις να δώσεις έμφαση

Μορφή και δομή

Ένα καλό βιογραφικό, με σωστή αισθητική, οργάνωση και ιεραρχία, θα δείξει στον υποψήφιο εργοδότη σου πολλά για εσένα, ακόμη και για τις γραφιστικές σου δεξιότητες. Δηλαδή μπορεί να δουλέψει σαν ένα μικρό δείγμα δουλειάς κιόλας, χωρίς όμως να ξεχνάς ότι το παν είναι η πληροφορία που συμπεριλαμβάνεις και όχι η σελίδα σου σα σύνθεση.

Η μορφή βιογραφικού σημειώματος γραφίστα μπορεί να εμπνευστεί από τα παρακάτω:

 • Μια σωστή ιεράρχηση του περιεχομένου, με τα στοιχεία σου πρώτα, ακολουθούμενα από την εκπαίδευση, εργασιακή εμπειρία, και λογισμικά με τα οποία είσαι εξοικειωμένος/η
 • Καθαρή κατηγοριοποίηση ικανοτήτων, χόμπι, εμπειρίας, κλπ
 • Χρωματική παλέτα που να λειτουργεί με μια νύξη στην αντιμετώπιση του βιογραφικού σου ως καμβά για γραφιστικά – μίνι Portfolio

βιογραφικό σημείωμα γραφίστα

Πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας

Είναι αρκετά σημαντικό να βάλεις τις βασικές πληροφορίες όσον αφορά στην επικοινωνία, πρώτα στο βιογραφικό σου. Κάθε τι που θα είναι στο βιογραφικό σου, είναι ύψιστης σημασίας. Φρόντισε να βρεις έναν επαγγελματικό τίτλο που σε περιγράφει και μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις σε σχέση με άλλους υποψήφιους.

Αν δε συμπεριλάβεις αυτά τα στοιχεία, το βιογραφικό σου πολύ πιθανόν να θεωρεί άκυρο και εν τέλει, άχρηστο. Φρόντισε να βάλεις τίτλο εργασίας, διεύθυνση και κάποιο σύνδεσμο για το επαγγελματικό σου προφίλ (π.χ LinkedIn κ.ά.).

Το θέμα της φωτογραφίας στο βιογραφικό είναι λεπτό, αν και καλύτερα να τη συμπεριλάβεις ώστε ο εργοδότης να έχει μια εικόνα. Μην ξεχνάς ότι μπορεί και να λειτουργήσει αρνητικά για κάποιο λόγο, κάτι στο οποίο δεν έχεις λόγο καθώς έχει να κάνει με την αντίληψη και διάθεση του παραλήπτη. Αν τη συμπεριλάβεις, φρόντισε να είναι καλά φωτισμένη, να χαμογελάς και να είναι επαγγελματική, με ένα ουδέτερο, μονόχρωμο φόντο.

Ακολουθεί μια λίστα με τα βασικά στοιχεία που πρέπει να συμπεριλάβεις, πιο συγκεντρωμένα:

 • Τίτλος επαγγελματία
 • Πλήρες ονοματεπώνυμο
 • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Αριθμός προσωπικού τηλεφώνου
 • Προφίλ σε πλατφόρμα επαγγελματιών όπως το LinkedIn

Σημείωση:  Το βιογραφικό σημείωμα πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένο. Σε περίπτωση που κάποιο από τα στοιχεία επικοινωνίας σου αλλάξουν, μην ξεχάσεις να ενημερώσεις το βιογραφικό σου, καθώς αν η επικοινωνία δεν είναι δυνατή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην διευρευνηθεί παραπάνω το θέμα και να απορριφθεί η αίτησή σου.

Ακολουθούν ένα καλό και ένα κακό παράδειγμα, για πιο σαφή εικόνα:

Σωστό - Συνίσταται
Γιώργος Παντιέρης
Γραφίστας/Logo Specialist
Στρατηγού Μενάνδρου 32, 12222, Αθήνα
Τηλ: 6998888888
g.pad@gmail.com
LinkedIn.com/gpad
Λάθος - Δε συνίσταται
Γιώργος Παντιέρης
Τηλ: 6998888888
12222, Αθήνα

Παρουσιάστε την εμπειρία σας στο σχεδιασμό γραφιστικών

Το πως θα παρουσιάσεις την εμπειρία σου στο κλάδο της γραφιστικής, είναι κάτι που μπορεί να κάνει όλη την διαφορά. Προτείνουμε να συμπεριλάβεις την εργασιακή σου εμπειρία μέχρι τώρα, όποια κι αν είναι αυτή. Μπορεί η μέχρι τώρα εμπειρία σου να μην έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο, αλλά πάντα προσπάθησε να βρεις μια, όσο πιο φυσική γίνεται, σύνδεση με το αντικείμενο, χωρίς να φαίνεται ότι είναι εξαναγκασμένη.

Ακολουθούν ορισμένοι γενικοί κανόνες για τον τρόπο παρουσίασης της εμπειρίας:

 • Λιτά και λακωνικά, περιγραφή του ρόλου σου σε άλλες δουλειές
 • Κάθε μέρος να μην ξεπερνά τις δυο γραμμές κειμένου
 • Μπορείς να συμπεριλάβεις άσχετη εμπειρία, μόνο αν δεν έχεις σχετική
 • Μπορείς να εισάγεις κάποιο Passion project ή σχετική τριβή με το αντικείμενο

Ακολουθούν δυο παραδείγματα για το τμήμα αυτό:

 1. Μέλος της ομάδας Logo Do-it, ως δημιουργικός γραφίστας  (Μάρτιος 2020-Μάρτιος 2021)
 2. Γραφίστας στην εταιρεία ΓραφιστΟΙΚΗ, για σχεδιασμό λογοτύπων και πινακιδών σχετικά με μεσιτικά και real estate (Ιανουάριος 2021- Μάρτιος 2021)
Αν πάλι δεν έχεις εμπειρία, δεν είσαι ο πρώτος/η, ούτε ο τελευταίος/α. Όλοι ξεκινούν από κάπου και σίγουρα θέλει και λίγη τύχη, αλλά η προσωπικότητα που μπορεί να φανεί μέσα από τον τρόπο που έχεις παρουσιάσει το βιογραφικό σου, με την εμπειρία, ικανότητες, και χαρακτηριστικά σου, θα βοηθήσει σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό, αν γίνει σωστά. Θα δεις και τρόπους που βοηθούν σε αυτό, στη συνέχεια.

βιογραφικό σημείωμα γραφίστα

Εκπαίδευση: Πώς να συμπεριλάβετε το ακαδημαϊκό σας υπόβαθρο

Οι περισσότεροι που θα δουν το βιογραφικό σου κατά την περίοδο που αναζητείς εργασία, θα δώσουν αρκετή σημασία στις σπουδές σου, ίδιως αν είναι η πρώτη σου δουλειά. Αν πάλι έχεις αφιερώσει το χρόνο και τον κόπο να αποκτήσεις κάποιον μεταπτυχιακό τίτλο, και έχεις εξειδικευτεί σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της γραφιστικής ή και του design, πάλι η σωστή παρουσίασή τους, θα βοηθήσει πολύ.

Το πτυχίο του Πανεπιστημίου, ΤΕΙ, ή του ΙΕΚ, είναι το πιο βασικό απ’ όλα, και κάποιοι θα κοιτάξουν και από ποιό Πανεπιστήμιο έχεις αποφοιτήσει, αν και δεν είναι τόσο καθοριστικός παράγοντας όσο άλλοι που θα δούμε. Ο τίτλος σπουδών και οι πιο ειδικές δεξιότητες που έχεις αποκτήσει, μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Ακολουθεί ένα ενδεικτικό υπόδειγμα που θα σε βοηθήσει να γράψεις αυτό το μέρος του βιογραφικού σου:

Σωστό - Συνίσταται
Υπόδειγμα
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας
Αθήνα, 2017-2021

Οι πιο επιθυμητές δεξιότητες για τους γραφίστες στο βιογραφικό σημείωμα

Αυτό που θες, είναι να κάνεις ακαριαία θετική εντύπωση στον εργοδότη ή recruiter.  Πρέπει να μπορείς να επιδείξεις αρκετές ικανότητες, τεχνικές, οργανωτικές, και άλλες, ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να γίνει συνέντευξη και να μπορέσεις να πείσεις ότι είσαι ο ιδανικός/η υποψήφιος/α, για τη συγκεκριμένη θέση.

Οι δεξιότητες που πρέπει ένας γραφίστας να μπορέσει να συμπεριλάβει στο βιογραφικό του σημείωμα είναι οι εξής, τεχνικές ή και ήπιες:

 • Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας
 • Τεχνική αρτιότητα σε γραφιστικά λογισμικά (Adobe Suite)
 • Εξοικείωση με νέα τεχνολογικά μέσα (Αndroid, IOS etc)
 • Διάθεση για εκμάθηση
 • Ανοικτό μυαλό σε νέες μεθόδους απεικόνισης
 • Επαφή με χρωματικές παλέτες και συνδυασμούς αυτών
 • Ικανότητα στην παρουσίαση ιδεών
 • Διαχείρηση χρόνου και δημιουργία χρονοδιαγράμματος για tasks
 • Ομαδικό πνεύμα και δυνατότητα συνεργασίας
 • Υπομονή
 • Εξαιρετική επικοινωνιακή ικανότητα
 • Προσαρμοστικότητα
 • Κριτική και αναλυτική σκέψη
 • Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και troubleshooting

Μη νιώσεις ενδοιασμούς για τη μίξη των δυο ειδών ικανοτήτων στο βιογραφικό σου σημείωμα. Εφόσον η οργάνωση είναι μεγάλο κομμάτι της δουλειάς σου, θα ήταν οξύμωρο να μην μπορείς να ιεραρχήσεις και να οργανώσεις σωστά τις δεξιότητες που θες να παρουσιάσεις σε έναν υποψήφιο εργοδότη. Διαλεξε 7 με 10 δεξιότητες, τεχνικές και μη, και αυτές θα είναι αρκετές. Η παρουσίαση παραπάνω ικανοτήτων μπορεί να κινήσει υποψίες περί ψεύδους, κάτι που δε θες να συμβεί, ακόμη κι αν εσύ λες την αλήθεια.

βιογραφικό σημείωμα γραφίστα

Επαγγελματικό βιογραφικό: Περίληψη και παρουσίαση

Ας δούμε τώρα πως μπορείς να γράψεις την καλύτερη δυνατή περίληψη του βιογραφικού σου, την περίληψη του εαυτού σου ως επαγγελματία. Πρέπει να μπορείς να δώσεις μια καλή πρώτη εικόνα χωρίς να είσαι παρόν. Η πρώτη αλληλεπίδραση είναι εργοδότη-βιογραφικού.

Αν παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως γραφίστα με καλή αισθητική που κατανοεί τις γραμμές της εκάστωτε εταιρείας και φέρνει το δικό του ύφος και δεξιότητες για την βελτιστοποίηση της ποιότητας του προϊόντος και των υπηρεσιών που προσφέρει η εν λόγω εταιρεία, θα μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Στην συνέχεια θα επιχειρήσουμε να δώσουμε ένα προτεινόμενο και ένα μη προτεινόμενο πρότυπο του εν λόγω τμήματος του βιογραφικού ενός γραφίστα:

Σωστό - Προτεινόμενο
Αφοσιωμένος γραφίστας/designer με έφεση στη λεπτομέρεια και το προσαρμογή στο ύφος του εκάστωτε πελάτη ή project. Εξαιρετική επαφή με τη σουίτα της Adobe και της θεωρίας των χρωμάτων με έμφαση στις αναλογίες και στην ανάδειξη του λογότυπου, αφίσας ή προϊόντος. Έμπειρος σε Project διαφόρων μεγεθών με δυνατή παρουσία σε περιβάλλον ομάδας.
Λανθασμένο - Μην προτεινόμενο
Καλός σχεδιαστής και γραφίστας με γνώση Photoshop και γνώστης χρωμάτνων και συνδυασμών. Η εμπειρία μου σε άλλες εταιρείες είναι σχετικά ικανοποιητική, αλλά δεν με κάλυπταν οικονομικά, όπως θα ήθελα. Αναζητώ κάτι καινούριω καθώς δεν υπήρχαν και οι καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους σε άλλες ομάδες.

Βλέπεις πως στο δεύτερο παράδειγμα, το οποίο είναι κάτι που δεν προτείνουμε, ακόμη και δίκιο να έχεις, δεν είναι η ώρα ή ο τρόπος να το δηλώσεις. Το οικονομικό είναι κάτι που θα συζητηθεί αργότερα, μετά τη συνέντευξη, και δυστυχώς τέτοιες δηλώσεις μπορεί να αποτρέχουν τη συνέντευξη από το να λάβει χώρα, εξ’ αρχής. Όπως επίσης βλέπεις, το μη προτεινόμενο υπόδειγμα έχει ορθογραφικά λάθη, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεις.

Αυτό που θέλεις, είναι η προσοχή του παραλήπτη να είναι στα καλά σου χαρακτηριστικά και στο πόσο ταιριάζεις στη συγκεκριμένη θέση και στη συγκεκριμένη εταιρεία. Η δομή πρέπει να είναι σαφής και να επικεντρώνεται πρώτα στην ειδικότητά σου, και μετά στα κατορθώματά σου ως επαγγελματίας στο χώρο της γραφιστικής και του design.

Πρόσθετες ενότητες για ένα βιογραφικό σημείωμα γραφίστα

Σίγουρα έχεις κάποιες επιπλέον ικανότητες και δεξιότητες, σχετικές με το επαγγελμά σου, και μη. Ο κάθε επαγγελματίας είναι άνθρωπος και έχει τις δικές του ασχολίες, χόμπι και ενδιαφέροντα, καθώς και επιπρόσθετες γνώσεις στον κλάδο του, εκτός του εκπαιδευτικόυ ιδρύματος στο οποίο σπούδασε και απέκτησε την πλειοψηφία των γνώσεών του.

Γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών και πιστοποιήσεις

Εάν έχεις κάποια τέτοια πιστοποίηση στο κάποιο πρόγραμμα της σουίτας της Adobe ή κάποιο άλλο πρόγραμμα σχεδιαστικό ή γραφιστικό, διανυσματικό και μη, αξίζει να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου σημείωμα.

Ξένες Γλώσσες

Αν έχεις μελετήσει ξένες γλώσσες, να το αναφέρεις καθώς μπορεί να μετρήσει θετικά, ως τυπικό, ή μη, προσόν. Η κατανόηση των μενού και των μηνυμάτων σφάλματος στα λογισμικά που χρησιμοποιελι ένας γραφίστας, θα δείξει, πέρα απο όρεξη για μάθηση, κατανόηση του τι χρειάζεται για τη δουλειά. Η γλωσσομάθεια παίζει πάντα ρόλο.

 • Αγγλικά (IELTS)
 • Γαλλικά (DELF Β2)

Τα ενδιαφέροντά σου

Μπορείς να αναφέρεις τα εξωεπαγγελματικά σου ενδιαφέροντα και ασχολίες, καθώς δείχνουν μια ισορροπία ανάμεσα σε επαγγελματική και προσωπική ζωή, ένα επιπλέον κίνητρο για μάθηση και οόρεξη για εξέλιξη. Ακολουθούν κάποια ενδεικτικά παραδείγματα.

 • Διάβασμα
 • Ζωγραφική/Σκιτσάρισμα
 • Ταξίδια
 • Φωτογραφία
 • Γλυπτική

Σημείωση: Να γίνεσαι πιο συγκεκριμένος/η στο κάθε ένα, σε ελάχιστη έκταση όμως, καθώς δεν είναι αυτό το επίκεντρο του βιογραφικού σου σημειώματος. Δε χρειάζεται κάτι αναλυτικό, αρκεί να δείχνει μια άλλη πτυχή σου ή το πόσο έχεις εμβαθύνει σε ένα κομμάτι του επαγγέλματός σου, όπως το σκίτσο ή τα ψηφιακά μέσα.

Συμβουλές για να βελτιστοποιήσεις το βιογραφικό σημείωμα γραφίστα

Ένα οπτικά άτακτο, χαοτικό, ή κακαίσθητο βιογραφικό σημείωμα γραφίστα, δείχνει έναν άτακτο, χαοτικό και, πιθανά, μη κατάλληλο υποψήφιο. Πρέπει να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία και πιθανές ικανότητες που άλλοι υποψήφιοι ίσως δε διαθέτουν, και να δώσεις έμφαση σε αυτά που σε κάνουν εξαιρετικό/ή, στη δουλειά σου.

Αν θες το βιογραφικό σου να είναι πιο αποτελεσματικό και να αυξηθούν οι πιθανότητές σου να κληθείς για συνέντευξη, μπορείς να λάβεις υπόψην σου τα παρακάτω:

 • Πάρε το χρόνο σου να το δομήσεις σωστά, οργανωμένα και με σαφήνεια
 • Ψάξε τις λέξεις κλειδιά στην περιγραφή της θέση ή την αγγελία, και δώσε έμφαση σε αυτές που σε χαρακτηρίζουν
 • Να είσαι ειλικρινής και ανοικτός
 • Να είσαι επαγγελματίας ακόμη κι αν δεν έχεις εμπειρία, το ήθος μετράει

Αναζήτησε τώρα ποιο πρότυπο βιογραφικού θα χρησιμοποιήσεις για να ξεκινήσεις την πορεία σου προς την επόμενή σου δουλειά.

Περίληψη: Γράψε το τέλειο βιογραφικό γραφίστα

Όπως θα έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, το βιογραφικό σου ως γραφίστας/ρια, πρέπει να είναι ευανάγνωστο, σαφές, οργανωμένο, περιεκτικό, και να τονίζει ό,τι σε κάνει καλό στην δουλειά σου, κάτι που θα οδηγήσει κάποιον/α στο να σε επιλέξει για κάποια θέση εργασίας. Όπως μπορείς να δεις και το πρότυπο βιογραφικό γραφίστα, οι επιλογές είναι όλες μπροστά σου, μπορείς να ξεκινήσεις τώρα.

βιογραφικό σημείωμα γραφίστα

Συχνές ερωτήσεις (FAQS)

Τι επαγγελματικές επιλογές έχω ως γραφίστας/στρια?

Μπορείς να βρεις δουλειά σε εταιρείες που ασχολούνται με λογότυπα, ιστιοσελίδες και web design, που δημιουργούν εφαρμογές, ακόμη και start-ups. Ο κλάδος του IT και οι πιθανές συνεργασίες που δημιουργεί με γραφίστες και σχεδιαστές, μπορούν να σου ξεκλειδώσουν αρκετές επιλογές. Ένας άλλος κλάδος είναι του βιβλίου, της βιβλιοθεσίας και του περιοδικού, ή ακόμη και της μόδας. Οι επιλογές είναι αρκετές. Το πως θα γράψεις το βιογραφικό σου, έχει να κάνει και με το που απευθύνεσαι.

Χρειάζομαι ικανότητες στο χέρι ή/και πολλά λογισμικά? 

Αυτό έχει να κάνει με την εκάστωτε εταιρεία στην οποία απευθύνεσαι. Η ικανότητα δημιουργίας mockups και concepts στο χέρι, δείχνει μια ευχέρεια στην επικοινωνία, καθώς το σχέδιο/σκίτσο, αποτελεί μια γλώσσα που καλό είναι να μιλάς. Όσα περισσότερα προγράμματα ξέρεις, τόσο αυξάνεις τις πιθανότητές σου να έχεις εμπειρία σε αυτά που χρησιμοποιεί η εκάστωτε εταιρεία.

Βρείτε εδώ το καλύτερο παράδειγμα βιογραφικού σημειώματος γραφίστα

Κατέβασμα βιογραφικού σημειώματος μηχανικού

δείγμα βιογραφικού σημειώματος μηχανικού σύγχρονο βιογραφικό σημείωμα για μηχανικό
δείγμα βιογραφικού σημειώματος για μηχανικό καλύτερα σύγχρονα πρότυπα βιογραφικού σημειώματος για μηχανικό

Похожие статьи